De meeste honden zijn van nature actieve dieren. Veel honden zijn gefokt voor verschillende activiteiten, zoals het hoeden van vee of het apporteren van wild. Of je nu een actieve hond hebt of juist een rustige hond, je huisdier heeft beweging nodig. Maar hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Over het algemeen heeft elke hond beweging nodig. Dit geldt ook voor oudere honden. Bovendien is een hond afhankelijk van zijn baasje om voldoende beweging te krijgen om zich fit en gelukkig te voelen.

Zelfs als je nog niet gewend bent om regelmatig met de hond te bewegen, zou je bijvoorbeeld de dagelijkse activiteiten van je viervoeter kunnen bijhouden. Dierenartsen raden zelfs aan om de activiteiten van je huisdier te tracken om gezondheidsproblemen vroegtijdig op het spoor te komen en actie te ondernemen voordat de gezondheid van je hond achteruitgaat.

Lees gauw verder hoe je kunt voldoen aan de bewegingsbehoeften van je hond en hoe je zijn activiteiten kunt bijhouden.

Hoe weet je of je hond meer beweging nodig heeft?

Een hond heeft elke dag beweging nodig om fit en gezond te blijven. Maar hoe weet of je hond meer of minder beweging nodig heeft?

Laten we beginnen door te kijken naar het gedrag van je hond. Je hond heeft mogelijk meer beweging nodig als hij dit gedrag vertoont:

 • Constant om aandacht vragen
 • In het afval zoeken
 • Trekken aan de riem tijdens het uitlaten
 • Kauwen op je pantoffels, kleedjes of meubels
 • Overmatig blaffen
 • ’s Nachts door het huis dwalen
 • Proberen weg te lopen van huis, zelfs tijdens jullie wandelingen samen

Dit zijn enkele manieren waarop de overtollige energie van je hond tot uiting kan komen. Meestal betekent dit dat een hond meer beweging nodig heeft.

Een jongen die aan het touwtrekken is met een jackrussellterriër op een grasveld

Lees ook:

De voordelen van een dagelijkse bewegingsroutine voor jou en je hond

Door regelmatig te bewegen blijft je hond niet alleen bezig, maar zul je waarschijnlijk ook positieve veranderingen opmerken wanneer dagelijkse wandelingen en speelsessies deel uitmaken van jullie routine.

Minder destructief gedrag

Pups hebben veel energie. Helaas kan dit zich uiten in vernielzuchtig gedrag, zoals het kauwen op pantoffels, rommel maken in huis, of overmatig blaffen of janken.

Dit gedrag kan ook voorkomen bij ongetrainde volwassen honden of wanneer je net een nieuwe hond hebt geadopteerd.

Sommige puppy’s (en oudere honden) kunnen ook last hebben van verlatingsangst, wat zich kan uiten in ongewenst plassen in huis of zelfs proberen te ontsnappen om hun baasje te zoeken.

Een puppy die binnenshuis op speelgoed kauwt

Door regelmatige lichaamsbeweging kun je:

 • Helpen je hond zijn energie te richten op productieve activiteiten
 • Quality time doorbrengen met je hond, wat goed is voor de relatie tussen baas en huisdier
 • Je hond voldoende vermoeien om problematisch gedrag te voorkomen

De algehele gezondheid van je hond verbeteren

Hoewel een dikke hond er misschien schattig uitziet, kan overgewicht ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Als je hond te zwaar is of trager lijkt te worden naarmate hij ouder wordt, kan een rustige bewegingsroutine hem helpen om weer in beweging te komen.

Twee vrouwen lopen met hun hond aangelijnd langs de zee

Lichaamsbeweging heeft veel voordelen voor een hond, waaronder:

 • beter slapen
 • verbeterde socialisatie
 • mentale stimulatie
 • meer tijd met zijn baasje

Een hond kan niet zichzelf uitlaten of zijn eigen bal gooien om te apporteren, dus het beestje is volledig afhankelijk van zijn baasje als het gaat om beweging. Je hond zal zich beter gedragen, beter slapen en je beter gehoorzamen als jullie vaker samen sporten. 

Achterhalen wat de bewegingsbehoeften van je hond zijn

Begin je januari vol goede moed door meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, maar merk je na een aantal maanden dat je het toch niet volhoudt?

Voor je hond is het een vergelijkbaar verhaal. Het starten van een bewegingsroutine is vaak eenvoudig wanneer je gemotiveerd bent, maar het is een ander verhaal om het vol te houden.

Daarom kan het bijhouden van de dagelijkse activiteiten van je hond een enorme motivatieboost zijn. Het is een beetje zoals je Duolingo-streak volhouden.

Dankzij de leuke functies voor Activiteitentracking op de Tractive GPS-tracker krijg je bovendien een beter inzicht in de hoeveelheid beweging die je hond dagelijks nodig heeft, gebaseerd op zijn persoonlijke eigenschappen zoals leeftijd en algemene activiteiten.

Een rennende hond met Tractive GPS-tracker voor honden op de achtergrond, app op de voorgrond

Nadat je Activiteitentracking hebt ingesteld, registreert de ingebouwde bewegingssensor van je Tractive-apparaat de activiteit van je hond gedurende de dag.

Hierdoor heb je meer inzicht in hoe actief je hond normaal gesproken is en of hij misschien wat extra beweging nodig heeft.

Bovendien kun je veranderingen in het activiteitsniveau van je hond sneller spotten, waardoor je gezondheidsproblemen vroegtijdig op het spoor kunt komen.

Tractive Trustpilot-review

Ontdek Activiteitentracking

Nu je een idee hebt van hoeveel beweging je hond nodig heeft op basis van zijn dagelijkse activiteiten, zijn er nog andere factoren om te overwegen, zoals leeftijd, ras en algemene gezondheid en conditie van je hond.

Hoeveel beweging heeft een hond per dag nodig afhankelijk van de leeftijd?

De dagelijkse bewegingsroutine van een hond verandert met de leeftijd.

 • Sommige volwassen honden kunnen uren wandelen.
 • Puppy’s hebben per dag meerdere korte speelsessies nodig.
 • Oudere honden moeten het rustiger aan doen.

Lees ook: How To Convert Dog Years To Human Years To Find Your Dog’s Real Age

Hoeveel dagelijkse beweging is genoeg voor een pup?

Puppy’s hebben een hoop energie. Het ene moment rennen ze door het huis en het andere vallen ze in een diepe slaap. Puppy’s hebben korte, regelmatige uitlaat- of speelsessies nodig met rustperiodes ertussen. Een lange wandeling door de buurt kan al te veel voor ze zijn.

💡Over het algemeen zou je kunnen stellen dat je puppy per levensmaand twee keer per dag vijf minuten lichaamsbeweging nodig heeft. Een puppy van drie maanden oud heeft dus twee keer per dag ongeveer 15 minuten beweging nodig. 

Puppy’s worden rond de 6 tot 18 maanden volwassen, afhankelijk van het ras. Grote hondenrassen hebben meer tijd nodig om volwassen te worden.

hond ligt op het gras

Hoeveel dagelijkse beweging is genoeg voor een volwassen hond?

💡 Experts zijn van mening dat 30 minuten tot 2 uur lichaamsbeweging per dag voldoende is voor de meeste honden.

Je zou dus bijvoorbeeld elke ochtend en avond een wandeling van 20 minuten met je hond kunnen maken, plus een intensieve speelsessie na de lunch. Houd je viervoeter in de gaten en je zult snel genoeg merken wat de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging is om je huisdier gezond te houden.

Een man die met een hond speelt met een blauwe bal in zijn mond

Een geweldige manier om gemotiveerd te blijven in je dagelijkse routine is door de activiteit van je hond te vergelijken met die van andere honden van hetzelfde ras! Schakel gewoon de functie Klassement van je Tractive-apparaat in.

Op deze manier krijg je een beter inzicht in hoeveel beweging honden zoals die van jou per dag zouden moeten krijgen. Bovendien kan een vriendelijke competitie met andere huisdiereigenaars het nog leuker maken om actief te blijven met je huisdier.

screenshots van activiteitenmonitoring in de Tractive GPS-app
Tractive Trustpilot-review

Volg je huisdier met Tractive

Hoeveel dagelijkse beweging is genoeg voor een oudere hond?

Senior honden zijn misschien wat trager, maar ze hebben nog steeds elke dag minstens 30 minuten beweging nodig om hun gezondheid te behouden. Als je een oudere hond met artritis hebt:

 • Maak de wandelingen wat prettiger voor je viervoeter door te kiezen voor vlakke oppervlakken zoals voetpaden of verharde paden
 • Vermijd steile hellingen. Deze kunnen te belastend zijn voor de gewrichten.
 • Overweeg activiteiten met een lage impact. Zwemmen is bijvoorbeeld een prima optie voor honden met heupdysplasie of orthopedische problemen, omdat het gewrichtsvriendelijk is en de cardiovasculaire gezondheid verbetert.

Lees ook:

Een hond die in een meer zwemt

Zoals bij elk bewegingsprogramma voor huisdieren, moet je je hond goed in de gaten houden en kijken hoeveel beweging hij aankan. Als je een oudere hond met gezondheidsproblemen hebt, dan kun je het beste de dierenarts raadplegen voordat je aan een nieuwe bewegingsroutine begint. 

Hoe je kunt zien of je hond genoeg beweging heeft gehad

Uiteindelijk is elke hond anders en hangt het van de hond af hoeveel beweging hij nodig heeft. Sommige honden zijn nou eenmaal actiever dan andere.

Neem de tijd en kijk waar je hond het beste op reageert. Over het algemeen zou je hond aan het einde van de dag zich moe maar voldaan moeten voelen.

Tractive Activiteitenmonitoring voor honden
 • Als je hond ’s avonds nog steeds barst van de energie, zorg dan voor extra beweging.
 • Als je huisdier aan het einde van de dag uitgeput is, kun je de wandelingen of speelsessies korter maken.

💡Het stellen van een dagelijks doel voor actieve minuten kan ook helpen om gemotiveerd te blijven.

Dit zal je een beter inzicht geven in de hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft om gezond te blijven, waarbij er ook rekening wordt gehouden met zijn individuele behoeften.

Ontdek Activieitentracking

Vergeet niet om advies in te winnen bij je dierenarts voordat je nieuwe activiteiten met je hond onderneemt. Pas dan de bewegingsroutine aan die het beste bij je levensstijl past.

Door een activiteit te vinden waar zowel jij als je hond van genieten, kun je een sterke band met je hond opbouwen.

Hoeveel beweging heeft een hond nodig afhankelijk van het ras?

Hondenrassen worden gefokt voor verschillende doeleinden. Sommige rassen zijn gefokt om te rennen, terwijl andere weer als schoothondjes gefokt zijn.

Bij het kiezen van een hond is het belangrijk om je te verdiepen in de bewegingsbehoeften van de verschillende hondenrassen. Het zou natuurlijk wel fijn zijn als de dagelijkse activiteitsbehoefte van je hond bij je levensstijl past.

 • Als je in een klein appartement woont, krijgt een energieke hond mogelijk niet genoeg beweging.
 • Als je echter heel actief bent of de ruimte daarvoor hebt, dan past een energieke hond misschien wat beter bij je.
Vrouw die met een hond buiten op het gras aan het joggen is

Lees ook:

Energieke hondenrassen

…zijn bordercollies, Duitse herders, golden retrievers en labradors. Als deze energieke honden niet genoeg dagelijkse lichaamsbeweging krijgen, kunnen ze zich snel vervelen, angstig of gefrustreerd raken.

⚠️ Een belangrijke reden voor honden om van huis weg te lopen, is verveling. Vooral bij actieve hondenrassen kan het voorkomen dat ze weglopen om hun overtollige energie kwijt te raken.

De meeste van deze hondenrassen kunnen regelmatige hardloopsessies, lange wandelingen en intensieve speelsessies aan.

Opie de herdershond die buiten staat met zijn rode bal.

💡Maak kennis met Opie, een energieke herdershond. Volgens het Tractive-apparaat is hij wel 300-500 minuten per dag actief!

“We dachten eerst dat we gek waren,” zegt zijn baasje Autumn. “Maar toen ontdekten we Tractive en waren we opgelucht om te zien dat dit niet het geval was. Opie was gewoon echt een hele actieve hond.

Lees ook: Active Dogs: 10 High-Energy Dog Breeds For Outdoorsy Folks

Honden met lage activiteitsbehoefte

Bassethonden, pekinezen, yorkshireterriërs en chihuahua’s zijn voorbeelden van honden met lage bewegingsbehoefte. Ze houden misschien van een korte wandeling door de buurt, maar ze zijn niet zo geschikt voor lange wandelingen. 

Grote hondenrassen zoals de Duitse Doggen, mastiffs en newfoundlanders zijn vaak luie honden. Ze vinden het fijner om samen met hun baasje op de bank te hangen dan actieve dingen te doen.

Sommige brachycefale hondenrassen, zoals buldoggen, mopshonden, bostonterriërs en boksers, hebben een kortere, plattere snuit en vernauwde luchtwegen. Hierdoor hebben ze moeite met ademhalen. Ook deze hondenrassen zijn dus niet geschikt om intensief mee te sporten.

Een bassethond die op een grasveld rent

💡 Heb je geen tijd om met je hond te bewegen? Je kunt je hond nog steeds beweging geven door een hondenuitlater in te huren of je hond naar een hondenopvang te brengen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je hond genoeg beweging krijgt en gezond en actief blijft.

Uiteraard is elke hond uniek met een eigen persoonlijkheid. Het is dus goed mogelijk dat je een bassethond hebt die niet kan stoppen met rondsnuffelen en die graag de wereld verkent of juist een labrador die liever dicht bij huis blijft.

Naast leeftijd en ras is het belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en het temperament van je hond. Dit kan je helpen een beter inzicht te krijgen in het type en de hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging die je hond nodig heeft om gezond te blijven.

Welke sporten zijn er voor mijn hond?

Of je nu in de stad, in de buitenwijk of op het platteland woont, er zijn veel leuke bewegingsvormen voor je viervoeter.

Buitenactiviteiten

Voor honden die van het buitenleven houden, zijn er genoeg sporten die jullie in de buitenlucht kunnen beoefenen. Belangrijk is om even op te warmen door bijvoorbeeld een stukje te wandelen voor jullie intensief gaan sporten.

Hiken en kamperen

Een wandeling over de trails kan fysiek veeleisend zijn, maar het is wel heerlijk snuffelen voor je hond. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Neem voldoende gezonde snacks en een EHBO-kit mee. Vergeet ook niet onderzoek te doen naar hondvriendelijke routes.

Lees ook:

twee mensen die met hond op een berg wandelen en uitkijken

Zwemmen

Een waterspelletje is een leuke manier om af te koelen op een warme dag en het is ook nog eens gewrichtsvriendelijk, dus een bonus voor oudere honden. Een hondenzwemvest zorgt ervoor dat je huisdier veilig kan zwemmen in diep water.

Een kleine hond ligt op een zonnige dag bij een zwembad

Lees ook: Zo kun je je hond koel houden in de zomer

Apporteren

Het ophalen van een bal of ander speeltje is ook een leuke bezigheid voor je hond. Zorg ervoor dat je huisdierveilig speelgoed gebruikt en vermijd het gebruik van takken. Deze kunnen namelijk versplinteren.

Een hond die een tennisbal apporteert

Gehoorzaamheids- en behendigheidstraining

Deze activiteiten bieden zowel mentale als fysieke stimulatie. Activiteiten als apporteren, klimmen, springen en het volgen van commando’s zijn goed voor de concentratie.

Lees ook: Agility training: het plezier van behendigheid met je hond

Een hond die door een blauwe hoepel springt tijdens een behendigheidstraining

Hondenpark en speelafspraak met andere honden

Het lokale hondenpark biedt voldoende ruimte voor je hond om te spelen en te socialiseren met andere honden.

Regel bijvoorbeeld een speelafspraakje met andere hondenbaasjes in een plaatselijk park voor een wandeling of speelsessie. Zorg ervoor dat je hond zich op zijn gemak voelt bij de socialisatie met andere honden voordat je een speelafspraak maakt. 

twee honden die buiten in het park spelen

Lees ook: Dog Park Etiquette: How To Follow Dog Park Rules And Make Your Visit Enjoyable

Hondensport

Snuffelwerk, flyball, kuddehondenwerk en hondenshows zijn slechts enkele van de voorbeelden die beschikbaar zijn wat betreft hondensporten. Je kunt met je hond deelnemen aan georganiseerde wedstrijden of thuis een eigen versie ervan creëren.

Een groep hardlopers rent een marathon met een hond

Lees ook:

Binnenactiviteiten

De speelruimte mag dan wel wat kleiner zijn, maar ook binnenshuis zijn er genoeg activiteiten voor je hond om te doen.

De trap

Ren een paar keer de trap op en af ​​met je hond of gooi een bal naar de onderste traptrede en vraag je hond om deze op te halen.

⚠️ Trappen zijn uitdagender voor honden met korte poten zoals teckels, corgi’s en bassethonden of kortschedelige hondenrassen. Dit geldt ook voor pups.

Een corgi die binnen op een trap zit

Verstoppertje

Dit eenvoudige spelletje biedt zowel fysieke als mentale stimulatie. Deze activiteit is geschikt voor je hond als hij de basiscommando’s kent.

Een kleine hond verstopt in het gras

Lees ook: Dog Recall: How To Teach Your Dog To Come When Called

Gehoorzaamheidstraining

Als je een paar minuten per dag basiscommando’s zoals ‘hier’, ‘zit’ en ‘blijf’ met je hond doorneemt, leert je hond zich te concentreren en zijn impulsen beheersen. Een goed afgerichte hond zal zich beter gedragen wanneer jullie samen buiten gaan sporten. 

Een vrouw leert een puppy buiten om haar een high five te geven

⚠️ Het is belangrijk om je hond te leren om naar je toe te komen als je hem roept. Op die manier zorg je ervoor dat hij veilig blijft, vooral als hij ervandoor is gegaan om wat extra energie te verbranden.

Bouw je eigen behendigheidsparcours

Maak gebruik van bezemstelen, dozen en hoepels om een ​​hindernisbaan te creëren. Of bezoek er een.

Een vrouw en een hond spelen met rubberen hoepels in een achtertuin

Houd rekening met de weersomstandigheden

Het weer is een belangrijke factor bij het bepalen hoe je aan de dagelijkse bewegingsbehoefte van je hond tegemoetkomt.

Tijdens warmere maanden is het belangrijk om:

 • Voldoende gehydrateerd te blijven en water mee te nemen voor jou en je hond.
 • Wandelingen of speelsessies buiten te vermijden als de zon erg fel is.
 • Te voorkomen dat je hond op hete oppervlakken loopt, die de poten kunnen verbranden.
Een vrouw en een hond zitten samen op het gras bij een strand

Tijdens koudere maanden is het belangrijk om:

 • Niet te lang buiten te blijven als het 7°C of kouder is.
 • De poten van je hond te beschermen tegen ijs en zout met een zalf voor hondenpoten en ze schoon te maken na een wandeling. Je kunt ook je hond uitrusten met hondenschoenen.
 • Voorzichtig te zijn met lange wandelingen. Sneeuw kan het reukbeeld van je hond beïnvloeden en het moeilijker maken voor hem om de weg naar huis terug te vinden als hij verdwaalt.

Lees meer:

Andere factoren die van invloed zijn op hoeveel beweging je hond nodig heeft

Naast leeftijd en ras kunnen ook andere factoren zoals de gezondheid van je hond van invloed zijn op zijn bewegingsbehoeften. Het is dus belangrijk om rekening te houden met het volgende:

Let op de signalen van je hond

Zet je hond niet onder druk om activiteiten te ondernemen die te inspannend zijn. Oudere honden en puppy’s hebben misschien wat extra tijd nodig om een blokje om te lopen.

 • Bouw het langzaam op als je hond niet gewend is actief te zijn.
 • Neem altijd voldoende vers water mee voor je hond wanneer intensieve inspanning op de planning staat.
 • En houd er rekening mee dat meer lichaamsbeweging geen verhoging van de dagelijkse calorie-inname vereist voor de meeste honden. 
Een vrouw loopt met haar hond langs een veld met zonnebloemen

💡Met de Tractive Dog Walk-app kun je je dagelijkse wandelingen met je hond vastleggen om nog meer te halen uit de wandelingen met je viervoeter.

Houd je dierenarts op de hoogte

Sommige honden hebben gezondheidsproblemen waardoor het niet zo makkelijk voor ze is om een bewegingsroutine aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan artritis, heupdysplasie, hartaandoeningen en ademhalingsproblemen. Raadpleeg altijd de dierenarts voor advies over hoe je nieuwe activiteiten het beste kunt introduceren bij een hond met chronische gezondheidsproblemen.

Een hond met een hondenkraag ​​bij de dierenarts

Denk aan de veiligheid wanneer je op pad gaat met je hond

Veiligheid moet de hoogste prioriteit zijn bij het sporten met je hond. Als je je hond in het donker uitlaat, rust hem dan uit met een lichtgevende halsband. Zo zorg je ervoor dat je viervoeter goed zichtbaar is voor auto’s en voetgangers en kun je hem een stuk makkelijker terugvinden in het donker als hij ervandoor is gegaan. 

Vergeet niet om je hond te laten chippen. Een microchip fungeert als een permanent identificatiemiddel voor je huisdier. Als je hond ooit verdwaalt of vermist raakt, kan een dierenarts of dierenasiel de microchip scannen om je contactgegevens te achterhalen.

Een hond met een kleurrijk vest loopt buiten in het donker

Lees ook:

💡Naast Activiteitentracking kun je met de Tractive GPS-tracker je hond in realtime lokaliseren met een onbeperkt bereik, waar ter wereld je ook bent.

Of je hond nu tijdens een wandeling of trainingssessie ervandoor gaat, met slechts één blik op je telefoon kun je elke stap volgen.

De dagelijkse activiteit van je hond bijhouden

Naast dat het je gemotiveerd houdt om je huisdier actief te houden, helpt je Tractive-apparaat je ook om een ​​actievere rol te spelen in de gezondheid en het welzijn van je hond.

⚠️ Een afname in activiteit kan namelijk een van de eerste tekenen zijn dat je hond mogelijk last heeft van een ziekte of infectie. Veel ernstige gezondheidsproblemen, zoals het parvovirus, beginnen zelfs met symptomen zoals lethargie die gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Daarom raden dierenartsen aan om het activiteitsniveau van je hond bij te houden. Als je merkt dat de activiteit van je huisdier afneemt, kan dit een teken zijn dat er iets mis is.

Gelukkig kun je met Tractive Gezondheidswaarschuwingen mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

Gezondheidswaarschuwingen op de voorgrond en een hond die op de bank ligt op de achtergrond
Sebastian Raab, productmanager bij Tractive

Soms kun je veranderingen in het dagelijkse activiteitsniveau van je hond over het hoofd zien, zoals wanneer je huisdier meer of minder actief is dan normaal.

Daarom hebben we meldingen geïmplementeerd die waarschuwen voor verminderde activiteit wanneer het aantal actieve minuten van je hond aanzienlijk afneemt.

Deze meldingen bieden de mogelijkheid om in te grijpen in situaties waarin je hond wellicht te maken heeft met een infectie of last heeft van pijn.”

– Sebastian Raab, productmanager bij Tractive en incidentele dierenoppas
Tractive Trustpilot-review

Ontdek Tractive GPS

Ter conclusie: hoeveel beweging heeft een hond nodig?

Een bewegingsroutine is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond; het is ook een geweldige manier om samen mooie herinneringen te creëren terwijl je beiden actief en gezond blijft. Over het algemeen geldt:

 • Puppy’s hebben twee keer per dag 5 minuten beweging nodig per levensmaand.
 • Volwassen honden hebben dagelijks tussen de 30 en 120 minuten beweging nodig.
 • Oudere honden hebben minimaal 30 minuten beweging per dag nodig.

Met veel liefde en geduld kun je je hond een lang en gelukkig leven geven.

Vergeet niet om:

 • De leeftijd van je hond in overweging te nemen. Puppy’s hebben kortere, frequente speelsessies nodig, terwijl volwassen honden regelmatige wandelingen kunnen maken. Met oudere honden kun je het beter wat rustiger aan doen.
 • Het ras van je hond te overwegen. Energieke hondenrassen hebben mogelijk meer beweging nodig dan rustige hondenrassen, grote hondenrassen of brachycefale hondenrassen.
 • Gebruik te maken van een mix van binnen- en buitenactiviteiten om je hond bezig en gelukkig te houden.
Een man speelt binnenshuis met zijn hond
 • Rekening te houden met het weer en buitenactiviteiten te vermijden bij extreem zonnig of koud weer.
 • De signalen van je hond te observeren en je tempo aan te passen aan zijn behoeften.
 • Je dierenarts op de hoogte te houden en advies in te winnen voordat je begint aan een nieuwe activiteit.
 • Veiligheid voorop te stellen. Zorg ervoor dat je hond is gechipt en is voorzien van de juiste uitrusting om hem buiten veilig te houden.

En tot slot…

Scherm van Activiteitenmonitoring voor honden in de Tractive GPS-app

Het Wellness-profiel van je hond biedt niet alleen inzicht in hoeveel beweging hij heeft gehad, maar het helpt je ook om:

 • te bepalen wat een ideale hoeveelheid beweging is voor soortgelijke honden
 • inzicht te krijgen in of het aantal actieve minuten van je hond is toegenomen of afgenomen
 • te zien of je hond ziek of gewond is en of hij minder actief is dan normaal

Speel een actieve rol in de gezondheid van je hond en help je huisdier een lang, gelukkig en gezond leven te geven.

Verpakking van Tractive GPS-tracker voor honden

Blijf samen fit

Stel dagelijkse doelen. Kijk of je hond voldoende beweging en rust krijgt. Vergelijk zijn activiteit met die van vergelijkbare hondenrassen. Daag je vrienden uit en stijg in het wereldwijde klassement.

Ontdek Tractive GPS

Bekijk deze video voor meer tips over hoeveel beweging een hond nodig heeft:

En als je dit artikel leuk vindt, deel het dan met je vrienden!