Min fru och jag har två bengaler hemma, som båda har Tractive GPS-spårare. Vi skaffade spårarna eftersom vår kära och saknade Emil gick hemifrån och aldrig kom tillbaka. Nu när vi kan hålla ett öga på våra andra katter, Yuki och Nala, behöver vi inte längre oroa oss när vi låter dem gå fritt och utforska området. Men det hände ändå att vi blev riktigt rädda en dag, den 24 juli 2020 var det, och vi vill berätta om vad som hände. Och varför vi aldrig kommer att glömma detta datum.

Katt med Tractive GPS-tracker på kattsele som sover på trägolv utomhus

Hur det började

Solen hade redan gått ner. Yuki var hemma, men Nala var fortfarande ute. Det första tecknet på vad som skulle hända. Ända sedan Emil försvann har jag varit väldigt känslig för när katterna kommer hem. Så vi kontrollerade omedelbart Tractive GPS-appen. Då märkte vi att vi hade glömt att ladda Nalas spårare. Den hade bara 9% kvar. Eftersom de har så lång batteritid brukar vi låta spårarna vara på hela dagen, men glömmer ibland bort att ta av dem för att ladda.

Min fru var gravid i nionde månaden (och har alltid rätt). Hon sade att vår bengal antagligen bara var ute och jagade möss och att jag borde vänta lite längre. Jag höll med, men blev snart nog otålig. Så jag gick ut och började leta efter Nala. Jag kunde följa hennes spår med hjälp av platshistoriken för att spara på batteriet.

Men det fanns fortfarande ingen Nala i sikte.

Det var något som inte stämde

Nu började även min höggravida fru bli orolig, och började leta med mig. Vi bad till och med grannarna att kolla i sina garage, i fall vår lilla pälskling hade råkat hamna där. Men ändå hittade vi henne inte. Vilket var konstigt, eftersom hon enligt den senaste platsuppdateringen var i närheten. Så vi använde LIVE-läget och höll tummarna för att batteriet skulle räcka länge nog. Appen visade en plats, men vi såg ingen rörelse på flera minuter.

Vad var det som hade hänt?

Vi sprang mot platsen som Tractive GPS visade och kom fram till ett tomt hus som höll på att byggas. Det fanns ingen i närheten, men ett av fönstren stod öppet. Vi hade nästan gett upp hoppet och tänkte att vi aldrig skulle hitta henne. Så jag var desperat, och började ropa hennes namn.

Och hon svarade!

Nala började jama högt så snart hon hörde våra röster. Hennes ynkliga ”mjau” ekade genom de tomma rummen och skar oss ända in i märgen.

Katten var inlåst. Vad skulle vi ta oss till?

Dörrarna var stängda och det började redan bli mörkt. Vad kunde vi ta oss till? Min fru och jag knackade på alla dörrar i området för att se om vi kunde ta reda på vem som skulle flytta in i huset. Efter vad som kändes som en evighet, och allt Nalas jamande, fick vi äntligen ett genombrott.

Det visade sig att husets ägare hade föräldrar som bodde i närheten, och de kunde öppna dörren åt oss. Nala kom inte ut direkt, eftersom hon var panikslagen och rädd. Men snart nog lyckades vår pälskling samla sig, och vi kunde hämta hem henne. Vi gav henne lite god mat och många kramar. Snart nog var hon sig själv igen.

Till sist kunde jag och min fru pusta ut och slappna av, med vetskapen att båda katterna var hemma och trygga. Vi pustade i själva verket ut så mycket att min fru började föda, och efter jakten på katten och många timmar på BB födde hon vår fina son Tom den 26 juli 2020.

Skaffa Tractive GPS

Tack, Tractive

Vi är båda så tacksamma att vi den dagen, efter ett par hinder på vägen, kunde få ett så gott slut. Att Tractive GPS fungerade i det där tomma huset räddade oss och vår katt. Jag älskar Tractive eftersom det skyddar våra katter.

Tom, Anja och Michel


Gillade du inlägget? Dela det med dina vänner på sociala medier.