Min kone og jeg har to Bengal-katte, der begge er udstyret med Tractive GPS-trackere. Dem købte vi, da vores elskede og savnede Emil en dag gik ud og ikke kom hjem igen. Nu hvor vi kan holde øje med vores andre katte, Yuki og Nala, er vi ikke længere bekymrede for at lade dem udforske nabolaget. Vi blev dog alligevel virkelig bange denne dag, den 24. juli 2020, og nu vil vi fortælle hvorfor. Og hvorfor vi aldrig vil glemme denne dato.

Stribet/plettet kat med Tractive GPS-tracker i selen sover på træterrasse udenfor

Sådan begyndte det

Solen var allerede gået ned. Yuki var hjemme, men Nala var stadig ude. Det første alarmtegn. Siden Emil forsvandt, var jeg blevet ret opmærksom på, hvornår vores katte kom hjem. Vi tjekkede straks Tractive GPS-appen, og blev opmærksomme på, at vi havde glemt at oplade Nalas tracker. Kun 9 % tilbage. Da batteriet holder så længe, lader vi som regel trackerne være tændt hele dagen, og glemmer ind imellem at lade dem op.

Min kone, som var gravid i 9. måned (og som regel altid har ret), sagde, at vores Bengal sikkert bare var ude for at jage mus, og at jeg skulle give det lidt mere tid. Jeg var enig, men blev hurtigt utålmodig. Så jeg gik udenfor og kiggede efter Nala. For at spare på batteriet fulgte jeg hendes spor ved hjælp af placeringshistorikken.

Stadig ingen Nala at se.

Der var noget galt

Nu blev min højgravide kone også urolig og kom ud og ledte sammen med mig. Vi bad også vores naboer om at tjekke deres garager, hvis nu vores firbenede ven ved et uheld skulle være blevet låst inde. Desværre ingenting. Hvilket virkede underligt, da hun ifølge den seneste placeringsopdatering var i nærheden. Vi slog LIVE-tilstand til og krydsede fingre for, at batteriet havde nok strøm. Appen viste os en placering, men i flere minutter så vi ingen bevægelse overhovedet.

Der var helt klart noget galt.

Vi løb mod det sted, som Tractive GPS’en viste, og kom til et tomt hus, som var under opførelse. Der var ingen mennesker, men et af vinduerne stod på klem. På det tidspunkt havde vi næsten opgivet håbet og troede, at vi aldrig skulle finde hende. Af ren desperation begyndte jeg at råbe hendes navn.

Og hun svarede!

Nala begyndte at jamre, da hun hørte vores stemmer. Hendes ynkelige “mjav” gav ekko i den tomme bygning og skar os i hjertet.

Katten var låst inde hvad nu?

Dørene var låste, og det var ved at være mørkt. Hvad skulle vi gøre? Min kone og jeg begyndte at banke på dørene hos alle naboer for at forsøge at finde ud af, hvem der var i gang med at bygge det nye hus. Efter hvad der føltes som en evighed, med Nalas konstante kalden i baggrunden, var vi endelig heldige.

Det viste sig, at de nye husejere havde forældre, der boede i nærheden, som kunne åbne døren for os. Nala kom ikke ud med det samme, da hun var bange og panikslagen. Men det lykkedes hende at komme til hægterne, så vi endelig kunne få hende med hjem. Efter et dejligt måltid mad og masser af kram var hun heldigvis snart sig selv igen.

Nu da vi vidste, at begge vores katte var hjemme og i sikkerhed, kunne min kone og jeg endelig puste ud og slappe af. Faktisk så meget, at min kone gik i fødsel, og efter en lang kattejagt og mange anstrengende timer på fødeklinikken kom vores dejlige søn, Tom, til verden den 26. juli 2020.

Køb Tractive GPS

Tak, Tractive

Vi er begge virkelig taknemmelige for, at dagen – efter et par forhindringer – endte så godt. At Tractive GPS’en fungerede inde i det tomme hus reddede os og vores kat. Jeg er så glad for, at Tractive passer på vores katte!

Tom, Anja og Michel


Synes du også om denne rørende historie? Del den med dine venner på de sociale medier.