Har du en hund eller katt som springer bort för att utforska grannskapet och gör dig orolig? Du kanske till och med har ett fysiskt hundstaket eller en kattinhägnad som din nyfikna fyrbenta vän lyckas rymma ifrån. Ibland går det inte att se att hunden har hoppat över staketet innan det är för sent. Då har du potentiellt en bortsprungen och vilsen hund. Och då kan ett geostaket (eller virtuellt staket) från Tractive GPS vara en räddare i nöden. Läs vidare för allt du behöver veta om Tractive GPS, virtuella staket och hur de kan ge dig sinnesro.

Vad är ett geostaket?

Ett geostaket (eller virtuellt staket) är ett system som låter dig skapa en digital gräns snarare än ett fysiskt hinder med hjälp av GPS och annan teknik som speglar den verkliga världen. Virtuella staket används ofta för att hålla djur inom ett område, eller som del av ett GPS-spårningssystem som låter dig se aktuell plats för ditt husdjur när som helst.

Geostaket används ofta för att se över boskap samt av många djurägare som vill se till att deras husdjur är trygga och få sinnesro. De flesta geostaketen använder en GPS-tracker på djurets halsband i kombination med en app eller annan programvara som låter dig rita virtuella staket. Här kan du läsa mer om virtuella staket.

Vad är Tractive GPS?

Ett exempel på en GPS-enhet som spårar i realtid och låter dig skapa geostaket (det vill säga virtuella staket) är Tractive GPS. Det är en enhet som kan rädda livet på ditt husdjur och som bärs bekvämt på de flesta halsbanden och selarna för katter och hundar. Vi ger hussar och mattar sinnesro tack vare att de när som helst kan se sina fyrbenta vänner oberoende av hur långt hemifrån de beger sig.

Svart hund med GPS-tracker på hundhalsband som sitter på gräs med Tractive GPS-appen i förgrunden

Tractive GPS har en spårningsfunktion i realtid. Om din hund eller katt springer bort kan du alltså hitta din fyrbenta vän på ett kick. Dessutom får du sinnesro: oberoende av vart din hund eller katt beger sig kan du följa varje steg.

Ibland behöver du inte spåra i realtid, till exempel om din hund är trygg hemma eller i trädgården. I så fall identifierar din tracker rörelser för att bedöma hur ofta du behöver få uppdateringar om husdjurets plats.

Men vad händer om din hund (eller katt) går ut och plötsligt springer bort? Då behöver du Tractives geostaket (som vi kallar för virtuella staket).

Hur fungerar Tractives virtuella staket?

Du kan använda valfri Tractive GPS-tracker för att skapa ett virtuellt staket runt hemmet, mammas hus, kontoret eller valfri plats som är trygg för ditt husdjur.

Tractive GPS hund-GPS med illustration av virtuellt staket

Så snart ditt husdjur lämnar (eller återvänder till) det trygga området, det vill säga ditt virtuella staket, få du en notis på din smartphone. Då kan du se till ditt husdjur eller hämta hunden eller katten vid behov. Om du delar din tracker med andra får även de en notis och kan hjälpa dig att leta efter ditt husdjur om det behövs.

blue info icon

Till skillnad från osynliga staket för hundar kräver Tractives geostaket ingen fysisk installation och ger INTE hunden en elchock när hen lämnar staketet. Det innebär att våra virtuella staket är 100% trygga för fyrbenta vänner.

10 roliga fakta om Tractives virtuella staket

  • Tractive GPS har skapats av hussar och mattar, för hussar och mattar.
  • Våra virtuella staket är bara en av många funktioner du får med ett abonnemang som kostar lika lite som en fika om månaden.
  • Ett av Tractives virtuella staket kan skapas på mindre än 5 minuter (eller en minut om du är riktigt snabb).
  • Systemet ger dig omedelbart en notis om hunden springer bort eller lämnar det definierade området.
  • Har du en unikt formad trädgård? Inga problem: våra virtuella staket är helt anpassningsbara.
Tractive GPS virtuellt staket i appen
  • Du kan skapa upp till fem staket för varje husdjur på ditt konto. Dessutom kan du spåra obegränsat antal husdjur i appen.
  • Du kan hantera dina geostaket och trackers från din smartphone, surfplatta eller dator (allt du behöver är en internetanslutning).
  • Andra personer som du delar din tracker med kan se om ditt husdjur är inom det virtuella staketet, när som helst.
  • Funktionen med energisparande zoner (WiFi) fungerar som ett extra virtuellt staket för att se till att din hund eller katt aldrig springer bort.
  • Har ditt husdjur lämnat det virtuella staketet? Du kan spåra i realtid med hjälp av appens LIVE-spårning.
Förpackning för Tractive GPS-tracker för hundar

Tappa aldrig bort hunden

Följ varje steg i realtid med obegränsad räckvidd. Få notiser om hunden springer bort. Håll vovven i form med aktivitetsspårning. Låt andra (som hundvakten) spåra med dig.

Läs mer

Så skapar du ett geostaket med Tractive

När du har skaffat din Tractive GPS-tracker och aktiverat enheten med ett abonnemang är det busenkelt att skapa ett virtuellt staket (alltså ett geostaket). Öppna helt enkelt Tractive GPS-appen på mobilen eller i en webbläsare via my.tractive.com och gå till husdjurets profil. Klicka sedan på staket-ikonen för att komma igång.

Lägg till ett nytt staket. Du kan enkelt dra och släppa den rosa staket-ikonen var som helst på kartan för att markera ett tryggt område för din hund, katt, häst eller annat djur.

Tractive GPS virtuellt staket, skärmbild av funktion i appen

Du kan skapa virtuella staket direkt i Tractive GPS-appen. Sedan är du redo; du får direkt en notis om din hund (med sin tracker på hundhalsbandet) lämnar eller återvänder till det virtuella staketet. Detta är möjligt tack vare GPS och annan smart teknik som integrerats i enheten.

I videon nedan kan du se hur det ser ut när du skapar ett virtuellt staket i Tractive GPS-appen för iOS. Skapa virtuella staket på Android.

10 djurägare berättar varför de älskar Tractive GPS-geostaket

Nu när du vet vad ett virtuellt Tractive GPS-staket är och hur det fungerar ska vi ta reda på vad dessa tio djurägare älskar med funktionen som hjälper dem att skydda sina hundar och katter.

1) En räddare i nöden

Vi bort långt ute på landet och våra hundar springer ofta bort. Den här enheten har varit en räddare i nöden för oss. Min man och jag får båda snabba notiser när hundarna är utanför det ”virtuella staketet” därhemma och deras plats är alltid mycket exakt. Det har gett oss sinnesro. Utan enheten hade vi inte haft någon aning om var vi borde leta efter hundarna. – Abby, USA

2) Jag vet exakt var min hund är!

Jag köpte min hund-tracker för tre och ett halvt år sedan och kan ärligt säga att det är ett av de bästa köpen jag någonsin gjort. Det viktigaste är att jag får sinnesro, men det har även funnits tillfällen då den har hjälp mig att hitta henne när hon har fastnat och jag inte annars hade haft någon aning om var jag borde leta. Att använda ”live”-läge innebär att du kan se var du och din hund är och spåra hundens rörelser. Du kan även rita ett ”virtuellt staket” (vanligtvis runt huset) så får du en notis när hunden lämnar det staketet. För mig innebär det att hon är ute på promenad med ett av mina barn. Det kunde jag inte veta utan enheten. Det gör mig mindre orolig. – Catherine, Storbritannien

3) Fördelarna med en FitBit + elstängsel utan nackdelar

Vi har en stor utekatt som tycker om att bege sig ut och vi bor i ett grannskap med prärievargar. Tractive låter oss se kattens plats när som helst. Det är lite som en FitBit för husdjur+ ett elstängsel utan nackdelarna som ett staket medför. Du kan ange gränser vid valfritt avstånd och få en notis när husdjuret lämnar gränsen (på så sätt får du en funktion som liknar ett elstängsel men behöver inte använda ett halsband som ger elchocker.) – Emma, USA

4) Tractive har hjälpt oss så mycket

Vi har bara haft Tractive i en vecka men det har hjälp oss så mycket. Vår katt var hemma hos någon annan som matade honom och inom ett par dagar kunde vi se det. Jag använder det virtuella staketet för att se var katten är så att jag kan hämta honom om det behövs. Vi älskar att se vart han beger sig eftersom han är så aktiv, vi hade inte trott att han promenerade 8 till 9 kilometer de flesta dagarna!! – Stuart, Storbritannien

5) Det är smart, älskar enheten och sinnesron

Den nya valpen är 11 månader gammal och vi har inget stängsel hemma. Vi har en 14 år gammal hund som vet var gränsen går och inte springer bort. Grannen hade en tracker och sade att han verkligen gillade den, så jag köpte en åt min yngsta hund. När jag satt på enheten släpper jag ut hundarna tillsammans och nu lär sig valpen av den äldre hunden och jag behöver inte oroa mig för henne eftersom jag kan titta på hennes tracker och se var hon är. Det är smart, älskar enheten och sinnesron. – Joe, USA

6) Ett enastående sätt att få sinnesro

Vi skaffade vår tracker för ungefär tre veckor sedan och det har förändrat våra liv! Vi brukade ofta oroa oss för var katten var och nu kan vi se exakt plats när som helst. Jag älskar funktionen med topplista och att vi kan se hur aktiv han är. Det är även fantastiskt att ha ett virtuellt staket som meddelar oss när han lämnar grannskapet. För kattägare med äventyrslystna katter är den här enheten ett enastående sätt att få sinnesro. – Lauren, Kanada

7) Vi kan inte alltid vara där med honom och med Tractive måste vi inte heller vara det

Vi skaffade vår Bluetick Coonhound för ungefär 8 veckor sedan. Min man och jag pratade om hur vi skulle hålla ett öga på honom och om han springer bort, hur vi skulle kunna hitta honom. Så vi tittade på nätet och undersökte GPS-spårning och osynliga stängsel. Tractive var det absolut bästa alternativet, liten och bärbar, så att vi kan fästa den på Hanks halsband eller sele och ange staket och GPS där han leker. Så snart han kommer tillbaka till eller lämnar stängselområdet får vi en notis! Det är jättebra: vi kan inte alltid vara där med honom och med Tractive måste vi inte heller vara det!! Vi älskar produkten och skulle definitivt rekommendera den till alla som vill göra vardagen med en valp eller vuxen hund lite enklare! – Crystal, USA

8) Den är så enkel att använda

Min Tractive GPS-tracker för hund har varit jättebra för min dalmatiner som ibland går hemifrån. Jag får en notis när han lämnar det virtuella staketet och den är så enkel att använda. Det verkar faktiskt vara det bästa alternativet på marknaden och har bra storlek, inte alls stor eller otymplig. Kundsupporten jag fått har varit enastående, de få gånger jag behövt den. Jag skulle absolut rekommendera och kan inte tänka mig att vara utan enheten nu, tack. – Lucy, Storbritannien

9) När han är hemma hos mormor kan vi se att han är säker

Tractive ger oss bra sinnesro. Vi bor ute på landet, vid havet. Min golden-kille är väldigt aktiv och älskar att utforska och simma. Vi kan se var han är och när han lämnade det virtuella staketet. Jag älskar live spårning eftersom det låter oss spåra hans plats i realtid. Tractive låter dig även skapa virtuella gränser på andra platser så när han är hemma hos mormor kan vi se att han är säker. – Michelle, Irland

10) Den här lilla enheten förändrar allt

Den här lilla enheten förändrar allt för mig och min ettåriga, äventyrslystna golden retriever. Jag bor på 75 tunnland och måste kunna se min golden när hon är utomhus. Hon har inte varit i fara, men nu när hon lämnar det virtuella staketet får jag en notis på min iPhone. Jag kan öppna appen och se hennes plats, i realtid. Om hon kommer tillbaka till det virtuella staketet får jag också en notis. Jag ger henne ett ”ljud” så kommer hon direkt hem, oberoende av var hon är. Appen är lätt att använda och jag rekommenderar Tractive GPS för alla som har husdjur. Vi sätter GPS på nycklarna och bagaget, varför inte hunden! 🐾🐾 – Brenda, USA

Börja spåra

Sammanfattning

I den här artikeln har vi tagit en titt på allt du behöver veta om Tractive GPS och virtuella staket (eller geostaket), även kända som de bästa virtuella staketen för katter och hundar. Det här virtuella staketet ryms på hundens halsband eller sele. Allt du behöver för att komma igång är en Tractive GPS-tracker och ett abonnemang. Det kostar från endast 40 kronor per månad, vilket är en liten kostnad för sinnesro och ökad säkerhet för familjens fyrbenta medlemmar.

Vad gillar du med Tractive GPS virtuella staket? Berätta på Instagram eller Facebook!

Vill du få användbara artiklar om husdjursprylar och säkerhetstips i din inkorg? Prenumerera på Tractives nyhetsbrev.