Mijn vrouw en ik hebben twee Bengaalse katten. Ze zijn allebei uitgerust met een Tractive GPS-tracker. We hebben de GPS-trackers gekocht nadat onze lieve Emil op een dag niet meer thuiskwam. Nu we onze andere katten, Yuki en Nala, in de gaten kunnen houden, hoeven we ons geen zorgen meer te maken als we ze vrij laten rondlopen en de omgeving laten verkennen. Op 24 juli 2020 kregen we opnieuw de schrik van ons leven en ik wil je graag vertellen wat er is gebeurd. En uiteraard waarom deze datum voor eeuwig bij ons in het geheugen gegrift staat.

Cyperse kat met Tractive GPS Tracker aan zijn tuigje slaapt buiten op de houten veranda

Hoe het allemaal begon

De zon was al onder. Yuki was thuis, maar Nala was nog weg. Toen begon ik me gelijk zorgen te maken. Sinds Emil is verdwenen, word ik erg zenuwachtig wanneer onze katten laat thuiskomen. We controleerden meteen de Tractive GPS-app, maar zagen dat we vergeten waren de tracker van Nala op te laden. Er was nog maar 9% over. Aangezien de batterij zo lang meegaat, laten we de trackers vaak de hele dag aan. Alleen soms vergeten we ze op te laden.

Mijn vrouw, die negen maanden zwanger was, zei dat onze kat waarschijnlijk achter een muis aan zat en dat ik geduld moest hebben. Ik luisterde naar haar maar ik werd toch erg nerveus, dus ging ik op zoek naar Nala. Ik maakte gebruik van Locatiegeschiedenis om mijn kat te volgen en de batterij te besparen.

Nala was helaas nergens te bekennen.

Er klopte iets niet

Nu begon mijn hoogzwangere vrouw zich ook zorgen te maken en hielp ze met de zoektocht naar Nala. We hadden zelfs onze buren gevraagd om hun garages te controleren voor het geval onze kat zich daar per ongeluk had opgesloten. Daar zat ze ook niet. Dit was vreemd. Volgens de laatst bekende locatie moest ze in de buurt zijn. We schakelden over naar LIVE Tracking en hielden onze vingers gekruist, hopend dat de batterij nog lang genoeg mee zou gaan. Er werd een locatie weergegeven in de app, maar we zagen minutenlang geen beweging.

Er was duidelijk iets mis.

We gingen snel naar de locatie die Tractive GPS had vastgesteld en kwamen bij een leegstaand huis dat nog verbouwd werd. Er was niemand in de buurt, maar een van de ramen stond open. Op dat moment hadden we de hoop al opgegeven en dachten we dat we haar nooit zouden kunnen vinden. Dus uit wanhoop riep ik haar naam.

En ze riep terug!

Nala begon te miauwen zodra ze onze stemmen hoorde. Haar gemiauw klonk zo ellendig door de lege ruimte dat we ervan schrokken.

De kat zit opgesloten. Wat nu?

De deuren zaten potdicht en het begon al donker te worden. Wat nu? Mijn vrouw en ik hadden bij iedereen in de buurt aangeklopt om te vragen of iemand in het nieuwe huis zou komen te wonen. Na wat voelde als een eeuwigheid, vergezeld van Nala’s constante gejammer, was er eindelijk goed nieuws.

Het bleek dat de ouders van de toekomstige bewoners in de buurt woonden en zij waren zo vriendelijk om de deur voor ons open te doen. Nala kwam niet gelijk naar buiten, omdat ze bang was. Uiteindelijk had ze de moed bij elkaar geraapt om naar buiten te komen en hadden we haar mee naar huis genomen. Na wat eten en geknuffel was ze weer bijgekomen van haar avontuur.

Aangezien onze katten allebei veilig thuis bij ons zaten, konden mijn vrouw en ik ons eindelijk ontspannen. Mijn vrouw was zelfs zo ontspannen dat ze weeën kreeg. En na een lange zoektocht naar onze kat en een aantal uren in de verloskamer werd op 26 juli 2020 ons prachtige zoontje Tom geboren.

Tractive GPS kopen

Bedankt Tractive

We zijn allebei erg dankbaar dat alles toch nog goed is gekomen. Het feit dat Tractive GPS zelfs in dat huis werkte, was echt een redding in nood. Tractive is werkelijk ideaal voor het veilig houden van onze katten.

Tom, Anja en Michel


Heeft het verhaal jou net zo geraakt als ons? Deel het dan met een vriend!