Det kan skabe en del bekymringer at have et kæledyr, som ofte stikker af. Med alle de grunde, der kan være til, at hunde løber væk eller katte løber væk, kan det være ganske stressende hele tiden at holde styr på, hvor de er. Og selvom du har investeret mellem flere tusind kroner på et fysisk hegn, kan din hund måske stadig hoppe over det, eller din kat snige sig under. Faktisk ved du måske ikke engang, at dit kæledyr er væk, før det næsten er for sent, og må bruge tid og penge på at lede efter din firbenede ven.

Her er det, at virtuelle hegn (også kaldet geohegn) kommer ind. Nærmere bestemt virtuelle hegn fra Tractive GPS, som endda har har reddet hunde- og katteliv verden over. Det tager under 5 minutter at komme i gang og koster mindre end dit Netflix-abonnement om måneden. Og så har du et intelligent, humant alternativ til elektriske hegn eller træningshalsbånd, der bruger elektriske stød (og ikke er tilladte i Danmark).

Her kan du læse alt, hvad du har brug for at vide om Tractive GPS virtuelle hegn, og hvordan det kan give dig ro i sindet.

Hvad er et virtuelt hegn?

Et virtuelt hegn er et system, som giver dig mulighed for at skabe en digital grænse i stedet for at etablere en fysisk forhindring (for eksempel benytter Tractives virtuelle hegn GPS og andre teknologier). Virtuelle hegn bruges ofte til at holde dyr i et bestemt område eller som del af et GPS-sporingssystem. Systemet giver dig mulighed for altid at se, hvor dit kæledyr er.

Virtuelle hegn anvendes ofte til at holde styr på kvægbesætninger, og mange kæledyrsejere bruger Tractives virtuelle hegn til at sørge for, at deres kæledyr er i sikkerhed, og de selv har ro i sindet. Samtidig med at de sparer mange penge sammenlignet med at skulle etablere et fysisk hegn.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

“Et virtuelt hegn er et område, som du som bruger opretter og kan holde øje med når som helst. Du kan flytte eller ændre størrelsen på området uden at rejse dig fra sofaen. Når du har defineret et bestemt område, begynder din Tractive GPS at overvåge det. Så snart din tracker registrerer, at dit kæledyr er uden for en sikker zone eller på et farligt sted, registreres det som en ændring i området. Det betyder, at du straks får en besked fra systemet, så du kan sørge for, at dit kæledyr ikke går for langt.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

De fleste virtuelle hegn anvender en GPS-sporingsenhed i halsbåndet i kombination med en app eller software, som gør det muligt at tegne de ønskede grænser. Ud over fysiske hegn bruger nogle af dem også halsbånd med stød, som “lærer” dyrene i at blive inden for området. Det er stærkt ubehageligt for dyrene og er derfor ikke tilladt i Danmark.

Tractives virtuelle hegn er derimod et humant alternativ. Lad os se nærmere på hvorfor.

Hvad er Tractive GPS?

Tractive GPS er en let GPS-sporingsenhed, som du kan sætte i din hunds halsbånd eller sele. (Eller til katte med et vægtjusterbart sikkerhedshalsbånd, som følger med.) Du kan oprette et virtuelt hegn via appen eller på din enhed. Tractives livreddende teknologi har givet tryghed til kæledyrsejere som dig over hele verden, som nu altid er klar over, hvor deres firbenede venner er, uanset hvor langt de strejfer.

Her kan du se et eksempel på Tractives LIVE-tilstand, og hvordan sporing i realtid ser ud i praksis. Appen opdaterer placeringen af din firbenede ven, så du kan spore og finde den når og hvor som helst. Og være tryg ved, at uanset hvor den går, kan du følge hvert skridt.

sort hund med gps i hundehalsbånd sidder på græsset i baggrunden; tractive GPS-app i forgrunden

Her har du brug for realtidssporing

Nogle gange har du ikke rigtig brug for sporing i realtid. For eksempel hvis dit kæledyr er i sikkerhed hjemme hos dig. I så fald registrerer trackeren bevægelserne for at vurdere, hvor ofte den skal opdatere dig om kæledyrets position. Du kan også bruge Tractives innovative Radar-funktion, som bruger Bluetooth til at spore dit kæledyr indenfor.

Næste gang du flytter, og hunden eller katten gemmer sig et sted, kan du derfor hurtigt finde den med Radar.

Men hvad hvis din hund eller kat er udenfor og…

Her kan du bruge Tractives virtuelle hegn.

Opdag Tractive GPS

Hvordan fungerer Tractives virtuelle hegn?

Du kan bruge enhver Tractive GPS-tracker til at oprette et virtuelt hegn om dit hjem, dine forældres hus eller ethvert andet område, som er trygt og sikkert for dit kæledyr. Så snart din hund eller kat går ud af (eller vender tilbage til) det sikre område, får du en besked på din smartphone. Derefter kan du tjekke op på dit kæledyr eller hente din hund eller kat efter behov.

Tractive GPS virtuelt hegn

Hvis du har delt din tracker med venner eller familie, får de også besked og kan hjælpe dig med at lede efter din firbenede ven.

blue info icon

I modsætning til usynlige hegn til hunde kræver Tractives virtuelle hegn ingen fysisk installation og giver IKKE elektrisk stød til dit kæledyr, hvis det går uden for hegnet. Tractive-hegnet er derfor 100 % trygt og sikkert for dine firbenede venner.

Tractives virtuelle hegn er udviklet til kæledyrsejere – præcis som dig

Din Tractive-enhed er udviklet med dig i tankerne. Vi hos Tractive elsker dyr og ved, du gerne vil passe godt på din firbenede ven og sørge for tryghed for både den og dig selv. Her kan du se, hvordan Tractives virtuelle hegn skiller sig ud fra mængden:

Pas godt på dit kæledyr – det koster mindre end en cafe latte om måneden

Sammenlignet med at opsætte et fysisk hegn har Tractive lavere start- og løbende omkostninger, når du har dit abonnement. Den gennemsnitlige pris for et fysisk hegn er ca. 750 kroner pr. løbende meter. Og det er endda uden omkostninger til vedligeholdelse.

Med Tractive kan du holde din hund eller kat i sikkerhed for 60 kr. om måneden ved et 1-årigt Premium-abonnement eller 40 kr. om måneden, hvis du betaler hvert 5. år. Det vil altså sige, mindre end dit månedlige Netflix-abonnement.

En kvinde krammer sin hund foran et vindue

Spor dit kæledyr med et enkelt blik på mobilen

Din Tractive-enhed har et indbygget SIM-kort, som sørger for:

Det vil sige, at du kan styre dine GPS-hegn og -trackere fra en smartphone, tablet eller computer. Det eneste du har brug for er en internetforbindelse.

Der findes ganske vist GPS-trackere uden SIM-kort. Men de tilbyder ikke sporing i realtid. De er heller ikke udviklet specifikt til kæledyr.

Med en Tractive GPS får du sporing i realtid, specifikt beregnet til kæledyr. Du kan spore din hund eller kat “live” med blot et enkelt blik på din mobil eller tablet og straks gøre noget, hvis du ser den gå imod et farligt sted.

En hund går væk fra en kvinde på en strand

Derudover kan du bruge Tractive-enhedens strømbesparende zone (wi-fi) som ekstra virtuelt hegn. På den måde kan du spare batteri og passe på din firbenede ven på én og samme tid.

Kom i gang på <5 minutter

Et gennemsnitligt fysisk hegn/stakit tager 2-3 dage at installere og sætte op (hvis alt fungerer som det skal, og du ikke har en stor have). Hvis du har en hund eller kat, som ofte løber væk, er det værdifuld tid, du ikke har råd til at miste.

Et virtuelt hegn i Tractive-appen tager til gengæld under 5 minutter at oprette (eller under 1 minut, hvis du er rigtig hurtig). Du kan tilpasse hegnet til alle typer haver og vælge blandt forskellige former:

Formerne på det virtuelle hegn

Sporing uden stress og stød for kat og hund

Uanset om du har ét kæledyr eller en hel flok, har Tractive GPS’en alt, hvad du har brug for. Du kan oprette op til 5 hegn pr. kæledyr eller tracker på din konto. Og du kan spore et ubegrænset antal kæledyr i appen.

Husk: Tractives virtuelle hegn er et system uden stød. I stedet får du straks besked på din mobil (eller tablet/computer), hvis din hund eller kat går uden for det virtuelle hegn. Det gør det til en dyrevenlig og sikker alt-i-én-løsning.

Tractive GPS virtuelt hegn i app

Sjovt for hele familien

Det kan være stressende at skulle holde styr på sine kæledyr under ferier og rejser. Men faktisk kan du dele din tracker med venner, familie eller dyre-sitteren, så du altid ved, hvor din firbenede ven er, også når du er på ferie.

Er din hund eller kat løbet uden for det virtuelle hegn? Spor, og find din firbenede ven i realtid med Tractives LIVE-funktion:

Tracker til hund og kat

Mist aldrig dine kæledyr af syne

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis de går for langt. Hold dine kæledyr sunde og glade med trivselsovervågning. Og lad andre, som f.eks. dine venner, holde øje sammen med dig.

Opdag Tractive GPS

Kort sagt: Din Tractive GPS er en global tracker til en overkommelig pris, der giver dig mulighed for at sørge for, at dit kæledyr er i sikkerhed, uanset hvor du (og kæledyret!) er. Vi kan kun anbefale dig at købe din egen tracker, oprette dit virtuelle hegn og lade trackeren gøre arbejdet, mens du læner dig tilbage.

Sådan opretter du et virtuelt hegn med Tractive

Når du har aktiveret din Tractive GPS-tracker med et abonnement, er det supernemt at oprette et virtuelt hegn. Du kan oprette det virtuelle hegn direkte i Tractive GPS-appen. Det gør du sådan:

Funktionen virtuelt hegn i Tractive GPS-appen, screenshot
  • Åbn Tractive GPS-appen på din mobil eller i en browser på my.tractive.com
  • Gå til dit kæledyrs profil, eller tryk på hegn-ikonet for at komme i gang
  • Tilføj et nyt hegn, og træk og slip hegn-ikonet på kortet til det sted, som du vil markere som en ‘sikker zone’ for din hund eller kat.

Sådan! Nu får du besked, hvis din firbenede ven med trackeren i halsbåndet går uden for eller kommer tilbage til det virtuelle hegn (dvs. den “sikre zone”). Det kan lade sig gøre takket være GPS og andre nyttige teknologier, som er integreret i enheden.

I videoen herunder kan du se, hvordan et virtuelt hegn oprettes i Tractive GPS-appen på iOS. Sådan oprettes et virtuelt hegn på Android.

Dette skal du holde øje med, når du opretter et virtuelt hegn med Tractive

Når du opretter dit virtuelle Tractive-hegn, overvejer du måske, hvorfor minimumsstørrelsen er så… stor? Radius på dit virtuelle hegn skal nemlig være mindst 50 meter. Hvis du for eksempel opretter et rektangulært hegn, skal det være mindst 100 x 100 meter samlet set.

På den måde sikres det, at Tractive-enheden kan lokalisere dit kæledyr mere præcist. Her er en kort forklaring:

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

Størrelsen på det virtuelle hegn hænger sammen med GPS-teknologien. Med et meget lille virtuelt hegn kan nogle af de beregnede koordinater falde inden for eller uden for det angivne område. Det er på grund af forhindringer mellem trackeren og satellitterne, som kan gøre det vanskeligt for trackeren at opfange GPS-signalerne (det kan f.eks. dreje sig om træer eller bygninger). Det kan forringe trackerens nøjagtighed og det virtuelle hegns effektivitet. Men hvis dit virtuelle hegn har en radius på mindst 50 meter, får du mere præcise notifikationer.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Faktisk er der jo ikke rigtig nogen grænser for, hvor langt dit kæledyr kan finde på at gå. Men med et virtuelt hegn har du ro i sindet, når din firbenede ven er udenfor. Du ved, at den er i sikkerhed, og at du nemt og hurtigt kan hente din pelsklædte ven hjem igen, hvis den går uden for den sikre zone.

10 kæledyrsejere fortæller, hvorfor de er glade for Tractives virtuelle hegn

Nu hvor du ved, hvad Tractives virtuelle hegn er, og hvordan det fungerer, skal du høre om, hvorfor de her ti kæledyrsejere og Tractive GPS-brugere sætter pris på denne funktion, som hjælper dem med at holde deres kæledyr i sikkerhed.

1) En livreddende funktion

Vi bor meget langt ude på landet, og vores hunde løber ofte langt. Trackeren har simpelthen været livreddende for os. Både min mand og jeg får besked, når de er uden for det “virtuelle hegn” rundt om vores hjem, og deres placering har altid været meget præcis. Det er en stor tryghed for os. Uden trackeren ville vi ikke have nogen anelse om, i hvilken retning vi skulle lede efter dem.

Abby, USA
Hund med en Tractive GPS og sele i en græsbeklædt skov


2) Jeg ved nøjagtig, hvor min hund er!

Jeg købte hundetrackeren for tre et halvt år siden, og jeg kan ærligt sige, at det er et af de bedste køb, jeg har gjort. Først og fremmest giver det mig ro i sindet, men der har også været situationer, hvor trackeren har hjulpet mig med at se, hvor min hund har siddet fast, og jeg ikke ville have nogen som helst ide om, hvor jeg skulle begynde med at lede. Med “live”-funktionen kan man se, hvor man selv og ens hund er, og spore hundens bevægelser. Man kan også tegne et “virtuelt hegn” (som regel omkring ens hus), og så få besked, hvis hunden går uden for hegnet. For mig betyder det, at hun bliver fulgt af et af børnene. Jeg ville ikke undvære trackeren. Den gør, at jeg kan slappe af.

Catherine, Storbritannien


3) Som en FitBit til kæledyr + et elektrisk hegn uden nogen af ulemperne

Vi har en stor udekat, som godt kan lide at strejfe i vores område, hvor der ofte er prærieulve. Tractive giver os mulighed for at se ham hele tiden. Jeg tænker på den som en Fitbit til kæledyr + et elektrisk hegn uden nogen af de ulemper, der kan være ved sådan et. Du kan sætte grænser i hvilken som helst afstand og få besked, hvis dit kæledyr går uden for grænserne. (Derfor er det ligesom at have et elektrisk hegn uden at bruge stød.)

Emma, USA


4) Så glade for at have vores kat hjemme igen

Vi har kun haft Tractive i en uge, men den har allerede hjulpet os virkelig meget. Vores kat var nemlig blevet taget ind og madet af nogen, og inden for få dage fandt vi ud af, hvem der gjorde det. Jeg bruger det virtuelle hegn til at fortælle mig, hvor vores kat er, så jeg kan hente ham, hvis det er nødvendigt. Vi elsker også at se, hvor han går hen, han er nemlig meget aktiv og går faktisk 8-9 km de fleste dage!!

Stuart, Storbritannien
En kat med en Tractive GPS-tracker i solen udenfor


5) Hun lærer grænserne at kende –
og jeg behøver ikke være bekymret

De nye hvalpe er 11 måneder gamle, og vi har ikke hegn om vores ejendom. Vi har en 14-år-gammel hund, som kender grænserne og ikke løber væk. Vores nabo har en tracker og fortalte, at han virkelig var glad for den, så jeg købte en til min yngste hund. Efter at have sat den på hende, lod jeg dem gå ud sammen, og nu lærer hun grænserne fra den ældre hund, og jeg er ikke bekymret for hende, fordi jeg kan se på trackeren, hvor hun er. Det er ret smart, jeg er vild med den her enhed og den tryghed, som den giver.

Joe, USA


6) En super måde at få ro i sindet på

Vi fik vores tracker for ca. tre uger siden, og den har ændret vores liv! Vi var ofte bekymrede for og tænkte over, hvor vores kat nu var gået hen, og nu ved vi altid nøjagtigt, hvor han er. Jeg elsker, at vi kan se, hvor aktiv han er. Det er også skønt med et virtuelt hegn, som giver os besked, hvis han går uden for området. For alle katteejere med en kat, der elsker eventyr, er den her tracker en super måde at få ro i sindet på.

Lauren, Canada


7) Vi kan ikke altid være sammen med ham, og med Tractive er det ikke nødvendigt

Vi fik vores Bluetick Coonhound for ca. 8 uger siden. Min mand og jeg havde en snak om, hvordan vi kunne holde øje med ham og finde ham, hvis han skulle løbe væk fra vores ejendom. Vi gik derfor på nettet og ledte efter gps-sporing og usynlige hegn. Tractive var langt det bedste valg og gav os lige det, vi havde brug for. Den er lille og kan sættes i enten halsbåndet eller selen, og hegnet kan sættes i det område, hvor han leger, og hvis han går uden for, får vi med det samme en notifikation!

En hund med en Tractive GPS-tracker står i en sø

Den er virkelig god, for vi kan ikke altid være sammen med ham, og med Tractive er det heller ikke nødvendigt!! Vi er vilde med den og anbefaler den til alle, som gerne vil have en lidt lettere hverdag med en hvalp eller en voksen hund!

Crystal, USA


8) Den er så nem at bruge

Min Tractive hundetracker har været super for min dalmatiner, som godt kan finde på at gå et stykke væk. Den giver mig besked, hvis han går uden for det virtuelle hegn og er så nem at bruge. Den virker til at være den bedste på markedet og har en super størrelse, den er ikke stor og klodset. Jeg har fået fremragende kundeservice, de sjældne gange der har været behov. Jeg kan virkelig anbefale den og ville ikke undvære den. Tak.

Lucy, Storbritannien


9) Vi ved, han er i sikkerhed, når han går hen og besøger bedstemor

Tractive giver os virkelig ro i sindet. Vi bor på landet med havet som nabo. Min “gulddreng” er meget aktiv og elsker at udforske og svømme. Vi ved, hvor han er, og hvis han går uden for det virtuelle hegn. Jeg er vild med live-sporingen, fordi vi kan se, hvor han er i realtid. Med Tractive kan man også opsætte virtuelle grænser andre steder, så vi ved, han er i sikkerhed, når han går hen og besøger bedstemor.

Michelle, Irland


10) Denne lille enhed gør en kæmpe forskel

Den lille enhed gør virkelig en forskel for mig og min 1 år gamle golden retriever, der elsker eventyr. Jeg har en ca. 30 hektar stor ejendom og har brug for at vide, hvor min golden er, når hun er ude. Hun har aldrig været i fare, men hvis hun går uden for det virtuelle hegn nu, får jeg en notifikation på min iPhone. Jeg kan se nøjagtigt, hvor hun er i realtid. Jeg får også en notifikation, når hun vender tilbage til det virtuelle hegn. Jeg sender hende en “lyd”, og så kommer hun med det samme, ligegyldigt hvor hun er. Appen er nem at bruge, så jeg anbefaler Tractive GPS til alle med kæledyr. Vi sætter en GPS på vores nøgler og bagage, så hvorfor ikke vores hund!? 🐾🐾

Brenda, USA
Cattery owner and trainer, Clair Chesterman

“Tractive er min topanbefaling, når det gælder kattetrackere. Det er markedets bedste katte-GPS. Jeg har indstillet mit hus som sikker zone og får besked, så snart katten går udenfor.

Trackeren reddede endda sandsynligvis min kats liv engang, hvor hun løb efter en fugl og blev væk. Hun var bange, men jeg fandt hende ved hjælp af GPS-trackeren. Tractive beregner løbende kattens placering, som opdateres på kortet hvert 2-3 sekund. Og lysdioden giver mig mulighed for at holde øje med min pelsklædte ven i mørke”

– Clair Chesterman, katteopdrætter og ejer af virksomheden, FluffyMeowPaws3

Opdag Tractive GPS

Er et virtuelt hegn fra Tractive noget for dig?

Har du flere tusinde kroner og 2-3 arbejdsdage til at bygge et fysisk hegn? Husk: din hund kan stadig grave sig under eller hoppe over hegnet. Og at hegn og træningshalsbånd, som bruger stød til at “lære” kæledyret, hvor grænserne går, ikke er egnede til kæledyr og derfor ikke er tilladt i Danmark.

Hvis du er på udkig efter et smart, humant alternativ til en overkommelig pris, som kan hjælpe dig med aktivt at passe godt på dit kæledyr, kan vi kun anbefale dig at købe din egen Tractive GPS og straks oprette et virtuelt hegn. Tractive-enheden er nem at klikke på hundens halsbånd eller sele, og den leveres med et sikkerhedshalsbånd til katte. Med en pris fra 60 kroner om måneden for et 1-årigt Premium-abonnement, er det en billig måde at få tryghed og vide, at dine firbenede, pelsklædte familiemedlemmer er i sikkerhed.

Vil du se, hvordan Tractives virtuelle hegn fungerer i virkeligheden? Tjek denne video ud:

Hvis du synes, artiklen var spændende, kan vi anbefale dig at abonnere på Tractives nyhedsbrev. Så sender vi dig sundheds- og sikkerhedstips direkte i indbakken. Eller del artiklen med en ven eller et familiemedlem, så vi sammen kan passe godt på vores pelsklædte venner.