La oss innse det; det er ofte mange misoppfatninger når det kommer til produktene som er tilgjengelig for våre pelskledde venner. Spesielt angående GPS-sporingsenheter og mikrochips for hunder. To vanlige misoppfatninger er 1) at GPS-trackere kan implanteres i hunder og andre kjæledyr og 2) mikrochips er tilgjengelige som tilbyr GPS-sporingsfunksjoner. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor disse faktisk er myter, og tydeliggjøre de viktige skillene mellom GPS-trackere for hund og mikrochips for kjæledyr.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem sunn og frisk med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde øye med hunden din også.

Kjøp en tracker for hunden

Kan du spore hunden din med en mikrochip? Myten om hundesporingsbrikken

Hvis du er som mange kjærlige hundeeiere, har du sannsynligvis vurdert alle mulige alternativer når det handler om å holde hunden din trygg. Du har hørt om mikrochips så vel som GPS-trackere for hund og tenkt; det må da være mulig å kombinere disse to til én, for å lage den perfekte gps-sporingsenheten for hunder!

Som den ledende eksperten innen bærbar kjæledyrteknologi, er vi absolutt enige om at dette ville være den ideelle løsningen for å holde våre pelskledde venner i god behold. Det er imidlertid viktig å være klar over at på dette tidspunktet er det ikke noe som heter en hundesporingsbrikke som kombinerer både en mikrobrikke og GPS-tracker til én.

Det er ingen slik teknologi som kombinerer både en mikrochip og GPS-tracker til én ting.

Det er ikke mulig å implantere en GPS-tracker under huden på en hund på dette tidspunkt og nåværende mikrochips for hunder tilbyr ikke GPS-sporing. Følgende infografikk illustrerer forskjellene mellom disse to typene teknologi, som er forklart mer detaljert nedenfor:

Hvor mye koster en GPS-mikrobrikke for hunder?

Mikrochipping av hunden din kan koste alt fra 0-70 dollar, avhengig av hvor du bor og hvor du har prosedyren utført. De fleste veterinærer i Norge tilbyr denne tjenesten. Men husk at den vanlige mikrochippen for hunder ikke inneholder GPS-teknologi, og du vil ikke kunne spore hunden din med den.

På den annen side kan du kjøpe en GPS-tracker for hund for 49 € + abonnementsavgift og så kan du spore hunden din hvor som helst, når som helst.

Mikrochip for hunder: en enkel identifikasjonsbrikke

Microchip for hunder er et implantat for radiofrekvensidentifikasjon (RFID)¹. Som dette navnet antyder, brukes brikken kun til identifikasjonsformål. Den er sammensatt av en liten, elektronisk brikke, som hver har et unikt identifikasjonsnummer. Innkapslet i en glassylinder, omtrent 11-14 mm lang og 2-2,3 mm tykk, er den omtrent på størrelse med et riskorn. Mikrochipper veier omtrent 0,025 gram.

⚠️ Mikrochips er ikke store nok til å inneholde maskinvare for GPS eller annen lokaliseringsteknologi på dette tidspunktet. 

Mikrochips fungerer kun i tilfeller der en hund som har blitt mikrochippet blir borte, og deretter funnet og brakt inn til en veterinær. Veterinærer kan identifisere eieren av hunden ved å bruke en skanner som leser mikrochip-ID. Mikrochip-IDen er knyttet til eierens kontaktinformasjon og registrert i en mikrochip-database.

Hvis kontaktinformasjonen din ikke holdes oppdatert, vil du ikke kunne nås i tilfelle den bortkomne hunden din rapporteres funnet. Ideelt sett bør informasjonen knyttet til chip-IDen holdes oppdatert, slik at i tilfelle hunden din blir brakt inn til en veterinær, kan du bli kontaktet og hente hunden din.

Mikrochipping har blitt en vanlig praksis og er nå påkrevd ved lov i mange land. Fordelen med mikrochippen er at den gir en permanent og sikker løsning for å identifisere hunden din.

Kan en mikrochip hjelpe meg å finne hunden min hvis den går seg vill?

Dessverre er mikrochipper ekstremt begrenset i bruk. Den eneste mulige måten å bruke en mikrochip på er at noen finner hunden din, tar den med til en veterinær og leser av brikken. Mens du leter etter den savnede hunden, er ikke en mikrochip for hunder til noen hjelp. På den måten er mikrochips til liten nytte for å finne en savnet hund.

Mens du leter etter den savnede hunden din, er ikke en mikrochip for hunder til noen hjelp.

Derfor, er det ikke optimalt å være avhengig av en mikrochip for å gjenforene deg med den bortkomne hunden din når du trenger å handle raskt for å finne din elskede lodne venn. Heldigvis gir GPS-trackere for hunder løsningen for å trygt spore og hente den savnede hunden din i sanntid.

GPS-tracker for hund: sanntids sporingsenhet for savnede hunder

I motsetning til en mikrochip lar en GPS-tracker deg spore hunden din i sanntid, slik at du kan finne den umiddelbart, hvis den noen gang skulle bli borte.

Hvordan fungerer den?

En GPS-tracker inneholder en GPS-antenne og annen viktig maskinvare som lar enheten lokalisere seg hvor som helst i verden ved hjelp av GPS-satellitter. De beregnede plasseringskoordinatene sendes deretter fra trackeren til Tractive-serverne og til Tractive GPS-appen på smarttelefonen din ved hjelp av det lokale mobilnettverket – akkurat som å sende en SMS. Av denne grunn fungerer trackeren over ethvert område, i over 150 land over hele verden, og krever et abonnement.

🛰️ GPS-trackere lar deg, i motsetning til mikrochips, spore den savnede hunden din i sanntid; noe som dramatisk øker sjansene dine for å finne den savnede hunden din.

Tractive GPS-tracker for hund er en av de mest populære og bestselgende GPS-trackerne for hunder rundt om i verden. Trackeren gir hundeeiere muligheten til å spore sine elskede hundefamiliemedlemmer i sanntid ved å bruke LIVE Tracking-funksjonen. Som et resultat kan du se posisjonen til hunden din, spore og hente den når som helst når den har på seg GPS-trackeren.

white and black dog wearing GPS tracker outdoors

Trackeren kan enkelt festes til hundens halsbånd eller sele ved hjelp av de medfølgende monteringsklemmene. Nedenfor er noen tilleggsfunksjoner og egenskaper til Tractive GPS-tracker for hunder:

 • Sanntids, LIVE GPS-sporing – med posisjonsoppdateringer hvert 2.-3. sekund
 • Virtuelt gjerde – bli varslet hvis hunden din forlater den sikre sonen
 • Velværeovervåking – ha oversikt over hundens aktivitet og søvnstatistikk
 • Posisjonshistorikk og varmekart – se hvor hunden din har vært og hvor den tilbrakte mest tid
 • Komfortabel, liten og lett – passer til halsbånd og seler i de fleste størrelser (opptil 1 tomme bred)
 • Lys og lyd – aktiver LED-lyset eller summeren for å hjelpe deg med å finne hunden din i mørket
 • Verdensomspennende sporing og ubegrenset rekkevidde – for prisen av en kopp kaffe per måned
 • 100 % vanntett – eventyrsikker også
 • Slitesterk og støtsikker
 • Familie og offentlig deling – la pålitelige venner og familie spore hunden din
 • Finn-modus – finn hunden din selv på nært hold eller innendørs
 • Strømsparingssone – koble til hjemmets Wifi slik at batteriet varer enda lenger
 • Alexa-kompatibel

Skaff deg en Tractive GPS-tracker i dag eller besøk Tractives Hjelpesenter for å lære mer om funksjonene over.

Oppsummering av forskjeller: hundesporing vs. mikrochip for hunder

Oppsummert er hovedforskjellene mellom GPS-trackere og mikrochips skissert nedenfor:

#1: Funksjon

Til tross for vanlig oppfatning, har GPS-trackere og mikrochips to helt forskjellige funksjoner. En mikrochip gjør at hunder som er registrert via veterinær kan identifiseres i henhold til deres mikrochip-ID-nummer. En GPS-tracker lar deg aktivt lokalisere hunden din i sanntid.

#2 Maskinvare

For å gi de ovenfor beskrevne funksjonene, er GPS-trackere og mikrochips avhengige av forskjellige maskinvarekomponenter, som hver brukes til unike formål. En mikrochip har kun den enkle funksjonen å oppgi et ID-nummer som kan knyttes til hunden din. Den består derfor kun av en bitteliten, elektronisk brikke innkapslet i en glassylinder. GPS-trackere tilbyr alle forskjellige typer funksjoner for å hjelpe deg med å finne hunden din. Nødvendige komponenter i en GPS-tracker inkluderer en GSM-modul, GPS-antenne, LED-lys, høyttaler, batteripakke og SIM-kort.

#3: Størrelse

Som et resultat av de ovennevnte funksjonene og maskinvarekomponentene til hver enhet, varierer størrelsen på mikrochips og GPS-trackere mye. Microchips er omtrent på størrelse med et riskorn, da den inneholder kun en elektronisk brikke som kan leses av en RFID-skanner. Derimot må GPS-trackere være store nok til å inkludere den ovennevnte maskinvaren. Som et resultat har de dimensjoner på ca. 72 x 29 x 16 mm og veier 30 gram.

Tatt i betraktning alt dette, eksisterer ikke GPS-teknologi i mikrochipform på dette tidspunktet.

Hva trenger jeg for å holde hunden min trygg?

Å miste hunden kan være en skummel opplevelse. For å sikre at hunden din aldri blir borte igjen, anbefaler vi å bruke alt av følgende:

 1. Identifikasjonsmerker til halsbånd med navn og telefonnummer godt synlig.
 2. GPS-tracker for hund, som lar deg spore hunden din i sanntid, når den er ute av syne.
 3. Mikrochip-implantat for identifikasjonsformål.

På denne måten vil din pelskledde venn alltid være ved din side!

Oppdag Tractive GPS


Lærte du noe nytt? Del denne verdifulle informasjonen med en annen hundeeier i dag!