Enten du er en ny katteeier eller en veteran, er det å å holde våre kattevenner trygge førsteprioritet. Så hvis katten din har en vane med å streife utendørs, har du kanskje vurdert å feste en sporingsenhet til halsbåndet. Som for eksempel, en Apple AirTag.

Men er denne Bluetooth-drevne enheten det beste alternativet for å spore kattepusen din? Vi har funnet 3 hovedproblemer du vil støte på når du bruker en AirTag for katter. Og også hvordan en dedikert GPS-tracker for katter er en løsning for hver av dem. La oss se nærmere på saken.

Hvorfor kattene dine trenger en tracker i utgangspunktet

Selv om noen katteeiere har en tendens til å holde dem innendørs, er katter naturlige jegere og utforskere. Som et resultat trenger de tid utendørs for å holde seg friske. På grunn av sin nysgjerrighet, kan de også vandre bort, gå seg vill…eller ved et uhell våge seg inn i farlige områder. Så det er smart å investere i en dyretracker for å både holde dem trygge – og muliggjøre deres uavhengighet.

Katter som nyter sin utendørs tid har faktisk fordelene av trening, vitamin D, og kan patruljere og forsvare territoriene sine. Noen katters territorium strekker seg kanskje ikke utover hagen din. For andre katter kan dette inkludere både bakgården, naboens hage og til og med den lokale parken. Det betyr at de er mer utsatt for å løpe inn i farer utendørs. Dette kan være rovdyr, giftige planter, biler, giftige stoffer, og til og med andre mennesker.

Så selv om du vil at katten din skal nyte tiden utendørs, vil du også sørge for at den er trygg hvert skrritt den tar. Med en dedikert GPS-tracker for katt, for eksempel, kan du få live oppdateringer hver 2-3 sekunder hvor katten din er. Du kan også bli varslet umiddelbart hvis de går utenfor en «sikker sone» som er definert av brukeren:

Emballasjen til trackeren for hund og katt

Vit hvor kjæledyrene dine går

Se hvor de er i sanntid, uansett hvor langt de går. Motta varsler hvis de streifer for langt hjemmefra. Finn ut hvor de har vært og oppdag favorittstedene deres. La andre spore sammen med deg.

Oppdag GPS-Tracker for katt

Nå har du kanskje brukt en Apple AirTag til å holde styr på nøklene eller en ryggsekk eller lommebok. Så du tror kanskje det er fornuftig å feste en til kattens halsbånd, ikke sant? Vel, her er et bilde av hvordan det kan se ut når du bruker en AirTag på halsbåndet til katten din- fordeler, ulemper og hvor en GPS -tracker kan fungere bedre.

Hvordan et AirTag-kattehalsbånd kan fungere

Apple AirTags er små, Bluetooth-drevne enheter utformet for å hjelpe deg med å holde orden på personlige eiendeler, som lommeboken eller nøklene dine. Når du har konfigurert AirTag, sender den ut et Bluetooth-signal som kobles til Apple-enheter i nærheten. Når du fester en til kattens halsbånd, fanger disse enhetene opp AirTag-signalet mens katten vandrer rundt utendørs.

 • Hvis du ikke finner katten din, kan du bruke Find My-appen på iPhone eller iPad. Dette gir deg en omtrentlig plassering av hvor de kan være.
 • Appen viser deg deretter kattens siste kjente plassering og kan veilede deg til den via kartet.
nærbilde av en grå katt med en Apple AirTag hengende i halsbåndet og grønne busker i bakgrunnen.
En Airtag hengende fra halsbåndet, kan gjøre at katten din prøver å tygge eller klø på den for å få den av

Apple AirTags rekkevidde

Apple har ikke gitt et klart bilde av AirTags’ sporingsrekkevidde. Men vanligvis har Bluetooth-trackere en tendens til å fungere best på en rekkevidde på 9-10 meter. Så hvis du har mistet, for eksempel, et par nøkler utenfor rekkevidden til AirTag, kan du slå på Mistet-modus. Nå, når de tapte nøklene dine havner innenfor rekkevidden til en annen Apple-brukers enhet, sender AirTag deg et varsel på Apple-enheten din som viser plasseringen på et kart.

Fordeler med å bruke en AirTag for katten din

AirTags kommer med en rekke fordeler. De har en tendens til å være:

 • Lette, veier rundt 11 gram. Flott for personlige gjenstander i alle former og størrelser.
 • Rimelige, de er priset fra 29 $ og oppover for en enkelt AirTag, eller 99 $ for en 4-pakning.
 • Vanntett, spesielt hvis du mister en gjenstand mens du er på en svømmetur. AirTag-enheten kan vare i rundt 30 minutter på en dybde på rundt 1 meter.
 • Kompatibel med alle Apple-enheter, inkludert smarttelefon, iPad og Mac.
 • Utstyrt med lang batterilevetid, opptil ett år.

Men selv med alle disse fordelene, er AirTags fortsatt et dårlig valg for å spore katten din. Dette gjelder både innekatter som ikke vandrer for langt hjemmefra og utekatter som har et stort territorium å forsvare. Her er et par viktige problemer du vil støte på når du bruker et AirTag-kattehalsbånd.

Problem 1: AirTags utgjør en troverdig helserisiko for katten din

Hva har Apple og veterinærer til felles? Vel, de har begge advart mot å bruke AirTags som en dyresporingsenhet på grunn av sikkerhetsrisikoen de utgjør.1 Så hvis du lurer på – er AirTags trygge for katter? – her er noe du kan støte på:

Kvelningsfare

Med en veldokumentert historikk når det gjelder hunder, er AirTags notorisk for sin svelgerisiko. På grunn av den lille størrelsen og tendensen til å dingle fra halsbåndet, kan katten din prøve å tygge eller klø på den for å få den av. Andre dyr de møter (inkludert dine andre kjæledyr) kan også tygge det av og svelge AirTag i stedet.

Batterilekkasjer

Siden AirTags er utstyrt med batterier, er det alltid en mulighet for at de kan lekke og alvorlig skade kattens organer. Risikoen for batterilekkasje øker hvis katten (eller et annet dyr) har tygget på AirTag, eller hvis den forblir i magen i lang tid.

Et alvorlig tilfelle av stress hos katt

I tillegg til disse problemene, kommer ikke AirTags med et ferdig halsbånd. Det betyr at de kan være ubehagelige å ha på for mindre katter. Dette kan både stresse dem og føre til at AirTag glir og faller av et halsbånd eller en sele – noe som gjør det sannsynlig at du enten vil miste den eller må gjøre et akutt veterinærbesøk hvis katten din ved et uhell svelger den. Den kan også føre til at katten din sitter fast et sted i tilfelle de er ute og leker gjemsel.

Løsningen: Bruk en tracker som er laget for kattesikkerhet

En dedikert kattetracker bør være både lett og kompakt – men også designet for å være trygt utilgjengelig for kattens tenner og klør. For eksempel, kommer Tractive CAT Mini med et vekt-justerbart Rogz sikkerhetshalsbånd for å hindre at de tygger på GPS-trackeren. Faktisk anser Oregon-baserte profesjonelle katteoppdretter, Clair Chesterman, dem som et bedre alternativ til AirTag-kattehalsbånd:

Cattery owner and trainer, Clair Chesterman

«Tractive er min anbefaling nr.1 når det gjelder kattetrackere. Den er spesielt designet for sporing av katter, slik at du er sikker på at den er trygg for kattene dine å bruke

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws3

AirTags, derimot, trenger en spesiell holder som du må feste til kattens halsbånd. I tilfelle du gjør det, sørg for at du kjøper et halsbånd som kan holde AirTag i flukt med det, slik at du kan sikre den bedre.

Problem 2: AirTags gir begrenset sporingsområde for katten din

Nysgjerrighet kan drive katten din til å utforske – men med en AirTag er den fast (bokstavelig talt) i hagen din. Apple AirTags er begrenset til en typisk Bluetooth-rekkevidde på 9 meter. Så det kan bare hjelpe deg med å holde styr på katten din hvis den har en tendens til å ikke vandre utendørs for ofte.

I gjennomsnitt kan utvalget av domestiserte katters territorier variere mye – det kan strekke seg over noen få dekar for utendørs hannkatter. Selv innendørskatten din vil kanskje klatre i trær i hagen din eller gjemme seg på små, vanskelig tilgjengelige steder. Så hvis de vandrer utenfor Bluetooth-rekkevidde, vil du bare bli varslet av enhetens Mistet-modus hvis katten din passerer en annen Apple-enhetsbruker i det området.

I et nøtteskall: dette betyr at et AirTag-halsbånd bare fungerer i områder hvor du vil støte på iPhone- eller Mac-brukere. (Så ikke et godt alternativ når du er i et område uten for mange Apple-enheter i nærheten.)

Løsningen: Bruk en Bluetooth GPS-tracker med ubegrenset rekkevidde

Noen kjæledyrtrackere kommer med både innebygde Bluetooth- og GPS-sporingsfunksjoner for å gi deg fullstendig ro i sinnet. Du kan for eksempel spore katten din over et ubegrenset område med Tractive Cat GPS-tracker – og på tvers av 175 land via mobilnettverk. Den inkluderer også LIVE-SPORING som deler sanntids oppdateringer til enheten din, slik at du kan spore katten din (bokstavelig talt) hvert 2-3 sekund.

En lodden hvit katt som rusler rundt på en solrik eng.
Apples Airtag hjelper deg bare å finne katten hvis den ikke er lengre borte enn ca 10 meter.

On the other hand, bruker Tractives radarmodus enhetens Bluetooth-nærhetsfunksjon for å varsle deg om du kommer nærmere eller beveger deg lenger bort fra katten din når du er innenfor Bluetooth-rekkevidden til trackeren. Dette er nyttig hvis katten din gjemmer seg under en seng eller en sofa – eller et utendørs område der GPS-signalet kan svinge, som en skog. Radarmodus fungerer selv om trackeren eller telefonen verken har et nettverk eller internett. Perfekt for stressfri kattesporing uansett hvor langt (og hvor ofte) katten din liker å vandre av gårde.

Problem 3: AirTags ble ikke designet med tanke på katter

AirTags fungerer best for ikke-bevegelige gjenstander, som lommeboken eller nøkler – gjenstander som ikke har en tendens til å bevege seg rundt for mye av seg selv. De ble ikke designet for å spore bevegelige dyr som katten din som er opptatt med å patruljere territoriet sitt eller utforske hagen din. På grunn av dette mangler AirTags massevis av kjæledyrvennlige funksjoner du kan finne innebygd i en dedikert kjæledyrtracker.

For eksempel er de ikke 100% vanntette eller holdbare nok til å tåle slitasjen ved å være festet til kattens halsbånd. Uansett hvor katten din vandrer, er det mer sannsynlig at den blir våt og skitten enn for eksempel et par nøkler – som kan skade AirTag-enheten og føre til funksjonsfeil. Så selv om det kan være et alternativ for å spore dine personlige eiendeler, er Apple AirTags generelt verken trygge eller pålitelige alternativer for å holde styr på katten din.

Løsningen: Bruk en dedikert dyretracker for kattene dine (og for ro i sinnet)

På den annen side kommer mange dedikerte dyretrackere med holdbar design, avanserte sporingsfunksjoner og til og med overvåkingsfunksjoner for helsen til kjæledyrene dine. Tractive GPS kattetracker inkluderer f.eks:

 • Et Virtuelt gjerde, som du kan bruke til å sette opp en virtuell sikkerhetssone for katten din. Så hvis katten din ferdes utenfor det, vil du umiddelbart bli varslet av trackeren din.
 • 1 års posisjonshistorikk og varmekart, slik at du kan finne ut av kattens hyppigste tilholdssteder.
 • Lys og lyd-lokalisering, som kan hjelpe deg med å spore katten din når det er mørkt ute.
 • Familie og offentlig deling, slik at du kan gjøre sporing av kattevennen din til en felles innsats.
 • Velværeovervåking, slik at du kan spore kattens søvn- og aktivitetsnivå og få et bilde av kattens generelle helse.

Mist aldri katten din igjen – med en dedikert GPS-tracker for katt

Katteeiere over hele verden stoler på Tractive for å sikre sinnsro – selv i nødssituasjoner. Som med tilfellet Nala, en eventyrlysten utekatt som ble borte en kveld og hvis eiere, Michel og Anja, fant henne i et tomt hus som fortsatt var under bygging.

Med Michels ord:

«Vi slo på LIVE-modus og krysset fingrene for at batteriet ville vare lenge nok...vi løp mot posisjonen Tractive GPS hadde lokalisert, og kom til et tomt hus som fortsatt var under bygging. Det var ingen i nærheten, men et av vinduene hadde stått åpent. På det tidspunktet hadde vi allerede gitt opp håpet og trodde at vi aldri skulle finne henne. Så av desperasjon ropte jeg ut navnet hennes.

Og hun svarte! Nala begynte å mjaue så snart hun hørte stemmene våre... den lille pusen vår kom fram, og vi kunne endelig ta henne med hjem. Etter litt komfortmat og litt kos ble hennes verden som normalt igjen.

Vi er begge veldig takknemlige for at denne dagen – etter noen få motbakker – fikk en så lykkelig slutt. Det faktum at Tractive GPS til og med fungerte inne i det tomme huset, hjalp oss virkelig og snudde denne saken totalt. Jeg elsker Tractive for den holder kattene våre trygge.«

Les hele historien om Michel, Anja og Nalas sene kveldseskapade – og hvordan hun kom trygt hjem med hjelp av Tractive GPS. Fordi du bør ikke måtte gå på kompromiss med kattens uavhengighet eller nysgjerrighet bare for å holde dem trygge.

Så hvis du ser etter en løsning som er designet både for katten din og dine behov som katteeier, gå for en dedikert kattetracker som Tractive Cat GPS.

Kjøp Tractive GPS

Lurer du på hva slags eventyr utekatten din kan bli med på?? Her er historien om Bernie, en gryende utforsker som tilbakela store avstander som gjorde at han endte opp hos en helt ny familie flere kilometer unna. (Og som med litt hjelp fra sin pålitelige Tractive GPS, trygt ble gjenforent med matmor kort tid etter.)