Søker du etter en GPS-tracker uten SIM-kort? Det kan være forvirrende med alle GPS-sporingsalternativene der ute. Hvorfor bruker noen GPS-trackere SIM-kort? Hva med sim-frie GPS-trackere – finnes det noen GPS-trackere som ikke krever et SIM-kort eller abonnement? Eller en GPS-tracker uten månedlig avgift? Hvilke typer GPS-trackere er tilgjengelige, og hvordan velger du den riktige? Å, og hva med Bluetooth-trackere? Du har sannsynligvis tonnevis av spørsmål. Heldigvis har vi tonnevis av svar.

Rask oppsummering: Finnes det en GPS-tracker uten SIM-kort? 

GPS-trackere uten SIM-kort finnes. Også kjent som GPS-loggere, registrerer de vanligvis bare GPS-data. Du kan senere laste ned og se GPS-dataene ved å koble loggeren til datamaskinen.

De fleste GPS-trackere må sende posisjonsdata til en annen enhet, for eksempel, slik at du kan se koordinatene på telefonen eller datamaskinen i sanntid. Den vanligste måten å overføre denne informasjonen på er via mobilnettverket ved hjelp av et SIM-kort.

Av denne grunn krever de fleste GPS-trackere et SIM-kort og en månedlig serviceavgift som skal betales. Fordelen? SIM-kort gjør det generelt mulig å spore noe i sanntid, over hvilken som helst avstand.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt den tar i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt hjemmefra. Hold den frisk og fornøyd med Velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp en hunde-tracker

Hva er en GPS-tracker?

Selskaper bruker ofte en GPS-sporingsenhet (eller GPS-tracker) til å spore kjøretøy og last – og lar deg se hvor leveringen din er. Det er en enhet som bruker GPS og andre teknologier for å finne en posisjon. Den er også svært populær blant friluftsutøvere og bønder som ønsker å holde øye med dyrene sine.

Å, og selvfølgelig, kjæledyreiere!

En GPS-tracker er en enhet som sporer og registrerer bevegelsene til noe eller noen ved hjelp av Globalt posisjoneringssystem (GPS).

I de fleste tilfeller går posisjonsdata fra GPS-trackeren til en Internett-tilkoblet enhet via mobilnettverk (GSM/LTE), radio eller satellittmodem. Hvis en GPS-tracker sender posisjonsdata over et mobilnettverk, trenger den (naturligvis) mobiltjeneste og et SIM-kort.

I utgangspunktet litt som en smarttelefon.

Hvis det først ikke var klart for deg hvorfor GPS-trackere krever et SIM-kort, er du ikke alene. Hvorfor skulle en GPS-tracker trenge alt det bare for å spore hunden din, eller bilen din, ikke sant? Men forhåpentligvis forstår du nå bedre hvorfor de fleste GPS-trackere der ute bruker mobilnettverk og SIM-kort.

Hvilke er de forskjellige typene GPS-trackere?

Det finnes mange forskjellige typer GPS-trackere. For eksempel små, bærbare GPS-trackere. Disse inkluderer trackere for kjæledyr, turgåere eller jegere som hindrer dem (eller deres pelskledde venner) fra å gå seg vill, samt enheter som kan dele posisjon i nødstilfeller i sanntid.

Større GPS-trackere – som et bilnavigasjonssystem – har ofte en skjerm, og kan hjelpe med å finne veibeskrivelse. Gjenstand-trackere derimot, betyr alvor, og hjelper selskaper å følge lastebiler, båter, containere og mer.

Pass deg for «falske» GPS-trackere – som f.eks Bluetooth-sporingsenheter – som selges som GPS-enheter selv om de ikke har GPS-teknologi.

GPS Tracker sammenligning

For å hjelpe deg med å finne de forskjellige typene GPS-sporingsenheter der ute, vil vi sammenligne fire kategorier. GPS-trackere og satellitter eller iridium-trackere som inneholder et SIM-kort, og GPS-loggere og navigasjonssystemer som ikke krever SIM-kort.

Tractive GPS-tracker for hunder

GPS-tracker

– Liten, personlig GPS-tracker, brukt til å spore kjæledyr, kjøretøy og mennesker
– Sporing i sanntid
SIM-kort kreves, kobler til det beste tilgjengelige nettverket
– Ubegrenset rekkevidde, verdensomspennende dekning
– Lav kostnad (5 USD0) og en liten månedlig abonnementsavgift
– Popular brand: Tractive


Tractive GPS-tracker for hunder

Satellitt- eller Iridium-tracker

– Opplevelse- og redningstracker: best for ekstremt avsidesliggende områder, da den kan gi potensielt livreddende kommunikasjon der det ikke er mobiltjeneste
– Bruker satellittkommunikasjonssystemer (som f.eks Globestar)
SIM-kort kan være nødvendig, avhengig av trackeren
– Ubegrenset rekkevidde, verdensomspennende dekning og sanntidssporing
– Høye kostnader på 100 til 600 USD og en månedlig abonnementsavgift på ca 15 USD
– Populært merke: Spot

Tractive GPS-tracker for hunder

GPS Logger

– Registrerer bare ruten, som kan vises på datamaskinen din etter en fottur eller når turen er over. Brukes av syklister, turgåere og skiløpere.
– Ingen aktiv sporing, kun passiv. Ingen beskyttelse mot tyveri.
Ingen SIM-kort er nødvendig. Ruten sender ikke til en telefon.
– Nøyaktig posisjonering, verdensomspennende dekning
– Koster rundt 50 – 150 USD
– Populært merke: Renkforce

Tractive GPS-tracker for hunder

GPS Navigasjonssystem

– Brukes i biler og kjøretøy for navigasjonsformål.
– Innebygd skjerm eller display som viser plassering
Ingen SIM-kort er nødvendig, ruten sendes ikke til en separat enhet
– Koster mellom 100 – 350 USD
– Populært merke: Garmin

Hvordan velger jeg riktig GPS-tracker for meg?

Når det gjelder å få en GPS-tracker, er det første du må gjøre å tenke på hva du trenger den til. En GPS-tracker for en valp vil ha helt andre krav enn en GPS-tracker som brukes til å spore en firmabil.

Etter det kan du se på faktorene nedenfor.

Hvilke faktorer må jeg vurdere når jeg kjøper en GPS-tracker?

Mange som ønsker å kjøpe en GPS-tracker kan bli overrasket av av abonnementsavgiften som ofte følger med prislappen. Så de ser etter en GPS-tracker uten SIM-kort eller abonnement. Men ved å gjøre det går de ofte glipp av fordelene som følger med en GPS-sporingstjeneste. For eksempel å motta jevnlige posisjonsoppdateringer.

Selvfølgelig er det noen flere småting å vurdere også:

  • Batteritid: Hvor lenge skal batteriet vare på én lading? 24 timer? 7 dager? Eller ett år? Ikke glem, lengre batterilevetid kommer ofte med en avveining av færre funksjoner eller høyere priser.
  • Batteritype: Skal batteriet være utskiftbart, ikke utskiftbart eller oppladbart? For eksempel noen som tilbringer mye tid utendørs – og som ikke er sikker på når de kan lade opp neste gang – kanskje foretrekker å kunne bytte batterier og fortsette.
  • Lading: Hva slags lademekanisme skal trackeren ha? Ønsker du å kunne lade den som telefonen din, eller ha den koblet til bilen til enhver tid?
  • Rekkevidde og dekning: Over hvilken avstand skal trackeren jobbe? Er ubegrenset rekkevidde viktig, eller er det nok at det fungerer i hagen din? Kommer du til å bruke den i byen eller på landet?
  • Varighet: Bør enheten være vanntett? Støtsikker? Tyggebestandig?
  • Størrelse og vekt: Hvor stor skal trackeren være? Trenger den å være liten og lett? For kjæledyreiere med mindre hunder kan dette være et viktig spørsmål.
  • Egenskaper: Hvilke ekstrautstyr vil du ha fra GPS-trackeren? Med Tractive GPS-trackere kan du for eksempel motta varsler hvis katten eller hunden din forlater et trygt sted, se posisjonshistorikk og la familie, venner eller dyrepassere spore sammen med deg. Det, pluss hold kompisen din i frisk og i form med innebygd aktivitetsovervåking.
Illustrasjon av hvordan du kan markere en trygg sone med virtuelt gjerde rundt tomten din
Virtuelt gjerde lar deg sette opp trygge soner hvor som helst – som hagen din – og bli varslet UMIDDELBART hvis hunden eller katten din forlater den.

Trenger alle GPS-trackere et SIM-kort?

Trenger GPS-trackere et SIM-kort for å fungere? Teknisk sett nei. Som nevnt ovenfor er det noen typer GPS-trackere som inneholder SIM-kort, samt SIM-frie GPS-trackere. For eksempel er navigasjonssystemet i bilen din en type GPS-tracker som ikke krever SIM-kort. På den annen side inneholder den gjennomsnittlige GPS-tracker for hund eller katt et SIM-kort for å gjøre sanntidssporing mulig. Blant GPS-trackere med SIM-kort er noen utskiftbare og noen ikke utskiftbare.

Hvorfor trenger GPS-trackere et SIM-kort?

Mange lurer på hvorfor så mange GPS-trackere krever et SIM-kort. Tross alt er det enklere GPS-trackere der ute. Det er et godt spørsmål, siden telefonens GPS teknisk sett kan fungere uten SIM-kort. Så, nok en gang, hvorfor krever så mange GPS-trackere SIM-kort?

Her er det korte svaret. Hvis du vil sende en GPS-posisjon fra en enhet til en annen (for eksempel fra GPS-trackeren til telefonen), trenger du et SIM-kort slik at de to kan «kommunisere». Dataene sendes via SMS fra trackeren til telefonen, alt takket være SIM-kortet.

Hva er fordelen med å ha en GPS-tracker med SIM-kort?

Trådløs kommunikasjon mellom enheter: Fordelen med et innebygd SIM-kort i trackeren din er at det er koblet til det lokale mobilnettverket. Det betyr at den kan kommunisere med andre enheter. Si at du legger en GPS-tracker i ryggsekken til barnet ditt* den første dagen de går til skolen alene for å sørge for at de kommer trygt frem. Trackerens SIM-kort lar den videresende posisjonsdata til telefonen din. Uten et SIM-kort i GPS-trackeren ville dette normalt ikke vært mulig.

Sporing i sanntid: Et SIM-kort lar deg også spore hvert øyeblikk. For eksempel, Tractive GPS lar deg gå inn i LIVE-modus for å få posisjonsoppdateringer hvert 2.–3. sekund, og vite at katten eller hunden din er i god behold. Alt dette er muliggjort av trackerens innebygde SIM-kort.

en hvit hund som har en kjepp i munnen løper gjennom vannet ved en innsjø, iført en hunde-tracker på halsbåndet. Skjermbilde for Tractive GPS-appen i forgrunnen
Spor hundens posisjon LIVE med Tractive GPS

*Merk: Bruk av GPS-sporing for mennesker er ofte regulert og er kanskje ikke lovlig i ditt område. Sørg for å overholde lokale lover i ditt område når det gjelder personsporing.

Hvordan fungerer en GPS-tracker med et SIM-kort?

Skal vi bli tekniske? Her er det som skjer inne i en GPS-tracker med SIM-kort. En GPS-tracker med SIM-kort inneholder vanligvis en GPS-brikke, a GSM-brikke, et SIM-kort og en liten CPU1. GPS-brikkene mottar signaler fra minst fire GPS-satellitter for å beregne posisjonen. Den videresender deretter den posisjonen til CPU, som rydder opp i disse dataene.

Dette videresendes så til GSM-modulen, som kobles til mobilnettverket og deg (vanligvis via en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin). GPS-sporingsplattformer (som Tractive GPS-appen) gjør det enkelt for sluttbrukere å lese GPS-posisjonsdata ved å vise dem på et kart.

Som dette:

Et skjermbilde av hvordanTractive GPS-appen viser sporing av hunden i sanntid
Visning av posisjonsdata på en smarttelefon


Du trenger selvfølgelig ikke vite alt dette for å få fred i sinnet angående den pelskledde vennen din. 😉

Finnes det GPS-trackere uten SIM-kort?

SIM-frie GPS-trackere finnes. Disse sporerne brukes imidlertid hovedsakelig når sanntidssporing mellom enheter ikke er nødvendig.

GPS-loggere registrerer for eksempel rutedata, som deretter kan lastes opp og vises på en datamaskin på et senere tidspunkt2. Som navnet antyder, er GPS-loggere gode for å logge GPS-data, men de gir ikke en sanntidssporingstjeneste.

Med GPS-navigasjonssystemer, er GPS-posisjonsinformasjon vist på samme enhet den ble registrert på. Med andre ord, ikke behov for et SIM-kort.

Satellitt-trackere som Spot bruker GPS for å bestemme plassering, men sender deretter disse dataene over Globalstar-satellittnettverket i stedet for mobilnettverk. Av denne grunn krever de ikke et SIM-kort, men krever fortsatt en høy månedlig serviceavgift og førstegangs investering. Satellitt-trackere er mest nyttige i avsidesliggende områder uten mobildekning. For eksempel når du klatrer i fjell i Alpene og vil fortelle familien at du er OK.

Hva med Bluetooth-trackere? De fleste Bluetooth-trackere bruker ikke GPS-teknologi, så rekkevidden deres er svært begrenset. Imidlertid finnes det noen kombinasjons GPS- og Bluetooth-trackere. Se vår sammenligning av GPS vs Bluetooth-trackere for mer informasjon.

Kan jeg bruke en GPS-tracker uten mobiltjeneste?

De fleste GPS-trackere er i stand til å registrere GPS-data uten mobiltjeneste – det er den essensielle funksjonen til en GPS-mottaker. Det store spørsmålet er, hvordan vil du se posisjonsdataene? En GPS-logger kan hjelpe deg med å registrere GPS-koordinater (uten mobiltjeneste) som du kan se på senere på en datamaskin.

På samme måte viser et navigasjonssystem plassering på selve sporingsenheten, noe som betyr at den ikke trenger mobiltjeneste. For live, aktiv sporing er imidlertid vanligvis mobiltjeneste nødvendig, slik at trackeren aktivt kan sende posisjonsdata til telefonen din (eller nettbrettet eller datamaskinen) i sanntid.

GPS-tracker uten abonnement

Du lurer kanskje på om det finnes en GPS-tracker uten abonnement. er det mulig? Sikkert. Er det nyttig? Sannsynligvis ikke.

Tross alt vil de fleste som leter etter en GPS-tracker for personlig bruk i 2023 kunne spore fra telefonen. Og en av de beste måtene å få det til er et SIM-kort og en mobiltjeneste.

I tillegg kan et abonnement komme med mye trygghet.

For eksempel fungerer SIM-kortene som brukes i Tractive GPS-trackere med så mange lokale mobilnettverk som mulig, over hele verden. På den måten trenger du ikke å bekymre deg for å miste dekningen fordi du er bundet til en enkelt leverandør.

Alt dette, for det som koster en kaffe og en vaffel i måneden. Ikke verst, ikke sant?

For å finne ut mer om funksjoner og tjenester som følger med et abonnement og GPS tracker med SIM-kort, kan du sjekke ut våre Tractive-abonnementer.

Hva er den beste GPS-trackeren for å spore kjæledyr?

For å spore hunden eller katten din i sanntid (som du kanskje ofte trenger), anbefaler vi (ikke overraskende) en Tractive GPS-tracker. Denne GPS-trackeren har et innebygd, ikke-utskiftbart SIM-kort som automatisk kobles til det beste nettverket, slik at du kan spore den pelskledde vennen din hvor som helst i verden. Det er ikke nødvendig å kjøpe ditt eget SIM-kort.

Se hvorfor kjæledyreiere liker Tractive GPS

en brun hund som sitter ute i gresset iført gps-tracker på halsbåndet med en familie i bakgrunnen
En GPS-tracker er liten og lett så hunden merker den knapt

Hovedpoenget: med hjelp av et SIM-kort, lar GPS-trackere deg spore hunden eller katten din i sanntid. Uten et SIM-kort vil GPS-trackere mest sannsynlig ikke kunne sende GPS-posisjonsdata om kjæledyrets oppholdssted til telefonen din. Med andre ord kan et SIM-kort være en svært verdifull komponent i enhver GPS-sporingsenhet.

Illustrasjon som viser fordelene med å bruke en Tractive GPS til kjæledyret ditt

Likte du det du leste? Del det med vennene dine!