Vi har alle følt det stikket av uro når vi ikke kan holde styr på våre firbente venner. Det er grunnen til at trackere for hunder begynner å bli så populært blant kjæledyreiere over hele verden. Men med så mange enheter på markedet, lurer du kanskje på: hvilken passer best for hunden min? Er det fornuftig å bruke en Bluetooth-tracker som Tile-brikken for hunder? (Spesielt når de er ute og vandrer lange avstander?)

I et nøtteskall: Tile-brikker er bedre for å finne gjenstander som lommebok eller nøkler – når det gjelder hunden din, er det beste valget en dedikert GPS-sporer for kjæledyr. Her er det du kan forvente når du bruker en Tile-brikke for å finne hunden din.

GPS vs. Bluetooth-sporing: En kort beskrivelse

Hvis du har googlet «dyresporingsenhet», har du sannsynligvis kommet over massevis av alternativer. Og blant alle disse, hvilken skal du velge? Her er noen vanlige typer kjæledyr-trackere – og hvordan de fungerer i et nøtteskall:

GPS-trackere

Disse enhetene bruker GPS (Global Positioning System)-teknologi for å raskt finne hundens posisjon. Med signalene de mottar fra lokale satellitter, hjelper de deg visuelt til hvor de er.

Bluetooth-trackere

Som Tile og Apple AirTag. Disse kobles til Bluetooth-nettverk på telefonen og sporer gjenstandene dine så lenge de er innenfor rekkevidde. Når de fanger opp hundens plassering, slipper de vanligvis ut en alarm eller en ringetone for å veilede deg til dem.

Bluetooth GPS-trackere

Som Tractive GPS. Ved å kombinere det beste fra begge verdener, bruker disse enhetene både Bluetooth- og GPS-funksjonalitet for å lokalisere hunden din nesten hvor som helst på planeten. Tractive GPS, for eksempel, kobles til mobilnettverk over hele verden – slik at du kan spore kjæledyrene dine uansett hvor du er.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt hjemmefra. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp en hundetracker

Vi dekker en detaljert sammenligning av GPS og Bluetooth-trackere for kjæledyr for å hjelpe deg med å forstå hva som best passer dine behov. La oss dykke ned i hvordan Tile fungerer i aksjon.

Hvordan fungerer Tile for sporing?

Tile er en liten, Bluetooth-drevet enhet som fungerer i tre enkle trinn. Her er de:

 • Last ned Tile-appen til telefonen for å koble den til trackeren via Bluetooth.
 • Fest Tile-brikken til en av dine personlige gjenstander – som sykkelen din, et stykke bagasje eller ryggsekken din.
 • Fra appen, trykker du på Tile paret med gjenstanden din for å utløse en høy slik at du finner den lettere.

(Perfekt til neste gang du er sent ute på jobb og ikke finner bilnøklene dine.)

Hvis du har abonnert på Tile Premium, kan du få tilgang til en 30-dag stedshistorikk-funksjon for å hente opp det siste stedet du forlot gjenstanden din. Som er nyttig når du vurderer hvordan hunder har en tendens til å vandre – eller stikke av.

Hva er rekkevidden til Tile for hunder?

I et nøtteskall: Det avhenger av hvilken versjon du bruker – pluss faktorer som størrelsen på hunden din og hvor langt (og ofte) de liker å være på farten. Her er en rask oversikt over de ulike Tile-trackerne:

VersjonRekkeviddeFungerer best for
Tile Mate61 mSmå hunder og katter
Tile Pro122 mMost hunder – ikke anbefalt for katter
Tile Slim76 mPersonlige eiendeler – ikke anbefalt for hunder
Tile Sticker76 mInnendørs kjæledyr (som skilpadder) – ikke anbefalt for hunder

I tillegg til disse er Tile Network et globalt nettverk som hjelper deg med å spore gjenstander over lengre avstander. Så neste gang hunden din får et tilfelle av vandringslyst forbi 122 meter, her er det du kan gjøre:

 • Gå til Tile-appen og velg “Varsle når funnet.”
 • Nå, hvis en annen Tile-bruker med mobilappen havner i nærheten av den savnede hunden din, vil du umiddelbart bli varslet på telefonen om den nyeste posisjonen. Hvis du har lagt til kontaktinformasjonen din, kan de nå deg ved å skanne QR-koden på den savnede Tile-en.

Er Tile en GPS-tracker?

Nei. Tile er en Bluetooth-drevet sporingsenhet. Den tilbyr ikke de samme GPS-sporingsfunksjonene som dedikerte kjæledyrtrackere som Tractive. På samme måte som Apple AirTag, varsler den deg bare hvis hunden din er i nærheten eller innenfor et bestemt område. (Dvs, ikke så langt unna telefonen din.)

Så hvis hunden din stikker av og er utenfor Bluetooth-rekkevidde, er ikke Tile-brikken til mye hjelp i å finne den.

GPS-trackere som Tractive, derimot, har deg dekket når det gjelder å aktivt finne og spore hunden din. For det første tilbyr Tractive GPS en ubegrenset rekkevidde – og sanntidsoppdateringer hvert 2-3 sekund. Slik at du kan spore hunden din uansett hvor du er på planeten, og med bare et blikk på enheten. Selv i områder med dårlig nettverk kan du bruke Bluetooth-funksjonene til å lokalisere hunden din mer nøyaktig.

Illustrasjon som viser forskjellig rekkevidde hos bluetooth- og gps-tracker

Så kan Tile brukes som en GPS-tracker? Nei. Den mangler GPS-funksjoner og posisjonstjenester. I stedet drives den helt av Bluetooth-sporing, som tilbyr en mye mer begrenset rekkevidde. Men når Tile kobles til enhetens Bluetooth, bruker den enhetens GPS-posisjonstjenester til å oppdatere appen din. Så Tile i seg selv har ingen GPS-posisjonsfunksjoner eller -tjenester.

Sporer Tile i sanntid?

Nei. Tile-brikker er ikke designet til å spore bevegelse i sanntid. Så de er bedre til å finne en gjenstand i huset ditt eller et lite område. Siden den drives av Bluetooth, vil du ha problemer med å finne hunden din hvis den våger seg ut på lang avstand.

Tile-appen din vil kun oppdatere hunden siste kjente plassering hvis den kommer tilbake innenfor Bluetooth-rekkevidde. Eller hvis en annen Tile-bruker passerer innenfor Bluetooth-rekkevidden til hundens Tile-brikke – som oppdaterer appen din gjennom Tile-nettverket.

Skjermbilde som viser hvordan du sporer hunden din med Tractive-appen

Tractive GPS, på den annen side, inkluderer LIVE-tracking – som til og med har reddet livene til hunder som har vandret for langt. Som med historien til Happy, en båndfri Golden Retriever som løp av gårde og gikk seg vill på sin første tur i Alpene.

Med eieren, Francescas egne ord:

Disse fjellene er kjent for de intrikate stiene og den vakre floraen. Jeg var der med Mac, Happy og familien min da Happy gikk seg vill.

Om dette skjedde fordi han løp etter en hjort, eller ikke, dette er fortsatt uklart for meg. Det som var klart, var at han var borte.

Så husket jeg at Happy hadde GPS-trackeren på seg. Jeg slo på modusen LIVETracking med en gang, og merket at jeg kunne puste litt lettere jo nærmere jeg kom posisjonen hans. Jeg kunne følge løypen han hadde tatt i sanntid direkte på telefonen min, og posisjonen var så nøyaktig at… endelig, der var Happy, han drakk vann fra en kilde ved foten av et fjell.

Kjøp Tractive GPS

Tile vs AirTag for hunder

Du har kanskje vurdert å bruke en Apple AirTag til hunden din, men den kommer med lignende begrensninger som Tile. Kort sagt: hverken Tile eller AirTags ble utformet for å spore eller finne hunder. De er begge Bluetooth-drevne sporingsenheter som er laget for å finne fysiske objekter. Ikke levende, bevegelige dyr.

Faktisk er, Apple AirTag enda mer begrenset når det gjelder rekkevidde – den sporer bare innenfor 10-25 meter. Og i likhet med Tile, avhenger AirTags sporingsrekkevidde av at det er andre Apple-enheter i nærheten. Dette gjør begge til dårlige alternativer for å spore hunden din i sanntid.

Fordeler med å bruke en Tile-brikke til hunden din

Her er noen av fordelene ved å bruke Tile som kjæledyrsporing:

 • Rimelig: A Tile Pro koster 34.99 USD – som kan være et ganske budsjettvennlig alternativ. Du kan til og med kjøpe en Tile Combo-pakke for å spore flere elementer for litt mindre enn 100 USD.
 • Batterilevetid: Tile Mate, Tile Sticker og Tile Slim leveres med innebygde 3-års batterier. Tile Pro leveres med utskiftbare batterier som varer i opptil ett år.
 • Enkel i bruk: Tile-brikker er lette, bærbare, og lett å feste til et hundehalsbånd eller sele.
En kvinne sammen hunden sin i skogen
Hvis hunden din løper lengre av gårde enn 120 meter får du mer trygghet med en GPS-tracker

Ulemper ved å bruke en Tile-brikke til hunden din

Som vi har nevnt, er Tile bedre til å spore dine personlige eiendeler – ikke hunden din. Her er et par av ulempene.

Du er begrenset til andre Tile-brukere

Hvis hunden din vandrer lenger enn 122 meter, vil du bare bli varslet av Tile-nettverket hvis en annen Tile-bruker fanger opp den savnede hundens posisjon. (Eller hvis hunden din vandrer tilbake til Bluetooth-rekkevidde.) På grunn av dette er Tile kanskje ikke det beste alternativet hvis du er ute på tur med hunden din eller bor i et avsidesliggende område.

Du har bare et begrenset område

Med en Tile-brikke er du begrenset til en sporingsrekkevidde på 61-122 meter – igjen, ikke et godt valg for aktive utendørs kjæledyr. Hvis du og hunden din begge liker å være på farten, bør du vurdere en dyretracker med en ubegrenset rekkevidde.

Du går glipp av andre hundesporingsfunksjoner

Selv med sine innovative lydbaserte plasseringsfunksjoner, er ikke Tile i nærheten av andre dyretrackere. Med Tractive kan du lokalisere hunden din med både lys- og lydfunksjoner and set up a virtual fence. This means you define a «safe zone» for your dog – and immediately get an alert if they venture off beyond it.

Hunden din kan kveles av Tile-brikken

Har du en mellomstor til stor hund? De kan ved et uhell svelge Tile-brikken sin, på grunn av den lille størrelsen. Du kan beskytte mot dette ved å feste sporingsenheten tett mot hundens halsbånd. Dette både hindrer den i å henge og hindrer også andre hunder i å tygge den av.

Er Tile det beste valget for å finne hunden din?

Nei. Tile-brikker er laget for å spore (for det meste) livløse objekter – som telefon, lommebok eller nøkler. Ikke hunder som liker friluftslivet. På grunn av dette kan det hende at Tile-brikker ikke fungerer overalt hvor du og kameraten din går. I tillegg mangler de massevis av kjæledyrvennlige funksjoner. Når det gjelder din firbente venn, er det beste valget alltid en dedikert GPS-tracker for hund.

Du kan prøve Tile-brikken hvis:

 • du har et lavt budsjett. Ranging from $14.99-$99.99, Tile tilbyr produkter som etiketter, klistremerker og sporing. Tile sticker er spesielt populær for kjæledyr som skilpadder.
 • du har en hjemmekjær hund. Med en Tile Pro, kan du holde styr på hunden din opp til størrelsen på et nabolag. Som fungerer fint for kjæledyr som ikke liker å streife (for) langt hjemmefra og er på den litt mindre aktive siden.
 • dine venner og familie er aktive Tile-brukere også. Hold kontakten på Tile-nettverket og hjelp hverandre med å holde oversikt over gjenstander og kjæledyr.

En GPS-tracker for hunder er mer fornuftig:

På den annen side vil du dra nytte av en dedikert hundesporing hvis:

Når du vil ha fullstendig trygghet som kjæledyreier

I tillegg til sanntidssporing, er GPS-trackere som Tractive bygget for å sikre deg ro i sinnet – uansett hvor hunden din har vandret av gårde. Og i mange tilfeller har den til og med reddet liv.

Ta for eksempel, Imogen, en Borzoi med mye energi som stakk av hjemmefra og ut i en innsjø i nærheten – og gikk gjennom isen. Heldigvis plukket matmor raskt opp posisjonen hennes ved hjelp av Tractives posisjonshistorikk. Dermed reddet hun hunden fra å fryse og drukne.

Hvis hunden din er en aktiv, utendørs type

Noen raser er mer sannsynlig å løpe avgårde for å se på nye severdigheter, lyder eller lukter – som Irsksetteren Marnie, en bergingshund. Som ble funnet i god behold i nærheten av en innsjø mens eierne var på ferie – med litt hjelp fra Tractive GPS.

Når du holder et øye med hundens helse og velvære

Mange dyresporingsenheter kommer nå med aktivitetsmonitorer, akkurat som Fitbits. Tractive tar det litt lengre – dens helseovervåkingsfunksjoner sporer både hundens søvn og aktivitetsnivå for å gi deg et individuelt bilde av helsen dens. Slik at du kan spore reduksjon og endringer i hvor aktiv hunden din er – og oppdage det tidlig om noe er galt.

Kjøp Tractive GPS

Tile vs GPS-trackere: Finn ut hvilken som passer best for deg

Her er et raskt sammendrag av Tile sammenlignet med Tractive GPS – slik at du kan se forskjellene på et øyeblikk:

tile bluetooth tracker
Tile Bluetooth Tracker
tractive gps tracker white
Tractive GPS
FormålSpor nøkler, vesker og andre tingAlltid se hvor din firbente venn er
Pris24.99 USD i gjennomsnitt49,99 USD+ abonnementsavgift
AbonnementIkke nødvendig, men du trenger et Premium-abonnement for å låse opp alle funksjoneneUbegrenset rekkevidde + dekning alt dekkes med så lite
som 4.99 USD / mnd
Rekkevidde60 meterUbegrenset
BatteriOpptil 1 års batterilevetid, utskiftbartOpptil 7 dagers batterilevetid, oppladbart
Tåler vannVannbestandig100 % vanntett (IPX7-standard)
Dimensjoner35mm x 35mm x 6,2mm17,5mm x 71,4mm x 28mm
Posisjonshistorikk
Sist kjente koordinater
Deling av sporing
GPS
LIVE-tracking
Verdensomspennende dekning
Virtuelt gjerde / trygg sone
Aktivitetsovervåking
Wifi / Strømsparesone hjemme
Støtsikker og eventyrsikker

Lys og lyd
Kun lyd

Å miste den firbente vennen din er aldri en morsom opplevelse  – du bør alltid sørge for at du kan finne den når som helst. Så hvis du ønsker fullstendig trygghet som kjæledyreier, invester i en dedikert hundetracker som Tractive GPS.

Nysgjerrig på hvordan Tractive fungerer, men har litt dårlig tid? Her er alt du trenger å vite om GPS-trackeren vår – på bare to minutter: