GPS-tracker eller Apple AirTag for kjæledyr: Hva er best for å slippe bekymringer?

11. april 2023

Mange kjæledyrforeldre lurer på om den siste 'Find My'-enheten, Apple AirTag, egner seg til å holde styr på kjæledyr. Finn ut hva den kan (og ikke kan) og hva som gjør en GPS-tracker for kjæledyr til et bedre alternativ.

Frau hält Hund mit GPS Tracker in den Armen

Kan du bruke Apple AirTag for kjæledyr? Siden lanseringen av Apples nye sporingsutstyr for gjenstander; AirTag i 2021, har noen av dere spurt om den nye iPhone-dingsen kan hjelpe til med å holde styr på lodne venner. Så, vi gravde dypere i hva en AirTag kan gjøre for kjæledyrforeldre. Kan du stole på en Bluetooth tracker bygget for sporing av nøkler for å holde vennen din trygg? Hva med GPS-trackere for kjæledyr på markedet – hvordan fungerer Apple AirTag sammenlignet med dem? Vi dekker alt dette og mer, for å hjelpe deg med å velge den beste teknologien for vennen din.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem frisk og fornøyd med velværeovervåking. Og la andre – som f.eks hundepassere – hold et øye med hunden din også.

Kjøp hund og katt-trackere

Hva er Apple AirTag?

Hvis du ikke har hørt allerede (eller ikke er helt klar på det ennå) er Apple AirTag en liten sporingsenhet for gjenstander som fungerer med iOS-enheter. Den har et lite utskiftbart batteri, innebygd høyttaler og Bluetooth, samt Apples U1-brikke. U1- eller ultrabredbåndsbrikken er unik for nyere Apple-enheter, og lar dem kommunisere med hverandre innenfor et begrenset område.

AirTag fungerer ved å sende ut et Bluetooth-signal som kan bli plukket opp av andres iOS-enheter når de er innen rekkevidde av din AirTag. Deretter vil den andre iOS-enheten sende denne informasjonen til deg. Prosessen er sikker, anonym og kryptert.

For at Apple AirTag skal virke, er den avhengig av at det er andre iOS-enheter i nærheten. Dette gjør Apple’s AirTag til den ideelle løsningen for å finne dine forsvunne nøkler, for eksempel i en travel sentrumskafe. Eller å finne jakken din når du forlater en privat sammenkomst full av folk som har iPhone.

Imidlertid er det kanskje ikke det beste alternativet for å finne katten eller hunden din hvis de er ute og vandrer – eller på flukt.

Lær mer om hvordan AirTag fungerer i videoen nedenfor.

Hvor Apple AirTag kan være nyttig

Ingen tvil, Apple AirTag er et nyttig verktøy for å holde styr på verdifulle gjenstander som bærbare pc-er eller nøkler. Hvis du allerede er Apple-bruker, vil det være enkelt å bruke AirTag. Og hvis du bor i et område med mange andre iOS-brukere, vil dette øke sannsynligheten for å finne dine tapte favorittgjenstander. Men hva med å spore forsvunnede kjæledyr?

De største forskjellene: GPS-trackere for kjæledyr vs Apple AirTag for hunder og katter

1) AirTag ble bygget for å spore gjenstander, ikke kjæledyr.

I en pressemelding om den nye «Find My»-økosystem-enheten, gjorde Apple det ganske klart hva Apple AirTag er for:

AirTag er et tilbehør som hjelper deg med å holde styr på og finne gjenstander, for eksempel en veske, nøkler eller ryggsekk.

Faktisk har teknologigiganten gjentatte ganger uttalt at AirTag ikke er ment for å spore kjæledyr eller mennesker.

Så mens AirTag ble bygget for å spore gjenstander og ikke kjæledyr, er populære GPS-trackere for hunder og katter designet for å hjelpe deg å finne kjæledyret ditt på sekunder, hvor som helst, når som helst.

2) GPS-trackere for kjæledyr har flere funksjoner for kjæledyrforeldre.

Siden AirTag ble bygget for å spore gjenstander, er funksjonene for kjæledyrforeldre begrenset sammenlignet med Tractive GPS-trackere for kjæledyr.

Funksjonene til AirTag inkluderer en lett og tilpassbar design, vannmotstand, et utskiftbart batteri som varer lenge, iOS-kompatibilitet, og Lost-modus, som lar andre iPhone- og Android-brukere få tilgang til kontaktinformasjonen din hvis de finner den tapte gjenstanden din.

Imidlertid, kommer Tractive hund-og katt-trackere med mengder av nyttige funksjoner som bidrar til å gjøre livet ditt som kjæledyrforeldre enklere. For eksempel:

  • LIVE-modus: Finn den lodne vennen din på et blunk med posisjonsoppdateringer hvert 2.–3. sekund.
  • Ubegrenset rekkevidde: Spor hunden eller katten din fra hvor som helst i verden, uansett hvor langt unna du er.
  • Virtuelt gjerde: Sett opp en ‘trygg sone’ – som hagen din – og motta et varsel hvis kjæledyret ditt forlater området.
  • Posisjonshistorikk: Se hvor vennen din har vært de siste 365 dagene.
  • Finn-modus: Finn nøyaktig posisjonen til vennen din på nært hold. Flott for å lokalisere katten eller hunden din inne i huset.
  • Familiedeling: La venner, familie, turgåere og dyrepassere spore katten eller hunden din med deg.
  • Aktivitetsovervåking: Sett aktivitetsmål, overvåk søvnmønstre, oppdag helseproblemer tidlig og hold din firbeinte venn i form.
  • Energisparende soner: Spar på batterilevetiden på steder der vennen din tilbringer mye tid.
Hold styr på hunden din uansett hvor den går med Tractive GPS Hund-tracker.

Les mer

3) GPS-trackere for kjæledyr fungerer der AirTags ikke gjør det.

En kjæledyr-tracker med GPS GPS som Tractive GPS Hund finner nøyaktig kjæledyrets posisjon i sanntid. Deretter sender den informasjonen som en «melding» til deg – akkurat slik noen ville sendt deg en SMS. Det betyr at du alltid vet hvor hunden din er hvor som helst i verden, så lenge det er mobildekning.

Dette gjør en GPS-tracker for hund perfekt for folk som elsker friluftsliv, og som liker aktiviteter som turgåing og sykkelturer, med sin firbeinte venn.

Og AirTags? Som Charlie Sorrel, bidragsyter i Lifewire skriver, «AirTags er ubrukelige hvis du tar med hunden din på lange turer i villmarken Han bemerker at AirTags fungerer bedre i byer der det er nok iOS-brukere omkring.

I motsetning til kjæledyr-trackere, kan ikke Apple AirTag lokalisere seg selv, eller aktivt sende posisjonen sin til Internett. Instead, kan AirTag’s Bluetooth-signal fanges opp av iOS-enheter som passerer. Av denne årsaken fungerer AirTags bare i nærheten av andre Apple-enheter i Find My-nettverket. Utenom det, er for øyeblikket Find My-nettverket og Precision Finding ikke tilgjengelig i alle land.

4) AirTags er mindre enn GPS-trackere for kjæledyr (på godt og vondt).

En annen forskjell mellom AirTags og GPS-trackere for kjæledyr er størrelsen; AirTags er mindre enn kjæledyr-trackere med GPS. En AirTag er omtrent størrelsen på en femkrone, mens en GPS-tracker for kjæledyr er omtrent på størrelse med en tyggegummipakke. Å være liten og lett er selvsagt ideelt for alle sporingsenheter. Men, er AirTag’s lille størrelse en bakdel?

GPS hund-trackere er kompakte, små, enheter med lav vekt som enkelt festes sikkert på halsbåndet eller selen til en hund eller katt. På den annen side, er AirTags så små (32 mm x 32 mm x 6 mm), at det er en risiko for at hunden eller katten din kan svelge dem.

For ikke å nevne, Tractive GPS-trackere er bygget for å være tøffe nok til å håndtere alle slags firbeinte eventyr. Ikke sikkert vi kan si det samme om AirTag!

Til slutt, hvis GPS-trackere for kjæledyr virker store for deg – husk alle funksjonene vi nevnte ovenfor? Noe fastvare er nødvendig for å gi deg kjæledyrvennlige funksjoner som Virtueltl gjerde, sanntids sporing, og til og med velværeovervåking. Alt dette er ikke mulig med en Apple AirTag.

man and woman and dog wearing GPS tracker outside posing
Hundeeiere på tur

Konklusjon om Apple AirTag for kjæledyr

Som konklusjon er det sannsynligvis ingen skade i å feste en Apple AirTag i halsbåndet til hunden eller katten din. Men først og fremst bør du utstyre kjæledyret ditt med en GPS-tracker slik at du kan føle deg 100 % trygg.

GPS-trackere for kjæledyr er designet for hunder og katter og gjør at kjæledyreiere kan finne de pelskledde vennene sine hvor som helst, når som helst. Apple AirTag har et annet formål: å holde styr på personlige gjenstander som nøkler, en bærbar PC, bag eller sykkel.

Med over ett års batterilevetid kan en AirTag hjelpe deg med å finne kjæledyret ditt hvis det har vært savnet lenge – og dukker opp igjen i et område med mange iOS-brukere. Du kan være heldig og – pling! – Bluetooth-signalet fra hundens eller kattens AirTag kan bli fanget opp av en iOS-enhet i nærheten.

Imidlertid kan AirTag bare fungere innenfor den begrensede Bluetooth-rekkevidden til andre iOS-enheter. Og siden det krever at andre iPhones fungerer, er det kanskje ikke enheten du vil stole på for å hjelpe deg med å finne den forsvundne hunden din raskt.

På den annen side, gjør populære GPS-trackere for hunder og katter som Tractive GPS at du kan spore kjæledyret ditt hvor som helst i verden hvor det er mobildekning, uansett rekkevidde. Du kan f.eks være i India – og hunden din i USA, og likevel kan du spore den i sanntid ved bruk av LIVE-modus i Tractive GPS-appen.

Se hvordan det fungerer

Så hvis du vil være trygg på at du finner hunden din nesten hvor som helst, når som helst og straks de forsvinner – er en GPS-tracker for hund den beste løsningen. Laget for kjæledyr, kombinerer den lille, lette GPS-trackeren GPS-, WiFi- og Bluetooth-sporingsteknologi for å gi deg den mest nøyaktige informasjonen om kjæledyret ditt som er mulig. Pluss, en mengde andre funksjoner som gjør at du føler deg trygg.


Hva syntes du om dette innlegget? Del det med en venn!

Skaff deg Tractive GPS

Relaterte innlegg

Trenger du hjelp med trackeren eller kontoen din? Få hjelp

Tilfeldige innlegg