Ingen ønsker å miste sin pelskledde bestevenn. Likevel stikker hunder av hele tiden av ulike årsaker. Det er derfor kjæledyrforeldre rundt om i verden bruker GPS-halsbånd til å spore hundene sine. Med lanseringen av Apples siste gjenstandssøker, AirTag, vil mange vite – hvor effektiv er Apple AirTag for hundesporing? Kan en AirTag hjelpe deg med å finne den savnede hunden din?

Selv om AirTag har noen fordeler i forhold til tradisjonelle GPS-trackere – som en lav prislapp og lang batterilevetid – anbefales den ikke for sporing av hunder.

Finn ut alt du trenger å vite om bruk av AirTags for hunder i dette innlegget.

Kan du finne hunden din med bare en mikrochip eller ID-brikke?

Mange hundeeiere tror at en microchip eller ID-brikke er nok til å hjelpe dem med å finne den bortkomne hunden sin. (Som for eksempel, Amazon Ring’s Pet Tag.) Selv om begge disse er verdifulle på sin egen måte hjelper de ikke aktivt med å finne et savnet kjæledyr. I stedet hjelper disse deg bare med å identifisere dem hvis de går seg vill. På den annen side, vil en GPS-tracker hvor du kan spore hunden din i sanntid hjelpe deg med å ta en mer aktiv rolle i å faktisk finne dem i god behold.

Med en mikrochip eller ID-brikke må du for eksempel:

 • Vente til noen finner hunden din, som deretter…
 • tar dem til en veterinær, som deretter må…
 • skanne hundens mikrochip og da først…
 • kontakte deg angående ditt savnede kjæledyr.

Som, hvis du spør oss, er mye mer tid, energi og bekymring enn hvis du investerer i en GPS-tracker hvor du kan spore hunden din i sanntid. Og i en verden der hundetyveri stadig øker, er bare en mikrochip ingen garanti for at du faktisk vil få hunden din tilbake.

Så en GPS-tracker for hund hjelper deg ikke bare med å finne en savnet hund umiddelbart – men den kan faktisk forhindre at hunder blir borte i utgangspunktet. En vinn-vinn-situasjon for kjæledyreiere som ønsker trygghet.

Tractive er en populær produsent av GPS-trackere for hunder og katter. Merk: AirTag er ikke en GPS-tracker for hunder.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem frisk og fornøyd med velværeovervåking. Og la andre – som f.eks hundepassere – hold et øye med hunden din også.

Kjøp en tracker for hund eller katt

Så hva er Apple AirTags, og kan de fungere som en GPS for hunder?

Hva er en Apple AirTag?

Apples AirTag er en liten gjenstandssporingsenhet som ble laget for å hjelpe brukere med å finne personlige gjenstander som er lett å miste, for eksempel nøkler, vesker eller lommebøker. Den ble lansert av Apple i 2021.

Den lille, runde brikken inneholder et utskiftbart batteri, innebygd høyttaler og Bluetooth, samt Apples U1-brikke. Den er kompatibel med iOS-enheter og lar deg holde styr på gjenstander i Finn min-appen.
(Som allerede betyr at det ikke er et alternativ for Android- eller Samsung-brukere.)

AirTag har en diameter på 1,26 tommer og en høyde på 8 millimeter. Den veier 11 gram. En enkelt AirTag er tilgjengelig på Apples nettsted for 29 USD, eller du kan kjøpe dem i en 4-pakning for 99 USD.

Apple AirTag er den ideelle løsningen for å finne de tapte nøklene dine, for eksempel i en travel kaffebar i sentrum. Eller for å finne jakken din når du skal forlate en hjemmefest full av folk, med iPhone. Det begrenser deg til et nettverk av andre Apple-enhetsbrukere, i tilfelle du mister en gjenstand.

airtag og tilbehør på et trebord

Hvordan fungerer AirTags for hunder?

Igjen, AirTags er ikke GPS-trackere. Hvilket betyr at du ikke kan bruke dem til å spore hunden din i sanntid. Men du vil ikke være den første hundeeieren som lurer på om det å feste en til hundens halsbånd kan holde den trygg hvis den forsvinner. Her er en titt på hvordan AirTags fungerer generelt, og hvordan de kan brukes til å spore hunder.

Slik fungerer AirTags

 1. AirTags sender ut et Bluetooth-signal.
 2. Signalet blir fanget opp av kompatible Apple-enheter innenfor rekkevidde.
 3. Disse enhetene sender deretter posisjonsdata sammen med AirTags id-data til Apple-servere.
 4. AirTag-eieren kan logge på Finn min-appen for å se AirTag-ens omtrentlige plassering.

Bruk av AirTag for hunder

For å bruke AirTag til å spore hunder, må du koble AirTag-en til Apple-enheten din og deretter feste den til hundens halsbånd eller sele. Når du trenger å finne hunden din, åpner du Finn min-appen for å se posisjonen til hunden din. Om nødvendig kan du «pinge» AirTag – den vil lage en lyd som hjelper deg å finne den.

Hvis hunden din løper for langt unna, vil den ikke være innenfor rekkevidden din lenger. I så fall kan du aktivere «Mistet-modus» for å bli varslet hvis hunden din er i nærheten av en annen Apple-bruker. Andre personer kan trykke på AirTag for å se kontaktinformasjonen din og komme i kontakt med deg.

en kvinne sitter i en gul stol med en hund og iphone

På samme tid – markedsfører ikke Apple engang AirTags spesifikt for kjæledyr. Noen gang lurt på hvorfor?

Apple AirTags rekkevidde: Hvor langt kan en AirTag spore en hund?

Dessverre har ikke Apple gitt ut noen informasjon om det offisielle sporingsutvalget til AirTags.

AirTags bruker Bluetooth og Ultra Wideband-teknologi, som har en effektiv rekkevidde på ca 10-25 meter1. Apple-enheter innenfor dette området til AirTag-en din skal kunne plukke opp og rapportere plasseringen.

Vær imidlertid oppmerksom på at det faktiske sporingsområdet til AirTag avhenger av hvor mange Apple-enheter som er i nærheten.

Hvis du mister hunden din i et overfylt område fullt av andre iPhone-brukere, vil rekkevidden sannsynligvis ikke være et problem. Men, hvis hunden din stikker av i et mer landlig områdeer det mer sannsynlig at du får problemer med å spore hunden din med en AirTag. I noen områder kan AirTag være fullstendig utilgjengelig.

Sist, men ikke minst: AirTags har en begrenset rekkevidde, i motsetning til populære GPS-trackere for hunder som bruker GPS og mobildata for å hjelpe deg med å lokalisere hunden din uansett avstand. 

Hvorfor markedsfører ikke Apple AirTag for hunder?

Apple anbefaler ikke bruk av AirTag for sporing av hunder. Teknologigiganten har faktisk gjentatte ganger uttalt at AirTag er ment for å spore gjenstander, ikke kjæledyr eller mennesker. Så foreløpig betraktes det å spore hunden din med en AirTag som ikke godkjent bruk.

Det er noen teorier om hvorfor Apple ikke støtter AirTags bruk for sporing av hunder. Mest sannsynlig ønsker ikke Apple å bli holdt ansvarlig eller ansvarlig overfor folk som har problemer med å finne hundene sin med AirTags. Og det gir mening: de skapte ikke produktet med det formål å spore hunder, så de vil ikke at folk skal stole på det for det formålet.

Offisielt sier Apples visepresident for verdensomspennende iPhone-produktmarkedsføring, Kaiann Drance, at hvis folk fester en AirTag til et kjæledyrs halsbånd, «…må de bare sørge for at deres bevegelige kjæledyr kommer inn i rekkevidden til en enhet i Finn-nettverket mitt.» Slik at den kan plukke opp AirTagens Bluetooth-signal og varsle deg om dette.

Som, hvis du tenker over det, ikke gir mye mening. Hvis hunden din har stukket av – hvordan skal du sørge for at den kommer innenfor Bluetooth-rekkevidde? Valper, udresserte hunder, hunder med separasjonsangst eller et sterkt jaktinstinkt kan ofte stikke av ved det minste syn, lyd eller lukt. (Eller hvis de får ferten av en hund med løpetid i nærheten.) Og når de er spesielt motiverte, kan hunder tilbakelegge kilometer i løpet av minutter.

en brun og hvit hund som hopper over en trestamme i skogen

Så hvis du bestemmer deg for å spore hunden din med AirTag, husk at det kanskje ikke fungerer som forventet.

Fordeler med å bruke AirTags for hundesporing

Hvis du allerede er Apple-bruker og hundeeier, vil du kanskje elske ideen om å bruke AirTag for å holde øye med den pelskledde vennen din. Tross alt er det en praktisk, rimelig og enkel måte å ha et ekstra par øyne på hunden din til enhver tid.

Her er noen av fordelene ved å bruke AirTags for å spore hunden din:

 • Pris – AirTags er billige til 29 USD per stk., og de krever ikke et månedlig abonnement.
 • Batterilevetid – Det utskiftbare batteriet til en AirTag varer i omtrent ett år, så du trenger aldri å bekymre deg for å lade det.
 • Størrelse – AirTags er små og lette, så de vil ikke plage hunden din.

I tillegg kan AirTags graveres, og de er vann- og støvbestandige.

«I likhet med AirTag kan Tractive GPS-trackeren bruke en radio med kort rekkevidde til å bestemme kjæledyrets posisjon. Men i motsetning til AirTag bruker Tractive også mobil tilkobling og GPS.

Så selv om trackeren ikke er i nærheten av en annen mobil enhet, vil den fortsatt kunne sende data til Tractive-serverne. Slik at du raskt og enkelt kan se kjæledyrets posisjon i appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive since 2016

Ulemper med å bruke AirTags for hundesporing

Det er flere viktige ulemper med AirTags for hunder å vurdere.

 • AirTags fungerer ikke overalt – i en by fungerer de kanskje bra, men vil ikke være nyttige i områder uten Apple-brukere.
 • Svelgefare – AirTags kan lett bli skadet og til og med svelget av din pelskledde venn.
 • AirTags er ikke hundesporere – de ble laget for å spore gjenstander, ikke en nysgjerrige hund.

La oss ta en titt på hver av disse ulempene i detalj.

AirTags fungerer ikke overalt

Å bruke AirTag for hunder, til tross for fordelene, har en stor ulempe vi ikke kan ignorere. AirTags er avhengige av et nettverk av andre Apple-enheter i nærheten for at de skal fungere. Så, hvis det ikke er noen iOS-enheter innenfor rekkevidden, vil ikke AirTag-posisjonen din bli rapportert.

Med andre ord, hvis hunden din kunne rømme et sted hvor det ikke er noen Apple-enheter rundt, bør du ikke stole på AirTag for å finne din pelskledde venn.

💡Tractive GPS derimot, fungerer over en ubegrenset rekkevidde – slik at du kan spore hunden din uansett hvor den har beveget seg. Dessuten er den perfekt kompatibel med både iOS- og Android-enheter..

Svelgefare: Faren ved å bruke AirTags for hundesporing

En nylig rapport i Wall Street Journal fremhever en annen potensiell fare ved bruk av AirTags på hunder: risikoen for at den tygges eller svelges.

Med bare 1,26 tommer i diameter kan AirTags lett svelges av mellomstore eller store hunder. I noen tilfeller kan en hund være i stand til å kaste opp eller passere en intakt AirTag. Men andre ganger kan kirurgi være nødvendig. Hvis AirTagen faller fra hverandre, er det enda mer alvorlig. Batteriet på innsiden kan forårsake skade på hundens munn eller mage og kan til og med føre til forgiftning.

Av denne grunn, hvis en hund svelger en Apple AirTag – må man få den ut så raskt som mulig2.  På grunn av denne faren har veterinærer advart hundeeiere mot å bruke AirTags for hundesporing.

Hvis du bruker en Apple AirTag på hunden din, fest den til halsbåndet slik at hunden din ikke kan tygge den. Unngå å henge AirTag fra halsbåndet der den kan tygges på av hundekameraten din eller en annen hund.

View this post on Instagram

A post shared by The Wall Street Journal (@wsj)

💡Tractive-enheter, på den annen side, kommer med sikkerhetsklemmer for å hjelpe deg med å feste den til hundens halsbånd. Så den er festet mot hundens nakke – og vil mindre sannsynlig falle av. (Pluss at hunden din ikke engang vil legge merke til den.)

AirTags er ikke GPS-trackere for hunder

Til slutt, AirTags og GPS-trackere for hund er ikke skapt like. Siden AirTag ble bygget for å spore gjenstander, ikke levende vesener, mangler den mange kjæledyrvennlige funksjoner som GPS-trackere for hund har innebygd. Og den kan kanskje ikke takle hundens røffe bruk, siden den ikke ble designet for dette formålet.

en hund som løper gjennom grunt vann

På den annen side kommer, Tractives DOG XL Adventure edition med et ekstra tøft, bitesikkert fiberglass-herdet hus for større hunder som liker den røffe leken.

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp Hundetracker

Grunner til å bruke en GPS-tracker fremfor AirTag for hunder

Når det gjelder å spore hunden din og holde den trygg, er eksperter enige om at det er bedre å bruke en GPS-tracker enn en Apple AirTag.

Dedikerte GPS-trackere for hund ble laget for å spore kjæledyr, så de kommer med tonnevis av kjæledyrvennlige funksjoner. Ikke bare det, men de bruker GPS, mobil og andre teknologier for å sikre at du kan finne hunden din nesten hvor som helst, når som helst. Og over hvilken som helst avstand.

Her er noen av de flotte, trygge funksjonene du kan nyte med Tractive GPS-tracker for hund (ikke tilgjengelig på AirTag):

mann og kvinne og en hund iført GPS-tracker poserer utendørs
 • LIVE-modus: Finn din pelskledde venn i sanntid med posisjonsoppdateringer hvert 2.–3. sekund.
 • Ubegrenset rekkevidde: Spor hunden eller katten din fra hvor som helst i verden, uansett hvor langt unna du er.
 • Virtuelt gjerde: Angi en sikker sone – som hagen din – og få et varsel hvis kjæledyret ditt forlater området. Bruk Forbudt-sone for å merke områder som ikke er trygge for hunden din (og bli varslet hvis de går dit også).
 • Posisjonshistorikk: Se hvor vennen din har vært de siste 365 dagene.
 • Finn-modus: Finn nøyaktig posisjonen til vennen din. Flott for å lokalisere katten eller hunden din inne i huset.
 • Familiedeling: La venner, familie, turgåere og dyrepassere spore katten eller hunden din med deg.
 • Velværeovervåking: Se hvor aktive de er, overvåk søvnmønstre, oppdage helseproblemer tidlig og sett deg mål for å holde den firbeinte vennen din i form.
 • Strømsparingssoner: Spar batterilevetiden på steder der vennen din tilbringer mye tid.

Dessuten er GPS-trackere kompatible med både Android- og iOS-enheter, noe som gjør dem egnet for nesten alle kjæledyreiere.

Og her er en historie der Tractives live-sporing og sanntidsoppdateringer faktisk har reddet kjæledyrenes liv. Som Happy, en Golden Retriever uten bånd, som plukket opp en lukt og løp ut i skogen på sin første fottur utendørs.

Til tross for panikk, byttet eieren Francesca umiddelbart til Tractives LIVE-sporing – og fant ham med en gang etterpå.

To kvinner på tur som kneler ned ved siden av en golden retriever ved en innsjø i fjellet

«Happy er en god hund, og på slutten av dagen kommer han alltid tilbake. Bortsett fra da jeg tok ham med til Siusi-alpene for første gang. Disse fjellene er kjent for de intrikate stiene og den vakre floraen. Jeg var der med Mac, Happy og familien min da Happy gikk seg vill. Om dette skjedde fordi han gikk etter en hjort, eller ikke, dette er fortsatt ikke klart for meg. Det som var klart, var at han var borte.»

Så husket jeg at Happy hadde GPS-trackeren klipset på. Jeg slo umiddelbart på LIVE Tracking -modus og kunne puste lettere jo nærmere jeg kom posisjonen hans. Jeg kunne følge løypen hans, live, direkte på telefonen min, og posisjonen var så nøyaktig at… endelig der var Happy, som drakk vann fra kilden på en fjellkant.»

– Francesca og Happy, Italia

Bør jeg mikrochippe eller bruke AirTag til hunden min?

Når det gjelder AirTagging kontra mikrochipping av hunden din, er det viktig å huske på at en AirTag ikke er en erstatning for en hundemikrochip. AirTags can falle av, mistes elelr bli svelget, mens mikrochipper er implantert under huden. Så en mikrochip er en viktig permanent løsning for å holde hunden din trygg. Veterinærer anbefaler å mikrochippe hunden din, mens de vanligvis ikke anbefaler AirTags for hunder.

Konklusjon: Kan jeg bruke Apple AirTag på hunden min?

Teknisk ja, du kan sette en Apple AirTag på hundens halsbånd. Den lille gjenstandssporeren fra Apple kan hjelpe deg med å finne hunden din i enkelte situasjoner. På grunn av den lille størrelsen og prislappen kan AirTags virke som det perfekte hundesporingsalternativet for Apple-brukere.

Men å bruke AirTag for hunder har noen ulemper. De kan lett svelges og kan kreve kirurgi. Og siden AirTags ble laget for å spore gjenstander, ikke kjæledyr, er de mindre pålitelige enn GPS-trackere. De fungerer ikke overalt, og de mangler mange kjæledyrvennlige funksjoner.

GPS-trackere for hunder ble designet for å spore og holde den pelskledde vennen din trygg. Så hvis du vil være i stand til å finne hunden din når som helst og føle deg trygg – invester i en skikkelig GPS-tracker for hunder som Tractive GPS.

Du kan lære mer om bruk av AirTags for hunder i videoen nedenfor.