Nå blir gjerdene digitale! Med et virtuelt gjerde kan du holde inne eller praktisk talt holde styr på et dyr, som en ku, katt eller hund takket være litt hjelp av GPS og noen andre fantastiske teknologier. Så hva er egentlig et virtuelt gjerde og hvordan fungerer det? Hva er fordelene med virtuelle gjerder fremfor tradisjonelle gjerder eller andre utendørs gjerder for hunder? Hvordan er populære virtuelle gjerdeprodukter i sammenligning? Hva er det beste virtuelle gjerdet for hunder og katter? Vi vil utforske alt dette i dette innlegget.

Hva er et virtuelt gjerde?

Når det gjelder gjerdealternativer for dyr, er det generelt tre typer: permanente, midlertidige og virtuelle gjerder. Virtuelle gjerder bruker GPS for å holde dyr innenfor et område. De brukes ofte i landbruksindustrien for å kartlegge og holde på beitende melkekyr og andre dyr.

cows grazing in a green field with blue skies and clouds
Virtuelle gjerder bruker GPS for å holde dyr innenfor et område

Men, GPS-trackere med virtuelle gjerder for kjæledyreiere blir også stadig mer vanlig, da de gir en trygg og pålitelig måte å sørge for at hunden eller katten din forblir i hagen og er utenfor fare.

Et virtuelt gjerde bruker halsbåndmonterte GPS-enheter for å holde dyr innenfor et område.

Kilde: Animals 2019

Hvordan fungerer et virtuelt gjerde?

Først festes GPS-trackeren til dyrets halsbånd; den oppdager dyrets plassering hvor som helst i verden ved hjelp av GPS-satellitter. Et virtuelt gjerde tegnes på kartet i gjerdeprogramvaren eller appen.

Tractive GPS Virtual Fence in app illustration

GPS-enheten kommuniserer med appen for å finne ut hvor gjerdets grenser går og om dyret har krysset det.

Med typisk virtuelt gjerde for storfe sendes en lydtone fra enheten på kua når den nærmer seg gjerdets grense. Hvis dyret går utenfor området, utløses en elektrisk puls; somlærer storfeet til å holde seg innenfor det inngjerdede området. Det er også slik typiske usynlige eller trådløse hundegjerder fungerer.

But, dyrerettighetsforkjempere har kalt usynlige gjerder som bruker elektrisk støt for farlige og uetiske.

Heldigvis kan populære kjæledyr-trackere i dag som Tractive GPS tilby et 100 % sikkert, støtfritt virtuelt gjerde designet spesielt for kjæledyrene vi elsker – og aldri ønsker å gjøre vondt. Ingen elektrisk puls eller sjokk gis – i stedet sendes et varsel til kjæledyreiernes telefon når hunden eller katten forlater det virtuelle gjerdet.

Tractive GPS Virtual Fence tutorial infographic

Fordeler med virtuelt gjerde

Virtuelle gjerder gir mange fordeler fremfor tradisjonelle bakkebaserte gjerder. Noen av disse inkluderer:

  • Fleksible gjerdegrenser: trekker grensen hvor som helst i verden og endrer den etter behov.
  • Fjernkontroll: sette opp, administrere og overvåke det virtuelle gjerdet og dyr inne fra hvor som helst, når som helst på en smarttelefon, nettbrett eller datamaskin.
  • Raskt, enkelt oppsett: ingen tidkrevende, profesjonell installasjon kreves; oppsett kan gjøres på under 5 minutter av hvem som helst.
  • Lav kostnad: koster kun en liten brøkdel av et tradisjonelt gjerde. Tractive GPS for eksempel, er bare 49,99 USD + en lav månedlig abonnementsavgift.
  • Portabel: det er ingen grense for hvor GPS-trackeren kan spore eller hvor et digitalt perimeter kan settes opp, slik at du kan flytte det rundt som du vil.
  • Kan tilpasses: siden virtuelle gjerder kan tegnes på et kart, er de svært tilpassbare i nesten hvilken som helst form eller størrelse du velger.

Typer virtuelle gjerder

Teknisk sett er et virtuelt gjerde ethvert gjerde uten en fysisk grense. Så dette inkluderer hundegjerder med ledning i bakken (som sender et radiosignal gjennom en nedgravd ledning) samt usynlige trådløse hundegjerder. Sistnevnte skaper et inngjerdet område ved hjelp av en radiosignal-‘sirkel’ rundt en sentral sender eller basestasjon. Andre typer virtuelle gjerder bruker GPS og andre trådløse teknologier for å kartlegge et inngjerdingssområde. Mens de fleste usynlige hundegjerder bruker elektriske støt for å trene dyret til å holde seg innenfor gjerdet, er det noen som ikke gjør det.

Ulike typer virtuelle gjerder inkluderer:

  • Trådløst hundegjerde
  • Elektrisk hundegjerde
  • Usynlig hundegjerde
  • GPS-hundegjerde

Les mer om trådløse, elektriske og usynlige hundegjerder

Ingen virtuelle gjerder er helt like

For bedre å forstå de forskjellige typene virtuelle gjerder og forskjellene deres kan du gå inn på lenken over. Der forklarer de litt mer detaljert om de ulike typene som finnes på markedet.

Tractive GPS virtuelt gjerde

Tractive GPS virtuelt gjerde er en av de mest verdifulle funksjonene til Tractive GPS, en populær GPS-tracker for hunder og katter. Kjæledyreiere mottar et varsel hver gang deres pelskledde venn forlater grensen til det virtuelle gjerdet, og kan umiddelbart spore kjæledyret sitt i sanntid med LIVE-sporingsfunksjonen. Tractive GPS har også et lyd- og lysalternativ, pluss kule funksjoner som aktivitet og søvnovervåking for kjæledyr.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem friske og fornøyde med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp hunde- og kattetrackere

Andre virtuelle smartgjerder

Andre typer virtuelle gjerder kan også ha et inneslutningssystem som bruker GPS. Inneslutning betyr her at halsbåndet aktivt arbeider for å holde hunden din i hagen eller i det inngjerdede området. I tillegg til å bruke GPS og mobiltjeneste, kan de ha en kombinasjon av hørbare varseltoner og elektrostatiske støt. Så når hunden din kommer nær gjerdegrensen, vil en rekke varsellyder sendes ut fra enheten, etterfulgt av et siste støt som har til hensikt å korrigere hundens atferd. Hvor godt hunden i sin tur korrigerer atferden sin er avhengig av generell opplæring i bruk av enheten og hvor flink hunden er til å ta kommandoer.
I Tractive har vi utviklet et virtuelt gjerde som er 100 % støtfritt.

pink triangle graphic with exclamation

Advarsel: Sjokkhalsbånd anbefales ikke av mange dyrevernsorganisasjoner, da de kan skade hunden din og forholdet du har til den. Les mer om den sjokkerende sannheten om elektroniske hundehalsbånd.

Hva er det beste virtuelle gjerdet for hunder og katter?

Ok, vi er partiske, men her hos Tractive tror vi på et støtfritt virtuelt gjerde og GPS-sporingshalsbånd som Tractive GPS for hunder er det beste alternativet for våre lodne familiemedlemmer! Mange virtuelle gjerder bruker inneslutningstaktikker som elektrostatisk sjokk for å skremme en hund til å oppholde seg innenfor det inngjerdede området. Men uten noen fysisk gjerdegrense kan dette være en grusom måte å lære hunden din å holde seg innenfor de (usynlige) linjene. Det er ikke så rart at enkelte usynlige hundegjerder krever hundetrening i tillegg til den høye prislappen. For bare 49 USD pluss en liten månedlig abonnementsavgift kan du spore hunden din og sette opp virtuelle gjerder hvor som helst i verden med Tractive GPS. 100 % støtfri. Siden alle virtuelle gjerder er laget forskjellig, sørg for å gjøre din egen research for å finne det beste alternativet for virtuelle gjerder for deg og dine behov.

Oppdag Tractive GPS virtuelt gjerde

Så, lærte du noe nytt i dette innlegget? Del det med en venn!