Å miste hunden eller katten din er alle kjæledyreieres verste mareritt. Så du har kanskje vurdert å holde deg oppdatert på hvor de holder til – som med en sporingsenhet. Men i et overfylt marked, hvilken skal du velge? Det er der du opplever deg selv bla gjennom Amazon og komme over Bluetooth-gjenstandssøkere som Samsung SmartTag. (Og spesielt, lurer på om en SmartTag for kjæledyr er et godt alternativ.)

Så her er million dollar-spørsmålet. Er samsung SmartTag laget for sporing av kjæledyr? Og i det lange løp, kan den faktisk bidra til å holde dine firbente venner trygge?

Kort svar: nei og nei. Samsung SmartTags er laget for å finne gjenstander, ikke dyr. Når det gjelder å spore en streifende hund eller katt, er det best å bruke en GPS-tracker spesielt laget for kjæledyr. Spesielt en som kan hjelpe deg med å spore dem live, over et ubegrenset område – og som til og med har reddet livet til hundrevis av hunder og katter rundt om i verden.

Så hvordan er en Samsung SmartTag sammenlignet med en dedikert GPS-tracker for kjæledyr? La oss finne det ut.

Hva er en Samsung SmartTag?

I likhet med Tile-tracker eller Apple AirTag, er Samsung SmartTag en liten Bluetooth-tracker og sporingsenhet for å finne gjenstander. (Det er i utgangspunktet en AirTag for Android-brukere.) Du kan feste den til nøkler, bil, veske eller andre personlige gjenstander og hjelpe deg med å finne dem når de er borte. Den har en batterilevetid på ett år, og kommer med noen ekstra funksjoner som lyd og utvidet rekkevidde.

Hvordan fungerer SmartTag?

Samsung SmartTag bruker Bluetooth Low Energy (BLE) for å finne tapte gjenstander – forutsatt at de er innenfor rekkevidde. (Dvs, rundt 130 meter.)

 • Da, kan enheten din fange opp hvor SmartTag-en din er med Bluetooth-funksjonen.
 • Hvis SmartTag-en din er utenfor dette området, kan du fortsatt finne den i frakoblet modus ved hjelp av SmartThings Find.
blue info icon

Akkurat som Apple AirTags er avhengige av andre iOS-enheter for å finne AirTag, bruker Samsung SmartTag også et nettverk av andre Samsung-enheter i nærheten for å bestemme plasseringen.

Dette gjør SmartTag til det ideelle verktøyet for å finne din feilplasserte ryggsekk på campus. (Der det sikkert vil være mange andre Galaxy-brukere rundt.) Eller det kan hjelpe deg med å finne ut hvor du la igjen sykkelen, i en by full av Samsung-brukere.

Finn ut mer om hvordan SmartTag fungerer i videoen nedenfor.

SmartTag for kjæledyr: kan du sette en Samsung Galaxy SmartTag på en hund eller katt?

Du kan teknisk sett henge en SmartTag i kjæledyrets halsbånd. Men bør du? Her er grunnen til at vi på det sterkeste vil fraråde det.

 • SmartTags ble ikke laget med tanke på kjæledyr. Så du vil gå glipp av massevis av kjæledyreiervennlige funksjoner du kan finne på en dedikert GPS-tracker for kjæledyr i stedet. Som sporing i sanntid, Virtuelt gjerde, posisjonshistorikk, og mer.
 • SmartTags kommer ikke med et ferdig halsbånd. Så de vil dingle fra kjæledyrets halsbånd i stedet. Som kan stresse dem ut, skape en svelgefare, eller til og med få dem til å sitte fast på steder. Tractive GPS-enheter, derimot, er utstyrt med sikkerhetsklemmer for hunder og vektjusterbare Rogz sikkerhetshalsbånd for katter.
 • En SmartTag kan bli overopphetet. Som i minst noen få tilfeller kan brenne av kjæledyrets pels. Eller til og med forårsake organskade hvis det er mot huden i lange perioder.
 • SmartTags trenger andre Samsung-enheter for å fungere. Så selv om det kan hjelpe deg med å finne hunden eller katten din hvis de er ute og vandrer i en by, garanterer det ikke at du finner dem noe sted utenfor disse områdene.

SmartTags: Ikke det beste valget for kjæledyr

Ta for eksempel dette scenariet: Du er i et landlig, skogkledd område når hunden din får ferten av en duft og løper etter den. Plutselig er den ute av syne, løper dypt inn i skogen, og du har ingen anelse om hvilken vei den gikk eller hvor langt den har gått. Sjansen er stor for at det ikke vil være mange Samsung-brukere i nærheten, om noen – så en SmartTag kan være ubrukelig i denne spesielle situasjonen.

En hund på tur med familien, løper på en sti i skogen

Igjen, SmartTags er designet for gjenstander – ikke dyr. Det er ikke sannsynlig at nøklene eller vesken din vil gjøre dette…

For når det gjelder hunder og katter, er det egentlig ingen grense for hvor langt de er i stand til å bevege seg. Så her er et raskt skille mellom GPS- og Bluetooth-trackere – og hvorfor det er viktig når det gjelder å holde kjæledyret ditt trygt.

Illustrasjon som viser forskjellig rekkevidde hos bluetooth- og gps-tracker
pink triangle graphic with exclamation

Best å være føre var: I stedet for å stole på en Bluetooth-gjenstandssøker med begrenset rekkevidde for å spore kjæledyret ditt, anbefales det å bruke en GPS-tracker spesielt utviklet for kjæledyr som en Tractive GPS for katter og hunder.

Ivelin Nenkov, systemingeniør hos Tractive

«I likhet med AirTag kan Tractive GPS-trackeren bruke en radio med kort rekkevidde til å bestemme kjæledyrets posisjon. Men i motsetning til AirTag, bruker Tractive også mobil tilkobling og GPS. Så selv om trackeren ikke er i nærheten av en annen mobil enhet, vil den fortsatt kunne sende data til Tractive-serverne. Slik at du raskt og enkelt kan se kjæledyrets posisjon i appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Har SmartTag GPS?

I likhet med Apple AirTag har ikke Samsung SmartTag i seg selv noen GPS-funksjoner. Det er en Bluetooth-tracker, så du er begrenset av rekkevidden. I tillegg er du også begrenset til et nettverk av andre enheter og brukere i tilfelle hunden eller katten din forsvinner. Du kan imidlertid bruke navigasjonsfunksjonene til å hente SmartTag-posisjonen via Google Maps på enheten i stedet.

Som, hvis du spør oss, er en ganske tungvint måte å finne et kjæledyr i bevegelse på. Snarere er det langt mer fornuftig å bruke en enhet som både kjører på GPS, hjelper deg med å spore hunden eller katten din i sanntid, og fungerer over en ubegrenset rekkevidde. Som for eksempel Tractive GPS-tracker for hund eller katt som inkluderer både en GPS-enhet og 4G-teknologi – og kobler enheten din til mobilnettverk i 175 land via det innebygde SIM-kortet.

Så du kan spore hunden eller katten din i sanntid over hele verden, hvor som helst der det er mobildekning, og over en hvilken som helst avstand.

Emballasje til GPS-trackere for hund og katt

Vit alltid hvor kjæledyrene dine er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller dyrepassere – holde øye med kjæledyret ditt også.

Oppdag Tractive GPS

💡I tillegg til GPS-sporing i sanntid, hjelper Tractive deg også med å spore via Bluetooth. Så du kan få det beste fra begge verdener – alt i én enhet. Slik kan du bruke Tractives innovative Radar-modus til å lokalisere hunden eller katten din innendørs.

Samsung SmartTag vs SmartTag Plus

I tillegg til SmartTag (29.99 USD), tilbyr Samsung også SmartTag Plus (39.99 USD).

 • Hovedforskjellen er at SmartTag Plus også har ultrabredbåndstilkobling, i tillegg til Bluetooth.
 • Den kan også bruke telefonens bakovervendte kamera for å hjelpe deg med å peke ut SmartTag – såfremt du har en av de nyeste Samsung Galaxy-telefonene.

Samsung SmartTag vs Apple AirTag

Samsungs SmartTag og Apple AirTag ble bygget for samme formål: å holde styr på personlige gjenstander som du lett kan miste, som nøkler eller en sykkel. I tillegg fungerer de på samme måte, begge avhengig av andre enheter i samme nettverk (Apple eller Samsung) for å finne sin egen enhet.

De to gjenstandssøkerne er i hovedsak de samme – men den største forskjellen er at AirTag er kun kompatibel med Apple-enheter og SmartTag er kun kompatibel med Samsung Galaxy-enheter. Så du vil ikke kunne bruke Samsung-taggen hvis du har en iPhone og omvendt.

På den annen side, er Tractive GPS, et populært merke GPS-trackere for kjæledyr, kompatibel med både Android- og iOS-enheter – noe som gjør trackeren egnet for alle. Du kan til og med spore hunden eller katten din i hvilken som helst nettleser. And these trackers don’t rely on any specific network of users to function – but rather on universal technologies like GPS and the cellular network.

Oppdag GPS- og Helsetrackere for kjæledyr

Samsung SmartTag: Hva du bør passe på

Det er også verdt å vurdere de potensielle risikoene ved bruk av Samsung SmartTag. Gitt dens likhet med AirTag, er det verdt å merke seg at AirTags nylig var i nyhetene fordi de har blitt brukt som det «perfekte verktøyet» for stalking. Til tross for Apples satsing på datasikkerhet, er det økende bevis på at disse typene sporingsenheter blir brukt til kriminell aktivitet over hele USA.

Så vær ekstra forsiktig og se opp for mulige sikkerhetstrusler som kan påvirke deg eller dine kjære.

En annen potensiell ulempe med Samsung SmartTag for kjæledyr? I likhet med Tile-brikker eller AirTag, betyr den lille størrelsen at hunden eller katten din lett kan svelge den. Så det er en god idé å overvåke kjæledyret ditt hvis de kommer i nær kontakt med en SmartTag. Dessuten har vi også kommet over noen SmartTag-brukere som rapporterte at kattens pels ble brent av fra nær kontakt med den.

GPS-trackere: Hva er de og hvordan er de i sammenligning?

en brun hund sammen med familien sin ute i hagen

Nå som vi har vurdert bruk av SmartTag for hunder, la oss vurdere GPS-trackere for kjæledyr og hvordan de er i sammenligning.

En GPS-tracker for kjæledyr er en liten enhet som festes til halsbåndet. Den lar deg se hvor de er – og følge hvert skritt – ved hjelp av GPS.

I tillegg til verdensomspennende posisjonssporing i sanntid, lar moderne GPS-trackere som Tractive GPS deg også ha oversikt over kjæledyrets aktivitet. Slik at du kan se hvor mye trening og søvn den firbente vennen din får – og ha oversikt over deres generelle tilstand.

Viktigst av alt: Med en GPS-tracker for kjæledyr er dagene med savnede hunder og katter passerte. Du vil se hvor kjæledyret ditt er når som helst.

Se hvordan Tractive GPS-tracker for hunder fungerer i videoen nedenfor:

Tractive GPS: Laget for å gi kjæledyreiere ro i sinnet

I tillegg kommer Tractive GPS-tracker for kjæledyr med en hel haug med praktiske funksjoner, siden den ble designet spesielt for våre firbente venner. Disse inkluderer:

Oppdag Tractive GPS

En GPS-tracker kan bidra til å redde kjæledyrets liv

Hvis du vil se hvordan en Tractive GPS-tracker kan bidra til å redde livet til kjæledyret ditt, kan du se videoen nedenfor. En mann deler historien om hvordan hunden hans ble sittende fast i en iskald, snødekt sprekk i landlige Norge, og hvordan Tractive GPS førte til redning og sikkerhet. Advarsel: friskt språk 😅

Tractive har også reddet livene til nysgjerrige katter rundt om i verden. Her er historien om Nala, en eventyrlysten utekatt som ble borte en kveld. Med litt hjelp fra live-modusen til Tractive, klarte eierne Michel og Anja å spore henne opp i et forlatt hus:

En katt iført en Tractive GPS-tracker utendørs

«Vi slo på LIVE-modus og…løp mot posisjonen Tractive GPS hadde lokalisert. Vi kom til et tomt hus som fortsatt var under bygging.»

På det tidspunktet hadde vi allerede gitt opp håpet og trodde at vi aldri skulle finne henne. Så av desperasjon ropte jeg ut navnet hennes.«

«Og hun svarte! Nala begynte å mjaue så snart hun hørte stemmene våre…vår lille pelsdott klarte å ta seg frem og vi tok henne med hjem. Etter litt komfortmat og litt kos, hadde hennes verden blitt normalisert.»

«Vi er begge veldig takknemlige for at denne dagen – etter noen få hindere – fikk en så lykkelig slutt. Det faktum at Tractive GPS til og med fungerte inne i det tomme huset, hjalp oss virkelig og snudde denne saken helt. Jeg elsker Tractive fordi den holder kattene våre trygge.«

La oss nå se på hvordan Tractive GPS-tracker kan sammenlignes med Samsungs SmartTag.

Sammenligning av Tractive GPS og Samsung SmartTag

Samsung Galaxy SmartTag
Samsung Galaxy SmartTag
Tractive GPS Dog Tracker 4
Tractive GPS-tracker for kjæledyr
Type trackerBluetooth-tracker og gjenstandssøkerGPS-tracker for hund og katt
FormålMerk og finn tapte gjenstander som nøkler og vesker når de er i nærheten.Følg hvert skritt hunden eller katten tar i sanntid; mist aldri kjæledyret ditt igjen.
Kostnad29,99 USD49,99 USD + abonnement
TelefonkravKun kompatibel med Samsung-enheterFungerer på de fleste
Android- og iOS-enheter
Dimensjoner40,9 x 40,9 x 9,9 mm17,5 x 71,4 x 28 mm
Vekt14 gram35 gram
Rekkevidde120 meterUbegrenset
Batterilevetid1 år, kan byttesOpptil 7 dager på én lading
VanntetthetVanntett (IP53)100 % Vanntett (IPX7)
DelingJa – del med andre brukere i SmartThings-appenJa – del med hvem som helst via lenke eller i Tractive GPS-appen
Augmented reality
Lyd
Oppladbart batteri
Lys
Web-app
GPS
Virtuelt gjerde og varsler
Aktivitets
overvåking
Katteeier og trener, Clair Chesterman

«Tractive er den ledende GPS-trackeren i bransjen. Og det er den høyeste kvaliteten på kattesporing du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet det sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives chip beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer på kartet i sanntid. Videre vil lysdioden hjelpe deg med å beskytte den firbente vennen din om natten.»

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws3

Oppdag Tractive GPS

Så, er en Samsung SmartTag for kjæledyr det beste valget?

Nei. Når det gjelder å holde kjæledyret ditt trygt, er du alltid i de riktige hendene med en dedikert GPS-tracker for kjæledyr.

 • Begrenset rekkevidde. SmartTags begrenser hunden eller katten din til en rekkevidde på 120 meter – mens Tractive GPS fungerer over en ubegrenset rekkevidde. Det betyr at du bare trenger å se på telefonen din for å vite hvor kjæledyret ditt er.
 • Begrenset nettverk. Du kan bare spore SmartTag hvis du er omgitt av andre Samsung-brukere. På den annen side kobler Tractive GPS seg til mobilnettverk i 175 land – og er kompatibel med både iOS- og Android-enheter. Slik at du kan spore kjæledyret ditt selv mens du er på ferie.
 • Begrenset sikkerhet. SmartTags er ikke laget for kjæledyrs sikkerhet. Dens lille størrelse og tendens til overoppheting kan skade kjæledyrene dine alvorlig hvis de etterlates uten tilsyn.

Kort oppsummert: SmartTag er en Bluetooth-gjenstandssøker som ble laget for å finne tapte nøkler og andre personlige gjenstander.

På den annen side er GPS-dyretrackere laget for å hjelpe deg med å holde hunden eller katten din trygg – de er bokstavelig talt livreddende sporingsenheter for kjæledyr.

Så uansett hvor langt du eller kjæledyret ditt streifer, bør du vurdere å investere i en GPS-dyretracker for fullstendig trygghet og frihet til å nyte eventyrene sammen.

Har du dårlig tid? Her er alt du trenger å vite om Tractive GPS – på bare 2 minutter:

Og hvis du har en teknologikyndig venn eller en du er glad i, kan du dele denne artikkelen med dem – og bidra til å holde de firbente vennene deres trygge.