Bluetooth-trackere, GPS-trackere…Bluetooth GPS-trackere? Enten det er for nøkler, bil, hund eller katt, må du vite hvilken sporingsenhet som passer best for dine behov. For når det gjelder våre pelskledde venner, kan ditt valg av tracker enten hjelpe deg med å finne dem i god behold…eller aldri se dem igjen.

Men når det gjelder å velge den rette, hvilken går du til og med for?

I et nøtteskall: ja, Bluetooth GPS-trackere som Tractive har reddet livene til hunder og katter rundt om i verden med sin ubegrensede rekkevidde, sanntids sporing og tonnevis av kjæledyreiervennlige funksjoner. Så i dette innlegget skal vi dekke de viktigste forskjellene mellom GPS- og Bluetooth-trackere – og hva som skiller Tractive fra andre. La oss komme i gang.

Innhold

Hva er Bluetooth-trackere og hvordan fungerer de?

Også kjent som gjenstandssøkere, Bluetooth-trackere er små enheter som bruker Bluetooth for å koble til telefonen. Dette lar deg finne dem når de er innenfor Bluetooth-rekkevidde. Bluetooth-trackere er perfekte for folk som trenger litt hjelp med å holde styr på nøklene sine, lommeboken eller andre viktige personlige eiendeler.

Merk: personlige eiendeler. Ikke hunder. Ikke katter. Bluetooth-trackere er generelt et dårlig valg for å spore levende, bevegelige dyr på grunn av deres rekkeviddebegrensninger og mangel på kjæledyrvennlige funksjoner.

Bluetooth-tracker på mobilapp og et nøkkelknippe
Gjenstandssøker med Bluetooth (Credit: Amazon)

Men husk – rene Bluetooth-trackere fungerer kun når den tapte gjenstanden er nær telefonen din, vanligvis opptil 30 – 40 meter.

Med andre ord, hvis hunden din stikker av og forlater Bluetooth-rekkevidden, er det lite sannsynlig at du kan finne dem med en Bluetooth-tracker. De fleste Bluetooth-trackere bruker ikke GPS i det hele tatt, selv om noen feilaktig kan påstå at de gjør det.

Populære Bluetooth-trackere inkluderer: Tile, TrackR, Orbit, Beagle, Chipolo og Apple AirTag.

Les mer om Apple AirTag for kjæledyr.

green check markBluetooth-tracker: Pluss

 • Lang batterilevetid (måneder til år)
 • Kan vanligvis festes til hvilken som helst overflate eller halsbånd
 • Veldig nøyaktig lokalisering, men kun innenfor begrenset rekkevidde
 • Lavere kostnader (starter på 25 USD for en Bluetooth-tracker sammenlignet med 49 USD for en GPS-tracker)
 • Vanligvis liten og lett, selv om størrelsen varierer

red xBluetooth-tracker: Minus

 • Svært begrenset rekkevidde (10 – 60 meter)
 • Laget for å spore gjenstander, ikke kjæledyr
 • Krever Bluetooth på telefonen
 • Begrensede funksjoner for kjæledyrforeldre
 • Hvis kjæledyret ditt er utenfor Bluetooth-rekkevidde, vil sporeren prøve å bruke en annens telefon i nærheten for å finne en plassering
 • Kan bli svelget av et kjæledyr

⚠️ For hvis du tenker over det – en hund som jager et bytte eller en katt som patruljerer territoriet sitt kan tilbakelegge flere kilometer på bare noen få minutter. Hvilket gjør din Bluetooth-tracker ubrukelig utover en viss rekkevidde. Og hvis du er ute på fottur med kjæledyret ditt, er det lite sannsynlig at du finner andre Android- eller Apple-brukere i nærheten som har enheter som kan hjelpe deg med å finne dem.

Les mer: “Finn min enhet” -Trackere: Ikke ideelle for kjæledyr

I tider som disse har du det best med en dedikert GPS-tracker for kjæledyr. Og enda bedre, en som bruker både GPS og mobiltilkobling – slik at du har en hel himmel full av satellitter som hjelper deg med å finne det savnede kjæledyret ditt.

Bilde av Ivelin Nenkov, Systemingeniør hos Tractive

«I likhet med AirTag kan Tractive GPS-trackeren bruke en radio med kort rekkevidde til å bestemme kjæledyrets posisjon. Men i motsetning til AirTag, bruker Tractive også mobiltilkobling og GPS. Så selv om trackeren din ikke er i nærheten av en annen mobil enhet, vil den fortsatt kunne sende data til Tractive-serverne. Så kan du raskt og enkelt se kjæledyrets posisjon i appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Hva er GPS-trackere og hvordan fungerer de?

GPS-trackere er, som navnet tilsier, sporingsenheter som bruker GPS-teknologi. Det er en forkortelse for Global Positioning System, som kan fortelle deg hvor et objekt er på jorden1. GPS ble utviklet av det amerikanske militæret og gjort tilgjengelig for sivil bruk i 1996. Library of Congress forklarer:

GPS er det eneste systemet som kan vise deg din nøyaktige posisjon på jorden når som helst, uansett vær, uansett hvor du er.

Produktpakke med Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt. Hold den glad og frisk med Velværeovervåking. Og la andre – som hundepassere eller familie- holde øye med hunden din også.

Kjøp tracker for hund eller katt

Systemet består av tre deler – romsatellitter som går i bane rundt jorden, bakkestasjoner som sørger for at satellittene fortsetter å fungere, og mottakere.

Mottakere er alle enheter som kan motta og behandle et GPS-signal, inkludert GPS-sporingsenheter. En GPS-tracker beregner avstanden mellom minst fire GPS-satellitter til enhver tid for å bestemme gjeldende plassering.

Å finne posisjon med GPS er veldig raskt – bare legg merke til hvor raskt posisjonen din er på Google Maps, for eksempel, eller på bilens navigasjonssystem.

Bilde av Ivelin Nenkov, Systemingeniør hos Tractive

«Tractive-enhetens GPS-modul mottar signaler fra flere GPS-satellitter. Dette hjelper den bedre og mer nøyaktig å beregne kjæledyrets posisjon. Disse satellittene videresender deretter posisjonen sin til Tractive-serverne ved hjelp av nettverksmodulen. (Som også inkluderer et SIM-kort.) Når Tractive-serverne mottar denne informasjonen, kan du raskt og enkelt sjekke kjæledyrets posisjon når du åpner Tractive-appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Mottakere kan vise posisjonsdata på selve enheten, i så fall er det ikke nødvendig med SIM-kort. Men når det gjelder GPS-trackere, sender mottakeren sine koordinater til en annen enhet, for eksempel telefonen din. Det er derfor GPS-trackere ofte kommer med SIM-kort for å sende posisjonsdata til en GPS-sporingsapp over et lokalt mobilnettverk.

GPS-trackere uten SIM-kort eksisterer. Men de kan ikke hjelpe deg med å spore hunden eller katten din i sanntid. De er heller ikke laget spesielt for kjæledyr.

På den annen side, med Tractives innebygde SIM-kort, kan du fange opp kjæledyrets plassering med bare et blikk på telefonen.

green check markGPS-tracker: Pluss

 • Verdensomspennende dekning med GPS-teknologi
 • Ubegrenset rekkevidde, som lar deg se hvor katten eller hunden din er, uansett hvor langt unna
 • Tillater posisjonssporing i sanntid
 • GPS-trackere kan også hjelpe deg med å bruke posisjonsdata for å vise hvor aktiv kompisen din har vært, noe som hjelper deg å holde dem i form
 • Nøyaktig lokalisering
 • Ingen basestasjon nødvendig

red xGPS-tracker: Minus

 • Noen ganger kan GPS-interferens oppstå (for eksempel innendørs)
 • Avhengig av mobilsignal, derfor kreves et abonnement

Lokaliser kjæledyret ditt med Tractive GPS

La oss si at hunden din nettopp har løpt bort, og at den har en GPS-tracker festet til halsbåndet. GPS-trackeren din har ubegrenset rekkevidde, så uansett hvor langt unna hunden din er, finner du den ved hjelp av mobilen eller webappen. Du trenger ikke være avhengig av hjelp fra andre, og kan være tilbake og kose med den pelskledde vennen din på et blunk.

Eller, la oss si at katten din går utenfor en «trygg sone» som du har konfigurert via Tractive-appen på enheten din. (Som bakgården eller hagen din.) Tractive-enheten oppdager umiddelbart at katten din våger seg utenfor den trygge sonen – og sender deg umiddelbart et varsel. Slik at du raskt kan gripe inn og hindre den i å bevege seg inn i et farlig område.

Katteeier og oppdretter, Clair Chesterman

«Tractive er den ledende GPS-trackeren i bransjen. Og det er den beste kvaliteten på kattesporing du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet det sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives chip beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer den på kartet. I tillegg vil LED-lyset hjelpe deg med å beskytte den firbente vennen din om natten.»

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws

La oss nå se på hva som skjer hvis du mister hunden din utenfor Bluetooth-rekkevidden, kun ved hjelp av en Bluetooth-sporer.

Illustrasjon som viser forskjellig rekkevidde hos bluetooth- og gps-tracker

Hva skjer hvis jeg bruker en Bluetooth-tracker og hunden eller katten min forlater Bluetooth-området?

Når hunden din er innenfor Bluetooth-rekkevidde, vil du kunne spore den. Når de er ute av denne sonen, slutter du å kunne spore hunden din med en Bluetooth-tracker.

Utenfor Bluetooth-rekkevidden vil du ikke kunne spore katten eller hunden din.

La oss se på dette scenariet for å se hvordan det kan se ut å finne en hund med en Bluetooth-tracker.

Si at hunden din nettopp har løpt bort, og at den er utenfor Bluetooth-rekkevidde. En Bluetooth-tracker vil bare være nyttig hvis:

 1. den kobles til noens telefon i nærheten…
 2. som har samme app som deg…
 3. og har stedstjenester og Bluetooth slått på på telefonen.

Bare når disse 3 betingelsene er oppfylt, vil en Bluetooth-tracker kunne gi deg en plassering. Ellers vil du ikke kunne finne Bluetooth-trackeren og hunden din.

Kort sagt, Bluetooth-trackere er ikke ideelle for å spore kjæledyret ditt.

Med andre ord: Med en GPS-tracker – i motsetning til en Bluetooth-tracker – kan du finne hunden eller katten din uansett hvor langt de løper av gårde.

Den perfekte kombinasjonen: Bluetooth GPS-trackere

Gode nyheter: For å få det beste fra begge verdener kan du få en Bluetooth GPS-tracker for katten eller hunden din. Det stemmer – du trenger ikke velge. Tractive GPS, som er anerkjent av kjæledyreiere over hele verden, kombinerer GPS- og Bluetooth-sporing for å gi deg den mest nøyaktige posisjonsinformasjonen som er tilgjengelig.

💡Ved hjelp av Tractives Radar-modus, kan du bruke Bluetooth i tillegg til GPS for å finne hunden eller katten din, eller andre kjæledyr. Trackeren bruker også Wifi – tre måter for å finne din pelskledde venn, trygghet for deg.

Illustrasjon som viser søkemodus i appen for Tractive bluetooth gps-tracker
Tractive GPS-tracker på en app og en sort og grå katt
Tractive GPS Tracker for Cats


Her er det en katteeier har å si om sin opplevelse av å bruke Tractive GPS kattetracker:

Vi har brukt Tractive til to av kattene våre, Dobby og Simba, og den har vært en livredder. Bokstavelig talt – i juni i fjor kjørte vi over Hellas for å ta en ferge til Italia, da Simba på en eller annen måte hoppet ut av varebilen og havnet midt i ingensteds! Vi oppdaget det bare en time senere da vi var i ferd med å ta fergen og fikk panikk fordi han kunne være hvor som helst og han kunne bli skadet … for å gjøre en lang historie kort, jeg hadde ALDRI funnet ham hvis han ikke hadde hatt Tractive-halsbåndet rundt halsen! Det kostet meg 500 euro i fergebillett, nye kjæledyrpass og overnatting 😂 men jeg kunne i det minste finne ham og han var helt fin. Og det er bare på grunn av Tractive-halsbåndet hans!

Oppdag Tractive GPSSammenligning mellom Tile Bluetooth Tracker og
Tractive GPS-tracker

To help you determine if a GPS tracker or Bluetooth tracker is right for you, we’ve compared two of the best-selling trackers in their field: the Tile Bluetooth Tracker and Tractive GPS for dogs and cats.

tile bluetooth tracker
Tile Bluetooth Tracker
tractive gps tracker white
Tractive GPS
FormålSpor nøkler, vesker og andre tingVit alltid hvor din
pelskledde venn er
Pris24,99 USD49,99 USD
AbonnementIkke nødvendig, men et Premium-abonnement kreves for å låse opp alle funksjonerUbegrenset rekkevidde + alle kostnader dekket for så lite som 4,99 USD / mnd
Rekkevidde60 meterubegrenset
BatteriOpptil 1 års batterilevetid, utskiftbartOpptil 7 dager batterilevetid, oppladbart
VannmotstandVanntett100 % Vanntett (IPX7-standard)
Dimensjon35mm x 35mm x 6,2mm17,5mm x 71,4mm x 28mm
Posisjonshistorikk
Siste kjente koordinater
Tracker-deling
GPS
Sporing i sanntid
Verdensomspennende dekning
Virtuelt gjerde / sikker sone
Aktivitetsovervåking
Wifi / Hjemme strømsparingssone
Støtsikker og eventyrsikker

Light & Sound
Kun lyd

Discover GPS & Health Trackers For Pets

Invester i en GPS Bluetooth-tracker og hold kjæledyret ditt trygt for godt

Det er mange typer Bluetooth- og GPS-trackere tilgjengelig, med flere viktige forskjeller og funksjoner. Men spesielt Bluetooth-trackere er generelt designet for å være «gjenstandssøkere» – de er best for å finne personlige gjenstander som nøkler eller f.eks lommebok.

Bluetooth-trackere er små i størrelse og har lang batterilevetid, men fungerer bare innenfor en begrenset rekkevidde av telefonen din. Viktigst, de bruker ikke GPS – så hvis hunden eller katten din forlater Bluetooth-rekkevidden, kan du ikke stole på en Bluetooth-tracker for å finne kjæledyret ditt.

GPS-trackere derimot, er ofte laget spesielt for kjæledyr. De kommer ofte med innebygd Bluetooth-teknologi og WiFi for å gi deg en mest mulig nøyaktig plassering. Ytterligere funksjoner til Tractive GPS hundetrackere inkluderer: sanntids sporing, aktivitetsovervåking, verdensomspennende dekning, ubegrenset rekkevidde, posisjonshistorikk, familiedeling og mer.

svart og hvit hund iført Tractive GPS-tracker
Source: Nuki

Til syvende og sist: når det gjelder å alltid kunne sjekke den nøyaktige plasseringen til kjæledyret ditt, er Bluetooth-trackere bare delvis effektive på grunn av sin begrensede rekkevidde. Med andre ord, en kombinert bluetooth GPS-tracker er det beste alternativet for den pelskledde vennen din.

Kjøp GPS-tracker

Syns du denne artikkelen var nyttig? Del den med en teknologikyndig kjæledyreier du bryr deg om.