Så du har bestemt deg for å skaffe deg en tracker. Enten det er for nøkler, bil, katt eller hund, må du vite hvilken sporingsenhet som passer best for dine behov. Spesielt når det kommer til våre pelskledde venner, er det viktig å velge den mest pålitelige trackeren. GPS-trackere passer ikke inni mikrochips, tross alt! Så hva er forskjellen mellom en Bluetooth dyre-tracker og en GPS-tracker? Finnes det faktisk Bluetooth GPS-trackere? Vi er her for å dekke alt du trenger å vite om GPS vs Bluetooth-trackere.

Innhold

Hva er Bluetooth-trackere og hvordan fungerer de?

Også kjent som gjenstandssøkere, Bluetooth-trackere er små enheter som bruker Bluetooth for å koble til telefonen. Dette lar deg finne dem når de er innenfor Bluetooth-rekkevidde. Bluetooth-trackere er perfekte for folk som trenger litt hjelp med å holde styr på nøklene sine, lommeboken eller andre viktige personlige eiendeler.

Bluetooth-tracker på mobilapp og et nøkkelknippe
Gjenstandssøker med bluetooth (Credit: Amazon)

Men husk – rene Bluetooth-trackere fungerer kun når den tapte gjenstanden er nær telefonen din, vanligvis opptil 30 – 40 meter.

Med andre ord, hvis din hund stikker av og forlater Bluetooth-rekkevidden, er det lite sannsynlig at du kan finne dem med en Bluetooth-tracker. De fleste Bluetooth-trackere bruker ikke GPS i det hele tatt, selv om noen feilaktig kan påstå at de gjør det.

Populære Bluetooth-trackere inkluderer: Tile, TrackR, Orbit, Beagle, Chipolo og Apple AirTag.

Les mer om Apple AirTag for kjæledyr.

green check markBluetooth-tracker: Pluss

 • Lang batterilevetid (måneder til år)
 • Kan vanligvis festes til hvilken som helst overflate eller halsbånd
 • Veldig nøyaktig lokalisering, men kun innenfor begrenset rekkevidde
 • Lavere kostnader (starter på 25 USD for en Bluetooth-tracker sammenlignet med 49 USD for en GPS-tracker)
 • Vanligvis liten og lett, selv om størrelsen varierer

red xBluetooth-tracker: Minus

 • Svært begrenset rekkevidde (10 – 60 meter)
 • Laget for å spore gjenstander, ikke kjæledyr
 • Krever Bluetooth på telefonen
 • Begrensede funksjoner for kjæledyrforeldre
 • Hvis kjæledyret ditt er utenfor Bluetooth-rekkevidde, vil sporeren prøve å bruke en annens telefon i nærheten for å finne en plassering
 • Kan bli svelget av et kjæledyr

Hva er GPS-trackere og hvordan fungerer de?

GPS-trackere er, som navnet tilsier, sporingsenheter som bruker GPS-teknologi. Det er en forkortelse for Global Positioning System, som kan fortelle deg hvor et objekt er på jorden1. GPS ble utviklet av det amerikanske militæret og gjort tilgjengelig for sivil bruk i 1996. Library of Congress forklarer:

GPS er det eneste systemet som kan vise deg din nøyaktige posisjon på jorden når som helst, uansett vær, uansett hvor du er.

Produktpakke med Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt. Hold den glad og frisk med Velværeovervåking. Og la andre – som hundepassere eller familie- holde øye med hunden din også.

Kjøp tracker for hund eller katt

Systemet består av tre deler – romsatellitter som går i bane rundt jorden, bakkestasjoner som sørger for at satellittene fortsetter å fungere, og mottakere.

Mottakere er alle enheter som kan motta og behandle et GPS-signal, inkludert GPS-sporingsenheter. En GPS-tracker beregner avstanden mellom minst fire GPS-satellitter til enhver tid for å bestemme gjeldende plassering.

Å finne posisjon med GPS er veldig raskt – bare legg merke til hvor raskt posisjonen din er på Google Maps, for eksempel, eller på bilens navigasjonssystem.

Mottakere kan vise posisjonsdata på selve enheten, i så fall er det ikke nødvendig med SIM-kort. Men når det gjelder GPS-trackere, sender mottakeren sine koordinater til en annen enhet, for eksempel telefonen din. Det er derfor GPS-trackere ofte kommer med SIM-kort for å sende posisjonsdata til en GPS-sporingsapp over et lokalt mobilnettverk.

Les mer om SIM-kortfrie GPS-trackere.

green check markGPS-tracker: Pluss

 • Verdensomspennende dekning med GPS-teknologi
 • Ubegrenset rekkevidde, som lar deg se hvor katten eller hunden din er, uansett hvor langt unna
 • Tillater posisjonssporing i sanntid
 • GPS-trackere kan også hjelpe deg med å bruke posisjonsdata for å vise hvor aktiv kompisen din har vært, noe som hjelper deg å holde dem i form
 • Nøyaktig lokalisering
 • Ingen basestasjon nødvendig

red xGPS-tracker: Minus

 • Noen ganger kan GPS-interferens oppstå (for eksempel innendørs)
 • Avhengig av mobilsignal, derfor kreves et abonnement

Følgende eksempel kan bedre vise hvordan en GPS-tracker kan hjelpe deg med å finne hunden din nøyaktig.

La oss si at hunden din nettopp har løpt bort, og at den har en GPS-tracker festet til halsbåndet. GPS-trackeren din har ubegrenset rekkevidde, så uansett hvor langt unna hunden din er, finner du den ved hjelp av mobilen eller webappen. Du trenger ikke være avhengig av hjelp fra andre, og kan være tilbake og kose med den pelskledde vennen din på et blunk.

La oss nå se på hva som skjer hvis du mister hunden din utenfor Bluetooth-rekkevidden, kun ved hjelp av en Bluetooth-sporer.

Illustrasjon som viser forskjellig rekkevidde hos bluetooth- og gps-tracker

Hva skjer hvis jeg bruker en Bluetooth-tracker og hunden eller katten min forlater Bluetooth-området?

Når hunden din er innenfor Bluetooth-rekkevidde, vil du kunne spore den. Når de er ute av denne sonen, slutter du å kunne spore hunden din med en Bluetooth-tracker.

Utenfor Bluetooth-rekkevidden vil du ikke kunne spore katten eller hunden din.

La oss se på dette scenariet for å se hvordan det kan se ut å finne en hund med en Bluetooth-tracker.

Si at hunden din nettopp har løpt bort, og at den er utenfor Bluetooth-rekkevidde. En Bluetooth-tracker vil bare være nyttig hvis:

 1. den kobles til noens telefon i nærheten…
 2. som har samme app som deg…
 3. og har stedstjenester og Bluetooth slått på på telefonen.

Bare når disse 3 betingelsene er oppfylt, vil en Bluetooth-tracker kunne gi deg en plassering. Ellers vil du ikke kunne finne Bluetooth-trackeren og hunden din.

Kort sagt, Bluetooth-trackere er ikke ideelle for å spore kjæledyret ditt.

Med andre ord: Med en GPS-tracker – i motsetning til en Bluetooth-tracker – kan du finne hunden eller katten din uansett hvor langt de løper av gårde.

Den perfekte kombinasjonen: Bluetooth GPS-trackere

Gode nyheter: For å få det beste fra begge verdener kan du få en Bluetooth GPS-tracker for katten eller hunden din. Det stemmer – du trenger ikke velge. Tractive GPS, som er anerkjent av kjæledyreiere over hele verden, kombinerer GPS- og Bluetooth-sporing for å gi deg den mest nøyaktige posisjonsinformasjonen som er tilgjengelig.

Tractive GPS-tracker på en app og en sort og grå katt
Tractive GPS Tracker for Cats

Her er det en katteeier har å si om sin opplevelse av å bruke Tractive GPS kattetracker:

Vi har brukt Tractive til to av kattene våre, Dobby og Simba, og den har vært en livredder. Bokstavelig talt – i juni i fjor kjørte vi over Hellas for å ta en ferge til Italia, da Simba på en eller annen måte hoppet ut av varebilen og havnet midt i ingensteds! Vi oppdaget det bare en time senere da vi var i ferd med å ta fergen og fikk panikk fordi han kunne være hvor som helst og han kunne bli skadet … for å gjøre en lang historie kort, jeg hadde ALDRI funnet ham hvis han ikke hadde hatt Tractive-halsbåndet rundt halsen! Det kostet meg 500 euro i fergebillett, nye kjæledyrpass og overnatting 😂 men jeg kunne i det minste finne ham og han var helt fin. Og det er bare på grunn av Tractive-halsbåndet hans!

Oppdag Tractive GPS

Katt som har gjemt seg under en dyne og sporingsappen på mobil
Ved bruk av Tractive GPS’s Finn-modus, kan du bruke Bluetooth i tillegg til GPS for å finne din hund, katt eller annet kjæledyr. Sporingsenheten bruker også Wifi – tre måter å alltid finne den pelskledde vennen din, og trygghet for deg.

Sammenligning mellom Tile Bluetooth Tracker og
Tractive GPS-tracker

To help you determine if a GPS tracker or Bluetooth tracker is right for you, we’ve compared two of the best-selling trackers in their field: the Tile Bluetooth Tracker and Tractive GPS for dogs and cats.

tile bluetooth tracker
Tile Bluetooth Tracker
tractive gps tracker white
Tractive GPS
FormålSpor nøkler, vesker og andre tingVit alltid hvor din
pelskledde venn er
Pris24,99 USD49,99 USD
AbonnementIkke nødvendig, men et Premium-abonnement kreves for å låse opp alle funksjonerUnlimited range + coverage costs all covered from as little as $4.99 / month
Rekkevidde60 meterubegrenset
BatteriOpptil 1 års batterilevetid, utskiftbartOpptil 7 dager batterilevetid, oppladbart
VannmotstandVanntett100 % Vanntett (IPX7-standard)
Dimensjon35mm x 35mm x 6,2mm17,5mm x 71,4mm x 28mm
Posisjonshistorikk
Siste kjente koordinater
Tracker-deling
GPS
Sporing i sanntid
Verdensomspennende dekning
Virtuelt gjerde / sikker sone
Aktivitetsovervåking
Wifi / Hjemme strømsparingssone
Støtsikker og eventyrsikker

Light & Sound
Kun lyd

Konklusjon: GPS- vs Bluetooth-tracker

Det er mange typer Bluetooth- og GPS-trackere tilgjengelig, med flere viktige forskjeller og funksjoner. Men spesielt Bluetooth-trackere er generelt designet for å være «tingfinnere» – de er best for å finne personlige gjenstander som nøkler eller f.eks lommebok.

Bluetooth-trackere er små i størrelse og har lang batterilevetid, men fungerer bare innenfor en begrenset rekkevidde av telefonen din. Viktigst, de bruker ikke GPS – så hvis hunden eller katten din forlater Bluetooth-rekkevidden, kan du ikke stole på en Bluetooth-tracker for å finne kjæledyret ditt.

GPS-trackere derimot, er ofte laget spesielt for kjæledyr. De kommer ofte med innebygd Bluetooth-teknologi og WiFi for å gi deg en mest mulig nøyaktig plassering. Ytterligere funksjoner til Tractive GPS hundetrackere inkluderer: sanntids sporing, aktivitetsovervåking, verdensomspennende dekning, ubegrenset rekkevidde, posisjonshistorikk, familiedeling og mer.

svart og hvit hund iført Tractive GPS-tracker
Source: Nuki

The bottom line: når det gjelder å alltid kunne sjekke den nøyaktige plasseringen til kjæledyret ditt, er Bluetooth-trackere bare delvis effektive på grunn av sin begrensede rekkevidde. Med andre ord, en kombinert bluetooth GPS-tracker er det beste alternativet for den pelskledde vennen din.

Kjøp GPS-tracker