Leder du efter en GPS-tracker uden SIM-kort til at spore din kat eller hund? Det kan godt være forvirrende med alle de muligheder, der findes på markedet.

For eksempel:

 • Hvorfor bruger nogle GPS-trackere SIM-kort?
 • Hvad med GPS-trackere uden SIM-kort? Findes der GPS-trackere, som ikke kræver et SIM-kort eller et abonnement? En GPS-tracker uden månedlige omkostninger?
 • Hvilke typer GPS-trackere findes der, og hvordan vælger man den rigtige?
 • Og Bluetooth-trackere, hvordan fungerer de?

Du har sikkert mange spørgsmål. Heldigvis har vi svarene! Lad os se på dem én ad gangen, så du kan vælge den rigtige løsning til dig og din pelsklædte ven.

Et kort overblik: Findes der GPS-trackere uden SIM-kort?

Ja, der findes faktisk GPS-trackere uden SIM-kort. De kaldes også GPS-loggere og fungerer typisk ved kun at registrere GPS-data. Disse data kan man efterfølgende downloade og få vist ved at forbinde loggeren til computeren.

Det væsentlige her er, at GPS-loggere ikke aktivt sporer din hund eller kat i realtid. De registrerer kun passivt information og koordinater på basis af, hvor dit kæledyr muligvis har været. GPS-loggere er generelt mere simple teknisk set. Det eneste de gør er at registrere kæledyrets bevægelser. Det er dig selv, som er nødt til at gennemgå dataene omhyggeligt for at finde ud af, hvor din hund eller kat er.

Derfor kan GPS-loggere bedst anbefales til f.eks. biler. Ikke levende dyr, der bevæger sig. Så selvom GPS-loggere er billige, kan de altså generelt ikke anbefales til at spore kæledyr.

Hvorfor er det nødvendigt med SIM-kort til GPS-trackere?

Man kan spørge sig selv, hvorfor GPS-trackere generelt har brug for et SIM-kort, når der nu findes SIM-løse GPS-trackere. Og da f.eks. din mobils GPS teknisk set kan fungere uden et SIM-kort, hvorfor har så mange GPS-trackere så brug for et?

Det korte svar er, at hvis du vil sende GPS-lokationsdata fra én enhed til en anden (f.eks. fra din GPS-tracker til mobilen), er der behov for et SIM-kort, så de kan kommunikere med hinanden. Dataene sendes via SMS fra trackeren til mobilen takket være SIM-kortet.

GPS-trackere med SIM-kort giver dig også mulighed for at spille en mere aktiv rolle, hvis din hund eller kat er blevet væk.

 • De fleste GPS-trackere har brug for at sende lokationsdata til en anden enhed, så man f.eks. kan se koordinaterne på sin mobil eller computer i realtid.
 • Den mest almindelige måde at overføre disse oplysninger på er via mobilnetværket ved hjælp af et SIM-kort.
hunde-GPS og sim-kort

Derfor kræver de fleste GPS-trackere et SIM-kort, som der skal betales et månedligt gebyr for. Fordelen er altså, at SIM-kort generelt gør det muligt at spore i realtid på enhver afstand. Og i en verden hvor antallet af hundetyverier desværre er stigende, kan det gøre hele forskellen, når det handler om dit kæledyrs sikkerhed.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

“Din Tractive-enheds GPS-modul modtager signaler fra flere GPS-satellitter. På den måde kan den beregne dit kæledyrs placering mere præcist. Satellitterne sender placeringen til Tractives servere ved hjælp af netværksmodulet (som også omfatter et SIM-kort.)

Når Tractive-serverne modtager oplysningerne, kan du hurtigt og nemt se, hvor dit kæledyr er, når du åbner Tractive-appen.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Når alt det er sagt, hvad er så GPS-sporing i det hele taget?

Hvad er en GPS-tracker?

En GPS-sporingsenhed (eller GPS-tracker) anvender GPS og andre teknologier til at bestemme positioner. Ofte bruges GPS-trackere af virksomheder til at spore køretøjer og last, så du f.eks. kan se, hvor din levering befinder sig. De bruges også ofte af sportsudøvere, der træner udendørs, og landbrugere til at holde øje med deres dyr.

Og så selvfølgelig kæledyrsejere! Set i lyset af alle de forskellige årsager, der kan være til, at hunde og katte løber væk, er det ikke så underligt, at kæledyrsejere over hele verden bruger den livreddende teknologi til at passe på deres kæledyr.

To hunde med Tractive GPS-trackere udendørs

En GPS-tracker er en enhed, som sporer og registrerer bevægelserne af nogen eller noget ved hjælp af Global Positioning System (GPS). Din Tractive-enhed registrerer GPS-signalerne via sin tilslutning til lokale mobilnetværk.

Hvilken rolle spiller så et SIM-kort i denne sammenhæng? I de fleste tilfælde sendes lokationsdata fra GPS-trackeren til en internettilsluttet enhed via mobilnetværket (GSM/LTE), radio- eller satellitmodem. Hvis en GPS-tracker sender placeringsdata via mobilnettet, har den (selvfølgelig) brug for en mobiltjeneste og et SIM-kort. Stort set ligesom en smartphone.

Hvilke typer GPS-trackere findes der?

Der findes mange forskellige typer af GPS-trackere, for eksempel små bærbare enheder. Det handler bl.a. om trackere til kæledyr, vandrere eller jægere, så de (eller deres firbenede) undgår at fare vild, og enheder, som kan dele realtidsplacering i nødstilfælde.

Større GPS-enheder, som f.eks. navigationssystemer i biler, har ofte en skærm og kan hjælpe med at finde vej. Såkaldte “Asset trackere”, dvs. sporingsudstyr til værdigenstande, er til gengæld professionelt udstyr, som hjælper virksomheder med at følge lastbiler, både, containere og meget mere.

⚠️ Vær opmærksom på “falske” GPS-trackere – dvs. Bluetooth-trackere, som sælges som GPS-enheder, selvom de ikke har GPS-teknologi. Mange Bluetooth-enheder, som f.eks. Tile eller Apple AirTag, er ikke udviklet med kæledyr for øje og kan ligefrem være risikable for kæledyr at have på.

Sammenligning af GPS-trackere

For at hjælpe dig med at finde rundt i de forskellige typer af GPS-sporingsenheder, sammenligner vi her fire kategorier. GPS-trackere og satellit- eller iridium-trackere, som har et SIM-kort, og GPS-loggere og navigationssystemer, som ikke kræver SIM-kort.

Tractive GPS-tracker til hunde

GPS-tracker

– Lille, personlig GPS-tracker, som bruges til at spore kæledyr, køretøjer og mennesker
– Live-sporing i realtid
Kræver SIM-kort, tilslutter sig det bedste, tilgængelige netværk
– Ubegrænset rækkevidde, global dækning
– Lav pris (ca. 400 kr.) og et lille månedligt abonnementsgebyr
– Populært mærke: Tractive


Tractive GPS-tracker til hunde

Satellit- eller iridium-tracker

– Eventyr- og redningstracker: Velegnet til ekstremt afsidesliggende områder, da den muliggør potentielt livreddende kommunikation, hvor der ikke er mobildækning
– Bruger satellitkommunikationssystemer (som Globestar)
Kan kræve SIM-kort, afhængigt af trackeren
– Ubegrænset rækkevidde, global dækning og sporing i realtid
– Høj pris på 750 til 4.000 kr. og et månedsgebyr på ca. 115 kr.
– Populært mærke: Spot

Tractive GPS-tracker til hunde

GPS-logger

– Registrerer udelukkende ruten, som efterfølgende kan vises på computeren efter en vandre-, cykel- eller skitur.
– Ingen aktiv sporing, kun passiv. Ingen beskyttelse mod tyveri.
Kræver ikke SIM-kort. Ruten sendes ikke til en separat enhed.
– Præcis lokalisering og global dækning
– Koster omkring 400-1.200 kr.
– Populært mærke: Renkforce


Tractive GPS-tracker til hunde

GPS-navigationssystem

Tractive GPS-tracker til hunde

GPS-navigationssystem

– Bruges i biler og andre køretøjer til navigation.
– Indbygget monitor eller skærm, som viser placering
Kræver ikke SIM-kort, ruten sendes ikke til en separat enhed
– Koster mellem 750 og 2.600 kr.
– Populært mærke: Garmin

– Bruges i biler og andre køretøj til navigation.
– Indbygget monitor eller skærm, som viser placering
Kræver ikke SIM-kort, ruten sendes ikke til en separat enhed
– Koster mellem 750 og 2.600 kr.
– Populært mærke: Garmin

Designet til dyr? Ikke 100 %.

Findes der GPS-trackere uden SIM-kort?

Ja, som det ses af eksemplerne findes der GPS-trackere uden SIM-kort. Disse trackere bruges primært, når det ikke er nødvendigt med realtidssporing mellem enheder. For eksempel registrerer GPS-loggere rutedata, som kan uploades og vises på en computer på et senere tidspunkt2. Som navnet antyder, er GPS-loggere perfekte til at logge GPS-data, men de giver ikke mulighed for sporing i realtid.

Satellittrackere (som f.eks. Spot) bruger GPS til at fastslå positionen, men sender derefter dataene via Globalstar-satellitnetværket, ikke mobilnetværk. De kræver derfor ikke SIM-kort, men har til gengæld høje månedlige abonnements- og opstartsomkostninger. Satellittrackere er først og fremmest en hjælp i afsidesliggende områder uden mobildækning. Det kan f.eks. være, hvis du er på vandretur i alperne og vil fortælle din familie, at du har det godt.

Med GPS-navigationssystemer vises GPS-placeringsdata på den enhed, som registrerede dataene. Det vil sige, her er ikke brug for et SIM-kort.

Hvordan med Bluetooth-trackere? De fleste Bluetooth-trackere anvender ikke GPS-teknologi, så deres rækkevidde er meget begrænset. Der findes dog kombinerede GPS- og Bluetooth-trackere, som f.eks. Tractive. Det kan du læse mere om i vores sammenligning af GPS- og Bluetooth-trackere.

Kræver alle GPS-trackere et SIM-kort?

Har alle GPS-trackere brug for et SIM-kort for at virke? Teknisk set, nej. Som nævnt ovenfor findes der GPS-trackere med SIM-kort og GPS-enheder uden. Navigationssystemer i biler er f.eks. en type GPS-tracker, som ikke kræver et SIM-kort.

Til gengæld har de fleste GPS-trackere til hunde og katte et SIM-kort for at muliggøre sporing i realtid. I nogle GPS-trackere med SIM-kort kan kortet udskiftes, i andre ikke. Men generelt kan det altid anbefales at vælge en GPS-tracker, som giver dig mulighed for at spore din hund eller kat i realtid. Eller som omgående giver dig besked, hvis dit kæledyr har sneget sig ud af en “sikker zone”, så du kan passe bedre på den.

Opdag Tractive GPS

Hvordan vælger jeg den rigtige GPS-tracker?

Når du planlægger at anskaffe dig en GPS-tracker, skal du først tænke over, hvad du skal bruge den til. En GPS-tracker til en hundehvalp stiller helt andre krav end en GPS-tracker, der bruges til at spore en lastbil.

Når du har overvejet det, kan du se på de forskellige faktorer herunder.

Batteritid

Hvor længe skal batteriet holde på en opladning? 24 timer? 7 dage? Eller et år? Glem ikke, at længere batteritid ofte betyder færre funktioner eller en højere pris. Tractives DOG XL Adventure-version er udstyret med et batteri, som holder i 30 dage.

Tractive DOG XL Adventure Edition

Mist aldrig din hund

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis den går for langt. Hold din hund sund og glad med trivsels-overvågning. Og giv andre, f.eks. venner eller hundepassere, mulighed for at holde øje sammen med dig.

Køb hundetrackere

Batteritype

Skal batteriet være udskifteligt eller genopladeligt? Hvis man for eksempel tilbringer meget tid udenfor og ikke er sikker på, hvornår man kan komme til at lade igen, kan det være en fordel at kunne udskifte batteriet, så man kan fortsætte med at spore.

Opladning

Hvilken type opladningsmekanisme skal trackeren have? Vil du kunne oplade den på samme måde som mobilen, eller kommer den altid til at være tilsluttet i bilen?

Rækkevidde og dækning

Over hvilken afstand skal trackeren kunne fungere? Er det vigtigt med ubegrænset rækkevidde, eller er det nok, at den virker i haven? Kommer du til at bruge den i byen eller på landet?

Tractives GPS-rækkevidde er ubegrænset, så du kan spore din hund eller kat, uanset hvor langt den er gået. Derudover kobler den sig på mobilnetværk i 175 lande, så du kan se, hvor dit kæledyr befinder sig, også mens du er på ferie.

Holdbarhed

Skal enheden være vandtæt? Stødsikker? Bidesikker? Tractives DOG XL Adventure-version har et særligt robust, glasfiberforstærket hus. Det er faktisk sikkert for din hund at bide i den, uden at tænder eller enheden bliver beskadiget. Holdbarheden gør udendørs eventyr så meget sjovere.

Størrelse og vægt

Hvor stor skal trackeren være? Skal den være lille og let? Det kan være et vigtigt emne for kæledyrsejere med små hunde eller katte. For eksempel har Tractives CAT Mini et vægtindstilleligt halsbånd, så det kan passe til katte af enhver race og størrelse.

Kat med en Tractive GPS-tracker

Funktioner

Hvilke ekstra funktioner kunne du tænke dig? Med Tractives GPS- og sundhedstrackere kan du for eksempel få besked, hvis din hund eller kat går uden for et sikkert område, se placeringshistorik og lade familie og venner spore sammen med dig. Du kan også holde din firbenede ven sund og frisk med den indbyggede aktivitetsovervågning.

Her er en af de bedste funktioner, hvis dit kæledyr ofte sniger sig hjemmefra – et virtuelt hegn.

Der er måske en del, som leder efter en GPS-tracker, der holder sig tilbage på grund af det abonnementsgebyr, der ofte følger med. Det kan få nogen til at kigge efter en GPS-tracker uden et SIM-kort eller et abonnement i stedet.

Men på den måde går man glip af en række af de fordele, en GPS-sporingsenhed har. For eksempel at holde øje med løbende, hvor ens hund eller kat er. Eller kunne spore sit kæledyr i realtid.

Og i det lange løb kan alle disse fordele gøre hele forskellen mellem, om kæledyret kommer hjem i sikkerhed eller ikke.

Tracker til hund og kat

Mist aldrig dine kæledyr af syne

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis de går for langt. Hold dine kæledyr sunde og glade med trivselsovervågning. Og lad andre, som f.eks. dine venner, holde øje sammen med dig.

Køb GPS-trackere

Hvilke fordele har GPS-trackere med SIM-kort?

Trådløs kommunikation mellem enheder

Fordelen ved et indbygget SIM-kort i trackeren er, at det er forbundet med det lokale mobilnetværk. Det betyder, at enheden kan kommunikere med andre enheder. Hvis du f.eks. sætter en GPS-tracker i din udekats halsbånd fordi du gerne vil se, hvor den er på eventyr i haven og sikre, at den ikke går for langt. Det er trackerens SIM-kort, som gør det muligt at sende de nødvendige placeringsdata til din mobil.

Med et SIM-kort i din GPS-tracker har du altså mulighed for at spore din hund eller kat med et enkelt blik på mobilen takket være forbindelsen mellem kæledyrets tracker og din mobil.

Sporing i realtid

Med et SIM-kort kan du følge hvert eneste skridt. Tractive GPS har f.eks. en LIVE-funktion, som giver dig opdateringer hvert 2.-3. sekund, så du ved, at din hund eller kat er i sikkerhed. Det gøres alt sammen muligt af trackerens integrerede SIM-kort.

hvid hund har pind i munden, mens den løber gennem en sø med hunde-GPS i halsbåndet. I forgrunden screenshot af eksempel fra Tractive GPS-appen

Uden et SIM-kort i GPS-trackeren vil du som udgangspunkt ikke have disse muligheder. Og det kan i sidste ende betyde, at dit kæledyr kan komme i fare. Hvis din firbenede er endt et farligt sted, og du først får besked senere, kan det måske være for sent. (Modsat hvis du sporer i realtid.)

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Hvordan fungerer Tractive GPS-trackeren med SIM-kort?

Her kan du læse, hvad der sker i en Tractive GPS-tracker med et SIM-kort. Tractive-enheden indeholder:

 • et GPS- og netværksmodul
 • et SIM-kort
 • et wi-fi-modul
 • et Bluetooth-modul
 • en højttaler
 • en LED
 • et accelerometer

Tractive bruger mange lokale satellitter til at beregne din hund eller kats GPS-placering. Enheden samler denne information og videresender den til GSM-modulet.

GSM-modulet forbindes derefter til det mobile netværk – og dig (som regel via en smartphone, tablet, eller computer).

Nu kan du bruge Tractive GPS-appen til hurtigt og nemt at se dit kæledyrs GPS-placeringsdata i realtid på et kort:

Screenshot af Tractive GPS-appens funktion LIVE Tracking

Kan jeg bruge en GPS-tracker uden mobildækning?

Ja, hvis du bruger Tractive GPS, kan du stadig spore og finde dit kæledyr, selvom du ikke har mobildækning. Din hund eller kat skal befinde sig inden for GPS-rækkevidde for at opdatere placeringen i appen. Men funktioner som placeringshistorikken kan gemme dit kæledyrs positioner, også selvom du ikke har dækning.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

“Du har faktisk ikke brug for mobiltilslutning, hvis du vil se kæledyrets placering eller gemme den i placeringshistorikken. Når du har Tractive GPS, behøver du ikke bekymre dig, hvis din enhed mister dækning i lidt tid. Din tracker lagrer kæledyrets positioner i systemet, så du kan se dem, selvom du er offline.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

De fleste GPS-trackere kan registrere GPS-data uden mobildækning – det er sådan en GPS-modtager fungerer. Det store spørgsmål er, hvordan du gerne vil have vist lokationsdataene?

 • En GPS-logger kan hjælpe dig med at registrere GPS-koordinater (uden mobilnetværk), som du så kan se på senere på computeren
 • Tilsvarende viser et navigationssystem lokationen på selve sporingsenheden, hvilket vil sige, at systemet ikke har behov for et mobilnetværk.
– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

For at kunne spore aktivt og i realtid kræves mobildækning, så trackeren aktivt kan sende lokationsdata til din mobil (eller tablet eller computer) i realtid. Men selv uden mobildækning kan du gøre brug af andre Tractive-funktioner, f.eks. Radar-tilstand, som kan hjælpe dig med at lokalisere dit kæledyr via Bluetooth i stedet.

Sådan kan Tractive hjælpe med at redde liv – selv i områder med dårlig mobildækning

The Tractive GPS Heat Map feature which helped locate the kittens.

Tractives placeringshistorik hjalp for eksempel et redningshold i Los Angeles med at spore og finde en kattefamilie med syge killinger. Et helt område hjalp hinanden med at lede, og efterfølgende finde gode kærlige hjem til killingerne.

Både katte og hunde har tendens til at søge de samme steder hen, derfor er én af funktionerne i Tractive GPS et varmekort. Det kan vise dig, hvor dit kæledyr oftest går hen. Det er en enkel måde at lokalisere hundens eller kattens yndlingssteder i lokalområdet, så du hurtigt kan hente din pelsklædte ven hjem igen.

Tractives placeringshistorik har endda i mange tilfælde reddet liv. For eksempel Imogen, en livlig Borzoi, som løb ud af haven og faldt gennem isen i en sø i nærheden. Heldigvis lykkedes det hendes ejer i tide at redde hende fra at fryse ihjel eller drukne ved hjælp af placeringshistorikken.

Hvis du er kæledyrsejer og gerne vil have fuldstændig ro i sindet, anbefaler vi derfor en Tractive GPS-tracker.

Køb Tractive GPS

Findes der en GPS-tracker uden abonnement?

Du overvejer måske, om der findes en GPS-tracker uden et abonnement. Kan det lade sig gøre? Ja, men er den brugbar? Sandsynligvis ikke.

De fleste, der er på udkig efter en GPS-tracker til personlig brug, ønsker at spore direkte på mobilen. Og for at kunne gøre det er den bedste løsning et SIM-kort og mobilnetværk.

For eksempel fungerer de SIM-kort, som bruges i Tractives GPS-trackere, med hele 175 lokale mobilnetværk over hele verden. På den måde behøver du ikke bekymre dig om, om du mister dækning, fordi du er bundet til en specifik udbyder.

Og du får det hele for det, der cirka svarer til prisen på en kop kaffe og en kage pr. måned. Lyder det ikke godt?

Læs mere om funktioner og tjenester, som er en del af et abonnement og et SIM-kort i GPS-trackeren på vores side om Tractive-abonnementer.

Hvilken GPS-tracker er bedst til kæledyr?

Til at spore din hund eller kat i realtid (som man ofte kan få brug for) anbefaler vi Tractive GPS- og sundhedstrackeren. Den har et indbygget SIM-kort (der ikke kan skiftes ud), som automatisk forbindes med det bedste netværk, så du kan spore din firbenede ven overalt i verden. Der er ikke behov for at købe sit eget SIM-kort.

Når det handler om at sørge for, at ens hund eller kat er i sikkerhed, er få oplevelser værre end at opdage, at de er væk. Derfor har så mange kæledyrsejere i hele verden købt deres helt egen Tractive GPS-trackere inkl. SIM-kort, abonnement og et væld af funktioner.
Læs f.eks. denne fortælling fra Michel og Anja, som fandt ud af, at deres eventyrlystne udekat, Nala, var forsvundet en aften, men som hurtigt sporede hende til et forladt hus:

A cat wearing a Tractive GPS tracker outdoors

Vi slog LIVE-tilstand til… og løb mod det sted, som Tractive GPS’en viste. Vi kom til et tomt hus, som var under opførelse.”

På det tidspunkt havde vi næsten opgivet håbet og troede, at vi aldrig skulle finde hende. Af ren desperation begyndte jeg at råbe hendes navn.

“Og hun svarede! Nala begyndte at jamre, da hun hørte vores stemmer... det lykkedes hende at komme til hægterne, så vi endelig kunne få hende med hjem. Efter et dejligt måltid mad og masser af kram var hun heldigvis snart sig selv igen.

“Vi er begge virkelig taknemmelige for, at dagen – efter et par forhindringer – endte så godt. At Tractive GPS’en fungerede inde i det tomme hus reddede os og vores kat. Jeg er så glad for, at Tractive passer på vores katte.

Køb en GPS-tracker med SIM-kort, hvis du ønsker sikkerhed i top

Det vil altså sige: Ved hjælp af et SIM-kort kan du spore din hund eller kat i realtid med en GPS-tracker. Uden et SIM-kort kan GPS-trackere sandsynligvis ikke sende GPS-lokationsdata om, hvor dit kæledyr er, til din mobil. Med andre ord er et SIM-kort en yderst værdifuld komponent i en GPS-sporingsenhed.

Cattery owner and trainer, Clair Chesterman

Tractive er min topanbefaling når det gælder kattetrackere. Det er markedets bedste katte-GPS. Jeg har indstillet mit hus som sikker zone og får en besked, så snart de går udenfor.

Trackeren reddede endda sandsynligvis min kats liv engang, hvor hun løb efter en fugl og blev væk. Hun var bange, men jeg fandt hende ved hjælp af GPS-trackeren. Tractive beregner løbende kattens placering, som opdateres på kortet hvert 2-3 sekund. Og lysdioden giver dig mulighed for at holde øje med din pelsklædte ven i mørke.”

– Clair Chesterman, katteopdrætter og ejer af den CFA- og CCA-registrerede virksomhed FluffyMeowPaws3

Opdag Tractive GPS

Infografik

Er du nysgerrig på, hvordan Tractive GPS’en virker? Brug 2 minutter på at se denne video: