Etsitkö GPS-paikanninta, jossa ei ole SIM-korttia, jotta voisit seurata koirasi tai kissasi liikkeitä? Erilaisten GPS-paikantimien runsas valikoima voi hämmentää, kun etsit parasta keinoa varmistaa lemmikkisi turvallisuuden.

Esimerkkejä:

 • Miksi joissakin GPS-paikantimissa käytetään SIM-korttia?
 • Entä SIM-kortittomat GPS-paikantimet – onko olemassa GPS-paikantimia, jotka eivät edellytä SIM-korttia tai tilausta? Onko olemassa kuukausimaksutonta GPS-paikanninta?
 • Millaisia GPS-paikantimia markkinoilla on, ja miten valita se oikea?
 • Entäpä Bluetooth-paikantimet?

Kysymyksiä on varmasti roppakaupalla. Onneksi meillä on roppakaupalla vastauksia. Otetaan kysymykset tarkasteltavaksi yksi kerrallaan, jotta voit tehdä parhaan valinnan itsesi ja karvakorviesi kannalta.

Lyhyt yhteenveto: Onko olemassa SIM-kortittomia GPS-paikantimia?

SIM-kortittomia GPS-paikantimia on toki olemassa. Niitä kutsutaan GPS-sijainnin tallennuslaitteiksi ja ne tallentavat tyypillisesti vain GPS-tietoja. Myöhemmin GPS-tiedot voi ladata tarkasteltavaksi yhdistämällä tallennuslaitteen tietokoneeseen.

On hyvä tietää, että GPS-sijainnin tallennuslaitteet eivät seuraa koiran tai kissan sijaintia reaaliaikaisesti. Ne vain tallentavat tiedot ja koordinaatit passiivisesti sen perusteella, minne lemmikki on saattanut vaeltaa. GPS-sijainnin tallennuslaitteet ovat yleisesti ottaen melko yksinkertaisia eivätkä teknisesti kovin edistyksellisiä laitteita. Ne kirjaavat vain lemmikin liikkeet, ja sinun on itse kahlattava tiedot läpi koirasi tai kissasi paikantamiseksi.

Tämän vuoksi GPS-sijainnin tallentimia suositellaan esineiden, kuten autojen, seurantaan. Niitä ei suositella eläville, liikkuville eläimille. Vaikka ne ovatkin edullinen ratkaisu, niiden käyttö lemmikkien seuraamiseen ei useimmiten ole suositeltavaa

Miksi GPS-seurantalaitteissa tarvitaan SIM-kortti?

Moni miettii, miksi GPS-paikantimet yleensä edellyttävät SIM-korttia. Markkinoillahan on myös SIM-kortittomia laitteita. Puhelimen GPS:kin voi teknisestä näkökulmasta toimia ilman SIM-korttia. Miksi siis niin monet GPS-paikantimet tarvitsevat SIM-kortin?

Lyhyt vastaus: Jos haluat lähettää GPS-sijainnin laitteesta toiseen (vaikkapa GPS-paikantimesta puhelimeen), tarvitset SIM-kortin, jotta laitteet voivat ”viestiä” keskenään. Paikannin lähettää tiedot tekstiviestinä puhelimeesi SIM-kortin avulla.

SIM-kortilla varustettujen GPS-paikantimien avulla voit myös itse osallistua aktiivisesti kadonneen koiran tai kissan etsimiseen.

 • Useimmat GPS-seurantalaitteet lähettävät sijaintitiedot toiseen laitteeseen, jotta koordinaatteja voi tarkastella puhelimella tai tietokoneella reaaliaikaisesti.
 • Yleisimmin tiedot lähetetään matkapuhelinverkon kautta SIM-korttia käyttäen.
koiran GPS-paikannin ja SIM-kortti

Tästä syystä useimmat GPS-paikantimet edellyttävät SIM-korttia ja kuukausittaista palvelumaksua. Etuna on se, että SIM-korttien avulla on yleensä mahdollista seurata kohdetta reaaliaikaisesti ja miltä etäisyydeltä tahansa. Vaarallisessa nykymaailmassa se voi olla ratkaisevaa lemmikin turvallisuuden kannalta.

”Tractive-laitteen GPS-moduuli vastaanottaa signaaleja useilta GPS-satelliiteilta. Näin se pystyy laskemaan lemmikin sijainnin paremmin ja tarkemmin. Satelliitit välittävät sijaintinsa Tractive-palvelimiin verkkomoduulin välityksellä (jossa on myös SIM-kortti).

Kun Tractiven palvelimet vastaanottavat nämä tiedot, voit tarkistaa lemmikkisi sijainnin nopeasti ja helposti avaamalla Tractive-sovelluksen.

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Mistä GPS-paikannuksessa oikein on kyse?

Mikä on GPS-paikannin?

GPS-seurantalaite (tai GPS-paikannin) on laite, joka tarkentaa sijainnin GPS:n ja muiden tekniikoiden avulla. Yritykset käyttävät niitä usein ajoneuvojen ja kuorman seuraamiseen – antaen sinullekin mahdollisuuden seurata toimitusta –, mutta niistä pitävät myös ulkoilijat sekä maatilalliset, jotka haluavat pitää eläimiään silmällä.

Niin, ja tietysti lemmikinomistajat! Koirat voivat karata ja kissat lähteä omille teilleen monesta eri syystä. Niinpä lemmikinomistajat eri maailmankolkissa käyttävät Tractiven pelastavaa teknologiaa pitääkseen huolta lemmikkiensä turvallisuudesta.

Kaksi koiraa, joilla on Tractive GPS -paikantimet, makoilee puunkannolla

GPS-paikannin on laite, joka seuraa ja tallentaa jonkin tai jonkun liikkeitä GPS:n (Global Positioning System) avulla. Tractive-laite vastaanottaa näitä GPS-signaaleja paikallisten matkapuhelinverkkojen välityksellä.

Miten SIM-kortti liittyy tähän? Useimmiten GPS-paikantimen sijaintitiedot siirretään nettiyhteydellä varustettuun laitteeseen matkapuhelinverkon (GSM/LTE), radioliikenteen tai satelliittimodeemin välityksellä. Jos GPS-paikannin lähettää sijaintitietoja matkapuhelinverkon kautta, se tietenkin tarvitsee matkapuhelinyhteyden ja SIM-kortin. Vähän niin kuin älypuhelinkin.

Useimmat markkinoilla olevat GPS-seurantalaitteet käyttävät matkapuhelinverkkoa ja SIM-korttia. Niiden ansiosta voit seurata lemmikkisi sijaintia reaaliaikaisesti Tractive-laitteella.

Millaisia erilaisia GPS-laitteita on olemassa?

GPS-seurantalaitteita on monta eri tyyppiä. On esimerkiksi pieniä puettavia GPS-paikantimia. Tällaisia ovat lemmikkien, vaeltajien ja metsästäjien seurantalaitteet, joiden avulla he (tai heidän nelijalkaiset ystävänsä) voivat välttyä eksymiseltä, sekä laitteet, jotka voivat jakaa sijainnin reaaliajassa hätätilanteissa.

Suuremmissa GPS-paikantimissa, kuten auton navigaattoreissa, on usein näyttö, ja ne auttavat oikeaan osoitteeseen löytämisessä. Omaisuuden seurantalaitteet puolestaan auttavat yrityksiä seuraamaan rekkoja, laivoja, kontteja ym.

⚠️ Varo vale-GPS-laitteita, eli Bluetooth-seurantalaitteita, joita myydään GPS-laitteina vaikkei niissä käytetä GPS-tekniikkaa. Monia Bluetoothia käyttäviä esineiden etsintälaitteita, kuten Tilea ja Apple AirTagia, ei ole suunniteltu lemmikeille, ja ne voivat jopa olla eläimen terveydelle vaarallisia.

GPS-paikantimien vertailu

Autamme tutustumaan erityyppisiin GPS-seurantalaitteisiin vertailemalla neljää eri kategoriaa: GPS-paikantimet ja satelliitti- tai Iridium-paikantimet, joissa on SIM-kortti, GPS-sijainnin tallentimet ja navigointijärjestelmät, jotka eivät vaadi SIM-korttia.

Tractive GPS -paikannin koirille

GPS-paikannin

– Pieni, henkilökohtainen GPS-laite, jolla seurataan lemmikkejä, ajoneuvoja ja ihmisiä.
– Mahdollistaa lemmikin terveyden ja hyvinvoinnin tarkkailun aktiivisuuden ja unen seurannan avulla.
– Reaaliaikainen seuranta.
– Virtuaaliaitaominaisuus, turva-alueet ja kielletyt alueet.
SIM-kortti tarvitaan, yhdistää parhaaseen käytettävissä olevaan verkkoon.
– Ei kantamarajoituksia, maailmanlaajuinen kattavuus.
– Edullinen hankintahinta (n. 50 €) ja pieni kuukausimaksu.
– Suosittu merkki: Tractive.


Tehty lemmikeille? Kyllä.


Tractive GPS tracker for dogs

Satelliitti- tai Iridium-paikannin

– Seikkailu- ja pelastuspaikannin: paras hyvin syrjäisillä seuduilla, sillä se voi tarjota elintärkeän viestintäkeinon paikoissa, joissa ei ole matkapuhelinverkkoa.
– Käyttää satelliittiviestintäjärjestelmiä (esim. Globestar).
– Jotkin paikantimet saattavat vaatia SIM-kortin.
– Ei kantamarajoituksia, maailmanlaajuinen kattavuus, reaaliaikainen seuranta.
– Korkea ostohinta, n. 100–600 €, sekä kuukausimaksu n. 15 €/kk.
– Suosittu merkki: Spot.

Tehty lemmikeille? Ei kaikilta osin.

Tractive GPS tracker for dogs


GPS-sijainnin tallennin

– Tallentaa reitin, jota voi tarkastella tietokoneella retken jälkeen. Pyöräilijöiden, vaeltajien ja hiihtäjien käyttämä.
– Ei aktiivista seurantaa, vain passiivinen. Ei varkaussuojaa.
Ei vaadi SIM-korttia. Reittiä ei lähetetä puhelimeen.
– Tarkka sijaintitieto, maailmanlaajuinen kattavuus.
– Hinta 50–150 €.
– Suosittu merkki: Renkforce.

Tehty lemmikeille? Ei.


Tractive GPS tracker for dogs

GPS-navigaattori

– Käytetään autoissa ja muissa ajoneuvoissa navigointitarkoituksiin.
– Kiinteä näyttö, josta sijainti näkyy.
Ei vaadi SIM-korttia, reittiä ei lähetetä toiseen laitteeseen.
– Hinta 100–350 €.
– Suosittu merkki: Garmin.

Tehty lemmikeille? Ei kaikilta osin.

Onko olemassa SIM-kortittomia GPS-paikantimia?

SIM-kortittomia paikantimia on siis olemassa, kuten edellä olevista esimerkeistä näkyy. Niitä käytetään kuitenkin yleensä vain silloin kun laitteiden välinen reaaliaikainen seuranta ei ole tarpeen. Esimerkiksi GPS-sijainnin tallennuslaitteet tallentavat reittitietoja, jotka voidaan sitten ladata tietokoneelle tarkasteltavaksi myöhemmin2. Nimensä mukaisesti nämä laitteet sopivat mainiosti GPS-tietojen tallentamiseen, mutta niissä ei ole reaaliaikaista seurantapalvelua.

Satelliittipaikantimet, kuten Spot, käyttävät GPS:ää sijainnin määrittämiseen, mutta lähettävät tiedot Globalstar-satelliittiverkoston kautta matkapuhelinverkon sijaan. Ne eivät tästä syystä vaadi SIM-korttia, mutta niiden ostohinta ja kuukausimaksu ovat usein korkeat. Satelliittipaikantimet ovat hyödyllisimpiä syrjäseuduilla, joille matkapuhelinverkko ei ulotu; esimerkiksi vuorikiipeilyretkellä Alpeilla, kun haluat perheesi tietävän, että olet kunnossa.

GPS-navigaattorit näyttävät GPS-sijainnin samalla laitteella, jolla ne tallennetaan. Ne eivät siksi vaadi SIM-korttia.

Entäpä Bluetooth-paikantimet? Useimmat Bluetooth-paikantimet eivät käytä GPS-tekniikkaa, joten niiden toiminta-alue on hyvin rajallinen. On kuitenkin olemassa joitakin laitteita, kuten Tractive, jotka käyttävät GPS:n ja Bluetoothin yhdistelmää- Lisätietoja on GPS- ja Bluetooth-paikanninvertailussamme.

Tarvitaanko kaikissa GPS-paikantimissa SIM-korttia?

Tarvitsevatko kaikki GPS-paikantimet toimiakseen SIM-kortin? Teknisesti ottaen eivät. Kuten yllä mainitsimme, on olemassa sekä SIM-kortillisia että SIM-kortittomia GPS-seurantalaitteita. Auton navigaattori on yksi esimerkki GPS-paikantimesta, jossa ei tarvita SIM-korttia.

Toisaalta koirien ja kissojen GPS-paikantimissa on yleensä SIM-kortti, jotta reaaliaikainen seuranta on mahdollista. Osassa SIM-kortillisista GPS-seurantalaitteista kortti on vaihdettava, toisissa kiinteä. Yleisesti ottaen suosittelemme kuitenkin aina valitsemaan GPS-paikantimen, jolla voit seurata koiraasi tai kissaasi reaaliaikaisesti tai joka ilmoittaa heti, jos se on livahtanut pois turva-alueelta. Näin voit helpommin varmistaa sen turvallisuuden.

Tutustu Tractiveen

Miten valitsen itselleni parhaiten sopivan GPS-paikantimen?

GPS-paikanninta harkittaessa on tärkeää miettiä ensin, mihin tarkoitukseen se tulee. Koiranpennulle hankittavalta GPS-paikantimelta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin yrityksen kuorma-auton seurantaan käytettävältä GPS-laitteelta.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat.

Virtalähteen kesto

Kuinka kauan akun tai paristojen pitäisi kestää yhdellä latauksella? 24 tuntia? 7 päivää? Vai kokonaisen vuoden? Muista, että pitkään kestävä virtalähde tarkoittaa usein rajallisempia ominaisuuksia tai korkeampaa hintaa. Tractiven DOG XL Adventure Edition -paikantimessa on jopa 30 päivää kestävä akku.

Tiedät aina, missä koirasi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos kamusi vaeltaa liian kauas. Hyvinvoinnin seurannalla pidät sen terveenä ja tyytyväisenä. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koirapaikannin

Virtalähteen tyyppi

Pitäisikö laitteessa olla ladattava akku vai vaihdettavat paristot? Esimerkiksi pitkiä aikoja luonnossa viihtyvä vaeltaja, joka ei tiedä, milloin seuraavan kerran pääsee lataamaan akun, saattaa suosia vaihdettavia paristoja.

Lataaminen

Minkälainen latausmekanismi paikantimessa pitäisi olla? Haluatko ladata sen puhelimen tavoin vai pitää sen aina kytkettynä autossa?

Kantama ja kattavuus

Minkälainen paikantimen toiminta-alueen tulisi olla? Onko rajoittamaton kantama tärkeää, vai riittääkö, että paikannin toimii kotipihalla? Käytätkö laitetta kaupungissa vai maalla?

Tractiven GPS-toiminta-alue on rajaton. Voit siis seurata koiraasi tai kissaasi, onpa se vaeltanut kuinka kauas tahansa. Lisäksi se voi muodostaa yhteyden matkapuhelinverkkoon yli 175 maassa, joten voit pitää silmällä lemmikkisi liikkeitä myös lomamatkalla.

Kestävyys

Pitäisikö laitteen olla vedenpitävä tai iskunkestävä? Entä pureskelunkestävä? Tractiven DOG XL Adventure Edition -laitteessa on lujatekoinen, lasikuituvahvisteinen kotelo. Koirasi voi siis järsiä sitä tyytyväisenä (ja turvallisesti) hampaitaan tai laitetta vahingoittamatta. Se kestää siis entistäkin hurjemmat ja hauskemmat seikkailut.

Koko ja paino

Minkä kokoinen paikantimen pitäisi olla? Pitääkö sen olla pieni ja kevyt? Tämä voi olla tärkeä kysymys pienten koirien tai kissojen omistajille. Esimerkiksi Tractiven CAT Mini -paikantimen mukana tulee painon mukaan säädettävä panta, joka sopii kaikenkokoisille ja -rotuisille kissoille.

Kissa, jolla on Tractive GPS -paikannin

Ominaisuudet

Mitä lisäominaisuuksia odotat paikantimelta? Esimerkiksi Tractiven GPS-paikantimella ja terveysvahdilla voit saada hälytyksen kissasi tai koirasi poistuessa turva-alueelta, katsella sijaintihistoriaa ja seurata yhdessä perheen, ystävien tai lemmikkivahdin kanssa. Lisäksi voit pitää huolta karvakorvasi kunnosta aktiivisuuden seurannalla.

Tässä yksi näppärä ominaisuus, jos lemmikilläsi on tapana livahtaa pois kotoa: virtuaaliaita.

Infografiikka: Yhteenveto SIM-kortillisista/SIM-kortittomista GPS-paikantimista

Monet GPS-paikantimen ostajat saattavat epäröidä paikantimen edellyttämää kuukausimaksua. Niinpä he etsivät paikanninta, joka ei vaadi SIM-korttia eikä palvelutilausta.

Samalla he kuitenkin jäävät paitsi monista eduista, joita GPS-seurantapalvelu tarjoaa, kuten koiran tai kissan liikkeiden seuraamisesta 2–3 sekunnin välein tai reaaliaikaisesti.

Pitkällä aikavälillä nämä ominaisuudet saattavat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, onko lemmikki turvassa kotona vai kadoksissa tai karkuteillä.

Tractive CAT Mini- ja Tractive DOG -paikantimien pakkaukset

Tiedät aina, missä lemmikkisi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos kamusi vaeltaa liian kauas. Hyvinvoinnin seurannalla pidät sen terveenä ja tyytyväisenä. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää lemmikkiäsi silmällä.

Osta GPS-paikantimia

Mitä hyötyä on SIM-korttia käyttävästä GPS-paikantimesta?

Laitteiden välinen langaton viestintä

Paikantimeen asennetun kiinteän SIM-kortin etuna on se, että se on yhteydessä paikalliseen matkapuhelinverkkoon. Se voi siis viestiä muiden laitteiden kanssa. Oletetaanpa, että kiinnität GPS-paikantimen ulkokissasi pantaan valvoaksesi sen pihaseikkailuja ja varmistaaksesi, ettei se lähde omille teilleen. Paikantimen SIM-kortti välittää sijaintitiedon puhelimeesi.

Kun paikantimessa on SIM-kortti, voit seurata koirasi tai kissasi liikkeitä helposti puhelimen näytöltä (lemmikkipaikantimen ja laitteen välisen yhteyden ansiosta).

Reaaliaikainen seuranta

SIM-kortti mahdollistaa seuraamisen joka hetki. Esimerkiksi Tractive GPS -sovelluksessa on LIVE-tila, jossa saat sijaintipäivityksiä 2–3 sekunnin välein, jotta tiedät koirasi tai kissasi olevan turvassa. Se on paikantimen kiinteän SIM-kortin ansiota.

Vaalea koira juoksee järvessä keppi suussaan, koirapaikannin kaulassaan. Etualalla esimerkki Tractive GPS -sovelluksen näytöstä

Jos GPS-laitteessa ei ole SIM-korttia, nämä hyödyt eivät yleensä ole mahdollista. Niiden puuttuminen seurantatilanteessa voi saattaa koiran tai kissan vaaraan. Jos lemmikki nimittäin on harhautunut ulkona jonnekin vaaralliseen paikkaan ja saat siitä tiedon vasta myöhemmin, voi jo olla liian myöhäistä mennä apuun (verrattuna reaaliaikaiseen seurantaan).

Tutustu Tractiveen

Miten SIM-korttia käyttävä Tractive GPS -paikannin toimii?

Näin SIM-kortilla varustettu GPS-paikannin toimii. Tractive-laitteessa on

 • GPS- ja verkkomoduuli
 • SIM-kortti
 • Wi-Fi-moduuli
 • Bluetooth-moduuli
 • kaiutin
 • merkkivalo
 • kiihtyvyysanturi.

Tractive laskee koiran tai kissan GPS-sijainnin useiden paikallisten satelliittien avulla. Se kerää tiedot ja välittää ne GSM-moduuliin.

GSM-moduuli taas muodostaa yhteyden matkapuhelinverkkoon ja sinuun (yleensä älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen välityksellä).

Tractive GPS -sovelluksella voit sitten lukea lemmikin kulloisenkin GPS-sijainnin helposti ja nopeasti kartalta, kuten tässä kuvassa:

Tractive GPS -sovelluksen LIVE-seurannan näyttö

Voiko GPS-paikanninta käyttää ilman matkapuhelinverkkoa?

Kyllä. Esimerkiksi Tractive GPS:llä voit seurata lemmikkiäsi ja etsiä sen myös ilman matkapuhelinverkkoa.

”Jos haluat tutkia lemmikkisi tarkkaa sijaintia tai tallentaa sen sijaintihistorian, et tarvitse matkapuhelinyhteyttä. Kun siis olet pukenut lemmikille Tractive GPS:n, sinun ei tarvitse murehtia laitteen yhteyden hetkellisestä katkeamisesta. Paikannin tallentaa lemmikin sijainnin turvallisesti. Näet siis myös ilman verkkoyhteyttä, missä se on käynyt.”

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Useimmat GPS-laitteet pystyvät tallentamaan GPS-tietoja ilman matkapuhelinverkkoa. Se on GPS-vastaanottimen tärkein toiminto. Kysymys kuuluukin, miten sijaintitietoja halutaan tarkastella.

 • GPS-tallentimella voit tallentaa GPS-koordinaatit (ilman matkapuhelinverkkoa) ja tarkastella niitä myöhemmin tietokoneella.
 • Navigointijärjestelmä taas näyttää sijainnin itse paikantimessa eikä siksi tarvitse matkapuhelinverkkoa.

Aktiiviseen, reaaliaikaiseen seurantaan puolestaan tarvitaan matkapuhelinyhteys, jotta paikannin voi lähettää sijaintitiedot puhelimeen (tai tablettiin/tietokoneeseen) reaaliajassa. Vaikka verkkoyhteyttä ei olisi, voit kuitenkin käyttää Tractiven muita ominaisuuksia, kuten Tutka-tilaa, joka voi auttaa lemmikin etsimisessä Bluetooth-yhteydellä.

Tractive GPS:n lämpökartta, joka auttoi kissanpentujen löytämisessä.

Tractiven sijaintihistoria itse asiassa auttoi Los Angelesissa toimivaa eläinsuojeluyhdistystä etsimään sairaan kissapentueen. Se toi kokonaisen yhteisön yhteen ja auttoi tervehtyneitä kissoja löytämään onnellisen loppuelämän kodin.

Sekä kissat että koirat viihtyvät tutuissa paikoissa. Yksi Tractive GPS:n ominaisuuksista onkin lämpökartta, joka näyttää, minne lemmikkisi useimmiten vaeltaa. Se on kätevä tapa ottaa selvää koiran tai kissan vakituisista oleskelupaikoista, jotta voit hakea sen nopeasti kotiin.

Tractiven sijaintihistoria auttaa selvittämään, missä lemmikkisi käy usein. Se on jopa pelastanut lemmikin hengen monta kertaa. Esimerkkinä Imogen, vilkas venäjänvinttikoira, joka karkasi aitauksestaan ja putosi jään läpi läheiseen järveen. Onneksi omistaja sei sen pelastettua paleltumiselta ja hukkumiselta juuri ajoissa, kiitos muun muassa Imogenin sijaintihistorian.

Jos siis kaipaat täydellistä mielenrauhaa lemmikkisi suhteen, kannattaa sijoittaa Tractive GPS -paikantimeen.

Hanki Tractive GPS

Entä GPS-paikannin ilman tilausta?

Saatat miettiä, onko olemassa GPS-paikanninta, joka ei vaadi palvelutilausta. Onko se mahdollista? Toki. Onko siitä hyötyä? Luultavasti ei.

Useimmat niistä, jotka etsivät GPS-paikanninta henkilökohtaiseen käyttöön vuonna 2023, haluavat pystyä seuraamaan kohdettaan kätevästi puhelimestaan. Yksi parhaista tämän mahdollistavista menetelmistä on SIM-kortti ja matkapuhelinpalvelu. Lisäksi tilaus voi antaa rutkasti mielenrauhaa.

Esimerkiksi Tractive GPS -paikantimissa käytettävät SIM-kortit toimivat jopa 175 matkapuhelinverkossa ympäri maailmaa. Näin et joudu murehtimaan peittoalueongelmista vain siksi, että olisit sidottu vain yhteen palveluntarjoajaan.

Tämä kaikki maksaa vain noin kahvin ja pullan verran kuukaudessa. Ei hassumpaa, vai mitä?

Jos haluat lisätietoja GPS-paikantimen SIM-korttiin ja tilaukseen sisältyvistä ominaisuuksista ja palveluista, tutustu Tractive-tilauksiin.

Mikä siis on paras GPS-paikannin lemmikkien seuraamiseen?

Jos haluat seurata koiraasi tai kissaasi reaaliajassa – kuten usein voi olla tarpeen–, suosittelemme Tractive GPS-paikanninta ja terveysvahtia. Siinä on kiinteä SIM-kortti, joka muodostaa automaattisesti yhteyden parhaaseen verkkoon, jotta voit jäljittää karvakorvasi kaikkialla maailmassa. (Etkä joudu ostamaan SIM-korttia itse.)

Mikään ei aiheuta lemmikinomistajalle niin paljon huolta kuin lemmikin katoaminen. Näin kertovat oman GPS-paikantimen SIM-kortteineen tilauksineen päivineen hankkineet Tractiven käyttäjät eri puolilta maailmaa.

Michel ja Anja huomasivat seikkailunhakuisen Nala-kissansa kadonneen eräänä iltana – mutta onnistuivat pian seuraamaan sen jälkiä hylättyyn taloon. He kertovat:

Kissa, jolla on Tractive GPS -paikannin, leikkii syksyisissä lehdissä

”Avasimme LIVE-tilan ja… juoksimme kohti Tractive GPS:n osoittamaa paikkaa. Tulimme tyhjälle, yhä rakenteilla olleelle talolle.”

Silloin olimme jo menettäneet toivomme ja luulimme, ettemme ikinä löytäisi Nalaa. Epätoivoissani huusin sen nimen.

”Ja se vastasi! Nala alkoi naukua heti kuultuaan äänemme.pikku karvapallomme onnistui rauhoittumaan ja saimme sen viimein kotiin. Lohturuoan ja paijailun jälkeen sen elämä palasi taas tavallisiin uomiinsa.

”Olemme molemmat tavattoman kiitollisia, että se päivä sai – muutaman kommelluksen jälkeen – onnellisen lopun. Se, että Tractive GPS toimi jopa autiotalon sisällä, oli pelastus ja sai onnemme kääntymään. Rakastan Tractivea, koska se pitää kissamme turvassa.

Yhteenvetona: SIM-kortin avulla GPS-paikannin mahdollistaa lemmikin seuraamisen ajantasaisesti. Ilman SIM-korttia GPS-paikantimet eivät todennäköisesti pystyisi lähettämään GPS-sijaintitietoja lemmikkisi olinpaikasta puhelimeesi. SIM-kortti voi toisin sanoen olla hyvin tärkeä GPS-paikannuslaitteen osa.

Kissatalon omistaja ja kissojen kouluttaja, Clair Chesterman

Tractive on alan johtava kissojen GPS-paikannin. Se on markkinoiden laadukkain kissapaikannin. Pystyin määrittämään kotini alueen turva-alueeksi, ja saan hälytyksen heti kun kissani menee ulos.

Se luultavasti pelasti kissani hengen, kun se kerran lähti linnun perään ja eksyi. Se oli peloissaan, ja löysin sen GPS-paikantimen avulla. Tractiven siru laskee kissan sijainnin usein ja päivittää sen kartalla 2–3 sekunnin välein. Lisäksi merkkivalo auttaa karvatassun turvaamisessa yöllä.”

– Clair Chesterman, FluffyMeowPaws-nimisen kissatalon ja sijaiskotiyrityksen omistaja3

Tutustu Tractiveen

Infografiikka: Yhteenveto SIM-kortillisista/SIM-kortittomista GPS-paikantimista

Haluatko tietää, miten Tractive GPS toimii? Videomme esittelee sen kahdessa minuutissa: