Hunder stikker av av mange grunner: hyperaktivitet, frykr for høye lyder som fyrverkeri, separasjonsangst, jaktinstinkt, eller de er bare en valp. En økende trend rundt i verden er hundetyveri. Og når alt kommer til alt, er det å komme hjem for å finne ut at hunden din er borte, er en av de verste følelsene som er mulig. Men som hundeeiere rundt om i verden finner ut, er det også en av grunnene til å få hunden din en GPS-sporer.

Spesielt en GPS-tracker du kan bruke til å spore hunden din i sanntid, over en ubegrenset rekkevidde, og som faktisk er designet for kjæledyr – ikke bilen eller nøklene. Så du trenger aldri å bekymre deg for å miste hunden din igjen.

Og hvis du tenker «vel, hunden min er dressert», husk at selv de best trente hundene kan stikke av hvis de blir redde. Med andre ord, det kan hende at du ikke trenger det – men det kan være en livredder i tilfelle noe skjer. Uansett tilfelle, her er ti grunner til å gi hunden en GPS-tracker for din trygghet og dens sikkerhet.

Hva er en GPS-tracker for hunder?

En GPS-tracker for hunder er en liten enhet som festes til hundens halsbånd eller sele og lar deg se hvor de er – og følge hvert skritt – ved hjelp av GPS (Global Positioning System) og annen teknologi

I tillegg til å vise hundens sanntidsposisjon over hele kloden, kommer noen GPS-trackere (som Tractive GPS) også med aktivitetsovervåking. Det betyr at du kan se hvor mye trening kompisen din får, sørge for at de får nok hvile og oppdage eventuelle mønstre som ikke er vanlige.

Ivelin Nenkov, systemingeniør hos Tractive

«Tractive-enhetens GPS-modul mottar signaler fra flere GPS-satellitter. Dette bidrar til bedre og mer nøyaktig å beregne kjæledyrets posisjon. Disse satellittene videresender deretter posisjonen sin til Tractive-serverne ved hjelp av nettverksmodulen. (Som også inkluderer et SIM-kort.) Når Tractive-serverne mottar denne informasjonen, kan du raskt og enkelt sjekke kjæledyrets posisjon når du åpner Tractive-appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Se videoen nedenfor for å se hvordan det ser ut med Tractive GPS 👇

I tillegg til å vise hundens sanntidsplassering over hele verden, kommer Tractive også med aktivitetsovervåking. Det betyr at du kan se hvor mye mosjon kompisen din får, sørg for at de får nok hvile, og se eventuelle uvanlige mønstre.

Det er viktig at sporing av hundens daglige aktivitet kan hjelpe deg med å gripe inn hvis du merker at den er mindre aktiv eller mer sløv enn vanlig. (Som faktisk kan indikere at den er syk.)

Oppdag Tractive GPS

Hunden din er en utbryterkonge.

Hvorfor stikker hunden din av gårde? Det kan være en av mange årsaker, men én ting er klart. Hvis du har en rømningskunstner i hendene, er du ikke alene. Ifølge en undersøkelse fra ASPCA hadde 15% av kjæledyreierne mistet hunden eller katten de siste fem årene. Noen anslår til og med at 1 av hver 3 hunder vil forsvinne i løpet av livet. Og for mange kjæledyreiere er det den viktigste grunnen til å få en GPS-tracker – for å hindre at det skjer med den firbente vennen deres.

  • Ta historien om Marnie, en irsk setter og rømningskunstner som ofte stikker hjemmefra på grunn av sitt sterke jaktinstinkt. Med litt hjelp fra hennes Tractive GPS, var familien i stand til å finne henne i god behold.
Marnie, en irsk setter som rømte inn i skogen, men ble funnet av familien med Tractive GPS
Marnie ved stranden

Noen av grunnene til at hunder løper av gårde inkluderer jaktinstinktene deres – men også luktesansen. (Som for eksempel hvis de lukter en tispe med løpetid i nærheten.) Og i de kaldeste månedene, kan snø tulle med luktesansen deres – og gjøre det vanskeligere for dem å snuse seg hjem til sikkerhet.

💡 Men hvis du sporer hundens posisjon og bevegelser i sanntid, vil du aldri miste den i utgangspunktet.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert trinn i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem glade og sunne med velværeovervåkning. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp GPS-tracker for hund

En mikrochip kan ikke hjelpe deg å finne hunden din.

Vi får dette spørsmålet ofte: Kommer mikrochips for hunder med GPS for å spore firbeinte venner? Svaret er nei. En mikrochip fungerer bare til å identifisere mistede og funnede hunder. En GPS-tracker for hund lar deg derimot spore hunden din i sanntid og innhente den raskt.

Finn ut mer om forskjellen mellom mikrochips og GPS-trackere for hunder.

Hvis hunden din stikker av eller blir borte, vil du kunne bringe den trygt hjem på egen hånd. Du trenger ikke å stole på mikrochips, Savnet hund-plakater eller snille fremmede for å bli gjenforent med hunden din. Med en GPS-tracker kan du ganske enkelt spore kompisen din på telefonskjermen. Mao, ta en mer aktiv rolle i å finne den savnede hunden din.

brown dog running outside in grass with a tennis ball in mouth
Hund med GPS-tracker på halsbåndet

Fordi, tenk på det. Bare å overlate hundens sikkerhet til en mikrobrikke er faktisk ikke en 100 % garanti for sikkerheten dens. En fremmed kan finne hunden din – men da må du stole på at de tar hunden din til en veterinær eller dyremottak. (Hvor de vil skanne hundens mikrobrikke, finne kontaktinformasjonen din, og deretter komme i kontakt med deg.)

💡En dedikert GPS-tracker for hund, på den annen side, kan hjelpe deg i tilfelle hunden din er offer for hundetyveri.

Ta f.eks historien om Kathy, en Beagle uten bånd som var midt i jakthundtreningen – og sporet av eieren via hennes Tractive GPS. Plutselig la han merke til at hun beveget seg i høy hastighet og helt ute av kurs!

Fra bevegelsene hennes, innså han at hun hadde blitt tatt av hundetyver som kjørte av gårde med henne i bilen sin.

Han sporet henne med Tractives LIVE-modus, så ringte han politiet og etter en to timers biljakt hadde han henne tilbake i armene sine, i god behold.

Oppdag Tractive GPS

Lokaliser hunden din, uansett hvor nært eller langt unna den er.

GPS er tilgjengelig over hele verden, og lar moderne GPS-trackere følge hunden din overalt. Og i motsetning til Bluetooth-tracker («gjenstandsfinnere» som AirTags), har GPS-trackere for hund ubegrenset rekkevidde. Uansett hvor nær eller langt unna den er, vil du kunne holde et øye med vennen din. Når vi snakker om nær, tilbyr Tractive GPS en funksjon som heter Finn-modus som hjelper deg med nøyaktig lokalisering av hunden din på nært hold. Ideell når du er hjemme, eller et sted med svakt GPS-signal.

Illustrasjon som sammenligner rekkevidde på GPS og Bluetooth

💡Tror du Tractive fungerer bare med GPS? Tro om igjen. Tractive-enheten tilbyr også Bluetooth-drevne funksjoner som Radar-modus som hjelper deg med å lokalisere hunden din på nært hold. Ideell når du er hjemme, eller et sted med et svakt GPS-signal.

Hvis hunden din blir lett skremt.

En skremt hund vil mer sannsynlig stikke av. Det er derfor så mange hunder blir borte på nyttårsaften og 17 mai hvert år. Hunder er ofte redde for fyrverkeri og andre høye lyder, men andre ting kan også forårsake fryktrespons. Så hvis du merker at hunden din blir lett redd, er en GPS-tracker et godt sikkerhetstiltak. Du kan kanskje ikke forutsi når de stikker av, men du kan se hvor de drar med en gang.

En redd hund som stikker av utendørs

For eksempel kan hunden din bli stresset av den konstante fottrafikken i hjemmet ditt i løpet av ferien. (Liker for eksempel, folk på dørene ved Halloween eller en rekke venner og familie til jul.) Hvilket kan ende opp i et fluktforsøk eller to. Så, enda en grunn til å skaffe hunden din en GPS-tracker.

Oppdag Tractive GPS

Ta en aktiv rolle i hundens helse og velvær.

Visste du at noen GPS-trackere for hunder også tilbyr aktivitetsovervåking? Dette betyr at du kan:

  • Sett aktivitetsmål og sørg for at hunden din får nok mosjon.
  • Se hvor mye hvile de får i løpet av dagen.
  • Oppnå merker, slå personlige rekorder og hold dere i form sammen.
  • Del fremgang og sammenlign aktivitet med andre kjæledyr… og få litt konkurranse blant venner!
  • Hold oversikt over all aktiviteten til hunden din på ett sted.
  • Få inspirasjon til å holde hunden din på idealvekten.

Viktigst av alt, regelmessig aktivitetssporing kan hjelpe deg å fange opp om hunden din er syk. For eksempel kan redusert aktivitet indikere at den sliter med en infeksjon eller smerte.

Men akkurat som katter, kan hunden din være mer sannsynlig å maskere tegn på ubehag og til og med virke glad og sunn.

Her er en historie om hvordan en kjæledyreier et fall i hundens daglige aktivitet fra dens Tractive velværeprofilog med nød og neppe unngikk en medisinsk nødsituasjon:

«Da jeg så på Rubys velværeprofil, viste dataene at aktivitetsnivået hennes var lavt, og at hun ikke hadde sovet godt. Jeg var bekymret og observerte henne nøye.»

Brown dog walking with tractive gps app in the foreground

«Tidlig neste morgen, hadde hun blod i urinen og var sløv. Vi besøkte akuttveterinæren, og Ruby ble diagnostisert med en urinveisinfeksjon.

Hun fikk antibiotika og smertestillende og følte seg mye bedre. Sporingsdataene hennes gjorde meg oppmerksom på at hun ikke oppførte seg normalt, og at noe kunne være galt med henne.

Jeg elsker trackeren, og jeg vil alltid ha en for hver hund jeg noen gang eier.»

– Katie J, Delaware

Oppdag GPS og helseovervåking for hunder

Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive

«Det kan være lett å gå glipp av endringer i hundens eller kattens vanlige aktivitet – eller bare om de er på farten mer eller mindre enn vanlig. Så vi har satt opp varsler for aktivitetsnedgang for når kjæledyrets aktive minutter faller betydelig. De kan hjelpe deg med å gripe inn i en situasjon der kjæledyret ditt kan slite med en infeksjon eller til og med bare smerte

– Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive & sporadisk dyrepasser

Går du tur med hunden din på kvelden? Etter hvert som dagene blir kortere om høsten og vinteren, vil du finne at det er bekmørkt kl. 16.00 (om ikke tidligere, i noen deler av verden!)

Forestill deg nå at hunden din løper løs i mørket og du ikke kan finne den?

Heldigvis hjelper Tractive-enheten deg med å finne hunden din med lys eller lyd i stedet. (Uansett hvor mørkt det er utendørs.)

Tractive GPS-hundetrackere kommer med en Lys og lydfunksjon som du kan slå på med et enkelt trykk. Enheten har et lite LED-lys som hjelper deg med å finne hunden visuelt – eller med en mild, høyfrekvent melodi som er myk nok til å ikke skremme hunden din.

For å sitere en av brukerne våre, er det «Spesielt nyttig hvis du har en svart hund!»

Du bør vite om det hvis hunden din stikker hjemmefra.

Fysiske hundegjerder er effektive, men ingen match for eventyrlystne, ressurssterke hunder. Dessuten kan et fysisk gjerde lett koste deg hvor som helst mellom 4000-12 000 USD bare for oppsetting. (Uten å ta hensyn til løpende vedlikeholdskostnader.) Og selv da kan hunden din hoppe over det – eller grave seg under det, hvis de er motivert nok.

Dessuten er elektriske usynlige gjerder for hunder ikke etiske, og etterlater hunder med et ekkelt støt og mer frykt og angst. Det er derfor veterinærer og dyrerettighetsgrupper sterkt fraråder bruk av elektriske halsbånd eller gjerder som gir statiske støt for å trene hunden din til å holde seg innenfor grensene.

Så, hva skal jeg gjøre? Enkelt. Sett opp et virtuelt gjerde rundt hagen din, eller hvor som helst du tenker på som et trygt sted. Din Tractive GPS-tracker vil da umiddelbart sende deg et varsel på telefonen eller nettbrettet i det øyeblikket hunden din forlater området – eller når den kommer tilbake.

Ingen støt eller stress involvert. Bare et smart, humant alternativ til elektriske gjerder eller e-halsbånd – som holder hunden din trygg.

La hunden din nyte naturen uten bånd.

Sally the Samoyed wearing a Tractive GPS tracker out in the woods

Det er viktig å nevne at noen land har båndtvang som betyr at hunder ikke kan gå uten bånd, punktum. Dette er imidlertid ikke tilfelle overalt.

Som Sally, en skotsk Samojed, hvis matmor har fullstendig ro i sinnet med sin pålitelige Tractive GPS.

Hunder uten bånd kan nyte friheten og få mye sunn trening. Det, pluss å kunne 100 % nyte bare det å være en hund..

Selvfølgelig er sikkerheten til alle – deg, hunden din og andre rundt deg – høyeste prioritet.

Så sørg for at hunden din ikke er en trussel mot noen før du tar av den båndet. Følg lokale båndlover og utstyr hunden din med en GPS-tracker for trygghet og sikkerhet.

Du vil bare vite at hunden din er trygg og sunn.

Noen sier at det virkelige poenget med en GPS-tracker (foruten GPS-sporing selvfølgelig) er å la en hundeeier bekymre seg mindre. Hvis du er en som har en tendens til å bli engstelig for din(e) elskede kjæledyr, eller ofte bekymre deg om hvor hunden din er og om den er i fare, da kan en GPS-tracker for hund være din nye bestevenn.

Og selv om sjelefred er uvurderlig, trenger det ikke koste mye. Du kan holde hunden din trygg for prisen av en Tractive GPS-tracker og et abonnement som koster så lite som en bolle og en kaffe i måneden.

Les mer: Tractive kundeanmeldelser på Trustpilot

Og selv om sinnsro er uvurderlig, trenger det ikke å koste mye. Du kan holde hunden din trygg for kostnaden av en Tractive GPS-tracker og et abonnement som koster så lite som en kaffe og en vaffel i måneden.

Kjøp Tractive GPS

En potensiell livredder ved hundens side.

Vi har nettopp listet opp en hel haug med grunner til å skaffe hunden din en GPS-tracker. Men det er enda en stor grunn til som vi må legge til denne listen. En GPS-tracker kan redde hundens liv – akkurat som den gjorde for disse Tractive GPS-brukerne:

🐶 Har hatt Tractive GPS noen måneder for 2 av mine hunder som liker å streife noen ganger. Trackeren har allerede reddet hundene mine én gang. Hun ble sittende fast i et hull og kunne ikke komme seg ut. Trackeren førte meg rett til henne. Jeg ville aldri ha funnet henne ellers. – Heather

🐶 Jeg har nå brukt Tractive i litt under 2 år. Jeg bruker trackeren flere ganger hver dag. Trackeren har bokstavelig talt reddet livet til hunden min ved et par anledninger når hun har satt seg godt fast langt unna enhver gjenkjennelig vei. Tractive Dog er et strålende produkt… ingen nøling med å gi Tractive 5 stjerner! – Andrew

hund og mann som går side om side ute, hunden har halsbånd med traktiv gps
Hold hunden din trygg med en GPS-tracker

🐶 Den har faktisk reddet livet til vår Border Collie to ganger, da han bestemte seg for å dra på eventyr til naboens gård. Hunden vår, Molson, drar også på gruppeturer med en hundevandrer. Å ha Tractive gir oss trygghet hvis han skulle bli skremt og stikke av. – Chantal

🐶 Vi bor ved siden av et skogsreservat og går turer med begge hundene våre uten bånd. En av dem, Marley, har en tendens til å vandre avgårde og gå seg vill. Å ha tractive GPS-tracker på halsbåndet hennes har praktisk talt reddet livet hennes. Veldig nøyaktig, flott mottak selv i skogen. Kan ikke takke Tractive nok for å ha laget et så pålitelig produkt. – Toothurty11

🐶 Denne trackeren reddet både vår egen hund og våre foreldres hund. Hunden vår er en seniorhund som vandret hjemmefra. Noen var så snille å hente henne og ta henne med hjem. I løpet av få minutter var vi i stand til å banke på inngangsdøren deres og finne vårt elskede kjæledyr. Vi mistet gammelhunden vår i en storm som brygget opp. Hun løp mot de høye åsene. Den tok oss rett til feltet hvor hun var, og hun ble veldig glad for å bli funnet. Beste investeringen for kjæledyrene mine NOENSINNE. – Lori

Oppdag Tractive GPS DOG

Så der har du det, 10 grunner til at du bør skaffe hunden din en GPS-tracker! For flere tips om hundesporing fra en hundemamma og erfaren bruker av GPS-tracker for hund, sjekk ut videoen nedenfor.

Likte du det du leste? Del denne artikkelen med en venn eller abonner på Tractive nyhetsbrev for spesielle tilbud, nyheter og tips.