Ben je op zoek naar een GPS-tracker zonder simkaart om je hond of kat te volgen? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende GPS-trackers op de markt dat het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Misschien vraag je je af:

Lees verder voor antwoorden op deze vragen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor je huisdier.

Korte samenvatting: GPS-trackers zonder simkaart

Er zijn inderdaad GPS-trackers zonder simkaart verkrijgbaar. Ze worden ook wel GPS-loggers genoemd en leggen meestal alleen GPS-gegevens vast. Je kunt de GPS-gegevens later downloaden en bekijken door de logger op je computer aan te sluiten.

De meeste GPS-trackers moeten locatiegegevens naar een ander apparaat sturen, zodat je de coördinaten in realtime op je telefoon of computer kunt bekijken. De meest gebruikelijke manier om deze informatie te verzenden, is via het mobiele netwerk met behulp van een simkaart.

Om deze reden heb je bij de meeste GPS-trackers een simkaart en een maandabonnement nodig. Het voordeel is dat simkaarten het over het algemeen mogelijk maken om bijvoorbeeld huisdieren in realtime en over elke afstand te volgen.

Waarom heb ik een simkaart nodig voor een GPS-tracker?

Veel mensen vragen zich af waarom zoveel GPS-trackers gebruikmaken van een simkaart. Er zijn toch ook GPS-trackers zonder simkaart verkrijgbaar op de markt? Dat is een hele goede vraag, aangezien de GPS in je telefoon technisch gezien ook kan werken zonder een simkaart. Waarvoor is een simkaart dan nodig?

Kort gezegd, als je de GPS-locatie van het ene apparaat naar het andere wilt sturen (van je GPS-tracker naar je telefoon bijvoorbeeld), dan heb je een simkaart nodig zodat de twee apparaten met elkaar kunnen communiceren. Dankzij de simkaart worden de gegevens van je tracker naar je telefoon gestuurd via het mobiele netwerk.

GPS-trackers met simkaart stellen je in staat een actievere rol te spelen bij het vinden van je vermiste hond of kat.

 • De meeste GPS-trackers verzenden locatiegegevens naar een ander apparaat, waardoor je de coördinaten in realtime op je telefoon of computer kunt bekijken.
 • Meestal wordt deze informatie verzonden via het mobiele netwerk met behulp van een simkaart.
GPS-tracker voor honden en simkaart

Hierdoor hebben de meeste GPS-trackers een simkaart nodig en moeten er maandelijkse servicekosten worden betaald. Het voordeel hiervan is dat dit de mogelijkheid biedt om iets te traceren en terug te vinden, zelfs over grote afstanden. In een wereld waar hondendiefstal steeds vaker voorkomt, kan dit het verschil maken als het gaat om het waarborgen van de veiligheid van je huisdier.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive

De GPS-module van je Tractive-apparaat ontvangt signalen van diverse GPS-satellieten, waardoor de positie van je huisdier nauwkeurig wordt bepaald. Vervolgens versturen deze satellieten hun locatie via de netwerkmodule (simkaart is inbegrepen) naar de servers van Tractive.

Zodra deze servers de informatie ontvangen, kun je gemakkelijk en snel de locatie van je huisdier controleren wanneer je de Tractive–app opent.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive sinds 2016

Nu we dit hebben besproken, wat houdt GPS-tracking eigenlijk in?

Wat is een GPS-tracker?

Een GPS-tracker is een apparaat dat GPS en andere technologieën gebruikt om de locatie te bepalen. Zo’n apparaat wordt vaak door bedrijven gebruikt om voertuigen en goederen te volgen (en om je de status van je pakketje te laten zien). Ook mensen die graag buiten sporten en veehouders maken er vaak gebruik van.

En uiteraard huisdiereigenaren! Honden kunnen om verschillende redenen weglopen. En katten ook. Daarom vertrouwen huisdierbezitters wereldwijd op de levensreddende technologie van Tractive om de veiligheid van hun huisdieren te waarborgen.

Twee honden met Tractive GPS-trackers zitten buiten

Een GPS-tracker is een apparaat waarmee de bewegingen van iets of iemand worden gevolgd of vastgelegd met behulp van het Global Positioning System (GPS).

In de meeste gevallen worden locatiegegevens van de GPS-tracker naar een apparaat met internetverbinding verstuurd via het mobiele netwerk (GSM/LTE), radiogolven of een satellietmodem. Als een GPS-tracker locatiegegevens via een mobiel netwerk verstuurt, dan vereist deze mobiele dekking en een simkaart. In principe werkt het bijna hetzelfde als een smartphone.

De meeste GPS-trackers werken met mobiele netwerken en simkaarten. Zo kun je met je Tractive-apparaat in realtime de locatie van je huisdier volgen.

Welke soorten GPS-trackers zijn er?

Er zijn verschillende soorten GPS-trackers verkrijgbaar. Zo zijn er trackers voor huisdieren, wandelaars of jagers. De belangrijkste functie van zo’n tracker is om huisdieren of personen te lokaliseren als ze verdwaald raken Daarnaast heb je bijvoorbeeld apparaten waarmee je een live locatie kunt delen in een noodgeval.

Grotere GPS-trackers, zoals een autonavigatiesysteem, hebben vaak een scherm en kunnen helpen bij het vinden en zoeken van een route naar je bestemming. Trackers voor goederen, daarentegen, helpen bedrijven onder meer vrachtwagens, boten en containers te volgen.

⚠️ Pas op voor trackers die worden verkocht als GPS-apparaten, zoals Bluetooth-trackers, ook al zijn deze niet uitgerust met GPS-technologie. Veel Bluetooth-apparaten ontworpen voor het vinden van voorwerpen, zoals Tile of de Apple AirTag, zijn niet gemaakt met huisdieren in gedachten en kunnen zelfs gezondheidsrisico’s voor je huisdier met zich meebrengen.

Vergelijking van GPS-trackers

Om je te helpen je weg te vinden in de verschillende soorten GPS-trackers, vergelijken we hieronder vier categorieën. GPS-trackers en satelliettrackers (of Iridium-trackers) met simkaart en GPS-loggers en navigatiesystemen zonder simkaart.

Tractive GPS tracker for dogs

GPS-tracker

– Kleine, persoonlijke GPS-tracker, wordt gebruikt om huisdieren, voertuigen en personen te volgen
– Hiermee kun je de gezondheid en het welzijn van je huisdier in de gaten houden door de activiteiten en slaap bij te houden
– Realtime LIVE Tracking
– Biedt de mogelijkheid van een virtuele omheining in te stellen, waarbij je veilige zones en no-go zones kunt instellen
Simkaart vereist, maakt verbinding met het best beschikbare netwerk
– Onbeperkt bereik, wereldwijde dekking
– Betaalbare prijs (ongeveer € 50) en lage abonnementskosten
– Populair merk: Tractive


Ontworpen voor huisdieren? Ja.


Tractive GPS tracker for dogs

Iridium- of satelliettracker

– Ideaal voor avonturiers, omdat een dergelijke tracker levensreddende communicatie kan bieden op de meest afgelegen plekken zonder mobiel netwerk
– Maakt gebruik van satellietcommunicatiesystemen (zoals Globestar)
Mogelijk is een simkaart vereist, afhankelijk van het model
– Onbeperkt bereik, wereldwijde dekking en realtime tracking
– Hoge kosten (tussen € 100 en € 600) en maandelijkse abonnementskosten van ongeveer € 15
– Populair merk: Spot

Ontworpen voor huisdieren? Niet 100%.

Tractive GPS tracker for dogs


GPS-logger

– Legt alleen routes vast, die je natijd op je computer kunt bekijken. Wordt gebruikt door fietsers, wandelliefhebbers en skiërs.
– Geen actieve tracking, alleen passief. Geen bescherming tegen diefstal.
Geen simkaart vereist. De route wordt niet naar een telefoon gestuurd.
– Nauwkeurige lokalisatie, wereldwijde dekking
– Kost rond de € 50 en € 150
– Populair merk: Renkforce

Ontworpen voor huisdieren? Nee.


Tractive GPS tracker for dogs

GPS-navigatiesysteem

– Wordt gebruikt in auto’s en voertuigen voor navigatiedoeleinden.
– Ingebouwd scherm waarop de locatie wordt weergegeven
Geen simkaart vereist, route wordt niet naar een afzonderlijk apparaat gestuurd
– Kost tussen de € 100 en € 350
– Populair merk: Garmin

Ontworpen voor huisdieren? Niet 100%.

Zijn er GPS-trackers die geen gebruik maken van een simkaart?

Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn er GPS-trackers die geen gebruik maken van een simkaart. Deze trackers worden echter vooral gebruikt wanneer realtime tracking tussen apparaten niet nodig is. GPS-loggers leggen bijvoorbeeld routegegevens vast. Deze kunnen worden geüpload en op een later moment worden bekeken1. GPS-loggers zijn ideaal voor het vastleggen van GPS-gegevens, maar niet voor het verstrekken van realtime trackinginformatie

Satelliettrackers, zoals Spot, maken gebruik van GPS om de locatie te bepalen en sturen de locatiegegevens via het Globalstar-satellietnetwerk in plaats van het mobiele netwerk. Dergelijke trackers hebben dus geen simkaart nodig, maar naast de kosten van het apparaat worden er nog wel hoge maandelijkse servicekosten in rekening gebracht. Satelliettrackers zijn vooral handig in afgelegen gebieden zonder mobiel netwerk, bijvoorbeeld als je de Alpen beklimt en je wilt je familie laten weten dat alles goed gaat.

In het geval van GPS-navigatiesystemen worden de GPS-locatiegegevens weergegeven op hetzelfde apparaat als waarop ze worden opgenomen. Je hebt dan geen simkaart nodig.

Hoe zit het met Bluetooth-trackers? Bluetooth-trackers maken geen gebruik van GPS-technologie, waardoor het bereik zeer beperkt is. Er zijn echter trackers die gebruikmaken van zowel GPS- als Bluetooth-technologie, zoals Tractive. Bekijk onze vergelijking tussen GPS- en Bluetooth-trackers voor meer informatie.

Heb ik een simkaart nodig voor een GPS-tracker?

Heb je een simkaart nodig om een GPS-tracker te laten werken? Technisch gezien niet. Zoals gezegd zijn er zowel GPS-trackers met simkaart als GPS-trackers zonder simkaart. Het navigatiesysteem in je auto is bijvoorbeeld een soort GPS-tracker waarvoor geen simkaart nodig is.

Daarentegen bevatten de meeste GPS-trackers voor honden of katten een simkaart om realtime tracking mogelijk te maken. Ook hebben sommige GPS-trackers een verwisselbare simkaart en andere niet. We adviseren altijd om een GPS-tracker te kiezen waarmee je je hond of kat in realtime kunt volgen. Nog beter is als je ook onmiddellijk een melding krijgt wanneer je huisdier een ‘veilige zone’ verlaat, zodat je je viervoeter beter kunt beschermen.

Ontdek Tractive GPS

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een GPS-tracker?

Bij het kiezen van een GPS-tracker is het belangrijk om eerst na te denken over wat je ermee wilt doen. Een GPS-tracker voor een puppy heeft bijvoorbeeld andere eisen dan een tracker die wordt gebruikt om een vrachtwagen te volgen.

Vervolgens kun je kijken naar de onderstaande factoren.

Batterijduur

Hoelang moet de batterij meegaan na één keer opladen? 24 uur? Zeven dagen? Of een jaar? Denk eraan dat er ook nadelen kleven aan een GPS-tracker met een langere batterijduur, zoals minder functies of een hogere prijs. De Tractive DOG XL Adventure Edition heeft een batterij die tot 30 dagen meegaat.

Tractive DOG XL Adventure Edition

Weet altijd waar je hond is

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje in vorm met Activiteitenmonitoring. En laat anderen, zoals je hondenuitlater of -oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Shop trackers voor honden

Soort batterij

Wil je vervangbare, niet-verwisselbare of oplaadbare batterijen? Als iemand bijvoorbeeld veel tijd buiten doorbrengt en langere tijd geen toegang heeft tot stopcontacten, kunnen vervangbare batterijen een handige optie zijn.

Opladen

Wat voor oplaadmechanisme moet de tracker hebben? Wil je hem kunnen opladen zoals je telefoon of wil je hem altijd opgeladen houden in je auto?

Bereik en dekking

Over welke afstand moet de tracker werken? Is onbeperkt bereik belangrijk of vind je het goed als de tracker alleen in je achtertuin werkt? Gebruik je hem in de stad of op het platteland?

De Tractive GPS-tracker werkt over elk bereik, waardoor je je hond of kat kunt volgen, hoe ver je huisdier ook is afgedwaald. Bovendien werkt deze tracker in meer dan 175 landen wereldwijd, zodat je de locatie van je huisdier kunt blijven volgen, zelfs als je op vakantie bent.

Duurzaamheid

Wil je een apparaat dat waterdicht is? Schokbestendig? Bijtbestendig? De Tractive DOG XL Adventure Edition is voorzien van een extra robuuste glasvezel behuizing. De tracker is dus bestand tegen bijten en ruige omstandigheden en is klaar voor elk avontuur met je hond.

Formaat en gewicht

Hoe groot moet de tracker zijn? Wil je een klein en licht apparaat? Voor mensen met kleinere honden of katten kan dit van belang zijn. De Tractive CAT Mini wordt bijvoorbeeld geleverd met een in gewicht verstelbare halsband die geschikt is voor katten van alle rassen en maten.

Een kat met de Tractive GPS-tracker

Functies

Moet de GPS-tracker extra functies hebben? Met een Tractive GPS-tracker kun je bijvoorbeeld een melding krijgen als je kat of hond een veilig gebied verlaat, de locatiegeschiedenis bekijken en de locatie van je huisdier delen met je familie, vrienden of dierenoppas. Bovendien kun je hiermee je maatje fit en in vorm houden met ingebouwde Activiteitenmonitoring.

De Virtuele omheining is ook een belangrijk functie, zeker als je een hond of kat hebt die het fijn vindt om eropuit te trekken.

Tractive GPS Virtuele omheining voor honden en katten tutorial infographic

Veel mensen die een GPS-tracker willen kopen, vinden de abonnementskosten die erbij horen een afknapper. Daarom kiezen ze vaak voor een apparaat zonder simkaart of abonnement.

Maar daardoor lopen ze de voordelen mis die ermee gepaard gaan, zoals het ontvangen van regelmatige locatie-updates.

En deze huisdiervriendelijke functies kunnen van vitaal belang zijn voor de veiligheid van je viervoeter.

Tractive GPS Dog 4 & Cat Mini

Weet altijd waar je huisdieren zijn

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje gelukkig en gezond met Wellness-monitoring. En laat anderen, zoals de uitlater of oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Shop GPS-trackers

Wat zijn de voordelen van een GPS-tracker met simkaart?

Draadloze communicatie tussen apparaten

Het voordeel van een ingebouwde simkaart in je tracker is dat deze verbonden is met het lokale mobiele netwerk, waardoor het apparaat kan communiceren met andere apparaten. Stel dat je een GPS-tracker aan de halsband van je buitenkat bevestigt om zijn avonturen in de achtertuin te volgen en ervoor te zorgen dat hij niet afdwaalt. Dankzij de simkaart van de tracker kunnen locatiegegevens naar je telefoon worden doorgestuurd.

Met een simkaart in je GPS-tracker kun je dus je hond of kat volgen door een blik op je telefoon te werpen, dankzij de verbinding tussen de tracker van je huisdier en je apparaat.

Realtime tracking

Met een simkaart krijg je ook realtime updates. Zo kun je met de Tractive GPS-tracker bijvoorbeeld de LIVE-modus gebruiken. Hiermee ontvang je elke 2-3 seconden locatie-updates, zodat je je huisdier kunt volgen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de geïntegreerde simkaart van de tracker.

witte hond met stok in de bek die buiten door een meer rent en een hondentracker aan de halsband. Voorbeeld van screenshot van Tractive GPS-app op de voorgrond

Zonder een simkaart in de GPS-tracker zou je niet kunnen profiteren van deze voordelen. Wanneer je je huisdier niet altijd kunt volgen, kan dit zijn veiligheid in gevaar brengen. Als je huisdier bijvoorbeeld op een gevaarlijk terrein is afgedwaald en je pas later een melding ontvangt, kan het te laat zijn om in te grijpen in tegenstelling tot wanneer je je viervoeter live zou volgen.

Ontdek Tractive GPS

Hoe werkt de Tractive GPS-tracker met simkaart?

De Tractive GPS-tracker met simkaart werkt als volgt. Je Tractive-apparaat bevat:

 • een GPS- en netwerkmodule
 • een simkaart
 • een wifimodule
 • een Bluetooth-module
 • een luidspreker
 • een ledlampje
 • een versnellingsmeter

Tractive maakt gebruik van verschillende lokale satellieten om de GPS-positie van je hond of kat te berekenen. Vervolgens wordt deze informatie verzameld en naar de GSM-module verzonden.

Deze maakt weer verbinding met het mobiele netwerk en met jouw smartphone, tablet of computer.

Je kunt nu snel en eenvoudig de live locatie van je huisdier in je Tractive GPS-app bekijken die op een kaart wordt weergegeven, zoals hieronder:

Screenshot van de functie LIVE Tracking in de Tractive GPS-app

Kan ik een GPS-tracker gebruiken als er geen bereik is?

Zelfs als er geen bereik is, kun je met de Tractive GPS-tracker je huisdier lokaliseren. Wanneer je hond of kat weer binnen het GPS-bereik komt, worden de opgeslagen locaties bijgewerkt in de app. Functies zoals Locatiegeschiedenis kunnen de locatie bewaren, zelfs wanneer er geen bereik is.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive

“Om de locatie van je huisdier te bepalen of de locatiegeschiedenis op te slaan, heb je in principe geen mobiele verbinding nodig. Nadat je de Tractive GPS-tracker hebt bevestigd, hoef je je geen zorgen te maken als je tijdelijk geen mobiele dekking hebt. De locaties van je huisdier blijven bewaard, waardoor je kunt zien waar hij of zij is geweest, zelfs wanneer je offline bent.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive sinds 2016

De meeste GPS-trackers kunnen GPS-gegevens vastleggen zonder mobiele dekking. Dat is tenslotte de basisfunctie van een GPS-ontvanger. De vraag is hoe je de locatiegegevens wilt bekijken. 

 • Met een GPS-logger kun je de GPS-coördinaten vastleggen (zonder mobiel netwerk) en later op een computer bekijken.
 • Een navigatiesysteem geeft de locatie op het trackingapparaat weer. Ook dan is mobiele dekking niet nodig.

Voor live tracking is mobiele dekking doorgaans wel vereist, zodat de tracker locatiegegevens in realtime naar je telefoon, tablet of computer kan sturen. Zelfs zonder mobiele dekking kun je echter nog steeds gebruikmaken van andere functies, zoals de Radar-modus, waarmee je je huisdier via Bluetooth kunt lokaliseren.

Hoe Tractive levens kan redden, zelfs in gebieden met slechte mobiele dekking

De Heatmap-functie van Tractive GPS die hielp bij het lokaliseren van de kittens.

De functie Locatiegeschiedenis op de Tractive GPS-tracker heeft bijvoorbeeld een dierenasiel in L.A. geholpen bij het lokaliseren van een nestje met zieke kittens, waardoor een hele community werd samengebracht en deze dieren een thuis konden vinden.

Katten en honden trekken er graag op uit in bekende omgevingen en een van de functies van Tractive GPS is Heatmap. Als je deze optie inschakelt, kun je zien hoelang je huisdier op een bepaalde plek verbleef. Op die manier kun je je viervoeter snel ophalen.

Met Locatiegeschiedenis op de Tractive GPS-tracker kun je ook de favoriete plekjes van je huisdier ontdekken. In veel gevallen heeft dit zelfs levens gered, zoals in het geval van Imogen, een energieke barzoi, die over haar hek sprong en in een nabijgelegen meer viel. Gelukkig kon haar baasje haar net op tijd redden van bevriezing en verdrinking, met behulp van Locatiegeschiedenis.

Als je een huisdiereigenaar bent die gemoedsrust wil, is het de moeite waard om in een Tractive GPS-tracker te investeren.

Heb ik voor het gebruik van een GPS-tracker een abonnement nodig?

Misschien vraag je je af of je een GPS-tracker zonder abonnement kunt gebruiken. Dat kan. Helaas zijn ze in de meeste gevallen niet erg nuttig.

De meeste mensen die tegenwoordig op zoek zijn naar een GPS-tracker voor persoonlijk gebruik, willen bijvoorbeeld hun huisdier of een persoon kunnen volgen via de telefoon. In dat geval is de beste oplossing toch een simkaart en mobiele dekking. Bovendien kan een abonnement gemoedsrust geven.

De simkaarten in Tractive GPS-trackers werken bijvoorbeeld overal waar je mobiele telefoon werkt. Je hoeft je dus geen zorgen over het wegvallen van de verbinding, omdat je aan een provider vastzit.

Met een abonnement krijg je dat allemaal voor de prijs van een kopje koffie en een gebakje per maand. Klinkt goed, toch?

Bekijk onze Tractive-abonnementen voor meer informatie over de functies en diensten die zijn inbegrepen bij een GPS-tracker met abonnement.

Wat is de beste GPS-tracker voor het volgen van huisdieren?

Om je huisdier in realtime te volgen, wat vaak noodzakelijk kan zijn, is een Tractive GPS- en gezondheidstracker aan te raden. Deze tracker wordt geleverd met een ingebouwde simkaart die automatisch verbinding maakt met het beste beschikbare netwerk, waardoor je je viervoeter overal ter wereld kunt volgen.

Elke huisdierbezitter wil dat zijn hond of kat veilig thuiskomt. Daarom investeren huisdiereigenaren over de hele wereld in een Tractive GPS-tracker met simkaart en abonnement.

Hieronder kun je het verhaal van Michel en Anja lezen. Hun avontuurlijke buitenkat Nala was op een avond weggelopen, maar gelukkig vonden ze haar kort daarna weer terug in een verlaten huis.

A cat met een Tractive GPS-tracker buiten

We schakelden over naar LIVE Tracking en we gingen snel naar de locatie die Tractive GPS had vastgesteld en kwamen bij een leegstaand huis dat nog verbouwd werd.”

Op dat moment hadden we de hoop al opgegeven en dachten we dat we haar nooit zouden kunnen vinden. Dus uit wanhoop riep ik haar naam.”

En ze riep terug! Nala begon te miauwen zodra ze onze stemmen hoorde… nadat ze was gekalmeerd, hadden we haar mee naar huis genomen. Na wat eten en geknuffel was ze weer bijgekomen van haar avontuur.

We zijn allebei erg dankbaar dat alles toch nog goed is gekomen. Het feit dat Tractive GPS zelfs in dat lege huis werkte, was echt een redding in nood. Tractive is werkelijk ideaal voor het veilig houden van onze katten.

Investeer in een GPS-tracker met simkaart voor meer veiligheid

Simpel gezegd, met een simkaart kun je via GPS-trackers in realtime de locatie van je hond of kat volgen. Zonder een simkaart zouden GPS-trackers hoogstwaarschijnlijk geen GPS-locatiegegevens van de verblijfplaats van je huisdier naar je telefoon kunnen verzenden. Met andere woorden, een simkaart kan een essentieel onderdeel zijn van elke GPS-tracker.

Eigenaar van cattery en trainer, Clair Chesterman

De Tractive GPS-tracker is de beste tracker voor katten die je kunt kopen en deze behoort tot de top wat betreft kwaliteit. Ik kan eenvoudig veilige zones instellen, zoals mijn huis, en zodra mijn kat die zone verlaat, krijg ik meteen een melding.

Deze tracker heeft waarschijnlijk het leven van mijn kat gered toen ze een vogel achtervolgde en verdwaald raakte. Ze was behoorlijk geschrokken, maar dankzij de GPS-tracker kon ik haar snel lokaliseren. De chip van de Tractive GPS-tracker berekent regelmatig de locatie van mijn kat en werkt de kaart elke 2 tot 3 seconden bij. Bovendien heeft het een handige lichtfunctie die helpt bij het lokaliseren van mijn viervoeter in de avond.”

– Clair Chesterman, eigenaar van CFA- en CCA-geregistreerd bedrijf, FluffyMeowPaws2

Ontdek Tractive GPS

Infographic: Samenvatting GPS-trackers met/zonder simkaart

Ben je benieuwd hoe Tractive GPS werkt? Bekijk dan het korte filmpje hieronder: