Katten kunnen om diverse redenen weglopen. Of het nu is om hun territorium te verdedigen, andere katten in de buurt te ontmoeten of prooien achterna te zitten. Zelfs binnenkatten kunnen af en toe ontsnappingspogingen wagen, vooral tijdens drukke periodes zoals de feestdagen. Als je een kattenbaasje bent die ervoor wilt zorgen dat je viervoeter veilig blijft, dan kan een GPS-tracker voor katten de ideale uitkomst bieden. Hieronder volgen vijf redenen om een GPS-tracker voor je kat te kopen.

1. Met een GPS-tracker kun je zien waar je kat heen gaat.

Locatiegeschiedenis Tractive CAT Mini

Katten zijn hele nieuwsgierige dieren. Als je viervoeter dagenlang in de buurt op verkenningstocht is, dan wil je vast wel weten waar hij precies uitspookt.

Dankzij een GPS-tracker voor katten kun je nu zien waar je huisdier heen gaat. Volg de locatie in real-time of bekijk de locatiegeschiedenis op de kaart. Ontdek of je kat in de buurt rondhangt, een dutje doet, bij de buren is of een prooi achterna zit.

Hoewel de meeste katten binnen een straal van hooguit één hectare rond hun huis hangen1, kan een GPS-tracker voor katten je helpen de favoriete plekjes van je kat te ontdekken. Zo kom je er bijvoorbeeld achter waar je buitenkat het liefst jaagt of zich verstopt als hij zich niet lekker voelt.

Onlangs maakte de San Diego Feral Cats Coalition gebruik van de functie Locatiegeschiedenis op de Tractive GPS-tracker om een nestje zieke kittens te redden en hen met hun moederpoes te herenigen. Dankzij de Heatmap-functie van Tractive konden leden van de community achterhalen waar de moederpoes elk van haar kittens had achtergelaten, waardoor ze de kittens konden vinden, verzorgen en uiteindelijk een nieuw thuis voor ze konden vinden.

Volg je kat met Tractive GPS

2. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je je kat kwijtraakt.

De meeste huisdiereigenaren weten hoe beangstigend het kan zijn als hun maatje nergens te bespeuren is. Misschien ben je je kat zelfs al eens eerder kwijtgeraakt.

15% van de kattenbaasjes raakt binnen een periode van vijf jaar hun kat kwijt; sommige katten worden nooit gevonden.

Animals Journal

Met een GPS-tracker voor katten hoef je je geen zorgen meer te maken dat je huisdier ooit zoekraakt.

Eigenaar van cattery en trainer, Clair Chesterman

De Tractive GPS-tracker is de beste tracker voor katten die je kunt kopen en deze behoort tot de top wat betreft kwaliteit. Ik kan eenvoudig veilige zones instellen, zoals mijn huis, en zodra mijn kat die zone verlaat, krijg ik meteen een melding.

Deze tracker heeft waarschijnlijk het leven van mijn kat gered toen ze een vogel achtervolgde en verdwaald raakte. Ze was behoorlijk geschrokken, maar dankzij de GPS-tracker kon ik haar snel lokaliseren. De chip van de Tractive GPS-tracker berekent regelmatig de locatie van mijn kat en werkt de kaart elke 2 tot 3 seconden bij. Bovendien heeft het een handige lichtfunctie die helpt bij het lokaliseren van mijn viervoeter in de avond.”

– Clair Chesterman, eigenaar van CFA- en CCA-geregistreerd bedrijf, FluffyMeowPaws

Zorg dat je de GPS-tracker hebt opgeladen, schakel hem in en bevestig hem aan de halsband van je kat. Geniet daarna van de gemoedsrust dat je altijd weet waar je kat zich bevindt. Als je kat niet op tijd terugkomt voor het avondeten, kun je simpelweg LIVE Tracking gebruiken om zijn locatie te achterhalen en hem op te halen.

3. Een GPS-tracker kan het leven van je kat redden.

De voordelen van een GPS-tracker voor katten gaan veel verder dan alleen je huisdier kunnen volgen voor je gemoedsrust. Een GPS-apparaat kan namelijk het leven van je kat redden. We hebben zelfs talloze verhalen gehoord van kattenbaasjes die hun huisdier uit levensbedreigende situaties hebben gered dankzij een GPS-tracker voor katten. Lees hieronder het verhaal van een van onze klanten:

Op dinsdag 20 augustus sprong Oscar in een auto en bevond hij zich 19 km van huis. Toen kreeg ik een melding waarin stond dat hij zijn veilige zone had verlaten. Ik raakte in paniek omdat ik de straatnamen niet herkende. Ik kon ook zien dat hij bang was, omdat hij alle kanten op ging.

Samen met een vriend reden we naar de stad waar Oscar was. We vonden hem precies op de plek die in de Tractive-app werd weergegeven. Oscar was zo blij dat hij in mijn armen sprong.

Ik huilde van blijdschap en was heel opgelucht dat hij Tractive om zijn nek had, anders hadden we hem nooit gevonden.

Tractive GPS-tracker bestellen

Aangezien GPS wereldwijd werkt, kun je je kat vrijwel overal vinden. Vooral buitenkatten worden meer blootgesteld aan risicofactoren, zoals roofdieren, andere katten, verwondingen, ziektes, giftige planten, auto’s en plekken waar ze vast kunnen komen te zitten. Mocht je kat zich in een gevaarlijke situatie bevinden, dan kun je hem direct opsporen en in veiligheid brengen met een GPS-tracker voor katten.

4. Je kunt je kat in vorm houden.

Is je kat te dik? Als hij een hangbuikje heeft, kan dit wijzen op overgewicht. Voor huisdiereigenaren is het belangrijk om de Body Condition Score van hun maatje in de gaten te houden. Met de Tractive GPS-tracker voor katten kun je onder meer het activiteitsniveau, de rusttijd en het aantal verbrande calorieën van je kat bijhouden.

Bovendien kun je de activiteit van je kat vergelijken met die van je vrienden, buren en andere Tractive GPS-gebruikers. Maak er een leuke wedstrijd van en houd je huisdier fit en gelukkig.

Dierenartsen raden ook aan de activiteit van je kat in de gaten te houden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig aan te pakken. Katten staan erom bekend dat ze tekenen van ziekte of pijn verbergen. De kans is zelfs groot dat ze zich verstoppen als ze zich niet lekker voelen. Op dat moment kan het te laat zijn en is hun toestand verslechterd.

Maar met de activiteitsgegevens van je kat kun je sneller en gemakkelijker schommelingen in het activiteitsniveau ontdekken. Zo kun je gezondheidsproblemen vroegtijdig detecteren en indien nodig medische hulp inschakelen voordat de situatie verslechtert.

Hieronder kun je lezen hoe een huisdiereigenaar de toestand van haar zieke kat opmerkte aan de hand van het Wellness-profiel:

“Met Tractive GPS kwam ik er op een avond achter dat ze maar één klein uitstapje naar het park had gemaakt, de hele nacht had geslapen en overdag niet echt veel had gedaan.

Daarom besloot ik haar te onderzoeken op mogelijke tekenen van ziekte of andere problemen. Toen ik haar oppakte, merkte ik dat er pus over mijn hand sijpelde doordat het abces was gebarsten!

Een buitenkat die een tuin verkent en de functie Activiteitenmonitoring van Tractive op de voorgrond

Zonder Tractive zou ik het waarschijnlijk helemaal niet hebben opgemerkt. Hoewel ik haar nog steeds zag rondlopen om te drinken en te eten, dacht ik dat alles in orde was. Misschien zou ik het pas hebben opgemerkt als ik haar een hele dag niet had zien rondlopen.

Op dat moment zou ze waarschijnlijk al behoorlijk ziek zijn geweest.

Een paar uur later brachten we haar naar de dierenarts. Het bleek dat ze ernstige koorts had, een groot abces en al behoorlijk ziek was. Gelukkig waren we er op tijd bij.

Na een hele week antibiotica is ze nu weer helemaal zichzelf.

Tractive is ook enorm handig als je je huisdieren medicijnen moet geven. Het enige wat ik hoef te doen is controleren waar ze is en haar roepen om haar de antibiotica te geven.

– Cissy V, Nederland
Sebastian Raab, productmanager bij Tractive

“Soms kun je veranderingen in het dagelijkse activiteitsniveau van je hond of kat over het hoofd zien, zoals wanneer je huisdier meer of minder actief is dan normaal. Daarom hebben we meldingen geïmplementeerd die waarschuwen voor verminderde activiteit wanneer het aantal actieve minuten van je hond aanzienlijk afneemt. Deze meldingen bieden de mogelijkheid om in te grijpen in situaties waarin je huisdier wellicht te maken heeft met een infectie of last heeft van pijn.

– Sebastian Raab, productmanager bij Tractive en incidentele dierenoppas

Ontdek Tractive GPS

5. Blijf altijd verbonden met je kat.

Ten slotte kun je met een GPS-tracker voor katten altijd verbonden blijven met je maatje en jullie band versterken. Zo doe je dat:

  • Is je kat weggelopen? Activeer LIVE Tracking en vind je huisdier zo snel mogelijk terug.
  • Speelt de kat in de tuin terwijl je binnen zit? Stel een virtuele omheining in en ontvang een melding als je huisdier te ver afdwaalt.
  • Heb je hulp nodig bij het vinden van je kat? Deel de locatie van je viervoeter met vrienden en familie.
  • Wil je je kat vinden, maar heeft hij zich in huis verstopt? Ontdek waar hij zich heeft schuilgehouden met de Radar-modus.
  • Ben je niet thuis en maak je je zorgen om je kat? Open de app en bekijk op elk gewenst moment zijn huidige locatie.
  • Is je kat ’s avonds niet thuisgekomen? Schakel de functie Licht en geluid in om hem in het donker te vinden.
  • Wil je weten wat je kat de hele dag uitspookt? Krijg inzicht in zijn dagelijkse gewoontes en leer je kat beter kennen.

Houd je kat veilig met een GPS-tracker voor katten

Het kan angstaanjagend zijn om je kat te verliezen, maar stel je eens voor hoe geruststellend het is om met slechts één blik op je telefoon te weten waar je trouwe viervoeter is.

Lees hieronder hoe Michel en Anja hun avontuurlijke buitenkat Nala terugvonden, die op een avond was weggelopen. Dankzij de LIVE Tracking-modus op de Tractive GPS-tracker slaagden ze erin haar op te sporen in een verlaten huis.

Een kat die buitenshuis een Tractive GPS-tracker draagt

We schakelden over naar LIVE Tracking en... we gingen snel naar de locatie die Tractive GPS had vastgesteld en kwamen bij een leegstaand huis dat nog verbouwd werd.”

Op dat moment hadden we de hoop al opgegeven en dachten we dat we haar nooit zouden kunnen vinden. Dus uit wanhoop riep ik haar naam.

En ze riep terug! Nala begon te miauwen zodra ze onze stemmen hoorde… nadat ze was gekalmeerd, hadden we haar mee naar huis genomen. Na wat eten en geknuffel was ze weer bijgekomen van haar avontuur.

We zijn allebei erg dankbaar dat alles toch nog goed is gekomen. Het feit dat Tractive GPS zelfs in dat lege huis werkte, was echt een redding in nood. Tractive is werkelijk ideaal voor het veilig houden van onze katten.

Bekijk in de onderstaande video hoe Tractive GPS CAT werkt:

Dat zijn de vijf redenen om een GPS-tracker voor je kat te kopen! Wat zou jouw reden zijn om een GPS-tracker voor je kat te halen?

Als je dit artikel leuk vindt, deel het dan met je vrienden!