Det finns otaliga anledningar till att katter springer bort. De kan försvara sina revir, besöka andra katter som löper eller bege sig ut på jakt. Till och med innekatter kan försöka att rymma då och då (särskilt när det är mycket spring i hemmet, till exempel runt julen). Om du har en katt vill du säkert se till att din fyrbenta vän är trygg, och då är en katt-GPS ett fan-tass-tiskt verktyg! Här kan du läsa 5 goda anledningar att skaffa en katt-GPS.

1. En katt-GPS låter dig se vart katten beger sig.

Tractive CAT Mini platshistorik

Har du en nyfiken eller äventyrslysten katt? Eller en liten jägare som alltid är ute och utforskar grannskapet? Vill du kunna se vad din fyrbenta vän har för sig när hen går hemifrån?

Nu kan du se precis vart katten beger sig med en katt-GPS. Se kattens plats i realtid eller ta en titt på platshistoriken på kartan. Ta reda på om din fyrbenta vän hänger i grannskapet, gömmer sig, tar en tupplur, besöker vänliga grannar i området eller jagar och beger sig ut på äventyr långt hemifrån.

Även om de flesta katterna håller sig inom ett område på 10 000 kvm runt hemmet1 kan du använda en katt-GPS för att se alla favoritplatser och ta reda på om din utekatt har vissa områden där hen tycker om att jaga, eller var missen gömmer sig när hen är sjuk.

Tractives platshistorik hjälpte nyligen San Diego Feral Cats Coalition att rädda en kull sjuka kattungar och återförena dem med sin mamma. Tractives värmekarta hjälpte grannskapet att se var mamma katt hade lämnat av sina kattungar. På så sätt kunde de hitta kattungarna, ta hand om dem, mata och bada dem – och hitta bästa möjliga hem för dem.

Spåra din katt med Tractive GPS

2. Du behöver inte oroa dig för att katten springer bort.

De flesta kattägarna vet hur läskigt det känns när en kär misse springer bort. Din katt kanske redan har sprungit bort en eller flera gånger.

15% av katter springer bort under en femårig period; vissa hittas aldrig igen.

Animals Journal

Med en katt-GPS behöver du inte längre oroa dig för att katten ska springa bort.

Clair Chesterman, kattuppfödare och ägare av FluffyMeowPaws

”Tractive är min topp-rekommendation när det kommer till katt-GPS. Och den bästa kvaliteten på marknaden. Jag kunde ange trygga områden, som mitt hem, och när min katt går utanför dem så får jag en notis på direkten.

I själva verket kan det ha räddat livet på min katt, den gången hon jagade efter en fågel och fastnade. Hon var så rädd, men jag kunde hitta henne med hjälp av GPS-spåraren. Tractives chip beräknar ofta kattens plats, som uppdateras på kartan var 2:a till 3:e sekund. Dessutom har den LED som hjälper dig att hitta din fyrbenta vän på kvällen.

Clair Chesterman, uppfödare och ägare av det CFA- och CCA-registrerade företaget FluffyMeowPaws

Se helt enkelt till att den lilla spårningsenheten är laddad. Slå på den och fäst den på katthalsbandet. Sedan kan du släppa ut katten utan at behöva oroa dig. Du kan när som helst se missens plats. Så om katten inte kommer hem när det är matdags kan du enkelt slå på LIVE-spårning för att se plats och hämta hem din fyrbenta vän.

Spåra din katt med Tractive GPS

3. En katt-GPS kan rädda kattens liv.

Det finns många fördelar med en katt-GPS. Dels kan du spåra katten för skojs skull, och dels kan en katt-GPS faktiskt rädda kattens liv. Som märket med världens mest populära GPS-tracker för katter har vi hört många berättelser om katter som räddats från livshotande situationer tack vare sina GPS-trackers. Som Oscar, till exempel:

Orange och vit katt som vilar

”Tisdagen den 20 augusti hoppade Oscar in i en bil och kastades sedan ut ur den 19 km hemifrån. Jag fick ett meddelande om att han hade lämnat ett tryggt område och fick panik eftersom jag inte kände igen gatunamnen. Jag kunde även se att han hade panik eftersom han sprang runt.

En vän och jag hoppade i bilen och körde till staden där han var. Vi hittade honom exakt där Tractive visade. Det var en glad katt som hoppade upp i min famn.

Och jag som glad matte grät och var så lycklig att han hade Tractive på halsbandet. Annars hade vi aldrig hittat honom.

Skaffa Tractive GPS CAT

Eftersom GPS fungerar i hela världen kan du hitta din katt i princip var som helst, oberoende av var hen sprungit bort. Utekatter som älskar äventyr kan lätt stöta på faror, som rovdjur, andra katter, skador, sjukdomar, giftiga växter, bilar och platser där de enkelt kan fastna. Om din katt stött på en fara kan du enkelt hitta och rädda missen i ett livsavgörande ögonblick med en katt-GPS.

4. Du kan hålla katten i form.

Har din katt lagt på sig lite hull? En plufsig mage är ett tecken på att katten är överviktig. Som kattägare är det viktigt att du håller ett öga på kattens form och kondition. Med Tractives katt-GPS kan du se hur mycket tid katten tillbringar med att röra på sig eller sova, hur många kalorier missen bränner och mer.

Dessutom kan du jämföra kattens aktivitet med dina vänner, grannar, andra katter i samma ras, eller resten av Tractive GPS-användarna. Gör det till en rolig tävling som hjälper dig att hålla din fyrbenta vän i toppform.

Visste du? Veterinärer rekommenderar att du spårar kattens aktivitet för att hålla ett öga på hälsan. Katter är mästare på att dölja om de har ont eller är sjuka. I själva verket är det mer troligt att de gömmer sig för att försöka hantera saken själva. Då kan det bli för sent att ta hand om problemet, eller göra lösningen mycket svårare.

Med hjälp av Tractive kan du se långsiktiga uppgifter om kattens aktivitet och sömn, så att du snabbt upptäcker förändringar i rutinen. På så sätt kan du ta med missen till veterinären innan det blir för sent.

Så här upptäckte en matte att hennes katt var sjuk med hjälp av hälsoprofilen:

”Jag använde Tractive GPS för att se att en dag så hade hon bara gått en liten runda till parken, sovit hela natten och inte haft för sig så mycket på dagen.

Så jag bestämde mig för att se om hon var sjuk eller om det var något annat som spökade. När jag plockade upp henne rann det ut var på min hand från en böld som sprack!”

Utekatt som utforskar trädgården med Tractives aktivitetsspårning i förgrunden

Utan Tractive hade jag aldrig märkt det. Jag hade bara sett att hon gick runt och åt och drack och tänkt att allt var okej. Det hade tagit mig mycket längre tid att upptäcka problemet.

Och då hade hon antagligen varit allvarligt sjuk.

Vi åkte till veterinären ett par timmar senare. Hon hade hög feber, en stor böld och var redan ganska sjuk. Så vi upptäckte problemet i tid.

Efter en vecka med antibiotika är hon sig själv igen.

Tractive hjälper även till när du ska ge ditt husdjur medicin. Jag kan enkelt se var hon är och ropa på henne så att hon kan få sin antibiotika.”

Cissy V, Nederländerna
Sebastian Raab, produktchef på Tractive

“Det är lätt hänt att man missar förändringar i hundens eller kattens regelbundna aktivitet, eller helt enkelt om aktiviteten ökar eller minskar i allmänhet. Därför har vi skapat notiser som skickas om aktiviteten minskar märkbart. De kan hjälpa dig att vidta åtgärder om ditt husdjur lider av en infektion eller har ont.”

Sebastian Raab, produktchef på Tractive och djurvakt

Upptäck Tractives GPS- och hälsospårning

5. Håll kontakten med din fyrbenta vän när och var som helst.

Den femte anledningen att skaffa en katt-GPS: det hjälper dig att hålla kontakten med din fyrbenta vän när som helst och stärker bandet ni har. Så fungerar det:

  • Har katten sprungit bort? Hitta missen på ett kick med LIVE-spårning.
  • Leker katten i trädgården när du är inomhus? Skapa ett virtuellt GPS-staket och få en notis om katten går för långt hemifrån.
  • Behöver du hjälp att leta efter katten? Dela kattens och enhetens position med nära och kära.
  • Vill du hitta en katt som gömmer sig inomhus? Se alla gömställen med hjälp av hitta-läget.
  • Är du bortrest och vill se till att katten har det bra därhemma? Öppna appen och se aktuell plats när som helst.
  • Letar du efter katten i mörkret? Aktivera enhetens ljud och/eller ljus för att hitta fin fyrbenta vän på kvällen.
  • Undrar du vad katten har för sig hela dagen? Få insikter om kattens beteende för att få en bättre förståelse för din fyrbenta vän.

Skydda din fyrbenta vän med en katt-GPS

Att katten kan springa bort är en skrämmande tanke. Men tänk om du kunde få sinnesro och möjligheten att spåra din fyrbenta vän direkt i mobilen?

Nedan kan du läsa om hur Michel och Anja hittade sin äventyrliga utekatt Nala när hon sprang bort en kväll. Med lite hjälp från Tractives LIVE-läge kunde de snabbt hitta henne i ett tomt hus i närheten:

Katt som har på sig Tractive katt-GPS utomhus

Vi använde LIVE-läge och höll tummarna för att batteriet skulle räcka länge nog … vi sprang mot platsen som Tractive GPS visade och kom fram till ett tomt hus som höll på att byggas. Det fanns ingen i närheten, men ett av fönstren stod öppet.

Vi hade nästan gett upp hoppet och tänkte att vi aldrig skulle hitta henne. Så jag var desperat, och började ropa hennes namn.

Och hon svarade! Nala började jama högt så snart hon hörde våra röster ... snart lyckades vår pälskling samla sig, och vi kunde hämta hem henne. Vi gav henne lite god mat och många kramar. Snart nog var hon sig själv igen.

Vi är båda så tacksamma att vi den dagen, efter ett par hinder på vägen, kunde få ett så gott slut. Att Tractive GPS fungerade i det där tomma huset räddade oss och vår katt. Jag älskar Tractive eftersom det skyddar våra katter.

Se hur nya Tractive GPS CAT fungerar i videon nedan:

Tractive katt-GPS med Rogz katthalsband och förpackning

Följ kattens varje steg

Se kattens plats i realtid, när och var som helst. Få notiser om missen går för långt hemifrån. Se platshistorik och upptäck kattens favoritplatser. Låt andra spåra med dig.

Upptäck vår katt-GPS

Nu har du läst 5 anledningar till att skaffa en katt-GPS! Vad är DIN viktigaste anledning till att skaffa en GPS-tracker till katten?

P.S. Du kanske vill läsa James Davis recension av Tractive GPS på Hepper

Gillade du inlägget? Dela det med en husse eller matte!