Har du någonsin undrat vart din utekatt tar vägen, eller om missen kommer att återvända hem? Eller oroar du dig för att din innekatt kommer att springa bort? Du kanske vill få ökad sinnesro när du reser eller vandrar med katten? Om du har en katt vill du säkert se till att din fyrbenta vän är trygg, och då är en katt-GPS ett fan-tass-tiskt verktyg! Här kan du läsa 5 goda anledningar att skaffa en katt-GPS.

1. En katt-GPS låter dig se vart katten beger sig.

Har du en nyfiken eller äventyrslysten katt? Eller en liten jägare som alltid är ute och utforskar grannskapet? Vill du kunna se vad din fyrbenta vän har för sig när hen går hemifrån?

Nu kan du se precis vart katten beger sig med en katt-GPS. Se kattens plats i realtid eller ta en titt på platshistoriken på kartan. Ta reda på om din fyrbenta vän hänger i grannskapet, gömmer sig, tar en tupplur, besöker vänliga grannar i området eller jagar och beger sig på äventyr långt hemifrån.

Även om de flesta katterna håller sig inom 10 000 kvm av hemmet1 kan du använda en katt-GPS för att se alla favoritplatser och ta reda på om din katt är mer äventyrslysten än den genomsnittliga missen.

2. Du behöver inte oroa dig för att katten springer bort.

De flesta kattägarna vet hur läskigt det känns när en kär misse springer bort. Din katt kanske redan har sprungit bort en eller flera gånger.

15% av katter springer bort under en femårig period; vissa hittas aldrig igen.

Animals Journal

Med en katt-GPS behöver du inte längre oroa dig för att katten ska springa bort.

Se helt enkelt till att den lilla spårningsenheten är laddad. Slå på den och fäst den på katthalsbandet. Sedan kan du släppa ut katten utan at behöva oroa dig. Du kan när som helst se missens plats. Så om katten inte kommer hem när det är matdags kan du enkelt slå på LIVE-spårning för att se plats och hämta hem din fyrbenta vän.

3. En katt-GPS kan rädda kattens liv.

Det finns många fördelar med en katt-GPS. Dels kan du spåra katten för skojs skull, och dels kan en katt-GPS faktiskt rädda kattens liv. Som märket med världens mest populära GPS-tracker för katter har vi hört många berättelser om katter som räddats från livshotande situationer tack vare sina GPS-trackers. Som Oscar, till exempel:

Tisdagen den 20 augusti hoppade Oscar in i en bil och kastades sedan ut ur den 19 km hemifrån. Jag fick ett meddelande om att han hade lämnat ett tryggt område och fick panik eftersom jag inte kände igen gatunamnen. Jag kunde även se att han hade panik eftersom han sprang runt. En vän och jag hoppade i bilen och körde till staden där han var. Vi hittade honom exakt där Tractive visade. Det var en glad katt som hoppade upp i min famn. Och jag som glad matte grät och var så glad att han hade Tractive på halsbandet. Annars hade vi aldrig hittat honom.

Skaffa Tractive GPS CAT

Eftersom GPS fungerar i hela världen kan du hitta din katt i princip var som helst, oberoende av var hen sprungit bort. Utekatter som älskar äventyr kan lätt stöta på faror, som rovdjur, andra katter, skador, sjukdomar, giftiga växter, bilar och platser där de enkelt kan fastna. Om din katt stött på en fara kan du enkelt hitta och rädda missen på ett livsavgörande ögonblick med en katt-GPS.

4. Du kan även hålla katten i form.

Har din katt lagt på sig lite hull? En plufsig mage är ett tecken på att katten är överviktig. Som kattägare är det viktigt att du håller ett öga på kattens form och kondition. Med Tractives katt-GPS kan du se hur mycket tid katten tillbringar med att röra på sig eller sova, hur många kalorier missen bränner och mer.

Dessutom kan du jämföra kattens aktivitet med dina vänner, grannar, andra katter som har samma ras, eller resten av Tractive GPS-användarna. Gör det till en rolig tävling som hjälper dig att hålla din fyrbenta vän i toppform.

Skärmbild av topplistan för december i Tractive GPS-appen

5. Håll kontakten med din fyrbenta vän när och var som helst.

Den femte anledningen att skaffa en katt-GPS: det hjälper dig att hålla kontakten med din fyrbenta vän när som helst och stärker bandet ni har. Så fungerar det:

  • Har katten sprungit bort? Hitta missen på ett kick med LIVE-spårning.
  • Leker katten i trädgården när du är inomhus? Skapa ett virtuellt GPS-staket och få en notis om katten går för långt hemifrån.
  • Behöver du hjälp att leta efter katten? Dela kattens och enhetens position med nära och kära.
  • Vill du hitta en katt som gömmer sig inomhus? Se alla gömställen med hjälp av hitta-läget.
  • Är du bortrest och vill se till att katten har det bra därhemma? Öppna appen och se aktuell plats när som helst.
  • Letar du efter katten i mörkret? Aktivera enhetens ljud och/eller ljus för att hitta fin fyrbenta vän på kvällen.
  • Undrar du vad katten har för sig hela dagen? Få insikter om kattens beteende för att få en bättre förståelse för din fyrbenta vän.

Se hur nya Tractive GPS CAT fungerar i videon nedan:

Nu har du läst 5 anledningar till att skaffa en katt-GPS! Vad är DIN viktigaste anledning till att skaffa en GPS-tracker till katten?

Se katt-trackers

Gillade du inlägget? Dela det med en vän!