Wil je je hond of kat in de gaten houden en denk je erover na een Samsung SmartTag te gebruiken voor je huisdier? Dat is niet zo gek. Tenslotte is het kwijtraken van je hond of kat de ergste nachtmerrie van huisdiereigenaren. De Samsung SmartTag en SmartTag Plus zijn in principe de Android-versie van de Apple AirTag; beide zijn Bluetooth-trackers.

Met nieuwe apparaten, zoals de SmartTag, is het nog nooit zo makkelijk geweest om je sleutels, tas of bagage terug te vinden. Maar de vraag is of je de Samsung SmartTag ook kunt gebruiken voor huisdieren? Kun je hiermee je hond of kat lokaliseren? Is er een betere optie om onze viervoeter veilig te houden? Hoe zit het met GPS-trackers voor honden en katten?

Laten we eens kijken hoe de SmartTag zich verhoudt tot een GPS-huisdierentracker en welke optie meer geschikt is om je hond of kat in de gaten te houden!

Wat is de Samsung SmartTag?

Net als de Tile-tracker of Apple AirTag is de Samsung SmartTag een kleine Bluetooth-tracker voor het terugvinden van dingen. Je kunt het apparaat aan je sleutels, auto, tas of andere spullen bevestigen om ze te lokaliseren als ze kwijt zijn. De SmartTag heeft een batterijduur van een jaar en is uitgerust met extra functies zoals geluid en augmented reality.

Hoe werkt de SmartTag?

De Samsung SmartTag werkt met andere Samsung-apparaten in de buurt om de locatie van je zoekgeraakte item te achterhalen en stuurt die informatie door naar je telefoon. De SmartTag maakt gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) en kan alleen met je telefoon communiceren als deze zich binnen het Bluetooth-bereik van 120 meter bevindt. Als de SmartTag echter buiten bereik is, dan kun je SmartThings Find gebruiken om deze offline te vinden.

blauw informatiepictogram

Alleen iOS-apparaten kunnen de Apple AirTag vinden, terwijl alleen Samsung-toestellen de SmartTag kunnen lokaliseren.

Dit betekent dat de SmartTag ideaal is voor het terugvinden van je spullen, zoals je rugzak of fiets, waar veel andere Samsung Galaxy-gebruikers zijn.

Bekijk in de onderstaande video hoe de SmartTag werkt.

SmartTag voor huisdieren: kan ik mijn hond of kat volgen met een Samsung Galaxy SmartTag?

In principe zou je een Samsung Galaxy SmartTag aan de halsband of het tuigje van je hond of kat kunnen bevestigen. Maar denk eraan dat de SmartTag uitsluitend met andere Samsung-apparaten werkt. Dus hoewel je de SmartTag kunt gebruiken om je huisdier te vinden, is het apparaat niet altijd even betrouwbaar.

Stel je de volgende situatie voor. Je loopt met je hond in het bos op het platteland wanneer hij een geur oppikt en erachteraan gaat. Je viervoeter is diep in het bos gegaan en je hebt geen idee welke richting hij op ging. De kans is groot dat er niet zoveel Samsung-gebruikers in de buurt zijn, waardoor je in zo’n situatie niets hebt aan de SmartTag.

afbeelding van roze driehoek met uitroepteken

Veiligheid gaat voor alles. In plaats van op het beperkte bereik van Bluetooth te vertrouwen om je hond of kat te lokaliseren, kun je het beste een GPS-tracker gebruiken die speciaal is ontworpen voor huisdieren, zoals Tractive GPS voor honden en katten.

Maakt de SmartTag gebruik van GPS?

Net zoals de Apple AirTag heeft de Samsung SmartTag geen ingebouwde GPS. De locatie kan alleen worden gevonden met het netwerk van andere Samsung-toestellen. De Tractive GPS-tracker voor honden en katten daarentegen is voorzien van GPS- en 4G-technologie. Dit houdt in dat je je hond of kat overal ter wereld in realtime kunt lokaliseren, waar er mobiele dekking is.

Verpakking van Tractive GPS-tracker voor honden

Weet altijd waar je hond is

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje in vorm met Activiteitenmonitoring. En laat anderen, zoals je hondenuitlater of -oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Shop trackers voor honden en katten

Samsung SmartTag vs. SmartTag Plus

Naast de SmartTag (€ 29,99) biedt Samsung ook de SmartTag Plus (€ 39,99). Het voornaamste verschil is dat de SmartTag Plus naast Bluetooth ook over ultrabreedband beschikt. Bovendien kun je de SmartTag opsporen met de camera van je telefoon. Hiervoor heb je wel een nieuwere Samsung Galaxy-telefoon nodig.

Samsung SmartTag vs. Apple AirTag

De Samsung SmartTag en de Apple AirTag zijn ontworpen met hetzelfde doel: je helpen met het zoeken en vinden van spullen die je makkelijk kwijt kunt raken, zoals een sleutelbos of fiets. Ze werken door te communiceren met andere apparaten binnen het eigen ecosysteem (Apple of Samsung) om de Airtag of SmartTag te vinden.

Deze twee apparaten lijken erg op elkaar. Het belangrijkste verschil is dat de AirTag alleen werkt met Apple-apparaten en de SmartTag alleen werkt met Samsung Galaxy-apparaten. Je kunt de Samsung SmartTag dus niet gebruiken als je een iPhone hebt of andersom.

In tegenstelling tot de twee bovengenoemde apparaten is de Tractive GPS-tracker voor huisdieren compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en dus voor iedereen geschikt. Je kunt zelfs je hond of kat volgen via je webbrowser. Bovendien zijn onze trackers niet afhankelijk van een specifiek netwerk van gebruikers. In plaats daarvan maken ze gebruik van universele technologieën zoals GPS en het mobiele netwerk.

Samsung SmartTag: hier moet je op letten

Belangrijk is om het te hebben over de mogelijke risico’s die aan de Samsung SmartTag zijn verbonden. Een soortgelijk type tracker kan namelijk worden gebruikt voor stalking. Houd er dus rekening mee dat er misbruik kan worden gemaakt van dergelijke apparaten en let op de risico’s die een Bluetooth-tracker met zich mee kan brengen.

Een ander nadeel van de Samsung SmartTag voor huisdieren is het kleine formaat. Hierdoor kan het apparaat makkelijk worden ingeslikt door je viervoeter. Houd daarom je hond goed in de gaten als je toch besluit om de SmartTag voor je huisdier te gebruiken.

GPS-trackers voor huisdieren

bruine hond met gezin in de achtertuin

We hebben net gekeken naar het gebruik van de SmartTag voor honden, maar hoe zit het met GPS-huisdierentrackers?

Een GPS-tracker is een klein apparaat dat aan de halsband of het tuigje van je hond wordt bevestigd en waarmee je de locatie van je hond kunt zien en elke stap kunt volgen met behulp van GPS.

10 redenen om een GPS-tracker voor je hond te kopen

Met moderne GPS-trackers voor huisdieren, zoals Tractive GPS, kun je niet alleen de locatie van je hond in realtime bekijken, maar ook de activiteit van je huisdier in de gaten houden. Zo kun je zien hoeveel beweging en slaap je huisdier krijgt en kun je hem helpen in topvorm te houden.

Het belangrijkste is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het kwijtraken van je hond of kat. Dankzij een GPS-tracker kun je altijd en overal zien waar je huisdier is.

In de video hieronder kun je zien hoe de Tractive GPS DOG-tracker werkt:

Functies van Tractive GPS

De Tractive GPS-tracker zit ook boordevol geweldige functies, aangezien hij speciaal gemaakt is voor huisdieren. Enkele functies zijn:

  • LIVE-modus: vind je huisdier snel terug met locatie-updates elke 2-3 seconden.
  • Onbeperkt bereikvolg je hond of kat overal ter wereld, hoe ver hij of zij ook afdwaalt.
  • Virtuele omheining: stel een veilige zone in en ontvang een melding als je huisdier het gebied verlaat.
  • Locatiegeschiedenis: kijk waar je maatje de afgelopen 365 dagen is geweest.
  • Vind-modus: bekijk de locatie van je huisdier in de buurt (bijvoorbeeld binnenshuis).
  • Delen met familie: laat je vrienden, familie, uitlater of dierenoppas samen met jou je kat of hond volgen.
  • Activiteitenmonitoring: stel dagelijkse doelen, vergelijk de activiteit van je huisdier met die van andere en houd je trouwe viervoeter in vorm.
  • Energiebesparende zones: bespaar de batterij op plekken waar je maatje veel tijd doorbrengt.

Tractive GPS kopen

Hoe een GPS-tracker het leven van je hond kan redden

De onderstaande video is een goed voorbeeld van hoe nuttig Tractive GPS kan zijn. Deze huisdiereigenaar vertelt hoe zijn hond vast kwam te zitten in een besneeuwde rotsspleet op het Noorse platteland en hoe Tractive GPS het leven van zijn hond heeft gered.

Laten we nu eens kijken naar hoe de Tractive GPS DOG-tracker zich verhoudt tot de Samsung SmartTag.

Tractive GPS vs. Samsung SmartTag voor honden

Samsung Galaxy SmartTag
Samsung Galaxy SmartTag
Tractive GPS Dog Tracker 4
Tractive GPS DOG-tracker
Type trackerBluetooth-trackerGPS-tracker voor honden en katten
DoelVind spullen in de buurt terug.Volg elke stap van je hond of kat in realtime.
Prijs€ 29,99€ 49,99 + abonnement
CompatibiliteitWerkt alleen met Samsung-apparatenWerkt op de meeste Android- en iOS-apparaten
Afmetingen40,9 x 40,9 x 9,9 mm17,5 x 71,4 x 28 mm
Gewicht14 gram35 gram
Bereik120 meterOnbeperkt
BatterijduurBatterij gaat 1 jaar mee (verwisselbaar)Batterij gaat tot 7 dagen mee
WaterdichtheidSpatwaterdicht (IP53)100% waterdicht (IPX7)
DelenJa, met andere gebruikers in de SmartThings-appJa, met iedereen via een link of in de Tractive GPS-app
Augmented reality
Geluid
Oplaadbare batterij
Licht
Webapp
GPS
Virtuele omheining met meldingen
Activiteitenmonitoring

Conclusie over het gebruik van de Samsung SmartTag voor huisdieren

Als je je huisdier veilig wilt houden en je bent al een Samsung-gebruiker, dan kan het een goed idee zijn om een SmartTag aan de halsband van je hond of kat te bevestigen. Wil je echter volledige gemoedsrust, dan kun je beter een GPS-tracker voor huisdieren gebruiken.

De SmartTag is een Bluetooth-tracker die is bedoeld voor het terugvinden van je spullen, zoals sleutels.

GPS-trackers voor huisdieren daarentegen zijn ontworpen om je hond of kat veilig te houden. Ze zijn gemaakt om het leven van je huisdier te redden.

Terwijl de SmartTag slechts in het beperkte Bluetooth-bereik van andere Samsung-gebruikers werkt, maakt Tractive GPS gebruik van universele technologieën zoals GPS en het mobiele netwerk om ervoor te zorgen dat je je trouwe viervoeter vrijwel overal kunt lokaliseren.

Met een GPS-tracker kun je altijd de huidige locatie van je hond of kat bekijken. Gebruik dus een GPS-tracker voor huisdieren, zodat je van volledige gemoedsrust kunt genieten tijdens jullie avonturen.