Heb je een ontsnappingsartiest aan je handen en maakt dat je doodongerust? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom honden weglopen of katten weglopen, dus het kan behoorlijk stressvol zijn om constant te moeten letten op waar je huisdieren zijn. Zelfs als je duizenden euro’s hebt uitgegeven aan een fysiek hekwerk1, kunnen honden er nog steeds overheen springen. Katten kunnen er weer onderdoor kruipen, dus soms merk je niet eens dat ze al weg zijn totdat het te laat is.

In dat geval biedt een virtuele omheining een uitkomst. Met name Tractive GPS Virtuele omheining die zelfs de levens van honden en katten over de hele wereld heeft gered. Het is een slim, huisdiervriendelijk alternatief voor elektrische afrasteringen en elektronische halsbanden. Het opzetten van zo’n omheining neemt maar een paar minuten in beslag en het kost minder dan een maandelijks Netflix-abonnement.

Lees gauw alles wat je moet weten over Tractive GPS Virtuele omheining en waarom de Tractive GPS-tracker ideaal is voor huisdiereigenaren die gemoedsrust willen.

Wat is een virtuele omheining?

Een virtuele omheining is een systeem waarmee een locatie digitaal wordt afgebakend in plaats van fysiek. Tractive GPS maakt bijvoorbeeld gebruik van een combinatie van GPS en andere technologieën. Virtuele omheiningen worden vaak gebruikt om dieren binnen een bepaald gebied te houden of als onderdeel van een GPS-apparaat waarmee je altijd kunt zien waar je huisdier zich bevindt.

Virtuele omheiningen worden niet alleen ingezet bij het hoeden van vee. Huisdiereigenaren maken ook gebruik van de virtuele omheining van Tractive om de veiligheid van hun huisdieren te waarborgen voor gemoedsrust. Als huisdierenbezitter bespaar je hiermee ook een hoop geld in vergelijking met het laten plaatsen van een fysiek hekwerk.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive

Een Virtuele omheining is een terrein dat je afbakent, zodat je het kunt monitoren. Via de app kun je heel eenvoudig de virtuele omheining naar de gewenste locatie slepen of de grootte ervan aanpassen. Na het opzetten van de omheining begint Tractive GPS met het monitoren ervan. Wanneer de tracker detecteert dat je huisdier een veilige zone verlaat of een gevaarlijke zone betreedt, wordt dit gelijk weergegeven in de app. Je krijgt dan meteen een meldingZo kun je ingrijpen en voorkomen dat je huisdier te ver afdwaalt.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive sinds 2016

De meeste virtuele omheiningen maken gebruik van een GPS-tracker die aan de halsband van het huisdier wordt bevestigd in combinatie met een app of software waarmee je een gebied kunt afbakenen. Sommige halsbanden geven schokken om dieren te ’trainen’ om binnen bereik te blijven (wat niet is toegestaan in Nederland).

In tegenstelling hiermee is Tractive GPS Virtuele omheining een diervriendelijk alternatief hiervoor.

Wat is Tractive GPS?

De Tractive GPS-tracker is een lichtgewicht apparaat dat je kunt bevestigen aan de halsband of het tuigje van je hond. En als je een kat hebt, wordt de tracker geleverd met een in gewicht verstelbare veiligheidshalsband voor katten. Met behulp van de bijbehorende app op je mobiele apparaat kun je een virtuele omheining instellen. De levensreddende technologie van Tractive biedt huisdiereigenaren over de hele wereld gemoedsrust, omdat ze altijd weten waar hun maatjes zich bevinden, ongeacht hoe ver ze ook afdwalen.

Mocht je huisdier ooit weglopen, dan kun je dankzij de LIVE Tracking-functie van Tractive GPS de huidige locatie van je viervoeter bekijken en je hond of kat snel terugvinden. Daarnaast kun je genieten van de gemoedsrust dat je elke stap van je huisdier kunt volgen, waar je maatje ook heen gaat.

zwarte hond met halsband met GPS-tracker zit op het gras op de achtergrond; Tractive GPS-app op de voorgrond

Wanneer LIVE Tracking handig is

Als je hond of kat bijvoorbeeld thuis zit of in de tuin speelt, dan heb je LIVE Tracking niet nodig. In dat geval detecteert de tracker de beweging van je viervoeter en wordt er vervolgens bepaald hoe vaak de locatie van je huisdier moet worden bijgewerkt. Bovendien kun je de Radar-modus van Tractive gebruiken om je huisdier binnenshuis te lokaliseren, mocht hij zich ergens verstoppen.

Mocht je dus gaan verhuizen en je kat verstopt zich ergens, kun je hem snel en eenvoudig terugvinden, zelfs als hij zoek is.

Maar wat als je hond (of kat) toch uit huis ontsnapt en…

Dan komt Tractive Virtuele omheining goed van pas.

Ontdek GPS-trackers voor huisdieren

Wat is de Virtuele omheining van Tractive GPS?

Je kunt met elke Tractive GPS-tracker een virtuele omheining opzetten en een veilige zone, bijvoorbeeld je huis, afbakenen waar je viervoeter zich kan bevinden. Zodra je huisdier die veilige zone verlaat of betreedt, ontvang je een melding op je smartphone. Je kunt dan bij je huisdier kijken of hem mee naar huis nemen.

Virtuele omheining op de Tractive GPS-tracker

Bovendien krijgt iedereen met wie je de tracker hebt gedeeld ook een melding en kan diegene meehelpen met zoeken als dat nodig is.

blue info icon

In tegenstelling tot onzichtbare hondenhekken hoeft de Virtuele omheining van Tractive niet fysiek opgezet te worden en krijgt je huisdier geen elektrische schok als hij de omheining verlaat. Daarom is deze omheining 100% veilig voor huisdieren.

Waarom Tractive GPS ideaal is voor huisdiereigenaren

Het Tractive-apparaat is ontworpen met huisdierenbezitters in gedachten, die de veiligheid van hun viervoeters willen waarborgen en hun gemoedsrust willen behouden. Dit is wat Tractive Virtuele omheining zo bijzonder maakt:

Veiligheid voor je huisdier voor de prijs van een kop koffie

Als je een hek laat plaatsen, kan dat duizenden euro’s kosten.2 Een hekwerk kost gemiddeld tussen € 50 en € 70 per meter. En dan heb je nog de kosten voor het plaatsen en onderhoud van het hek. In vergelijking hiermee is het Tractive-apparaat en het maandelijkse abonnement een stuk betaalbaarder.

Met Tractive kun je je hond of kat veilig houden voor minder dan € 9 per maand met een Premium-abonnement van één jaar. Dat komt neer op ongeveer de prijs van een kopje koffie en een koekje per maand. Dit is zelfs betaalbaarder dan een maandelijks Netflix-abonnement.

Een vrouw die haar hond knuffelt bij een raam

Houd je huisdier in de gaten met een snelle blik op je telefoon

Het Tractiveapparaat is uitgerust met een ingebouwde simkaart, waardoor het:

Hierdoor kun je je GPS-tracker voor huisdieren eenvoudig beheren vanaf je smartphone, tablet of computer. (Je hebt wel een internetverbinding nodig).

Er zijn ook GPS-trackers zonder simkaart, maar deze bieden geen realtime tracking en zijn ook niet ontworpen voor huisdieren.

In tegenstelling hiermee is de Tractive GPS-tracker speciaal ontworpen voor huisdieren en biedt het realtime tracking. Een eenvoudige keuze, als je het ons vraagt. Met een snelle blik op je telefoon of tablet kun je dus je hond of kat in realtime volgen en indien nodig direct ingrijpen als je ziet dat je huisdier een veilige zone heeft verlaten.

Een hond die afdwaalt van een vrouw op een strand

Daarnaast werkt de Energiebesparende zone (wifi) op het Tractive-apparaat als een back-up voor de virtuele omheining. Zo kun je de batterij besparen en je huisdier veilig houden.

Instellen kost minder dan 5 minuten

Het plaatsen van een fysieke afrastering kan wel een paar dagen in beslag nemen.3 (En dat is alleen als alles goed gaat en het gebied niet te groot is.) Voor huisdieren die graag eropuit trekken, kan dit genoeg tijd zijn om te verdwalen en verdwaald te blijven.

Aan de andere kant kost het opzetten van de Tractive Virtuele omheining minder dan 5 minuten. (Je kunt het zelfs binnen een minuut instellen als je snel bent.) Je kunt het aanpassen aan je tuin en kiezen uit verschillende vormen.

Tractive Virtuele omheining

Stressvrij en schokvrij voor huishoudens met meerdere huisdieren

De Tractive GPS-tracker is ideaal, of je nu één of meer huisdieren hebt. Je kunt maximaal vijf omheiningen opzetten voor elk huisdier of elke tracker in je account. Daarnaast kun je in de app een onbeperkt aantal huisdieren volgen.

Belangrijk is dat de Virtuele omheining van Tractive GPS een schokvrij systeem. Je ontvangt onmiddellijk een melding op je apparaat als je hond of kat de virtuele omheining verlaat. Dit maakt het een diervriendelijke optie.

Tractive GPS Virtuele omheining in de app

Plezier voor het hele gezin

Het volgen van je huisdier terwijl je op reis bent, kan stressvol zijn. Maar je kunt de tracker delen met je vrienden, familie of een dierenoppas om op elk moment te controleren of je viervoeter zich binnen de veilige zone bevindt. Zo blijf je altijd op de hoogte van de locatie van je huisdier, zelfs als je op vakantie bent.

Als je merkt dat je hond of kat de ingestelde zone heeft verlaten, kun je hem in realtime volgen met de LIVE-modus:

Verpakkingen van Tractive GPS-tracker voor honden en katten

Weet altijd waar je huisdieren zijn

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje gelukkig en gezond met Wellness-monitoring. En laat anderen, zoals de uitlater of oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Ontdek Tractive GPS

Kortom, de Tractive GPS-tracker is een betaalbare en gebruiksvriendelijke tracker waarmee je de veiligheid van je huisdier in de gaten kunt houden, waar je ook bent (of waar je huisdieren ook zijn). Overweeg dus om er zelf een aan te schaffen, je virtuele omheining op te zetten en laat je tracker het werk voor je uit handen nemen terwijl je ontspant.

Tractive GPS Virtuele omheining instellen 

Nadat je de Tractive GPS-tracker hebt gekocht en deze hebt geactiveerd met een abonnement, is het opzetten van een virtuele omheining een fluitje van een cent. Je kunt de virtuele omheining gewoon in de Tractive GPS-app instellen. Zo kun je aan de slag:

Screenshot van de functie Virtuele omheining in de Tractive GPS-app
  • Open de Tractive GPS-app op je telefoon of in een webbrowser via my.tractive.com.
  • Ga naar het profiel van je huisdier of tik op het hekpictogram om aan de slag te gaan.
  • Voeg een nieuwe omheining toe en sleep het roze hekpictogram op de kaart naar een plek die je wilt afbakenen als een ‘veilige zone’ voor je hond of kat.

En klaar is Kees. Je krijgt een melding wanneer je huisdier de virtuele omheining verlaat of betreedt. Dit is allemaal mogelijk dankzij GPS en andere technologieën voor locatiebepaling die in het apparaat zijn ingebouwd.

In de video hieronder kun je zien hoe je de functie Virtuele omheining instelt in de Tractive GPS-app op een iOS-apparaat. Klik hier als je de virtuele omheining wilt instellen op een Android-apparaat.

Waar je op moet letten bij het opzetten van de Virtuele omheining met Tractive

Terwijl je de Tractive Virtuele omheining instelt, vraag je je misschien af: waarom is de minimale grootte van de virtuele omheining zo groot? De minimumgrootte van de virtuele omheining is 50 meter (radius) voor een ronde omheining en 100 x 100 meter voor een rechthoekige omheining.

Dit is puur om ervoor te zorgen dat je Tractive-apparaat de locatie van je huisdier nauwkeuriger kan bepalen. Hieronder vind je een korte uitleg:

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive

De virtuele omheining heeft een minimumgrootte vanwege de beperkingen van de huidige GPS-technologie. Als de virtuele omheining kleiner zou zijn, zouden sommige van de coördinaten binnen en buiten de veilige zone kunnen vallen. GPS-apparaten hebben moeite om coördinaten op te halen terwijl ze afgeschermd of bedekt zijn (bijvoorbeeld door bomen of gebouwen) vanwege GPS-storing. Dit kan de nauwkeurigheid van de meldingen voor de virtuele omheining verminderen. Maar als de straal van de virtuele omheining ten minste 50 meter is, is de kans groter dat je nauwkeurigere meldingen ontvangt.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive sinds 2016

In feite kunnen je huisdieren zo ver zwerven als ze willen. Maar met een virtuele omheining heb je de gemoedsrust dat ze veilig zijn, hoe ver ze ook afdwalen. En dat je ze snel en makkelijk kunt ophalen als ze een veilige zone verlaten.

Ontdek GPS-trackers voor huisdieren

10 huisdiereigenaren vertellen waarom ze de Virtuele omheining van Tractive GPS gebruiken

Je weet nu wat de Virtuele omheining van Tractive GPS is en hoe deze functie werkt, maar lees vooral ook wat deze tien huisdierenbezitters vinden van deze functie om hun honden en katten veilig te houden.

1) Een redder in nood

We wonen op het platteland en onze honden lopen vaak weg. Deze tracker is echt een redder in nood geweest. Mijn man en ik worden gelijk op de hoogte gebracht wanneer ze zich thuis buiten de ‘virtuele omheining’ bevinden en de locatie is altijd erg nauwkeurig. Het geeft ons veel gemoedsrust. Zonder het apparaat zouden we niet weten waar we moeten beginnen met zoeken.

Abby, Verenigde Staten
Een hond met Tractive GPS en tuigje in een met gras begroeid bos


2) Ik weet precies waar mijn hond is!

Ik heb de hondentracker drie en een half jaar geleden gekocht en ik kan eerlijk zeggen dat het een van de beste aankopen is die ik ooit heb gedaan. Het apparaat geeft me vooral gemoedsrust, maar het heeft me ook weleens geholpen mijn hond te vinden toen ze ergens vastzat en ik geen idee had waar ik moest beginnen met zoeken. Als je het apparaat in de LIVE-modus zet, kun je zien waar je hond zich bevindt en hem volgen. Je kunt ook een ‘virtuele omheining’ (meestal rond je huis) instellen en je krijgt een melding wanneer de hond de omheining verlaat. Ik zou niet meer zonder de tracker kunnen. Het heeft me veel rust gegeven.

Catherine, Verenigd Koninkrijk


3) Peace of mind

Heerlijk, het altijd oppassen “waar is Sam nu weer” is over! Met een melding op m’n telefoon “Sam left the virtual fence” weet ik dat hij weer aan het zwerven is! Dat het zo eenvoudig zo’n zijn hem weer te vinden had ik niet verwacht! Sam ook niet, hij voelt zich duidelijk betrapt 😊 Mijn oordeel “zeer nuttig en handig in gebruik!

Donald, Nederland


4) Blij dat onze kat weer terug is

We hebben Tractive pas een week, maar we hebben al zoveel eraan gehad. Onze kat was bij iemand die hem eten gaf en binnen een paar dagen kwamen we erachter wie het was. Ik gebruik de virtuele omheining om te zien waar mijn kat is, zodat ik hem kan ophalen als dit nodig is. We vinden het ook geweldig dat we kunnen zien waar hij naartoe gaat, aangezien hij erg actief is. Het is ongelooflijk, maar hij legt bijna elke dag wel een afstand af van 8 tot 9 km!!

Stuart, Verenigd Koninkrijk
Een kat met een Tractive GPS-tracker ​​in een zonnige omgeving buiten


5) Tractive geeft rust voor de baas en veiligheid voor de hond

Gebruik nu 2 weken tractive voor mijn hond. Je kunt goed de activiteiten volgen, maar nog het meest belangrijke, geeft een veilig en gerust gevoel dat je je hond altijd kunt traceren. De hond krijgt er zelfs meer vrijheid door. Ze kan nu heel heerlijk rennen in het bos, zonder angst voor de baas, dat ze te diep de bosjes inloopt en afdwaalt.

Karin, Nederland


6) Een geweldige manier om gemoedsrust te krijgen

We hebben de tracker drie weken geleden gekocht en het apparaat heeft ons leven veranderd! We maakten ons vaak zorgen en vroegen ons doorgaans af waar de kat heen ging. Nu weten we altijd precies waar hij is. Het klassement is een leuke functie. Zo kunnen we zien hoe actief hij is. De virtuele omheining is ook geweldig, omdat we een melding krijgen wanneer hij het gebied verlaat. Voor kattenbaasjes met avontuurlijke katten is dit apparaat een uitstekende manier om gemoedsrust te krijgen.

Lauren, Canada


7) We kunnen niet altijd bij hem zijn en met Tractive is dat ook niet nodig

We hebben sinds acht weken een Bluetick Coonhound. Mijn man en ik hadden het erover hoe we hem in de gaten konden houden en wat we konden doen als hij ooit zou weglopen. Daarom hebben we online naar verschillende GPS-trackers en onzichtbare hekken gekeken. Tractive was verreweg de beste optie. Het apparaat is klein en draagbaar. We kunnen het makkelijk aan de halsband of het tuigje van Hank bevestigen, de omheining instellen en we krijgen een melding zodra hij het gebied betreedt of verlaat!

Een hond met een Tractive GPS-tracker die in een meer staat

Dat is erg fijn. Hoewel we niet altijd bij hem kunnen zijn, is dat met Tractive ook niet nodig!! We zijn dol op deze tracker en we zouden het zeker aanraden aan iedereen met een puppy of volwassen hond!

Crystal, Verenigde Staten


8) Eenvoudig in gebruik

Mijn Tractive GPS-tracker voor honden is geweldig voor mijn dalmatiër die soms wegloopt. Ik krijg een melding wanneer hij de virtuele omheining verlaat en het apparaat is heel eenvoudig in gebruik. Het lijkt me de beste tracker op de markt en heeft het juiste formaat (niet te groot). Goede klantenservice. Ik zou het product zeker aanbevelen en ik zou niet meer zonder kunnen. Bedankt.

Lucy, Verenigd Koninkrijk


9) Als hij naar oma gaat, kunnen we zien dat hij veilig is

Tractive geeft ons gemoedsrust. We leven op het platteland aan zee. Mijn hond is erg actief en gaat graag verkennen en zwemmen. We kunnen zien waar hij is en wanneer hij de virtuele omheining verlaat. Ik vind de LIVE Tracking-functie geweldig omdat we zijn locatie in realtime kunnen volgen. Met Tractive kun je ook op andere plekken virtuele omheiningen instellen. Dus als hij naar oma gaat, kunnen we zien dat hij veilig is.

Michelle, Ierland


10) Dit kleine apparaat heeft ons leven veranderd

Dit kleine apparaat heeft mijn leven en het leven van mijn avontuurlijke één jaar oude golden retriever veranderd. Ik woon op ruim 30 hectare grond, dus het is belangrijk om te weten waar mijn viervoeter is als ze buiten is. Ze kwam nooit in de problemen, maar nu krijg ik een melding op mijn iPhone wanneer ze de virtuele omheining verlaat. Ik hoef alleen de app te openen om haar locatie in realtime te bekijken. Ze gaat meteen naar huis als ik haar een ‘geluid’ stuur, waar ze ook is. De app is gebruiksvriendelijk. Ik raad iedereen die een huisdier heeft Tractive GPS aan. We bevestigen ook GPS-trackers aan onze sleutels en bagage, dus waarom niet aan onze hond! 🐾🐾

Brenda, Verenigde Staten
Tractive GPS Virtuele omheining voor honden en katten tutorial infographic
Eigenaar van cattery en trainer, Clair Chesterman

De Tractive GPS-tracker is de beste tracker voor katten die je kunt kopen en deze behoort tot de top wat betreft kwaliteit. Ik kan eenvoudig veilige zones instellen, zoals mijn huis, en zodra mijn kat die zone verlaat, krijg ik meteen een melding.

Deze tracker heeft waarschijnlijk het leven van mijn kat gered toen ze een vogel achtervolgde en verdwaald raakte. Ze was behoorlijk geschrokken, maar dankzij de GPS-tracker kon ik haar snel lokaliseren. De chip van de Tractive GPS-tracker berekent regelmatig de locatie van mijn kat en werkt de kaart elke 2 tot 3 seconden bij. Bovendien heeft het een handige lichtfunctie die helpt bij het lokaliseren van mijn viervoeter in de avond.”

– Clair Chesterman, eigenaar van CFA- en CCA-geregistreerd bedrijf, FluffyMeowPaws4

Ontdek GPS-trackers voor huisdieren

Waarom kiezen voor de Virtuele omheining van Tractive GPS?

Een fysieke omheining kan behoorlijk duur zijn en het kost tijd om te installeren. Bovendien kan je hond er nog steeds onderdoor graven of eroverheen springen. En dan zijn er nog hekken en trainingshalsbanden die elektrische schokken gebruiken, wat geen diervriendelijke optie is.

Als je op zoek bent naar een slim, betaalbaar en diervriendelijk alternatief waarbij je een actieve rol kunt spelen in de veiligheid van je huisdier, overweeg dan om een Tractive GPS-tracker aan te schaffen en stel gelijk een virtuele omheining in. De tracker kan eenvoudig aan de halsband of het tuigje van je hond worden bevestigd, of als je voor een GPS-tracker voor katten hebt gekozen, wordt deze geleverd met een veiligheidshalsband voor katten. Na aanschaf van de GPS-tracker betaal je bijvoorbeeld maar € 8 per maand voor een Premium-abonnement van een jaar. Dit is een kleine prijs om te betalen voor de veiligheid van je viervoeter en voor je gemoedsrust.

Wil je zien hoe de Virtuele omheining van Tractive GPS werkt. Bekijk dan het filmpje hieronder:

Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met een vriend! En vergeet je niet aan te melden voor de nieuwsbrief van Tractive voor exclusieve kortingen en nuttige tips voor huisdiereigenaren.