Om du vill kunna spåra din hund eller katt kanske du är nyfiken på Samsung SmartTag? Då är du långt ifrån ensam. Att hunden eller katten springer bort är en ren mardröm för en husse eller matte. Men fungerar en Samsung SmartTag för husdjur? Och vad är det? Jo, SmartTag och SmartTag Plus är i grunden Android-versioner av Apple AirTag och är alltså Bluetooth-drivna enheter för att hitta saker.

Med dessa nya enheter, såsom SmartTag, är det enklare än någonsin att hitta borttappade nycklar eller väskor. Men du vill säkert veta: kan Samsung SmartTag användas för husdjur? Kan du spåra din hund eller katt med en SmartTag? Vad är skillnaden mellan en SmartTag och en GPS-tracker för katter och hundar?

Nu är det dags att jämföra! Hur fungerar en SmartTag jämfört med en GPS-tracker och vilket alternativ är bäst för din fyrbenta vän? 👇

Vad är en Samsung SmartTag?

Precis som en Tile eller Apple AirTag är en Samsung SmartTag en liten Bluetooth-spårare som används för att hitta saker. Den kan fästas på nycklarna, bilen, handväskan eller andra ägodelar för att hjälpa dig att hitta dem. En SmartTag har batteritid som räcker i ett år och ett par ytterligare funktioner såsom ljud och förstärkt verklighet.

Hur fungerar en SmartTag?

En Samsung SmartTag identifierar plats baserat på andra Samsung-enheter i området. Sedan skickas platsuppgifterna till din mobil. Eftersom enheten är beroende av Bluetooth Low Energy (BLE) kan en SmartTag endast kommunicera med din mobil om den är inom Bluetooth-räckvidd, vilket är cirka 120 meter. En Samsung SmartTag utanför denna räckvidd kan hittas offline med hjälp av SmartThings Find.

blue info icon

Precis som Apple AirTags som är beroende av andra iOS-enheter för att fungera använder en Samsung SmartTag ett nätverk av Samsung-enheter i närheten för att registrera platsuppgifter.

Det innebär att en SmartTag är det perfekta verktyget för att hitta en borttappad ryggsäck i närheten av skolan, där det säkert finns många andra Galaxy-användare. Eller så kan du använda enheten för att hitta din cykel i en stad fylld av Samsung-användare.

Du kan se hur en Samsung SmartTag fungerar i videon nedan.

SmartTag för husdjur: fungerar en Samsung Galaxy SmartTag för hundar eller katter?

I teorin kan du sätta en Samsung SmartTag på hunden eller katten. Men kom ihåg att en SmartTag behöver andra Samsung-enheter för att fungera. Så även om det rent tekniskt går att använda för att hitta hunden är det inte det bästa verktyget om du vill få sinnesro.

Vi använder oss av ett exempel: du befinner dig i ett skogsområde när hunden hittar en intressant doft och följer den. Plötsligt kan du inte se hunden, som springer djupt in i skogen. Du vet inte vilket håll hunden sprang åt, eller hur långt. Det är osannolikt att det finns särskilt många Samsung-användare i området. Det innebär att en SmartTag är helt värdelös i den här situationen.

pink triangle graphic with exclamation

Ta det säkra före det osäkra: istället för att använda en Bluetooth-enhet med begränsad räckvidd för att hitta ditt husdjur rekommenderar vi en GPS-tracker som designats specifikt för hundar och katter, som Tractive GPS.

Har en SmartTag GPS?

Likt Apple AirTag saknar Samsung SmartTag GPS. Det går endast att hitta enheten genom att använda ett nätverk av andra Samsung-enheter. Däremot har en Tractive GPS-tracker för katt eller hund både en GPS-enhet och 4G-teknik. Det innebär att du kan spåra din hund eller katt i realtid i hela världen, vart du än har mobiltäckning och med obegränsad räckvidd.

Förpackning för Tractive GPS-tracker för hundar

Tappa aldrig bort hunden

Följ varje steg i realtid med obegränsad räckvidd. Få notiser om hunden springer bort. Håll vovven i form med aktivitetsspårning. Låt andra (som hundvakten) spåra med dig.

Köp Trackers för hund och katt

Samsung SmartTag eller SmartTag Plus?

Utöver sin SmartTag (350 kr) erbjuder Samsung en SmartTag Plus (400 kr). Den viktigaste skillnaden mellan de två versionerna är att en SmartTag Plus även har ultra-bredbandsanslutning, utöver Bluetooth. Den kan även använda mobilens bakåtriktade kamera för att identifiera din SmartTag (så länge du har en av de senaste Samsung Galaxy-mobilerna).

Samsung SmartTag eller Apple AirTag?

Samsungs SmartTag och Apples AirTag har skapats för samma syfte: för att hålla ett öga på personliga ägodelar som enkelt tappas bort, som nycklarna eller cykeln. De fungerar på samma sätt, genom att använda andra enheter inom samma nätverk (Apple eller Samsung) för att hitta din SmartTag eller AirTag.

De två produkterna är mycket snarlika. Den viktigaste skillnaden är att AirTag endast är kompatibel med Apple-enheter och SmartTag endast är kompatibel med Samsung Galaxy-enheter. Alltså kan du inte använda en Samsung SmartTag om du har en iPhone, eller vice versa.

Ett bättre alternativ för din hund eller katt: Tractive GPS är ett populärt märke som erbjuder GPS-trackers för husdjur. Våra trackers är kompatibla med både Android- och iOS-enheter. Alltså passar de alla. Du kan till och med spåra din katt eller hund i webbläsaren. Och våra trackers är inte beroende av ett specifikt nätverk av användare för att fungera. Istället använder de universal teknik såsom GPS och mobilnätverket.

Samsung SmartTag: vad bör du tänka på?

Kom ihåg att en Samsung SmartTag medför potentiella risker. Till exempel har Apples AirTag, en snarlik enhet, använts för stalking. Alltså bör du vara försiktig och tänka på de möjliga riskerna som enheten kan medföra för dig eller dina nära och kära.

En annan nackdel med att använda en Samsung SmartTag för husdjur? Enheten är så liten att den lätt kan sväljas av en nyfiken vovve. Alltså är det en god idé att hålla ett öga på hunden om du har en SmartTag i närheten.

GPS-trackers för husdjur: vad är de, och hur fungerar de?

brun hund i trädgård med familj

Nu när vi har tagit en titt på Samsungs SmartTag ska vi jämföra enhetens funktioner med GPS-trackers för husdjur.

En GPS-tracker för hund är en liten enhet som fästs på hundhalsbandet och låter dig se hundens plats, och följa varje steg, med hjälp av GPS.

10 anledningar att köpa en hund-GPS

Utöver global spårning i realtid kan moderna GPS-enheter som Tractive GPS låta dig hålla ett öga på husdjurets aktivitet. Alltså kan du se hur mycket träning och sömn din fyrbenta vän får, och hålla ett öga på formen och hälsan.

Viktigast av allt: med en GPS-tracker för husdjur behöver du inte oroa dig för en bortsprungen hund eller katt. Du kan när som helst se exakt var ditt husdjur är.

Du kan se hur Tractive GPS hundpejl fungerar i videon nedan:

Tractive GPS-funktioner

Tractives GPS-tracker för husdjur har även massor av fan-tass-tiska funktioner, eftersom den har skapats specifikt för fyrbenta vänner:

  • LIVE-läge: hitta ditt husdjur på nolltid, med platsuppdateringar var 2:a till 3:e sekund.
  • Obegränsad räckvidd: spåra din hund eller katt var du än befinner dig och hur långt bort ditt husdjur än beger sig.
  • Virtuella staket: skapa ett tryggt område och få en notis om ditt husdjur lämnar det.
  • Platshistorik: se var din fyrbenta vän har varit under de senaste 365 dagarna.
  • Hitta-läge: se hundens eller kattens plats när ni är nära varandra, till exempel hemma.
  • Familjedelning: låt vännerna, familjen, hundrastaren och hundvakten spåra ditt husdjur tillsammans med dig.
  • Aktivitetsspårning: ange dagliga mål, se hur det går för andra husdjur och håll din fyrbenta vän i form.
  • Energisparande zoner: spara batteritid på platser där ditt husdjur tillbringar mycket tid.

Skaffa din hundpejl

Så kan en GPS-tracker rädda hundens liv

Ta en titt på videon nedan för att se hur en Tractive GPS-tracker kan rädda hundens liv. I videon delar en man berättelsen om hur hans hund fastnade i en iskall och snöfylld skreva på landsbygden i Norge, och hur Tractive GPS lät honom rädda hunden. Varning för dramatik 😅

Nu ska vi göra en jämförelse mellan Tractive GPS hundpejl och Samsungs SmartTag.

Tractive GPS jämfört med Samsung SmartTag för hundar

Samsung Galaxy SmartTag
Samsung Galaxy SmartTag
Tractive GPS Dog Tracker 4
Tractive GPS hundpejl
Typ av trackerBluetooth-tracker för att hitta föremålGPS-tracker för hund och katt
Avsedd användningTagga och hitta borttappade saker, som nycklar och väskor, när de är i närheten.Följ hundens eller kattens varje steg i realtid. Tappa aldrig bort ditt husdjur.
Kostnad350 kr599 kr + abonnemang
MobilkravEndast kompatibel med Samsung-enheterFungerar med de flesta Android- och iOS-enheterna
Mått40,9 x 40,9 x 9,9 mm17,5 x 71,4 x 28 mm
Vikt14 gram35 gram
RäckviddUpp till 120 meterObegränsad
Batteritid1 år, utbytbartUpp till 7 dagar på en laddning
VattentäthetVattenresistent (IP53)100% vattentät (IPX7)
DelningJa, med andra användare i SmartThings-appenJa, med vem som helst med länk eller i Tractive GPS-appen
Förstärkt verklighet
Ljud
Laddningsbart batteri
Ljus
Webb-app
GPS
Virtuella staket med notiser
Aktivitetsspårning

Sammanfattning om Samsung SmartTag för husdjur

Om du vill skydda din fyrbenta vän och redan använder Samsung kan du med fördel sätta en SmartTag på katt- eller hundhalsbandet. Men för att få riktig sinnesro måste du använda en GPS-tracker för husdjur.

En SmartTag är en Bluetooth-enhet för att hitta föremål, som borttappade nycklar och väskor.

En GPS-tracker för husdjur har däremot utformats för att skydda din fyrbenta vän. Den är bokstavligen en räddare i nöden för ditt husdjur.

En SmartTag fungerar bara inom en begränsad Bluetooth-räckvidd, och i närheten av andra Samsung-användare. Tractive GPS använder däremot universal teknik såsom GPS och mobilnätverk för att se till att du kan spåra ditt husdjur i princip var som helst.

Oberoende av hur långt hemifrån ditt husdjur beger sig kan du hitta din fyrbenta vän med en GPS-tracker. Dessutom får du total sinnesro och friheten att njuta av era äventyr tillsammans.