Karkaileva lemmikki voi aiheuttaa paljon huolta. Koirat ja kissat voivat karata monista eri syistä, ja lemmikin pitäminen silmällä joka hetki voi olla stressaavaa. Ja vaikka olisit käyttänyt satoja tai jopa tuhansia euroja fyysisen aidan rakentamiseen1, koira saattaa silti onnistua hyppäämään sen yli tai kissa livahtaa sen alta. Joskus et ehkä edes huomaa lemmikin karanneen ennen kuin on melkein liian myöhäistä, ja joudut kuluttamaan aikaa ja rahaa sen etsimiseen.

Tässä virtuaaliaidat tulevat mukaan kuvaan – erityisesti Tractive GPS -virtuaaliaita, joka on pelastanut monen koiran ja kissan hengen eri puolilla maailmaa. Alle viidessä minuutissa määritettävä ja Netflix-kuukausitilausta edullisempi virtuaaliaita tarjoaa älykkään ja eläinystävällisen vaihtoehdon sähköaidoille ja sähköpannoille.

Nyt kerromme kaiken tarpeellisen Tractive GPS:n virtuaaliaidasta ja siitä, miksi se on tehty juuri sinunlaisiasi lemmikinomistajia ajatellen.

Mikä on virtuaaliaita?

Virtuaaliaita on järjestelmä, jonka avulla voi luoda digitaalisen aitauksen fyysisen sijaan. (Esimerkiksi Tractive GPS -virtuaaliaita käyttää GPS- ja muita teknologioita.) Virtuaaliaitoja käytetään fyysisten aitojen asemesta eläinten pitämiseen tietyssä tilassa tai osana GPS-seurantajärjestelmää. Järjestelmän avulla voit tietää eläimen tai lemmikin olinpaikan joka hetki.

Virtuaaliaitoja käytetään usein karjataloudessa, mutta myös monet kaltaisesi lemmikinomistajat käyttävät Tractiven virtuaaliaitaa halutessaan varmistaa lemmikkinsä turvallisuuden ja oman mielenrauhansa. (Samalla he säästävät rahaa, koska heidän ei tarvitse pystyttää fyysistä aitaa.)

Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer

”Virtuaaliaita on käyttäjän (eli sinun) luoma jatkuvasti valvottu alue. Voit helposti siirtää sitä tai muuttaa sen kokoa sohvalla istuessasi. Kun olet määritellyt tietyn alueen, Tractive GPS alkaa valvoa sitä. Heti kun paikannin tunnistaa lemmikin olevan turva-alueen ulkopuolella tai vaara-alueella, järjestelmä havaitsee muutoksen valvonta-alueella. Näin saat ilmoituksen saman tien ja voit lähteä lemmikkisi perään ja estää sitä harhautumasta liian kauas.”

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Useimmat virtuaaliaidat toimivat pantaan kiinnitettävän GPS-paikantimen avulla ja käyttävät sovellusta tai ohjelmistoa, jossa rajat voi vetää. Joissakin ratkaisuissa käytetään fyysistä aitaa tai sähköpantaa, joka ”kouluttaa” eläintä sähköiskuilla pysymään tietyllä alueella. (Eläinlääkärit ja eläinten oikeuksien puolustajat ovat ehdottomasti sähköpantoja vastaan.)

Tractive GPS -virtuaaliaita on eläinystävällinen vaihtoehto. Selitämme miksi.

Mikä on Tractive GPS?

Tractive GPS on kevyt GPS-seurantalaite, jonka voi kiinnittää koiran pantaan tai valjaisiin. (Kissojen mallissa mukana tulee painon mukaan säädettävä turvapanta.) Virtuaaliaidan voi määrittää sovelluksessa ja laitteella. Tractiven pelastava teknologia on antanut mielenrauhaa monille kaltaisillesi lemmikinomistajille ympäri maailmaa. He tietävät aina, missä heidän lemmikkinsä on, kuinka kauas se sitten vaeltaakin.

Kuvassa on esimerkki Tractiven LIVE-tilasta, jossa lemmikkiä seurataan reaaliaikaisesti. Se päivittää liikkuvan lemmikin sijainnin, jotta pysyt sen jäljillä ja löydät sen paikasta riippumatta. Voit olla rauhallisin mielin, sillä voit seurata kamusi jokaista askelta, minne se meneekin.

taustalla nurmikolla istuva musta koira, jolla on gps-panta, etualalla Tractive GPS -sovellus

Live-seurannan käyttötilanteet

Live-seuranta ei aina ole tarpeen (jos lemmikki on esimerkiksi turvallisesti sisällä tai kotipihalla). Näissä tilanteissa paikannin tunnistaa lemmikin liikkeet ja määrittää niiden perusteella, kuinka usein sen ilmoitettava sinulle lemmikkisi sijainnista. Silloinkin voit käyttää Tractiven innovatiivisia sisätiloihin tarkoitettuja seurantatoimintoja (kuten Bluetoothilla toimivaa Tutka-tilaa).

Kun siis muutat seuraavan kerran uuteen kotiin ja kissasi menee jonnekin piiloon, löydät sen helposti.

Mutta mitä jos koirasi (tai kissasi) pääsee ulos ja…

  • lähtee jonkin metsäneläimen perään?
  • hyppää aidan yli lähteäkseen tapaamaan naapuruston kiimassa olevia narttukoiria?
  • livahtaa johonkin syrjäiseen kolkkaan piileksimään kipeänä tai synnyttämään?
  • päätyy reviiritappeluihin eikä selviydy kotiin?
  • harhautuu jonnekin vaaralliseen paikkaan, jossa se voi loukkaantua?
  • menee jonnekin, mistä se voi saada jonkin tartunnan tai pahan hajun (jonka se sitten tuo kotiin)?

Tässä Tractive GPS -virtuaaliaita osoittaa hyödyllisyytensä.

Mikä on Tractive GPS -virtuaaliaita?

Millä tahansa Tractive GPS -paikantimella voit määrittää virtuaaliaidan kodin, mummolan, toimiston tai muun lemmikille turvallisen paikan ympärille. Saat hälytyksen älypuhelimeesi heti kun koirasi tai kissasi poistuu virtuaaliselta turva-alueelta tai saapuu sille. Sitten voit käydä tarkistamassa lemmikkisi tilanteen tai hakea sen kotiin.

Tractive GPS -virtuaaliaita

Myös kaikki ne, joiden kanssa olet jakanut paikantimen, saavat ilmoituksen ja voivat tarvittaessa auttaa etsimään karkulaista.

blue info icon

Toisin kuin sähköaidat, Tractiven virtuaaliaita ei vaadi fyysistä asennusta eikä anna lemmikille sähköiskuja sen ylittäessä rajan. Tämä GPS-aita on siis täysin turvallinen nelijalkaisille ystävillesi.

Miksi Tractive GPS -virtuaaliaita sopii juuri sinunlaisillesi lemmikinomistajille?

Tractive GPS:n ovat tehneet lemmikinomistajat lemmikinomistajille eli kaikille niille, jotka haluavat pitää lemmikkinsä turvassa ja pitää sen luottamuksen. Tässä aluksi muutama tapa, joilla Tractive GPS -virtuaaliaita erottuu joukosta:

Pidä lemmikkisi turvassa kahvin ja pullan hinnalla kuussa

Tractive-laite palvelutilauksineen on sekä hankinta- että ylläpitokustannuksiltaan edullisempi kuin fyysinen aita. Fyysisen aidan rakennuskustannukset voivat kohota jopa tuhansiin euroihin.2 (Ja tässä puhutaan vain rakentamisesta, johon pitää lisätä kulumisesta aiheutuvat kunnossapitokustannukset.)

Tractiven avulla pidät koirasi tai kissasi turvassa 6 eurolla kuussa Premium-vuositilauksella (siis kahvin ja pullan hinnalla kuussa, tai hieman Netflixin peruspakettia edullisemmin).

Nainen halaa koiraansa ikkunapenkillä

Seuraa lemmikkiäsi kätevästi puhelimesta

Tractive-laitteessa on kiinteä SIM-kortti, jonka ansiosta se

Voit siis hallita GPS-aitoja ja -paikantimia älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella (muista vain, että tarvitset nettiyhteyden).

SIM-kortittomia GPS-paikantimia on toki olemassa. Tarjoavatko ne reaaliaikaisen paikannuksen? Eivät. Onko ne tehty nimenomaan lemmikeille? Ei.

Tractive GPS:n kohdalla vastaus molempiin on kyllä. Meidän mielestämme valinta on helppo. Voit seurata koiraasi tai kissaasi reaaliaikaisesti puhelinta tai tablettia vilkaisemalla ja pystyt heti reagoimaan, jos huomaat kamusi joutuvan vaarallisille teille.

Koira kävelee poispäin naisesta rannalla

Lisäksi Tractive-laitteen virransäästöalue (Wi-Fi) toimii varavirtuaaliaitana. Sen avulla säästät akkua ja pidät samalla lemmikkisi turvassa.

Määritys alle viidessä minuutissa

Fyysisen aidan pystyttäminen vie keskimäärin 2–3 päivää3 (jos kaikki muu on kunnossa eikä piha ole valtava). Jos koirasi on kova karkaamaan, se ehtii siinä ajassa jo eksyä ja jäädä kadoksiin.

Tractive-virtuaaliaidan määrittäminen taas kestää alle viisi minuuttia (jopa alle minuutin, jos olet tosi nopea). Sen muodon voi mukauttaa epäsäännölliseenkin pihaan, ja valittavana on myös erilaisia valmiita muotoja:

VF

Stressitön ja kivuton seurantakeino monen lemmikin talouksiin

Tractive on kätevä apuväline, onpa sinulla yksi lemmikki tai kokonainen lauma. Voit määrittää enintään viisi aitaa kullekin tililläsi olevalle lemmikille tai paikantimelle. Sovelluksella voit seurata niin montaa lemmikkiä kuin haluat.

Mikä tärkeintä, Tractive-virtuaaliaita ei käytä sähköiskuja. Se vain hälyttää heti laitteellasi, jos koirasi tai kissasi lähtee virtuaaliaidan alueelta. Se on siis lemmikkiystävällinen ja eläinlääkärien suosima vaihtoehto.

Tractive GPS -virtuaaliaita sovelluksessa

Hauskaa koko perheelle

Lemmikin seuraaminen lomamatkalla voi aiheuttaa stressiä. Onneksi voit jakaa paikantimen kavereiden, perheenjäsenten tai lemmikkivahdin kanssa, jotta he voivat tarkistaa milloin vain, onko lemmikki turva-alueella. Voit siis pitää silmällä lemmikkisi liikkeitä myös lomamatkalla

Mitä tehdä, jos koira tai kissa karkaa virtuaaliaidan alueelta? Seuraa sitä ja paikanna se Tractiven LIVE-tilan avulla:

Tractive CAT Mini- ja Tractive DOG -paikantimien pakkaukset

Tiedät aina, missä lemmikkisi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos kamusi vaeltaa liian kauas. Hyvinvoinnin seurannalla pidät sen terveenä ja tyytyväisenä. Muutkin, vaikkapa lenkittäjä tai lemmikkivahti, voivat pitää lemmikkiäsi silmällä.

Tutustu Tractiveen

Yhteenveto:Tractive GPS on edullinen, eri puolilla maailmaa toimiva paikannin, jolla voit huolehtia lemmikkisi turvallisuudesta mistä ja missä vain. Hanki omasi, määritä virtuaaliaita ja anna paikantimen hoitaa hommat, kun itse otat rennosti.

Tractive GPS -virtuaaliaidan määrittäminen

Kun olet aktivoinut Tractive GPS -paikantimen palvelutilauksella, virtuaaliaidan määrittäminen onnistuu huippuhelposti. Aita määritetään kokonaan Tractive GPS -sovelluksessa. Näin pääset alkuun:

Tractive GPS -virtuaaliaita sovelluksessa
  • Avaa Tractive GPS -sovellus puhelimessa tai mene nettiselaimella osoitteeseen my.tractive.com.
  • Avaa lemmikkisi profiili tai napauta aitakuvaketta.
  • Lisää uusi aita vetämällä ja pudottamalla vaaleanpunainen aitakuvake kartalla siihen kohtaan, jonka haluat merkitä koirasi tai kissasi turva-alueeksi.

Voilà! Saat ilmoituksen, jos lemmikkisi – paikannin pannassaan – poistuu virtuaaliaidan alueelta tai saapuu sille. Tämä kaikki on GPS:n ja laitteen muiden hyödyllisten paikannusteknologioiden ansiota.

Alla olevasta videosta näet, miltä virtuaaliaidan määritys Tractive GPS -sovelluksessa näyttää iOS-järjestelmällä. Täältä taas näet, miten virtuaaliaita määritetään Androidilla.

Mitä pitää ottaa huomioon Tractive GPS -virtuaaliaidan määrittämisessä?

Kun määrität Tractive GPS -virtuaaliaitaa, sinua saattaa ihmetyttää, miksi pienin koko on niin… suuri? Virtuaaliaidan säteen pitää olla vähintään 50 metriä. Jos siis määrität neliönmuotoisen virtuaaliaidan, sen mittojen pitää olla vähintään 100 x 100 m.

Tämän tarkoituksena on varmistaa, että Tractive-laite pystyy määrittämään lemmikin sijainnin tarkemmin. Selitys:

Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems

Virtuaaliaidan kokorajoitus johtuu GPS:n rajoitteista. Jos virtuaaliaita on hyvin kapea, jotkin lasketuista koordinaateista saattaisivat osua määritetyn alueen ulko- ja sisäpuolelle. Tämä johtuu paikantimen ja satelliittien välissä olevista esteistä (kuten puista tai rakennuksista), jotka saattavat vaikeuttaa GPS-signaalin välittymistä paikantimeen. Se voi heikentää hieman paikantimen tarkkuutta ja siten virtuaaliaidan tehokkuutta. Pitämällä virtuaaliaidan säteen vähintään 50 metrissä saat todennäköisemmin tarkempia ilmoituksia.

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Kun asiaa oikein ajatellaan, lemmikkien vaellusten pituudella ei oikeastaan ole rajoja. Virtuaaliaidan ansiosta voit olla rauhallisin mielin lemmikkisi lähtiessä retkilleen, sillä tiedät sen olevan turvassa. Tiedät myös, että voit käydä hakemassa sen helposti takaisin heti, jos se harhautuu turva-alueen ulkopuolelle.

10 lemmikinomistaja kertoo, miksi he ovat ihastuneet Tractive GPS -virtuaaliaitaan

Nyt tiedät, mikä Tractive GPS -virtuaaliaita on ja miten se toimii. Seuraavaksi lemmikinomistajat ja Tractive GPS:n käyttäjät kertovat, mikä heistä on parasta ominaisuudessa, joka auttaa heitä pitämään lemmikkinsä turvassa.

1) Tämä on osoittautunut oikeaksi pelastukseksi

Asumme hyvin syrjäisellä maaseudulla, ja koiramme karkailevat usein. Paikannin on ollut meille pelastus. Sekä minä että mieheni saamme nopeasti ilmoituksen, kun koiramme lähtevät kotimme virtuaaliaidan ulkopuolelle, ja niiden sijainti on aina ollut tarkka. Se antaa meille valtavasti mielenrauhaa. Ilman sitä meillä ei olisi aavistustakaan, mistä lähteä etsimään koiriamme.

Abby, USA
Koira, jolla on Tractive GPS valjaissa, makaa ruohikossa


2) Tiedän koirani olinpaikan tarkalleen!

Ostin koirapaikantimen kolme ja puoli vuotta sitten, ja voin rehellisesti sanoa, että se on yksi parhaista ostoksistani. Ensisijaisesti se antaa minulle mielenrauhaa, mutta muutamassa tapauksessa se on auttanut minua paikantamaan lemmikkini sen jäätyä jumiin kun en muuten olisi tiennyt mistä suunnasta aloittaa. Live-tilassa voit nähdä missä sinä ja koirasi olette ja voit seurata sen liikkeitä. Voit myös vetää ”virtuaaliaidan” (yleensä kotitalon ympärille), ja paikannin ilmoittaa kun koira poistuu sen alueelta. Minulle se merkitsee, että lapset ovat vieneet sen lenkille. En haluaisi olla ilman paikanninta. Se saa oloni rauhallisemmaksi.

Catherine, UK


3) FitBitin ja sähköaidan hyödyt ilman niiden haittapuolia

Meillä on iso ulkokissa joka vaeltelee paljon, mutta naapurustossamme on havaittu usein kojootteja. Tractivella näemme aina, missä kissamme on. Se on vähän niin kuin Fitbit + sähköaita ilman aidan haittoja. Aidan voi vetää mille etäisyydelle tahansa, ja saat ilmoituksen lemmikin poistuessa sen alueelta. (Tämä mahdollistaa sähköaitatyyppisen ratkaisun ilman sähköpantaa.)

Emma, USA


4) Onnellinen kissamme paluusta

Meillä on ollut Tractive vasta muutaman viikon, mutta siitä on ollut suuri apu. Joku on pitänyt ja ruokkinut kissaamme, mutta saimme parissa päivässä selville, kuka niin tekee. Käytän virtuaaliaitaa, joka kertoo missä kissani on, jotta voin tarvittaessa hakea sen takaisin. Meistä on myös hauskaa seurata, minne se menee, sillä se on tosi aktiivinen. Emme voi uskoa että se kävelee 5–6 mailia lähes joka päivä!!

Stuart, UK
Mustavalkoinen kissa, jolla on Tractive GPS, ulkona


5) Se opettelee rajojaan… En ole huolissani

Uudet pennut ovat 11 kuukauden ikäisiä eikä tiluksillamme ole aitaa. Meillä on 14-vuotias koira, joka tuntee rajat eikä karkaa. Naapurilla on paikannin ja hän kertoi tykkäävänsä siitä, joten ostin sen nuorimmalle koiralleni. Kun puin sille paikantimen, päästin molemmat ulos yhdessä, ja nyt se oppii rajat vanhemmalta koiralta enkä huolestu sen takia, koska katson paikanninta ja tiedän, missä se on.Se on aika siistiä, tykkään tästä laitteesta ja mielenrauhasta.

Joe, USA


6) Mahtava tapa saada mielenrauhaa

Saimme paikantimen kolmisen viikkoa sitten ja se on mullistanut elämämme! Olimme usein huolissamme kissastamme, mutta nyt tiedämme tarkalleen missä se milloinkin on. Tuloslistaominaisuus on tosi kiva ja se, että näemme kuinka aktiivinen kissamme on. Virtuaaliaita on myös mahtava, se hälyttää kun kissa poistuu naapurustosta. Kaikille seikkailunhaluisten kissojen omistajille tämä paikannin on mahtava tapa saada mielenrauhaa.

Lauren, Kanada


7) Emme voi aina olla sen luoda, mutta Tractiven ansiosta ei tarvitsekaan

Saimme sinisen pesukarhukoiramme noin 8 viikkoa sitten. Kävin mieheni kanssa keskustelun siitä, miten voisimme pitää sitä silmällä ja miten löytäisimme sen jos se lähtisi tontilta. Menimme nettiin ja tutkimme gps-paikannusta ja sähköaitoja.Tractive oli selvästi paras ja tarjosi etsimämme, pieni ja kannettava, voimme laittaa sen Hankin pantaan tai valjaisiin ja määrittä aidan ja gps:n sen leikkipaikkaan ja heti kun se tulee aidan alueelle tai lähtee siltä saamme ilmoituksen.

Koira, jolla on Tractive GPS -paikannin, seisoo järvessä

Se on mahtava, koska emme aina voi olla koiramme luona, mutta Tractiven ansiosta meidän ei tarvitsekaan! Tämä on mahtava ja suosittelemme sitä ehdottomasti kaikille, jotka haluavat helpottaa arkeaan koiranpennun tai aikuisen koiran kanssa!

Crystal, USA


8) Se on huisin helppo käyttää

Tractive-koirapaikantimeni on ollut tosi hyvä dalmatialaisellani, joka lähtee joskus vaeltelemaan. Se hälyttää, kun koira poistuu virtuaaliaidan alueelta, ja on tosi helppokäyttöinen. Se vaikuttaa saatavilla olevista vaihtoehdoista parhaalta, on mainion kokoinen eikä lainkaan kömpelö. Saamani asiakastuki on ollut loistavaa – silloin harvoin, kun olen sitä tarvinnut. Suosittelen ehdottomasti enkä enää olisi ilman, kiitos.

Lucy, UK


9) Tiedämme sen olevan turvassa, kun se käy mummolassa

Tractive merkitsee meille mielenrauhaa. Asumme maaseudulla meren äärellä. Kultainennoutajani on tosi aktiivinen ja tykkää tutkimusretkistä ja kahlaamisesta. Tiedämme, missä se on ja kun se on poistunut virtuaaliaidan alueelta. Tykkään live-seurannasta, jolla voimme seurata sen olinpaikkaa reaaliajassa. Tractivella voi määrittää virtuaalirajoja myös muualle, joten tiedämme sen olevan turvassa sen käydessä mummolassa.

Michelle, Irlanti


10) Tämä pikku laite on mullistava

Tämä pikku laite on ollut mullistava minulle ja vuoden vanhalle seikkailunhaluiselle kultaisellenoutajalleni. Asun reilun kolmen hehtaarin tontilla ja halusin tietää kultsini sijainnin sen ollessa ulkona. Se ei ole koskaan ollut vaarassa, mutta nyt saan ilmoituksen iPhoneeni sen poistuessa virtuaaliaidan alueelta. Voin avata sovelluksen ja näen sen sijainnin reaaliajassa. Saan ilmoituksen myös sen saapuessa virtuaaliaidan alueelle. Lähetän sille äänimerkin, ja se tulee heti kotiin, missä se sitten onkin. Sovellus on helppokäyttöinen ja suosittelen Tractive GPS:ää kaikille lemmikinomistajille. Jos käytämme GPS:ää matkalaukkujen ja avaimien kanssa, miksemme myös koiran! 🐾🐾

Brenda, USA
Infografiikka: virtuaaliaidan määrittäminen
Cattery owner and trainer, Clair Chesterman

”Tractive on alan johtava kissojen GPS-paikannin. Se on markkinoiden laadukkain kissapaikannin. Pystyin määrittämään kotini alueen turva-alueeksi, ja saan hälytyksen heti kun kissani menee ulos.

Se luultavasti pelasti kissani hengen, kun se kerran lähti linnun perään ja eksyi. Se oli peloissaan, ja löysin sen GPS-paikantimen avulla. Tractiven siru laskee kissan sijainnin usein ja päivittää sen kartalla 2–3 sekunnin välein. Lisäksi merkkivalo auttaa karvatassun turvaamisessa yöllä.”

– Clair Chesterman, FluffyMeowPaws-nimisen kissatalon ja sijaiskotiyrityksen omistaja3

Tutustu Tractiveen

Olisiko Tractive GPS -virtuaaliaita hyvä valinta sinulle?

Onko sinulla muutama tuhat euroa takataskussa ja 2–3 päivää aikaa fyysisen aidan rakentamiseen? (Varoitus: koira voi silti kaivautua sen alta tai hypätä sen yli.) Sähköiskuilla lemmikkiä ”kouluttavat” aidat ja pannat taas eivät ole eläinystävällisiä eivätkä muutenkaan suositeltavia.

Jos siis etsit älykästä, edullista ja eläinystävällistä vaihtoehtoa, jolla voit huolehtia lemmikkisi turvallisuudesta, hanki Tractive GPS ja määritä virtuaaliaita saman tien. Tractive-laite on helppo kiinnittää koiran pantaan tai valjaisiin. Kissojen mallin mukana tulee turvapanta. Hinnaltaan alkaen 6 €/kk maksava tilaus (1 vuoden Premium-tilauksesta) on pieni hinta mielenrauhasta nelijalkaisten perheenjäsenten turvallisuuden suhteen.

Haluatko nähdä Tractive GPS -virtuaaliaidan tositoimissa? Katso tämä video:

Löysit tämän artikkelin, joten mikset tilaisi Tractive-uutiskirjettä? Se tuo lemmikkien terveys- ja turvallisuusvinkkejä suoraan sähköpostiisi. Voit myös jakaa tämän jutun tutuillesi, jotta voitte yhdessä pitää karvakorvanne turvassa.