Å ha en rømningskunstner som kjæledyr hjemme er ganske bekymringsfullt. Med alle årsakene til at hunder stikker av eller at katter stikker av, det kan være ganske stressende å holde styr på hvor de er hvert sekund. Men selv når du har brukt hvor som helst mellom 4000-120 000 USD for å sette opp et fysisk gjerde, hunden din kan fortsatt hoppe over det eller katten din kan snike seg under det. Faktisk, noen ganger, vet du kanskje ikke engang at kjæledyret ditt har rømt før det er nesten for sent – og nå er du opptatt med å bruke tid og penger på å lete etter dem.

Gå inn i virtuelle gjerder. Nærmere bestemt Tractive GPS sitt virtuelle gjerde – som til og med har reddet livene til hunder og katter rundt om i verden. Med mindre enn 5 minutters konfigureringstid og rimeligere enn ditt månedlige Netflix-abonnement, er det et smart, humant alternativ til elektriske gjerder eller til og med treningshylser som er avhengige av statiske støt.

Her er alt du trenger å vite om Tractive GPS virtuelle gjerde – og hvordan det er designet for kjæledyreiere akkurat som deg.

Hva er et virtuelt gjerde?

Et virtuelt gjerde er et gjerdesystem som lar deg opprette en digital grense i stedet for en fysisk. (Det virtuelle Tractive GPS-gjerdet bruker for eksempel GPS og andre teknologier.) Virtuelle gjerder brukes ofte til å inneholde dyr i et rom, eller som en del av et GPS-sporingssystem. Dette systemet gjør at du vet hvor kjæledyret ditt er til enhver tid.

Virtuelle gjerder brukes ofte i storfe- eller husdyrbesetning. Men du vil også finne at kjæledyreiere akkurat som deg bruker Tractives virtuelle gjerde både for å ivareta kjæledyrets sikkerhet – og gi deg sinnsro. (Samtidig som du sparer massevis av penger sammenlignet med å sette opp et fysisk gjerde.)

Ivelin Nenkov, systemingeniør hos Tractive

«Et virtuelt gjerde er et kontinuerlig overvåket område som du, brukeren, oppretter. Du kan enkelt flytte eller endre størrelsen på det mens du fortsatt sitter på sofaen. Når du har definert et bestemt område, begynner din Tractive GPS å overvåke det. Så snart trackeren oppdager at kjæledyret ditt er utenfor en sikker sone eller innenfor en faresone, oppdager systemet umiddelbart en endring i området det overvåker. Dette betyr at du vil få et varsel med en gang – slik at du kan gripe inn og hindre at kjæledyret ditt vandrer for langt.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

De fleste virtuelle gjerder bruker en halsbåndmontert GPS-tracker i kombinasjon med en app eller programvare, der du kan tegne grensene for gjerdet. I tillegg til fysiske gjerder, bruker noen av disse halsbåndene elektriske støt for å «trene» dyrene til å holde seg innenfor rekkevidden. (Hvilket veterinærer og dyrerettsaktivister fraråder sterkt.)

Tractive GPS virtuelt gjerde, derimot, er et humant alternativ til disse. La oss finne ut hvorfor.

Hva er Tractive GPS?

Tractive GPS er en lett GPS-sporingsenhet du kan feste til hundens halsbånd eller sele. (Eller som følger med et vektjusterbart sikkerhetshalsbånd for katter.) Du kan sette opp et virtuelt gjerde via appen og på enheten din. Tractives livreddende teknologi har gitt ro i sinnet til kjæledyreiere akkurat som deg rundt om i verden – som alltid vet hvor deres pelskledde venner er, uansett hvor langt de streifer.

Bildet her er et eksempel på Tractives LIVE-modus, med sanntidssporing av kjæledyr i aksjon. Den oppdaterer kjæledyrets plassering slik at du kan spore og finne dem, uansett hvor de er. Og vær trygg på at uansett hvor de går, kan du følge hvert skritt.

en svart hund iført gps hundehalsbånd sitter på gresset og i forgrunnen; Tractive GPS-appen i som viser Live-modusen
Med appen kan du følge hvert skritt hunden tar.

Når sporing i sanntid gir mening

Noen ganger trenger du egentlig ikke sporing i sanntid. (For eksempel hvis kjæledyret ditt er trygt inne i hjemmet eller bakgården din.) I disse tilfellene vil trackeren oppdage kjæledyrets bevegelser for å avgjøre hvor ofte det trenger å oppdatere deg om posisjonen deres. Og selv da kan du bruke Tractives innovative innendørs sporingsfunksjon (som sin Bluetooth-drevne Radar-modus) for å spore dem innendørs.

Så neste gang du bytter bosted og katten din ender opp med å gjemme seg et sted, kan du raskt og enkelt finne dem.

Men hva om hunden (eller katten din) kommer seg ut og…

Det er her det virtuelle Tractive GPS-gjerdet kommer inn.

Oppdag Tractive GPS

Hva er Tractive GPS virtuelt gjerde?

Med hvilken som helst Tractive GPS-tracker kan du sette opp et virtuelt gjerde rundt hjemmet ditt, bestemors hus eller et hvilket som helst sted som er trygt for kjæledyret ditt. Så snart hunden eller katten din forlater (eller går inn i) det virtuelle trygge området, vil du få et varsel på smarttelefonen din. Deretter kan du sjekke kjæledyret ditt – eller hente dem.

Tractive GPS virtuelt gjerde

I tillegg vil alle du har delt trackeren med, også bli varslet og kan hjelpe deg med å lete etter hunden eller katten din om nødvendig.

blue info icon

I motsetning til et usynlig gjerde for hunder, krever Tractives virtuelle gjerde ingen fysisk installasjon og gir IKKE et elektrisk støt til kjæledyret ditt når de forlater gjerdet. Noe som gjør dette GPS-gjerdet 100 % trygt for dine pelskledde venner.

Hvorfor Tractive GPS virtuelt gjerde er laget for kjæledyreiere – akkurat som deg

Laget av kjæledyrelskere, for kjæledyrelskere, din Tractive-enhet ble laget med tanke på deg. En kjærlig hund- eller katteeier som bryr seg om kjæledyrets sikkerhet og ønsker å beholde dets tillit. Her er et par måter det virtuelle Tractive GPS-gjerdet skiller seg ut fra resten:

Hold kjæledyret ditt trygt for mindre enn en kaffekopp per måned

Sammenlignet med å sette opp et fysisk gjerde, har Tractive-enheten færre forhåndskostnader og løpende kostnader når du abonnerer. Det nasjonale gjennomsnittet for å bygge et fysisk gjerde er på hele 3059 USD. (Og det er bare for å bygge det – du må også skille ut de pågående vedlikeholdskostnadene fra slitasje over tid.)

Med Tractive vil du holde hunden eller katten din trygg for mindre enn 9 USD for ett år med Premium abonnement. (Så for prisen av en kaffe og en vaffel per måned – eller litt mindre enn det månedlige Netflix-abonnementet.)

En kvinne som sitter i vinduskarmen og koser med hunden sin

Spor kjæledyret ditt med bare et blikk på telefonen

Tractive-enheten leveres med et innebygd SIM-kort, som hjelper den med å:

Slik at du kan administrere GPS-hundegjerder og -trackere fra en smarttelefon, et nettbrett eller en datamaskin. (Bare en advarsel: du trenger en Internett-tilkobling).

GPS-trackere uten SIM-kort eksisterer. Men tilbyr de sporing i sanntid? Niks. Og er de spesielt bygget for kjæledyr? Igjen, niks.

For Tractive GPS har du et ja og ja begge deler. Enkelt valg, hvis du spør oss, egentlig. Så med bare et blikk på telefonen eller nettbrettet, kan du spore hunden eller katten din i sanntid – og umiddelbart gripe inn hvis du ser dem vandre et farlig sted.

En hund som vandrer bort fra en kvinne på en strand

I tillegg til dette fungerer Tractive-enhetens strømsparingssone (Wifi) som en backup for virtuelt gjerde. Den hjelper deg både med å spare batteri og holde din firbente venn trygg alt i ett.

En oppsettstid på <5 minutter

Det gjennomsnittlige fysiske gjerdet tar rundt 2-3 dager for fullt oppsett. (Og det er bare hvis alt annet er perfekt og eiendommen din ikke er for stor.) Som, hvis du har en hund eller katt som liker å stikke av ofte, er nok tid for dem til å gå seg vill – og forbli borte.

På den annen side tar Tractive Virtual Fence mindre enn 5 minutter å sette opp. (Eller under 1, hvis du er veldig rask.) Du kan tilpasse den slik at den passer til den morsomste formede hagen og velge fra en haug med former som passer best til eiendommen din:

Illustrasjon av hvordan man kan merke opp et gjerde og dets størrelse

Stress- og støtfri sporing for flerbrukshusholdninger

Enten du har ett kjæledyr eller et helt menasjeri hjemme, har din Tractive GPS deg dekket. Du kan opprette opptil 5 gjerder for hvert kjæledyr eller sporingsenhet i kontoen din. I tillegg kan du spore et ubegrenset antall kjæledyr fra appen.

Det er viktig at det Tractive GPS virtuelt gjerde er et støtfritt system. Den varsler deg bare umiddelbart via enheten din hvis hunden eller katten din forlater det virtuelle gjerdet. Noe som gjør det til et kjæledyrvennlig, veterinærvennlig alternativ alt i ett.

Et bilde av hvordan det virtuelle gjerdet vises på kartet i appen

Moro for hele familien

Å spore kjæledyret ditt mens du reiser kan være stressende. Men du kan dele sporingsenhetene deres med venner, familie eller en dyrepasser for å sjekke om de er innenfor sin trygge sone når som helst. Slik at du kan holde deg oppdatert på hvor kjæledyret ditt befinner seg – selv når du er på ferie.

Hva du skal gjøre hvis du har lagt merke til at hunden eller katten din løper utenfor det virtuelle gjerdet? Spor og finn dem i sanntid med TRACTIVES LIVE-modus:

Bilde av emballasjen til Tractive GPS for katt og for hund

Vit alltid hvor kjæledyrene dine er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt hjemmefra. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde øye med kjæledyret ditt også.

Oppdag Tractive GPS

Kort sagt: din Tractive GPS er en rimelig, tracker som kan brukes over hele verden og som lar deg ha kontroll på kjæledyrets sikkerhet uansett hvor du er (eller de er.) Så vurder å få din egen, sett opp ditt eget virtuelle gjerde – og la trackeren din jobbe mens du slapper av.

Slik setter du opp et Tractive GPS virtuelt gjerde

Når du har aktivert Tractive GPS-trackeren med et abonnement, kunne det ikke vært enklere å sette opp et virtuelt gjerde. Du kan sette opp det virtuelle gjerdet helt i Tractive GPS-appen. Slik kommer du i gang:

Tractive GPS virtuelt gjerde-funksjon på skjermbilde fra appen
  • Bare åpne Tractive GPS-appen på mobiltelefonen eller i en nettleser på my.tractive.com
  • Besøk kjæledyrets profil eller trykk på gjerdeikonet for å begynne
  • Legg til et nytt gjerde og bare dra og slipp det rosa gjerdeikonet på kartet hvor som helst du ønsker å markere som en «sikker sone» for hunden eller katten din.

Og voilà – du vil bli varslet hvis kjæledyret ditt – iført trackeren på halsbåndet – forlater eller kommer innenfor det virtuelle gjerdet. (Aka den «trygge sonen».») Alt dette er mulig takket være GPS og andre nyttige posisjonsteknologier som er integrert i enheten.

Videoen nedenfor viser hvordan prosessen med å sette opp et virtuelt gjerde ser ut på Tractive GPS-appen på iOS. For brukere som ikke bruker iPhone, her ser du hvordan sette opp et virtuelt gjerde på Android.

Dette bør du passe på når du setter opp det virtuelle gjerdet med Tractive

Når du setter opp det virtuelle Tractive GPS-gjerdet, lurer du kanskje på: hvorfor er minimumsstørrelsen så…vel, stor? Det virtuelle gjerdet må være minst 50 meter i radius. Så hvis du for eksempel har satt opp en rektangulært, må det være minst 100 x 100 meter i alt.

Dette er bare for å sikre at Tractive-enheten kan lokalisere kjæledyret ditt mer nøyaktig. Her er en rask forklaring på hvorfor:

Ivelin Nenkov, systemingeniør hos Tractive

«Størrelsesgrensen for det virtuelle gjerdet skyldes GPS-begrensninger. Med et svært smalt virtuelt gjerde kan noen av de beregnede koordinatene falle innenfor og utenfor det definerte området. Dette er på grunn av hindringer mellom sporingsenheten og satellittene – som kan gjøre det vanskelig for trackeren å plukke opp GPS-signaler. (For eksempel, trær eller bygninger.) Dette kan redusere sporingsenhetens presisjon litt – og det virtuelle gjerdets effektivitet. Men hvis du holder det virtuelle gjerdet på minst 50 meter, vil det være mer sannsynlig å motta mer nøyaktige varslinger.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Fordi når du tenker på det, er det egentlig ingen grense for hvor langt kjæledyrene dine liker å streife. Men med et virtuelt gjerde kan du være trygg på at uansett hvor de er på vandring – er de trygge. Og at du raskt og enkelt kan plukke dem opp i det øyeblikket de kommer utenfor en sikker sone.

Oppdag Tractive GPS

10 kjæledyreiere deler hvorfor de liker Tractive GPS virtuelt gjerde

Nå som du vet hva Tractive GPS virtuelt hundegjerde er og hvordan det fungerer, finn ut hva disse ti hundeeierne og brukerne av Tractive GPS synes om funksjonen som hjelper dem med å holde hundene og kattene trygge.

1) Dette har vært en skikkelig livredder

Vi bor veldig langt inne i landet, og hundene våre stikker av veldig ofte. Denne trackeren har vært en skikkelig livredder for oss. Min mann og jeg blir begge raskt varslet når de er utenfor det «virtuelle gjerdet» ved hjemmet vårt, og plasseringen deres har alltid vært veldig nøyaktig. Det er en stor trygghet for oss. Uten den ville vi ikke ha noen anelse om hvilken retning vi skulle lete etter dem.

Abby, USA
En hund iført en Tractive GPS og sele ute i det grønne


2) Jeg vet nøyaktig hvor hunden min er!

Jeg kjøpte trackeren for tre og et halvt år siden, og jeg kan ærlig si at det er et av de beste kjøpene jeg har gjort. Primært sett gir den meg ro i sinnet, men det har vært tilfeller hvor den har hjulpet meg med å finne henne når hun har satt seg fast, og jeg ville ikke hatt en anelse om hvilken retning jeg skulle begynne. Å sette den i «live»-modus betyr at du kan se hvor du og hunden din er og spore bevegelsene dens. Du kan også tegne et «virtuelt gjerde» (vanligvis rundt huset ditt) og det vil varsle deg når hunden din går utenfor gjerdet. For meg betyr det at hun blir fulgt av et av barna. Jeg ville ikke vært uten trackeren. Den gjør at jeg slapper av.

Catherine, Storbritannia


3) Fordelene med en FitBit + elektrisk gjerde uten noen av ulempene

Vi har en stor utendørs katt som har en tendens til å vandre, og prærieulver er ofte observert i nabolaget vårt. Tractive lar oss se hvor han er til enhver tid. Tenk på den som en PET Fitbit + et elektrisk gjerde, uten noen av ulempene som følger med et gjerde. Du kan sette grenser på hvilken avstand du vil, og bli varslet når kjæledyret ditt går utenfor den grensen. (Dette er det som gjør at du kan ha et scenario med elektrisk gjerdetype uten å måtte bruke en støtkrage.)

Emma, USA


4) Glad for å ha katten vår tilbake

Vi har bare hatt Tractive i en uke, men den har hjulpet oss så mye. Katten vår ble holdt og matet av noen, men i løpet av et par dager fant vi ut hvem som gjorde dette. Jeg bruker det virtuelle gjerdet til å fortelle meg hvor katten min er, slik at jeg kan hente ham hvis jeg trenger det. Vi elsker også å se hvor han går da han er veldig aktiv, vi kan nesten ikke tro at han går mellom 5-6 miles de fleste dagene!!

Stuart, Storbritannia
En katt iført en Tractive GPS-tracker i et solrikt område utendørs


5) Hun lærer seg sine grenser… jeg er ikke bekymret

De nye valpene er 11 måneder og vi har ikke gjerde på eiendommen. Vi har også en 14-åring som kjenner grensene og som ikke stikker av. Naboen har trackeren og sa at han virkelig likte den, så jeg kjøpte den til den yngste hunden min. Når jeg tok den på, slapp jeg dem ut sammen, og nå lærer hun grensene fra den eldre hunden og jeg er ikke bekymret for henne fordi jeg ser på trackeren og vet hvor hun er. Det er ganske kult, jeg digger denne enheten og sinnsroen den gir.

Joe, USA


6) En utrolig måte å få sinnsro på

Vi fikk trackeren vår for omtrent tre uker siden, og det har vært livsforandrende! Vi var ofte bekymret og lurte på hvor katten holdt til, nå vet vi nøyaktig hvor han er når som helst. Jeg elsker ledertavlefunksjonen og at vi får se hvor aktiv han er. Det er også fantastisk å ha et virtuelt gjerde som varsler oss når han forlater nabolaget. For alle katteeiere med eventyrlystne katter, er denne trackeren en utrolig måte å få fred i sinnet på.

Lauren, Canada


7) Vi kan ikke alltid være der med ham, og med Tractive trenger vi ikke det
heller

Vi fikk vår Bluetick Coonhound for omtrent 8 uker siden. Min mann og jeg hadde en samtale om hvordan vi kunne holde et øye med ham, og hvis han forsvinner fra eiendommen, hvordan kan vi finne ham. Så vi sjekket på nettet og undersøkte GPS-sporing og usynlige gjerder. Tractive var absolutt det beste og som tilbød det vi var ute etter, liten og bærbar, vi kunne enten sette den på Hanks halsbånd eller sele og sette gjerdet og GPS til der han leker, og så snart han kommer inn eller utenfor gjerdet får vi et varsel!

En hund iført en Tractive GPS-tracker og som står på grunna i en innsjø

Det er flott fordi vi kan ikke alltid være ved siden av ham, og med Tractive trenger vi ikke å være det!! Vi elsker denne og vil absolutt anbefale til alle som ønsker å gjøre hverdagen litt enklere med valpen eller den voksne hunden sin!

Crystal, USA


8) Det er så enkelt å bruke

Min Tractive hundetracker har vært flott for dalmatineren min som noen ganger kan stikke av. Den varsler meg når han går utenfor det virtuelle gjerdet, og den er så enkel å bruke. Den ser ut til å være den beste av dem der ute, og det er en størrelse som ikke er stor og klumpete i det hele tatt. Mottatt kundestøtte har vært enestående – de sjeldne gangene det har vært behov for det. Anbefales absolutt og ville ikke vært uten den nå, takk.

Lucy, Storbritannia


9) Når han drar til bestemorens hus, vet vi at han er trygg

Tractive er stor trygghet for oss. Vi bor på landsbygda med støtte til sjøen. Gullgutten min er veldig aktiv og elsker å utforske og padle. Vi vet hvor han er og når han forlot det virtuelle gjerdet. Elsker live-sporingen, da den lar oss se hvor han er i sanntid. Tractive lar deg også sette virtuelle grenser på andre steder, så når han går til bestemors hus, vet vi at han er trygg. –

Michelle, Irland


10) Denne lille enheten utgjør virkelig en forskjell

Denne lille enheten utgjør stor forskjell for meg og min 1 år gamle, eventyrlystne Golden Retriever. Jeg bor på 75 dekar og hadde behov for å vite posisjonen til hunden min da hun var ute. Hun var aldri i fare, men nå, når hun går utenfor det virtuelle gjerdet, mottar jeg et varsel på iPhone-en min. Jeg kan åpne appen og se posisjonen hennes, i sanntid. Når hun kommer innenfor gjerdet får jeg også et varsel. Jeg kan sende henne en «lyd» og hun kommer umiddelbart hjem, uansett hvor hun er. Appen er enkel å bruke, og jeg anbefaler Tractive GPS til alle som har et kjæledyr. Vi plasserer en GPS på nøklene og bagasjen, hvorfor ikke hunden vår også! 🐾🐾

Brenda, USA
Illustrasjon av hvordan du bruker og oppretter et virtuelt gjerde i appen på mobilen din.
Katterieier og trener, Clair Chesterman

«Tractive er bransjens ledende GPS-tracker. Og det er den høyeste kvaliteten på kattesporing du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min går utenfor, får jeg et varsel med en gang.

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws3

Faktisk reddet den sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives chip beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer den på kartet hvert 2-3 sekund. I tillegg vil LED-lampen hjelpe deg med å beskytte den pelskledde vennen din om natten.»

Fungerer et virtuelt Tractive GPS-gjerde for deg?

Har du rundt 6000 USD og 2-3 virkedager til å bruke på å sette opp et fysisk gjerde? (OBS!!: hunden din kan fortsatt grave under det eller hoppe over det.) I tillegg er gjerder og treningshalsbånd som bruker elektriske støt for å «trene» kjæledyret til å vite hvor grensene er, verken kjæledyrvennlig eller et veterinærvennlig alternativ.

Så hvis du leter etter et smart, rimelig, humant alternativ som hjelper deg i å ta en aktiv rollenår det gjelder kjæledyrets sikkerhet, bær du skaffe deg din egen Tractive GPS og sette opp et virtuelt gjerde med en gang. Tractive-enheten festes enkelt til hundens halsbånd eller sele – eller leveres med et sikkerhetshalsbånd for katter. Pluss, med abonnement som starter på rundt 9 USD per måned for et 1-års Premium-abonnement, er det en liten pris å betale for å få trygghet og sikkerhet til dine firbente, lodne familiemedlemmer.

Vil du se hvordan Tractive GPS virtuelt gjerde fungerer i aksjon? Sjekk ut denne videoen:

Og hvis du har funnet denne artikkelen nyttig, hvorfor ikke melde deg på Tractives nyhetsbrev? Det vil sende deg helse- og sikkerhetstips for kjæledyr rett i innboksen din. Eller del denne artikkelen med en venn eller en du er glad i – og la oss holde våre pelskledde venner trygge sammen.