Det er mange grunner til at katter stikker av. Enten det er å forsvare territoriet sitt, møte og hilse på nabolagets katter i løpetiden, eller jage etter byttedyr. Selv innekatten din kan gjøre et forsøk eller to på å stikke av. (Spesielt med all den ekstra fottrafikken rundt huset ditt rundt ferien.) Hvis du er en katteeier som ønsker å sørge for at kattevennen din er i god behold, da er en GPS-tracker for katt det perfekte verktøyet for deg! Så her er 5 grunner til å gi katten din en GPS-tracker.

1. En GPS-tracker lar deg se overalt hvor katten din er.

Illustrasjon som viser hvordan Tractive CAT Mini viser posisjonshistorikk på Tractive-appen

Har du en eventyrlysten katt? Streifer den lille jegeren rundt i nabolaget i timevis eller til og med dager i strekk? Vil du se hva den lille pelsdotten foretar seg når den ikke er ved din side?

Det er nå mulig å se overalt hvor katten din går ved hjelp av en GPS-tracker for katter. Sjekk hvor katten din er i sanntid, eller se posisjonshistorikken på kartet. Finn ut om katten din holder seg i nærheten, tilbringer mesteparten av tiden sin i skjul eller om den sover, besøker en vennlig nabo eller jager byttet sitt – og nysgjerrigheten – i milevis.

Mens de fleste katter holder seg innenfor en radius på 300 meter fra hjemmet, kan en GPS-tracker for katt vise deg kattens favorittsteder og om katten din er mer eventyrlysten enn en gjennomsnittlig pus. Som, for eksempel, om utekatten din har en tendens til å favorisere de samme jaktstedene. Eller hvor katten din gjemmer seg når den er syk.

Tractives posisjonshistorikk hjalp nylig San Diego Feral Cats Coalition å berge et kull med syke kattunger – og gjenforene dem med mammaen deres. Tractives varmekartfunksjon hjalp dem ved å vise hvor mammapusen hadde deponert hver av kattungene sine. Slik at de kunne finne dem, ta dem inn, mate, rengjøre og fjerne utøy – og så finne permanente hjem til kattungene.

Spor katter din med Tractive GPS

2. Du trenger ikke å bekymre deg for å miste katten din igjen.

De fleste kjæledyreiere vet hvor skummelt det kan være når den elskede pelskledde vennen deres forsvinner. Du har kanskje allerede mistet katten en eller flere ganger før.

15 % av katteeiere mister kattene sine i løpet av en 5-års periode; noen blir aldri funnet.

Animals Journal

Med en GPS-tracker for katt, er dagene med å bekymre deg for at kattevennen din forsvinner over.

Katteeier og oppdretter, Clair Chesterman

«Tractive er den ledende GPS-trackeren i bransjen. Og det er den høyeste kvaliteten på kattesporingen du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet den sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives-brikken beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer den på kartet. I tillegg vil LED-lyset hjelpe deg med å beskytte den firbente vennen din om natten.»

– Clair Chesterman, Owner of CFA and CCA-registered cattery and fostering company, FluffyMeowPaws

Bare sørg for at den lille kattesporingsenheten er ladet, slå den på og fest den til kattens sikkerhetshalsbånd. Da kan du trygt slippe katten ut, vel vitende om hvor den er til enhver tid. Så hvis katten din ikke kommer hjem til middag, kan du enkelt slå på LIVE-sporing for å se hvor den er og bringe den hjem igjen.

Spor katten din med Tractive GPS

3. En GPS-tracker kan redde kattens liv.

Fordelene med en GPS-tracker for katt går utover å kunne spore katten din for moro skyld eller fred i sinnet. En sporingsenhet med GPS kan faktisk redde kattens liv. Da vi er produsenter av verdens mest betrodde GPS-trackere for katter, har vi hørt mange historier om katter som har blitt reddet fra livstruende situasjoner takket være at de hadde en GPS-tracker. Ta Oscars historie for eksempel:

Den rødlige katten Oscar ligger og sover oppå en sofa

Tirsdag 20. august hoppet Oscar inn i en bil og ble kastet ut 19 km hjemmefra. Så fikk jeg beskjeden om at han hadde forlatt sin trygge sone og jeg fikk panikk fordi jeg kjente ikke igjen gatenavnene. Jeg kunne også se panikken hans fordi han løp rundt omkring. En venn og jeg hoppet inn i bilen og kjørte til byen der han var. Vi fant ham, akkurat der hans Tractive viste oss. En glad katt hoppet i armene mine. Jeg, en lykkelig eier, gråt og følte meg så glad på grunn av at den hadde Tractive rundt halsen. Ellers hadde vi ikke funnet ham.

Kjøp Tractive GPS for katt

Siden GPS fungerer over hele verden, kan du finne katten din nesten overalt – uansett hvor de blir borte. Utekatter som lever sitt beste liv står overfor farer – inkludert rovdyr, andre katter, skader, sykdommer, giftige planter, biler og til og med bare steder hvor de lett kan sette seg fast. Hvis katten din kommer i fare, vil du kunne finne og redde den innen livreddende tid med en GPS-tracker.

4. Slik kan du holde katten din i god form også.

Bærer katten din på litt ekstra polstring. En hengende mage er et tegn på en overvektig katt. Som en kjærlig katteforelder er det viktig å holde et øye med kattens velværeresultat. Med Tractive GPS- tracker for katt, kan du overvåke hvor mye tid katten din bruker på å bevege seg eller sove, hvor mange kalorier de forbrenner, og mer.

I tillegg kan du sammenligne kattens aktivitet med andre i vennekretsen, nabolaget, rasegruppen eller en hel verden av Tractive GPS-brukere. Nyt en vennlig konkurranse med dem med formålet å holde kattevennen din i toppform.

Skjermbilde på mobil av Leaderboard desember i Tractive GPS-appen

Veterinærene anbefaler også å spore kattens aktivitet for å holde seg oppdatert på eventuelle helseproblemer. CKatter er kjent for å skjule tegn på sykdom eller smerte. Faktisk er det mer sannsynlig at de gjemmer seg for deg for å administrere det selv. Da kan det være for sent og tilstanden har forverret seg.

Men med kattens langsiktige aktivitetsdata, kan du raskere og enklere oppdage en reduksjon eller en økning i dens vanlige aktivitet. Dette kan hjelpe deg med å få dem til en veterinær før de blir verre.

Her er hvordan en kjæledyrforelder plukket opp den syke kattens tilstand fra deres velværeprofil:

«Med Tractive GPS fant jeg ut en kveld at hun bare hadde tatt en liten tur til parken, sovet hele natten – og egentlig ikke gjordt så mye i løpet av dagen.

Så jeg bestemte meg for å sjekke henne for å se om hun var syk – eller om det var noe annet på gang. Da jeg plukket henne opp, sivet det puss over hånden min fra en byll som sprakk!»

En utendørs katt som utforsker en hage, og en mobil som viser Tractives aktivitetsovervåkingsfunksjoner i forgrunnen

«Uten Tractive hadde jeg ikke lagt merke til det i det hele tatt. Jeg ville fortsatt se henne gå rundt for å drikke og spise og tro at alt var i orden. Jeg la kanskje merke til det da jeg ikke så henne på en hel dag.

På det tidspunktet kunne hun vært faretruende syk.

Vi dro til veterinæren noen timer senere – hun hadde alvorlig feber, en stor byll, og var ganske syk allerede. Så vi kom dit i tide.

En hel uke med antibiotika – og nå er hun seg selv igjen.

Tractive er også veldig nyttig når du trenger å gi kjæledyrene medisiner. Alt jeg trenger å gjøre er å sjekke hvor hun er og rope på henne for å gi henne antibiotika.»

– Cissy V, Nederland
Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive

«Det kan være lett å gå glipp av endringer i hundens eller kattens vanlige aktivitet – eller bare hvis de er mer eller mindre på farten enn til vanlig.
Så vi har satt opp varsler om aktivitetsreduksjon for når kjæledyrets aktive minutter faller betydelig. De kan hjelpe deg med å gripe inn in en situasjon hvor kjæledyret ditt kan slite med en infeksjon eller med bare smerte.»

– Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive og sporadisk dyrepasser

Oppdag Tractive GPS og Healseovervåking

5. Hold kontakten med kattevennen din til enhver tid.

Den siste grunnen til å skaffe katten din en GPS-tracker? Det hjelper deg å ha kontakt med kattevennen din til enhver tid og styrker det spesielle båndet med katten din. Slik fungerer det:

  • Er katten din borte? Finn dem på et øyeblikk med LIVE-sporing.
  • Leker katten din i bakgården mens du er inne? Sett opp et virtuelt GPS-gjerde og motta varsler hvis de vandrer for langt.
  • Trenger du hjelp til å søke etter katten din? Del katten din og trackerens posisjon med venner og familie.
  • Vil du finne katten din, men den gjemmer seg innendørs? Finn skjulestedene dens med Finn-modus.
  • Er du borte fra hjemmet og vil forsikre deg om at katten din har det bra? Åpne appen og se dens nåværende posisjon når som helst.
  • Mistet katten din i mørket? Aktiver lys- og/eller lydfunksjonen for å finne den pelskledde vennen din i kveldsmørket.
  • Lurer du på hva katten din gjør hele dagen? Få innsikt om kattens oppførsel for bedre å forstå kattevennen din.

Hold alltid katten trygg – med en dedikert GPS-tracker for katt

Å miste katten din kan være en skremmende opplevelse. Men tenk deg tryggheten som kommer fra å vite at du kan spore hvor den er – med bare et blikk på telefonen din?

Slik fant Michel og Anja sin eventyrlystne utekatt Nala, som hadde stukket av en kveld. Med litt hjelp fra Tractives LIVE-modus, sporet de henne raskt frem til et forlatt hus i nærheten.

En liten katt iført en Tractive GPS-tracker utendørs

«Vi slo på LIVE-modus og…løp mot posisjonen Tractive GPS hadde lokalisert. Vi kom til et tomt hus som fortsatt var under bygging.»

På det tidspunktet hadde vi allerede gitt opp håpet og trodde at vi aldri skulle kunne finne henne. Så av desperasjon ropte jeg ut navnet hennes.»

«Og hun svarte! Nala begynte å mjaue så snart hun hørte stemmene våre…vår lille pelsdott klarte å komme seg frem og vi kunne ta henne med hjem. Etter litt komfortmat og litt kos, hadde hennes verden blitt normal igjen.»

«Vi er begge veldig takknemlige for at denne dagen – etter noen få hindere – hadde en så lykkelig slutt. Det faktum at Tractive GPS til og med fungerte inne i det tomme huset, hjalp oss og snudde virkelig denne saken. Jeg elsker Tractive fordi den holder kattene våre trygge.»

Se selv hvordan den nye Tractive GPS CAT fungerer i videoen nedenfor:

Finn katten på et øyeblikk med en GPS-tracker

Så der har du det, 5 grunner til å skaffe katten din en GPS-tracker! Hva ville vært DIN grunn til å kjøpe en GPS-enhet for kattesporing?

Sjekk ut trackere for katt

PS Du vil kanskje også like James Davis’ anmeldelse av Tractive GPS-tracker for katter på Hepper

Likte du det du leste? Del det med en venn!