Har du en hund som stikker av hver gang den får sjansen? Eller en som ikke slutter å grave opp grønnsakshagen din? Da kan et hundegjerde komme godt med. Og når det handler om ideer til hundegjerde, er det mange alternativer der ute – utendørs eller innendørs hundegjerder, store eller små hundegjerder, permanente eller midlertidige hundegjerder.

Eller, selvfølgelig, et 100 % usynlig GPS-hundegjerde, som du kan sette opp med din pålitelige Tractive-enhet. Som i det lange løp sparer deg mer tid, krefter og penger enn å sette opp et fysisk gjerde – alt for prisen av en kaffe og en vaffel per måned.

Hvilken bør du velge? Hva er rimeligst, og hva er mest pålitelig? Hvilket materiale er best? I denne guiden vil vi dekke alt du trenger å vite om ulike hundegjerder, inkludert fordeler, ulemper, kostnader og tips. På den måten kan du velge den beste løsningen for deg og dine lodne venner.

Hvilken type gjerde er best for hunden min?

Når det gjelder å finne riktig gjerde til hunden din, er det mange alternativer.

Som med alt annet, får du det du betaler for med hundegjerder. Og som referanse: det gjennomsnittlige utendørs gjerdet kan koste deg alt mellom 1600-7000 USD å sette opp – og løpende kostnader for vedlikehold over tid.

En kvinne leker med en hund ute i snøen i en inngjerdet bakgård


Men utover prisen er det mange andre faktorer. Du kan satse på såkalte midlertidige hundegjerder, eller et permanent. Så er det materialet. Noen er laget av organisk materiale – som planter, tre eller stein – mens noen ikke engang eksisterer «fysisk». Nå for tiden er det virtuelle smarte hundegjerder som ikke tar opp plass, og som bruker GPS for å fortelle deg om kompisen din vandrer for langt. Faktisk er Virtuelt gjerde-funksjonen en viktig grunn til at mange kjæledyreiere stoler på sin Tractive GPS-tracker for hunder.

fargerik illustrasjon som viser hvordan virtuelt gjerde fungerer

Høres det ut som mye å tenke på? Ikke bekymre deg. Vi går gjennom hver av de mange hundegjerde-ideene der ute, slik at du kan velge den som passer best for deg.

Men først, en rask liste over hva du bør huske på når du bestemmer deg for et hundegjerde:

Faktorer å vurdere når du velger et hundegjerde

For å velge det beste gjerdet for hunden din, må du vurdere flere ting, for eksempel:

 • formålet med hundegjerdet eller hva du ønsker å oppnå med det
 • hundens alder, størrelse, rase og aktivitetsnivå
 • hvor høyt hunden din kan hoppe
 • om hunden din liker å grave eller ikke
 • om du vil ha et ferdiglaget gjerde, DIY hundegjerde, eller et satt opp av eksperter
 • din prisklasse – hvor mye du er villig til å bruke på et hundegjerde
 • hvor mye plass du ønsker å ha i og rundt gjerdet
 • om det skal tjene som en visuell barriere eller være gjennomsiktig
 • hvilke nabolagsregler du må passe på

For eksempel, om hunden din er hyperaktiv, en utbryterkonge, eller en som stadig stikker av, trenger du sannsynligvis et annet gjerde enn noen med en nervøs hund som aldri forlater eierens side. Og hvis du har en liten hund, kan et lite midlertidig gjerde være godt nok, mens store hunder vanligvis vil kreve større, høyere gjerder.

En svart hund som ser over et grønt gjerde

Hva er formålet med ditt nye hundegjerde?

Før du bestemmer deg for et hundegjerde, er det en god idé å finne ut hvorfor du trenger det. Hva er egentlig jobben som må gjøres?

Det kan være å:

 • hindre hunden din i å stikke av
 • lage et hundeløp som utpekt leke- eller treningsområde bare for hunden din eller en ny valp
 • stoppe hunden fra å gomle på blomstene dine eller på annen måte «kreativt» ødelegge hagen
 • hold hunden din på plass når du er opptatt andre steder
 • bidra til å skape en generelt hundevennlig hage

💡Ønsker du å holde hunden din trygg, men har ikke ~2000 USD for hånden til å bygge et gjerde? Spor den i sanntid over en ubegrenset avstand med en GPS-tracker for hunder i stedet. (Og betal mindre enn Netflix-abonnementet per måned.)

Oppdag Tractive GPS

Hvordan gjerder jeg inn hunden min i hagen?

Bruk noen av ideene for utendørs hundegjerde nedenfor for å gjerde inn hunden din i hagen.

tre små hvite hunder som står bak hundegjerde av metall og ser ut
Med et passende gjerde rundt hagen trenger du ikke være redd for at hunden stikker av

15 ideer til utendørs hundegjerde

Hundegjerde av tre

Hundegjerde i tre er et vanlig alternativ som mange kjæledyreiere velger. Fordeler med gjerder i tre inkluderer:

 • et naturlig utseende – det vil ikke stikke ut som en sår tommel i hagen din
 • det kan bygges i alle størrelser, avhengig av dine behov
 • det gir deg litt mer privatliv

Men husk at nysgjerrige hunder kan bli skuffet når de ikke kan se aktiviteten i nabolaget. Så vurder å legge til et doggie-vindu til hundegjerdet ditt, som enkelt kan kjøpes på nettet. Eller velg et mer minimalistisk tregjerde, som det nedenfor:

et brunbeiset plankegjerde og gule blomster langs veien
Mange kjæledyreiere velger å lage gjerder i tre

Her er flere alternativer for hundegjerder i tre:

Stakittgjerde

Et stakittgjerde er et godt alternativ for å holde hunden din i hagen hvis du ønsker å holde eiendommen din pen. Stakittgjerder passer godt til de fleste hjem, og ser ikke ut som hundegjerder i det hele tatt. Vanligvis er stakittgjerder mindre enn andre typer gjerder, og kan være et godt valg hvis du har en liten hund som ikke kan hoppe veldig høyt. Men ikke glem – stakittgjerder vil sannsynligvis ikke gi deg så mye privatliv.

En Golden Retriever som sitter foran et hvitt stakittgjerde

Plankegjerde

Plankegjerde er et annet flott minimalistisk og naturlig tregjerdealternativ. Plankene kan monteres både vannrett og stående.

A split rail fence in a snowy forest

Siden det er store åpninger i gjerdet mellom plankene, kan det forsterkes med vaier eller annet materiale for å sikre at det er helt hundesikkert.

Gjør det selv-hundegjerde av paller

Elsker du Gjør det selv-prosjekter? Da kan et pallegjerde kan være et godt hundegjerdealternativ for deg. Med tanke på at du kanskje til og med finner gamle paller gratis, er det også et billig hundegjerdealternativ. For ikke å nevne, at det er miljøvennlig. Du kan tilpasse og male pallegjerdet etter eget ønske.

Paller er ideelle for å beskytte et blomsterbed… eller hagen din fra hunden din. I tillegg tåler et pallegjerde kalde og varme temperaturer.

En liten hvit hund som utforsker en hage full av blomster

Bare pass på at gjerdet er høyt nok, slik at hunden din ikke kan hoppe over det. Om nødvendig kan du også kjøpe forebyggende barrierer for å hindre hunden din i å grave under gjerdet.

Hundegjerde i metall

Mange kjæledyrforeldre velger å holde sine pelskledde venner på et trygt og forsvarlig sted ved å bruke et hundegjerde av metall. Metall er holdbart, rimelig og kommer i flere forskjellige alternativer:

en brun og sort hund som bjeffer bak et nettinggjerde
Mange hunder er nysgjerrige og liker å kunne se gjennom gjerdet

Et nettinggjerde er et populært valg blant kjæledyrforeldre. Fordelene med et slikt hundgjerde inkluderer:

 • hunden din kan se folk som går forbi
 • det er billig og rimelig
 • det er slitesterkt og krever lite vedlikehold
 • det er raskt og enkelt å reparere

Men viktigst av alt: hunden din kan se folk som kommer forbi. Noe som kan hindre dem i å kjede seg, bli engstelig, eller stresset av å være innestengt innendørs.

⚠️ En hund som kjeder seg vil mer sannsynlig stikke av for litt spenning eller action. Sørg for å holde den opptatt med leker og leketid for å forhindre et fluktforsøk. Eller hvis du vil ha 100 % trygghet, kan du følge hvert skritt de tar i sanntid:

Oppdag Tractive GPS

Hvordan hindre hunden din i å grave under et nettinggjerde

For å hindre en hund fra å grave under et kjettinggjerde, må du bruke et materiale ved bunnen av gjerdet som motvirker videre graving. Du kan begrave hønsenetting eller bruke store steiner eller steinblokker for å gjøre det.

En husky graver et hull i bakken i skogen

Det er også en god idé å overvåke hunden din i bakgården slik at hvis den begynner å grave, kan du rette opp denne oppførselen. Les alle våre tips om hvordan du hindrer en hund i å grave under gjerdet.

Hundegjerde i stål eller aluminium

Mange gjerdebedrifter tilbyr dekorative gjerder i aluminium eller stål. De er solide, kraftige og et attraktivt alternativ som fortsatt gir en viss synlighet. Velg mellom forskjellige stiler, farger og karakterer, og vit at hunden din sannsynligvis ikke vil hoppe over dette gjerdet hvis det er riktig montert. Dekorative stålgjerder kan være ganske dyre, men til syvende og sist har du en mye mer permanent løsning.

Hønsenetting

Med et enklere hundgjerde i hønsenetting kan du få en rask, billig, men mindre holdbar måte å holde hunden innegjerdet på. Og velger du riktig type nettinggjerde, trenger det heller ikke se stygt ut i hagen din.

 • Hønsenetting er et av de billigste gjerdealternativene der ute
 • Andre alternativer inkluderer maskinvare, duk, eller kraftig wire.
 • Nettinggjerder egner seg til Gjør-det-selv prosjekter i bakgården, eller for små hundegjerder.
En liten fugl som sitter på et ståltrådgjerde

Kablede elektriske underjordiske hundegjerder er også et alternativ, og de skaper ikke en visuell eller fysisk barriere i hagen din. Vi vil imidlertid anbefale å unngå alle som bruker statiske støt som kan forårsake hunden din smerte eller stresse den unødvendig.

💡GPS-hundegjerder er 100 % stress- og støtfrie, tar bare 5 minutter å sette opp, og er mye rimeligere enn alle fysiske gjerder. Slik at du kan holde hunden din trygg uten å gå på kompromiss med dens kjærlighet og tillit til deg.

Oppdag Tractive GPS

Mursteinsgjerde

For en (mye mer) permanent løsning kan en murvegg være et godt hundegjerdealternativ. Murstein er dyrere, men også mye mer holdbar. Det betyr at det kan være ganske kostnadseffektivt i det lange løp.

 • Et murgjerde trenger også lite til ingen vedlikehold sammenlignet med et tregjerde.
 • De er også ideelle for store hunder på grunn av høyde, holdbarhet og stabilitet.
En stor hund som ligger ved siden av et mursteinsgjerde
Et mursteinsgjerde er utrolig holdbart og krever nesten ikke vedlikehold

Hundegjerde i stein

På samme måte er et hundgjerde i stein et fint naturlig, bærekraftig alternativ som kan lages fra lokale steiner eller steinblokker. Du kan være kreativ og lage en selv, eller få ekspertene til å installere en. Bare pass på at hunden din ikke kan bruke steinene til å løpe (eller hoppe) over den og rømme. Steingjerder tilbyr en permanent løsning med lavt vedlikehold.

Et steingjerde med utsikt over en grønn ås

Hundegjerde i plast

Neste på listen vår over ideer til hundegjerde? De er laget av plast. Det inkluderer midlertidige, portable hundegjerder og Gjør det selv-gjerder i plast. Gjerdebyggesett kan kjøpes på nett og inkluderer alle delene du trenger for et hundegjerde som er enkelt å montere. Polypropylenplastgjerde er en slik type hundegjerde. Høy kvalitet, holdbar og UV-lysbestandig, du kan bruke det til å sette opp et bærbart hundegjerde, eller et mer permanent oppsett.

⚠️ Bare husk å ta noen ekstra skritt for å stoppe hunden din fra å grave under, eller tygge på denne typen gjerde. Hvis hunden din tygger av litt av et plastgjerde, kan det forårsake en potensielt dødelig tarmblokkering. Få dem til en veterinær umiddelbart hvis du mistenker at de har svelget litt plast ved en feiltakelse.

Vinylgjerde

Vinylgjerder er plastbaserte, laget av polyvinylklorid (PVC). Disse gir et godt alternativ til tre- eller nettinggjerder, siden de ikke vil sprekke, råtne eller splintre og krever mindre vedlikehold på lang sikt. Vinylgjerder:

 • er lett å rengjøre og krever lite vedlikehold
 • vil ikke sprekke eller råtne
 • kan lages for å se ut som tre

Men, vinylgjerder har mange ulemper også:

 • startkostnadene er høye
 • det er laget av syntetisk, ikke-bærekraftig materiale
 • det kan bli farget av alger, mugg eller meldugg
 • det kan bli skadet av ekstremvær

⚠️ På samme måte som plastgjerder, kan et vinylgjerde føre til at hunden din blir syk hvis de tygger av eller svelger en del av det ved en feil. Som ikke gjør det til et ideelt alternativ, spesielt hvis du bygger et gjerde i håp om å holde kameraten din trygg.

En svart hund som kikker gjennom lamellene på et grønt vinylgjerde

Usynlig hundegjerde / elektrisk hundegjerde

Usynlige hundegjerder lar deg holde en åpen hage, mens du holder hunden inne. Hvis hunden din prøver å forlate gjerdegrensen, vil den få et lite elektrisk støt. Over tid er dette ment å trene hunden din til å holde seg i det inngjerdede området. Selvfølgelig kan du forvente negative bivirkninger med denne tilnærmingen, så sørg for å lese deg opp på alle fordeler og ulemper med usynlige hundegjerder på forhånd. Når det gjelder typer, kan du finne to typer usynlige hundegjerder – underjordiske (kablede) og trådløse hundegjerder.

⚠️ Tractive anbefaler ikke bruk av elektriske hundegjerder eller sjokkhalsbånd. De kan forårsake fysisk og/eller psykisk skade på hunder, da de er avhengige av negativ forsterkning og smertefull straff.

Sjokket hunden din får fra et usynlig hundegjerde kan til og med oppmuntre dem til å løpe vekk, hvis de forbinder det smertefulle sjokket med bakgården din.

Et tryggere, mer humant alternativ til et usynlig gjerde er Tractive GPS-tracker for hunder, med sin Virtuelt gjerde-funksjon.

Ivelin Nenkov, Systemingeniør Tractive

«Et virtuelt gjerde er et kontinuerlig overvåket område som du, brukeren, oppretter. Du kan enkelt flytte eller endre størrelsen på det mens du fortsatt sitter på sofaen.

Når du har definert et bestemt område, begynner din Tractive GPS å overvåke det.
Så snart sporingsenheten oppdager at kjæledyret ditt er utenfor en sikker sone eller innenfor en faresone, vil systemet umiddelbart oppdage en endring i området den overvåker.

Det betyr at du får et varsel med en gangslik at du kan gripe inn og forhindre at kjæledyret ditt vandrer for langt.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Oppdag Tractive GPS

Underjordisk hundegjerde

Med et underjordisk hundegjerde, brukes en nedgravd ledning og transmitter til å sende et radiosignal gjennom ledningen, som derved skaper en grense. En av de største fordelene med dette gjerdet er at du kan lage et tilpasset oppsett som passer dine behov. De er også relativt billige og enkle å installere, og du vil ikke ha problemer med graving eller et stygt fysisk gjerde eller visuell barriere. Men husk at et underjordisk hundegjerde er et sjokkgjerde, noe som sannsynligvis ikke vil være hyggelig for kompisen din.

Trådløst hundegjerde

Trådløse hundegjerder bruker også radiosignaler for å lage en grense, men bruker ikke ledninger til å tegne en grense. I stedet skaper den en «sirkel» som utvides ut fra et sentralt punkt eller en sender. Disse er enda enklere å sette opp enn underjordiske hundegjerder. De krever imidlertid hundetrening og er generelt ikke egnet for hage/bakgård større enn tre mål (3 dekar).

Hvor mye koster et usynlig hundegjerde?

På nettet finner du trådløse hundegjerder i alle prisklasser3. Den endelige kostnaden avhenger av faktorer som størrelsen på hagen din, type gjerde, antall hunder, terrengtype og om du må betale for en profesjonell hundetrener.

GPS-hundegjerde

Et GPS-drevet, virtuelt hundegjerde er et flott, trygt (og humant) alternativ til et elektrisk hundegjerde. La oss ta en titt på hvordan dette fungerer med Tractive GPS Virtuelt gjerde.

Med et virtuelt gjerde er det ikke behov for en fysisk eller elektrisk barriere, heller ikke et fysisk gjerde som tar opp mye plass på eiendommen din. I stedet vil du ganske enkelt gmotta et varsel straks hunden din forlater en «trygg sone» – som f.eks hagen din – og når den er tilbake hjemme igjen.

Og enda bedre, du kan følge hvert skritt i sanntid med Tractive GPS. Så selv om de bryter ut, kan du se hvor de er på vei, og ta dem med hjem om nødvendig. Med andre ord, farvel til å bekymre seg om hvordan du finner en savnet hund!

Illustrasjon av Virtuelt gjerde-funksjonen fra Tractive GPS
Illustrasjon av Virtuelt gjerde-funksjonen fra Tractive GPS
Trustpilot

Og her er et par ekstra fordeler du finner med et Tractive GPS virtuelt gjerde:

 • En engangskostnad på forhånd – og løpende kostnader priset lavere enn det månedlige Netflix-abonnementet
 • Det tar mindre enn 5 minutter å sette opp
 • Marker opptil 5 tilpassede gjerder – for plener og bakgårder i alle former og størrelser
Marker opptil 5 tilpassede gjerder

Viktigst av alt, Tractive GPS Virtual-gjerdet er et veterinærvennlig og kjæledyrvennlig alternativ med null støt. Så med bare et blikk på telefonen, kan du forhindre at kameraten din hopper over gjerdet eller rømmer hjemmefra – hver gang.

Oppdag Tractive GPS

Midlertidig hundegjerde

For mange kjæledyreiere er et midlertidig hundegjerde alt som trengs. Hvis du ikke vil velge et permanent, dyrere eller tidkrevende gjerdeprosjekt, bør du vurdere disse alternativene:

 • Bærbart hundegjerde: Til og med Amazon selger små bærbare hundegjerder i disse dager – du kan ganske enkelt flytte dem rundt etter behov.
 • Gjør det selv- midlertidig hundegjerde: Du kan bruke mange av materialene som er nevnt så langt for å lage et gjerde som passer dine behov, for så å ta det ned når du ikke trenger det lenger.
hvit hund som står på bakbena og titter ut mellom sprinklene på et metallgjerde

Innendørs hundegjerde

Hvis du bare trenger en hundegrind eller kjæledyrbarriere innendørs, er det flere alternativer:

 • Barnegrind: En butikkkjøpt barnegrind passer til de fleste dørkarmer i hjemmet ditt og gir deg muligheten til å åpne og lukke grinden etter behov. Dette alternativet kan være mest fornuftig for deg hvis du trenger å holde hunden din utenfor et bestemt område av huset ditt.
 • Innendørs gjør det selv-dyrebarriere: Du kan også prøve å lage en tilpasset hundegrind med bare noen få materialer fra din lokale jernvarehandel. Noen materialer å vurdere for en innendørs kjæledyrbarriere du lager selv: resirkulert tre, pleksiglass, fjærstenger, PVC-rør og stoff.
 • Hundekasse eller lekegrind: Disse kan kjøpes på nett og gir en enkel, rimelig løsning for å holde hunden på plass. Men siden de har en tendens til å være små og begrenser hundens bevegelser, må du ikke holde hunden inne i kassen eller lekegrinden for lenge.
En liten brun hund som sitter oppi en trekasse innendørs

⚠️Å holde hunden innendørs for lenge er ikke ideelt for dem i det lange løp.

I tillegg til å gå glipp av trening og sensorisk stimulering, kan hunden din kjede seg, bli stresset eller engstelig. Hvilket kan resultere i at de utagerer – bjeffer overdrevent, tygger eller skraper opp gjenstander i huset, tisser overalt…eller forsøker å stikke av.

Hvilken type hundegjerde er billigst?

Den billigste typen gjerdealternativer for hunder inkluderer:

Husk imidlertid at rimelige hundegjerder kanskje ikke er det mest holdbare valget i det lange løp. Så hvis du bestemmer deg for å velge et billigere hundegjerde:

 • Få hunden din mikrochippet. En mikrochip er en permanent ID-brikke for hunden din. Det kan hjelpe en veterinær eller et lokalt dyremottak med å identifisere deg som den rettmessige eieren i tilfelle hunden din forsvinner.
 • Bruk en GPStracker på hundens halsbånd som et ekstra sikkerhetstiltak. Så vil du kunne spore opp hunden din i sanntid i tilfelle den rømmer – eller blir stjålet.

⚠️ Selv et fysisk gjerde kan ikke holde hunden din 100 % trygg for hundetyver. Det er der sporing av posisjonen deres i sanntid potensielt kan redde livene deres.

Trustpilot

Hvordan hindre en hund i å grave under gjerdet

Uansett hvilken type hundegjerde du går for, kan det hende du fortsatt har en dristig rømningskunstner som vil gjøre alt den kan for å komme seg ut av gjerdet, inkludert å grave seg under det. Graving er tross alt en del av hundens natur. For å hindre hunden din fra å grave under gjerdet, prøv disse tipsene:

 • Begrav hønsenetting under gjerdet, minst 1 fot av det. Du kan installere horisontalt eller vertikalt, men sørg bare for at endene på hønsenettingen vender nedover. Dekk hønsenettingen med jord eller gress slik at den ikke skiller seg ut i hagen din.
 • Bruk tunge steiner eller stenblokker som barriere ved bunnen av gjerdet.
 • Overvåk hunden din i hagen – så snart de begynner å grave, kan du blåse i en fløyte eller på annen måte lage en lyd for å fraråde dem denne aktiviteten. Omdiriger oppmerksomheten deres til et sted de har lov til å grave, for eksempel en sandkasse. Belønn dem med godbiter for god oppførsel.
en hvit hund som graver i gresset
Graving er en del av hundens natur
 • Sørg for at den får mye mosjon før du setter hunden din i et inngjerdet område. Å gå, løpe eller leke av overflødig energi vil gjøre det mindre sannsynlig at de graver under gjerdet. Og apropos energi, skaff deg en Tractive GPS-tracker med aktivitetsovervåking for å sørge for at kompisen din får nok trening hver dag.
 • Vurder å bytte til et annet type gjerde om nødvendig. For eksempel kan det å bytte fra et gjennomsiktig gjerde til et som hunden din ikke kan se gjennom bidra til å redusere hundegraving.

  💡Tractive GPS er utstyrt med Aktivitetsovervåking – dvs. en innebygd bevegelsesdetektor som sporer hundens aktive minutter per dag. Så med bare et blikk på telefonen, kan du sørge for at kameraten din får nok mosjon hver dag. (Og da blir han for sliten til å grave et hull i azaleaene dine.)

Hvordan hindre hunden din i å hoppe over gjerdet

Et annet problem noen hundeeiere har etter å ha installert et gjerde, er at hunden deres hopper over det! Dette er åpenbart ikke ideelt, så sørg for at du velger et gjerde som er høyt nok i utgangspunktet. Hunder kan hoppe over gjerdet hvis de kjeder seg, hvis jaktinstinktet er sterkt, eller at de ser etter en parringspartner.

Så hvordan håndtere en hund som hopper over gjerdet?

 • Begrens utsikten deres – hunder som ikke kan se utenfor gjerdet har ofte mindre sannsynlighet for å hoppe over det.
 • Se etter eventuelle hoppehjelpemidler, og eliminer eller flytt dem hvis mulig. Dette betyr at du fjerner gjenstander som hunden din kan bruke for å hjelpe dem med å hoppe over gjerdet, som f.eks en søppelbøtte.
 • Prøv å bruke en «rullestang» – en stang på toppen av gjerdet som vil rulle i tilfelle en hund eller coyote prøver å klatre over det og få dem til å miste grepet.
 • Bruk en stolpeforlenger eller en vinkelkant, på toppen av gjerdet.
 • Vurder å plante trær eller busker foran gjerdet.
 • Hold oppsyn med hunden din og demotiver den til å hoppe, mens du er på hagen. Omdiriger oppmerksomheten dens til en positiv aktivitet og belønn den for å gjøre det.
 • Gjør hagen mer interessant for hunden din. Lek og vær sammen med den, gjem godbiter i hele hagen, bruk en puslespillmater, eller plant noen hundevennlige dufter rundt i hagen. Du kan til og med kjøpe syntetiske dufter av rev eller coyote-urin på nettet – det kan få deg til å tenke «æsj», men de er flotte til å distrahere hunder!
en svart hund som hopper over brunt plankegjerde i tre
Noen hunder kan hoppe over gjerdet om de kjeder seg i hagen.

Så der har du det, 15 hundegjerde-ideer for å holde hundekameraten din trygt sikret inne i hjemmet eller hagen din. How do you keep your furry friend safe and out of trouble?

Og til slutt…

Planlegg fremover som om hunden din hopper over gjerdet uansett – nå snakker vi om nødtiltak. (Ideer ved siden av hundegjerder.) Med en GPS-tracker festet til hundens halsbånd, kan du:

 • Umiddelbart spore i sanntid hvor hunden er med bare et blikk på telefonen.
 • Eller gripe inn hvis du får et rømningsvarsel fordi den har hoppet over gjerdet i bakgården (dvs, den trygge sonen.)
Trustpilot
Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt den tar i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt hjemmefra. Hold dem friske og fornøyde med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp Tractive

Og hvis du likte dette innlegget, kan du dele det med en venn eller en du er glad i – og la oss hjelpe til med å bygge en tryggere, snillere verden for våre pelskledde venner sammen.