Vraag je je weleens af waar je kat blijft en vooral of hij wel terugkeert? Ben je bang dat hij wegloopt? Of wil je extra gemoedsrust tijdens het reizen of wandelen met je kat? Als je een huisdiereigenaar bent die ervoor wilt zorgen dat je viervoeter veilig blijft, dan kan een GPS-tracker voor katten de ideale uitkomst bieden. Hieronder volgen vijf redenen om een GPS-tracker voor je kat te kopen.

1. Met een GPS-tracker kun je zien waar je kat heen gaat

Katten zijn hele nieuwsgierige dieren. Als je viervoeter dagenlang in de buurt op verkenningstocht is, dan wil je vast wel weten waar hij precies uitspookt.

Dankzij een GPS-tracker voor katten kun je nu zien waar je huisdier heen gaat. Volg de locatie in real-time of bekijk de locatiegeschiedenis op de kaart. Ontdek of je kat in de buurt rondhangt, een dutje doet, bij de buren is of een prooi achterna zit.

Over het algemeen blijven de meeste katten binnen een straal van hooguit één hectare rond hun huis hangen1. Bevestig een GPS-tracker aan de halsband van je kat en kom erachter wat zijn favoriete plekjes zijn. Hiermee ontdek je ook of je viervoeter avontuurlijker is dan de gemiddelde kat.

2. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je je kat kwijtraakt

De meeste huisdiereigenaren weten hoe beangstigend het kan zijn als hun maatje nergens te bespeuren is. Misschien ben je je kat zelfs al eens eerder kwijtgeraakt.

15% van de kattenbaasjes raakt binnen een periode van vijf jaar hun kat kwijt; sommige katten worden nooit gevonden.

Animals Journal

Met een GPS-tracker voor katten hoef je je geen zorgen meer te maken dat je huisdier ooit zoekraakt.

Zorg dat je de GPS-tracker hebt opgeladen, schakel hem in en bevestig hem aan de halsband van je kat. Geniet daarna van de gemoedsrust dat je altijd weet waar je kat zich bevindt. Als je kat bijvoorbeeld ’s avonds niet thuiskomt om te eten, dan kun je LIVE Tracking inschakelen om hem te lokaliseren en mee naar huis te nemen.

3. Een GPS-tracker kan het leven van je kat redden

De voordelen van een GPS-tracker voor katten gaan veel verder dan alleen je huisdier kunnen volgen voor je gemoedsrust. Een GPS-apparaat kan namelijk het leven van je kat redden. We hebben zelfs talloze verhalen gehoord van kattenbaasjes die hun huisdier uit levensbedreigende situaties hebben gered dankzij een GPS-tracker voor katten. Lees hieronder het verhaal van een van onze klanten:

Op dinsdag 20 augustus sprong Oscar in een auto en bevond hij zich 19 km van huis. Toen kreeg ik een melding waarin stond dat hij zijn veilige zone had verlaten. Ik raakte in paniek omdat ik de straatnamen niet herkende. Ik kon ook zien dat hij bang was, omdat hij alle kanten op ging. Samen met een vriend reden we naar de stad waar Oscar was. We vonden hem precies op de plek die in de Tractive-app werd weergegeven. Oscar was zo blij dat hij in mijn armen sprong. Ik huilde van blijdschap en was heel opgelucht dat hij Tractive om zijn nek had, anders hadden we hem nooit gevonden.

Ontdek Tractive GPS CAT

Aangezien GPS wereldwijd werkt, kun je je kat vrijwel overal vinden. Vooral buitenkatten worden meer blootgesteld aan risicofactoren, zoals roofdieren, andere katten, verwondingen, ziektes, giftige planten, auto’s en plekken waar ze vast kunnen komen te zitten. Mocht je kat zich in een gevaarlijke situatie bevinden, dan kun je hem direct opsporen en in veiligheid brengen met een GPS-tracker voor katten.

4. Je kunt het welzijn van je kat in de gaten houden

Is je kat te dik? Als hij een hangbuikje heeft, kan dit wijzen op overgewicht. Voor huisdiereigenaren is het belangrijk om de Body Condition Score (BCS) van hun maatje in de gaten te houden. Met de Tractive GPS Cat-tracker kun je onder meer het activiteitsniveau, de rusttijd en het aantal verbrande calorieën van je kat bijhouden.

Bovendien kun je de activiteit van je kat vergelijken met die van je vrienden, buren en andere Tractive GPS-gebruikers. Maak er een leuke wedstrijd van en houd je huisdier fit en gelukkig.

Screenshot van het klassement december in de Tractive GPS-app

5. Je kunt altijd en overal in contact blijven met je kat

Ten slotte kun je met een GPS-tracker voor katten altijd in contact blijven met je maatje en jullie band versterken. Zo doe je dat:

  • Is je kat weggelopen? Activeer LIVE Tracking en vind je huisdier zo snel mogelijk terug.
  • Speelt de kat in de tuin terwijl je binnen zit? Stel een virtuele omheining in en ontvang een melding als je huisdier te ver afdwaalt.
  • Heb je hulp nodig bij het vinden van je kat? Deel de locatie van je viervoeter met vrienden en familie.
  • Wil je je kat vinden, maar heeft hij zich in huis verstopt? Ontdek waar hij zich heeft schuilgehouden met de Vind-modus.
  • Ben je niet thuis en maak je je zorgen om je kat? Open de app en bekijk zijn huidige locatie.
  • Is je kat ’s avonds niet thuisgekomen? Schakel de functie Licht en geluid in om hem in het donker te vinden.
  • Wil je weten wat je kat de hele dag uitspookt? Krijg inzicht in zijn dagelijkse gewoontes en leer je kat beter kennen.

Bekijk in de onderstaande video hoe Tractive GPS CAT werkt:

Dat zijn de vijf redenen om een GPS-tracker voor je kat te kopen! Wat zou jouw reden zijn om een GPS-tracker voor katten te halen?

Ontdek trackers voor katten

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden!