Jos haluat seurata koirasi tai kissasi liikkeitä, olet ehkä harkinnut Samsung SmartTag -laitetta. Se on ymmärrettävää; koiran tai kissan katoaminenhan on jokaisen lemmikinomistajan pahin painajainen. Samsung SmartTag ja SmartTag Plus ovat oikeastaan Apple AirTagin Android-versioita. Molemmat ovat esineiden Bluetooth-etsintälaitteita.

SmartTagin ja muiden vastaavien uutuustuotteiden ansiosta kadoksissa olevien avaimien, lompakon tai matkatavaroiden löytäminen on helpompaa kuin koskaan. Lemmikinomistajia kuitenkin kiinnostavat seuraavat kysymykset: Onko Samsung SmartTag hyvä lemmikeille? Voiko koiran tai kissan jäljittää SmartTagillä? Onko olemassa jokin parempi vaihtoehto karvakorvien turvallisuuden varmistamiseen? Entäpä koirien ja kissojen GPS-paikantimet?

Verrataanpa SmartTagia ja GPS-lemmikkipaikanninta toisiinsa ja otetaan selvää, kumpi toimii karvakorvilla paremmin! 👇

Mikä on Samsung SmartTag?

Samsung SmartTag on Tilen ja Apple AirTagin kaltainen pieni Bluetooth-jäljitin ja esineiden etsintälaite. Sen voi kiinnittää avaimiin, autoon, käsilaukkuun tai muihin henkilökohtaisiin tavaroihin, ja se auttaa niiden etsimisessä, jos ne katoavat. Laitteen akunkesto on 1 vuosi, ja siinä on jotakin lisäominaisuuksia, kuten ääni ja lisätty todellisuus.

Miten SmartTag toimii?

Samsung SmartTag tunnistaa sijaintinsa muiden alueella olevien Samsung-laitteiden avulla ja lähettää tiedon sitten puhelimeesi. SmartTag toimii Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikalla, joten laite voi viestiä puhelimen kanssa vain Bluetoothin toiminta-alueella, eli n. 120 metrin säteellä. Jos SmartTag on Bluetooth-kantoalueen ulkopuolella, sen voi kuitenkin yhä paikantaa SmartThings Find -ominaisuudella.

blue info icon

Apple AirTagien paikannus on riippuvaista muista iOS-laitteista, ja samalla tavalla myös Samsung SmartTag käyttää muiden lähellä olevien Samsung-laitteiden verkkoa sijainnin määrittämiseen.

SmartTag on siis hyvä apuväline kampuksella kadonneen repun etsimisessä, sillä lähettyvillä on varmasti monia muita Galaxyn käyttäjiä. Samsung-käyttäjiä vilisevässä kaupungissa se saattaa myös auttaa selvittämään, minne jätit polkupyöräsi.

Lisätietoja SmartTagin toimintatavasta on alla olevassa videossa.

SmartTag lemmikeillä: voiko Samsung Galaxy SmartTagin laittaa koiralle tai kissalle?

Teoriassa kyllä. Samsung Galaxy SmartTagin voi kiinnittää koiraan tai kissaan. Muista kuitenkin, että SmartTag tarvitsee toimiakseen muita Samsung-laitteita. Se siis saattaa auttaa sinua löytämään koirasi, muttei ehkä ole luotettavin apuväline, jos haluat todellista mielenrauhaa.

Esimerkkitilanne: Olet metsässä syrjäseudulla, kun koirasi saa vainun ja juoksee sen perään. Yhtäkkiä kamusi on kadonnut näkyvistä syvälle metsään, etkä lainkaan tiedä, mihin suuntaan tai kuinka kauas se on mennyt. On todennäköistä, ettei lähellä ole Samsung-käyttäjiä, joten tässä tilanteessa SmartTag olisi hyödytön.

pink triangle graphic with exclamation

Varmassa vara parempi: sen sijaan, että luottaisit vain rajallisella alueella toimivaan Bluetooth-jäljittimeen lemmikkisi paikantamisessa, sinun kannattaa käyttää erityisesti lemmikeille suunniteltua GPS-paikanninta, kuten Tractive GPS -laitetta.

Onko SmartTagissa GPS?

Apple AirTagin tavoin Samsung SmartTag ei sisällä GPS:ää. Sen sijaintitieto voidaan määrittää vain käyttämällä muiden Samsung-laitteiden verkostoa. Tractive GPS -koira- tai -kissapaikannin taas sisältää sekä GPS-laitteen että 4G-tekniikan, jotka mahdollistavat lemmikin seuraamisen reaaliajassa mistä maailmankolkasta tahansa, kunhan matkapuhelinverkko toimii.

Tractive GPS-paikannin koirille pakkaus

Tiedät aina, missä koirasi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos se vaeltaa liian kauas. Aktiivisuuden seurannalla pidät huolta sen kunnosta. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koira- ja kissapaikantimia

Samsung SmartTag vs. SmartTag Plus

SmartTagin (29,99 €) lisäksi Samsungilla on tarjolla myös SmartTag Plus (39,99 €). Näiden tärkein ero on se, että SmartTag Plusissa on Bluetoothin lisäksi myös ultralaajakaistayhteys. Lisäksi se mahdollistaa uudempien Samsung Galaxy -puhelimien takakameran käyttämisen SmartTagin etsimisessä.

Samsung SmartTag vs. Apple AirTag

Samsung SmartTag ja Apple AirTag on kehitetty samaan tarkoitukseen: helposti katoavien henkilökohtaisten esineiden, kuten avaimien tai polkupyörän, jäljittämiseen. Ne myös toimivat samalla tavalla hyödyntäen muita saman verkoston (Apple tai Samsung) laitteita jäljittimen paikantamisessa.

Nämä kaksi esineiden etsintälaitetta ovat käytännössä samanlaiset; tärkein ero on se, että AirTag on yhteensopiva vain Apple-laitteiden kanssa ja SmartTag vain Samsung Galaxy -laitteiden kanssa. iPhonella ei siis voi käyttää Samsung SmartTagia ja päin vastoin.

Tractive GPS, suosittu lemmikkien GPS-paikanninmerkki, on puolestaan yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa, minkä ansiosta se sopii kaikille. Sen avulla voit seurata koiraasi tai kissaasi jopa nettiselaimella. Nämä paikantimet eivät tarvitse toimiakseen mitään tiettyä käyttäjäverkostoa, vaan ne hyödyntävät GPS:n ja matkapuhelinverkon kaltaisia yleisiä teknologioita.

Samsung SmartTag: huomioon otettavaa

Samsung SmartTagin käytön mahdolliset riskit on hyvä pitää mielessä. Sen kaltainen paikannuslaite päätyi uutisiin, kun sitä käytettiin ”täydellisenä vainoamisvälineenä”. Ole siis varovainen ja ota huomioon mahdolliset turvallisuusuhat, jotka voivat vaikutta sinuun tai läheisiisi.

Samsung SmartTagissa on myös yksi mahdollinen haittapuoli lemmikkien suhteen. Laitteen pienen koon vuoksi utelias koira saattaa helposti nielaista sen. Koiraa on siis hyvä pitää silmällä, kun se on SmartTagin lähettyvillä.

GPS-lemmikkipaikantimet: mitä ne ovat ja mitä eroa niillä on?

ruskea koira ilakoi pihalla perheen kanssa

Nyt kun olemme pohtineet SmatTagin käyttöä lemmikeillä, otetaan käsittelyyn GPS-lemmikkipaikantimet ja katsotaan, miten ne eroavat esineiden etsintälaitteista.

Koirien GPS-paikannin on pieni, koiran pantaan kiinnitettävä ”koiratutka”, jonka avulla näet koirasi sijainnin ja voit seurata sen jokaista askelta GPS:n ansiosta.

10 hyvää syytä hankkia koiralle GPS-paikannin

Reaaliaikaisen, maailmanlaajuisen paikannuksen lisäksi Tractive GPS:n kaltaisilla moderneilla GPS-lemmikkipaikantimilla voi myös seurata lemmikin aktiivisuutta. Voit siis tarkkailla, paljonko liikuntaa ja unta karvakorvasi saa, ja seurata sen yleiskuntoa.

Tärkeintä kuitenkin on se, että GPS-lemmikkipaikantimen ansiosta et joudu enää murehtimaan koiran tai kissan katoamisesta. Tiedät aina, missä lemmikkisi on.

Tractive GPS -laitteen ominaisuudet

Tractive GPS -lemmikkipaikannin sisältää tassujen täydeltä mainioita ominaisuuksia, sillä se on kehitetty nimenomaan nelijalkaisille ystävillemme. Lista ominaisuuksista:

  • LIVE-tila: 2–3 sekunnin välein päivittyvän sijaintiedon ansiosta löydät karvakorvasi tuossa tuokiossa.
  • Rajoittamaton kantama: voit seurata koiraasi tai kissaasi mistä vain, riippumatta siitä, kuinka kauas se vaeltaa.
  • Virtuaaliaita: voit asettaa turva-alueen, jolloin saat hälytyksen lemmikkisi poistuessa siltä.
  • Sijaintihistoria: näet, missä kaikkialla kamusi on käynyt kuluneiden 365 päivän aikana.
  • Etsintätila: auttaa tarkentamaan lemmikkisi sijainnin lähietäisyydellä esimerkiksi sisällä talossa.
  • Perhejako: ystävät, perheenjäsenet, kävelyttäjät tai lemmikkivahdit voivat seurata karvakorvaa kanssasi
  • Aktiivisuuden seuranta: voit asettaa päivätavoitteita, seurata muiden lemmikkien suorituksia ja pitää nelijalkaisen ystäväsi hyvässä kunnossa.
  • Virransäästöalueet: säästävät akkua paikoissa, joissa lemmikkisi viettää pitkiä aikoja.

Hanki koirapaikannin

Miten GPS-koirapaikannin voi pelastaa koirasi hengen

Alla olevasta videosta näet, millä tavalla Tractive GPS -paikannin voi auttaa pelastamaan koirasi hengen. Eräs koiranomistaja kertoo, kuinka hänen koiransa putosi hyiseen, lumiseen koloon Norjan maaseudulla, ja miten Tractive GPS johti sen pelastamiseen. Kielenkäyttövaroitus 😅

Seuraavaksi vertailemme Tractive GPS -koirapaikanninta ja Samsung SmartTagia.

Vertailu: Tractive GPS vs. Samsung SmartTag koirilla

Samsung Galaxy SmartTag
Samsung Galaxy SmartTag
Tractive GPS Dog Tracker 4
Tractive GPS -koirapaikannin
Paikantimen tyyppiBluetooth-paikannin ja esineiden etsintälaiteKoirien ja kissojen GPS-paikannin
KäyttötarkoitusKadonneiden esineiden, kuten avaimien tai laukkujen, etsiminen lähialueelta.Koiran tai kissan jokaisen askeleen seuraaminen reaaliajassa, jotta lemmikki ei joudu kadoksiin.
Hinta29,99 €49,99 € + palvelutilaus
Puhelimen vaatimuksetYhteensopiva vain Samsung-laitteiden kanssaToimii useimmissa Android- ja iOS-laitteissa
Mitat40,9 x 40,9 x 9,9 mm17,5 x 71,4 x 28 mm
Paino14 g35 g
Toiminta-alue120 metriäRajoittamaton
Akunkesto1 vuosi, vaihdettavaJopa 7 päivää yhdellä latauksella
VedenkestävyysVedenkestävä (IP53)Täysin vedenpitävä (IPX7)
JakaminenKyllä – jako muiden käyttäjien kanssa SmartThings-sovelluksessaKyllä – jako kenen kanssa tahansa linkin avulla tai Tractive GPS -sovelluksessa
Lisätty todellisuus
Ääni
Ladattava akku
Valo
Verkkosovellus
GPS
Virtuaaliaita ja hälytykset
Aktiivisuuden seuranta

Loppusanat Samsung SmartTagista lemmikeillä

Jos haluat lisäsuojaa karvakorvallesi ja olet jo Samsung-käyttäjä, SmartTagin lisääminen sen pantaan saattaa olla hyvä idea. Todellisen mielenrauhan saat kuitenkin käyttämällä GPS-lemmikkipaikanninta.

SmartTag on Bluetooth-laite henkilökohtaisten tavaroiden, kuten kadonneiden avaimien, etsimiseen.

GPS-lemmikkipaikantimet taas on kehitetty pitämään perheesi nelijalkaiset jäsenet turvassa. Ne voivat jopa pelastaa lemmikin hengen.

SmartTagit toimivat vain muista käyttäjistä riippuvaisella, rajallisella Bluetooth-toiminta-alueella, kun taas Tractive GPS käyttää GPS:n ja matkapuhelinverkon kaltaisia yleisteknologioita, joiden ansiosta voit seurata lemmikkiäsi lähes kaikkialla.

Missä itse oletkin tai kuinka kauas lemmikkisi vaeltaakin, suosittelemme GPS-lemmikkipaikanninta, sillä se antaa mielenrauhaa ja vapauden nauttia yhteisistä seikkailuista.