Tärkein ensin: kun koirallasi on GPS-paikannin, et joudu murehtimaan sen katoamisesta. Lisäksi paikannin on mainio apu, jos olet kyllästynyt juoksemaan yliaktiivisen, karkailevan tai vahvan saalistusvietin omaavan koirasi perässä. Jos tuumit: ”No, koirani on koulutettu”, on hyvä muistaa, että hyvinkin koulutettu koira voi lähteä karkuun pelästyessään. Toisin sanoen GPS-paikantimelle ei ehkä tule koskaan tarvetta – mutta pahan paikan tullen se voi olla pelastus Oli miten oli, tässä 10 hyvää syytä hankkia koiralle GPS-paikannin, joka tuo turvaa ja antaa mielenrauhaa.

Tractive GPS-paikannin koirille pakkaus

Tiedät aina, missä koirasi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos se vaeltaa liian kauas. Aktiivisuuden seurannalla pidät huolta sen kunnosta. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koirapaikannin

Mikä on koirien GPS-paikannin?

Koirien GPS-paikannin on pieni, koiran pantaan tai valjaisin kiinnitettävä laite, jonka avulla näet koirasi sijainnin ja voit seurata sen jokaista askelta GPS:n (maailmanlaajuinen paikannusjärjestelmä) ja muiden teknologioiden ansiosta.

Sen lisäksi, että paikannin näyttää koirasi sijainnin reaaliajassa kaikkialla maailmassa, joissakin paikantimissa (kuten Tractive GPS:ssä) on myös aktiivisuuden seuranta. Ominaisuuden avulla näet, paljonko liikuntaa karvakorvasi saa, voit varmistaa sen lepäävän riittävästi ja huomaat poikkeamat rutiineista.

Alla olevasta videosta näet, miltä ominaisuudet näyttävät Tractive GPS:ssä 👇

https://www.youtube.com/watch?v=OQvvKdJ32Ik

Koirasi on kova karkaamaan.

Miksi koira karkailee? Mahdollisia syitä on monia, mutta yksi asia on varma. Jos satut omistamaan ahkeran karkulaisen, et ole yksin. Esimerkiksi amerikkalaisen ASPCA-yhdistyksen kyselyssä 15 % lemmikinomistajista ilmoitti koiransa tai kissansa olleen kadoksissa kuluneiden viiden vuoden aikana1. Joidenkin arvioiden mukaan jopa yksi kolmesta koirasta katoaa joskus elinaikanaan. Monille lemmikinomistajille karkaaminen onkin tärkein syy hankkia GPS-paikannin – he haluavat ehkäistä karvakorvansa katoamisen.

Kyllä, haluan seurata koiraani!

Mikrosiru ei auta koiran löytämisessä.

Tätä kysytään meiltä usein: Onko koirien mikrosiruissa GPS niiden seuraamista varten? Vastaus on ei. Mikrosiru on vain kadonneiden ja löytyneiden koirien tunnistuskeino. GPS-koirapaikannin sen sijaan mahdollistaa koiran seuraamisen reaaliajassa ja auttaa saamaan sen taas nopeasti kotiin.

Lue lisää mikrosirujen ja GPS-koirapaikantimien eroista.

Jos koirasi karkaa tai katoaa, saat itse haettua sen kotiin turvaan. Koirasi löytyminen ei ole mikrosirun, katoamisilmoitusten ja ystävällisten ohikulkijoiden varassa. GPS-koirapaikantimella voit seurata kamuasi kätevästi puhelimen näytöltä.

ruskea koira juoksee ruohikossa tennispallo suussaan

Näet koirasi sijainnin läheltä ja kaukaa.

GPS toimii maailmanlaajuisesti, joten moderneilla GPS-paikantimilla voit seurata koiraasi kaikkialle. Toisin kuin Bluetooth-seurantalaitteilla (kuten AirTag), GPS-koirapaikantimilla ei ole kantamarajoituksia. Voit siis pitää koiraasi silmällä, oletpa lähellä tai kaukana. Nyt kun lähellä olo tuli puheeksi, Tractive GPS:ssä on etsintätila, jonka avulla voit tarkentaa koirasi sijainnin lähietäisyydeltä. Se on kätevä muun muassa kotona ja paikoissa, joissa GPS-signaali on heikko.

Koirasi on säikky.

Peloissaan oleva koira on aina karkaamisriski. Siksi niin monet koirat katoavat uudenvuodenyönä tai muiden ilotulitusten aikaan2. Koirat pelkäävät usein ilotulitusta ja muita kovia ääniä, mutta muutkin asiat voivat laukaista pelkoreaktion. Jos siis huomaat koirasi pelästyvän helposti, GPS-paikannin on hyvä turva. Vaikket ehkä pysty ennustamaan, milloin koirasi lähtee käpälämäkeen, näet ainakin heti, minne se suuntaa.

Haluat pitää koirasi hyvässä kunnossa.

Tiesitkö, että jotkin koirien GPS-seurantalaitteet tarjoavat myös aktiivisuuden seurannan? Sen avulla voit

  • asettaa aktiivisuustavoitteita ja varmistaa, että koirasi saa tarpeeksi liikuntaa
  • valvoa, paljonko lepoa koira saa päivän mittaan
  • ansaita merkkejä, rikkoa omia ennätyksiäsi ja huolehtia niin omasta kuin koirasikin kunnosta
  • jakaa edistyksesi, vertailla aktiivisuutta muihin lemmikkeihin ja kisata hyvässä hengessä
  • pitää kirjaa koirasi kaikesta aktiivisuudesta yhdessä paikassa
  • saada apua koiran ihannepainon ylläpitämisessä.
ruskea koira kävelee, etualalla tractive gps -sovellus

Haluat pystyä löytämään koirasi pimeässä.

Onko koirasi joskus päässyt irti iltalenkillä tai rynnännyt ulos ovesta ennen aamunkoittoa? GPS-koirapaikantimen avulla voit löytää koirasi säkkipimeässäkin. Tractive GPS -koirapaikantimissa on valo- ja äänitoiminto, jonka saa käyttöön yhdellä napautuksella. Erästä käyttäjäämme lainaten: ”Erityisen hyödyllinen, jos omistaa mustan koiran!”

Haluat tietää, livahtaako koirasi pois kotoa.

Fyysiset koira-aidat ovat tehokkaita, mutta nekään eivät pidättele seikkailunhaluista koiraa, joka osaa kaivautua niiden alta. Näkymättömät, sähköiskuja antavat koira-aidat taas ovat EU:ssa kiellettyjä, sillä ne tuottavat koiralle kipua, mikä herättää pelkoa ja ahdistusta.

Mitä tehdä? Ratkaisu on helppo.

Määritä kotipiha – tai mikä vain muu turvalliseksi katsomasi alue – turva-alueeksi. Tractive GPS -paikannin hälyttää heti, jos koirasi poistuu alueelta, ja ilmoittaa myös sen palatessa takaisin.

Haluat antaa koirasi nauttia luonnosta ilman hihnaa.

On tärkeää mainita, että lainsäädäntö saattaa kieltää koirien pitämisen vapaana. Tämä ei kuitenkaan päde aina ja kaikkialla. Esimerkiksi Sally-samojedi Skotlannissa saa irti ollessaan nauttia vapaudesta ja runsaasta liikunnasta. Lisäksi vapaana olevat koirat saavat nauttia täysin rinnoin koiran elämästä.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin turvallisuus – niin sinun, koirasi kuin muidenkin. Ennen kuin päästät koirasi irti hihnasta, varmista siis ensin, ettei se ole vaaraksi kenellekään. Noudata paikallisia lakeja ja määräyksiä ja pue koirallesi GPS-paikannin, jotta saat mielenrauhaa.

Haluat tietää koirasi olevan turvassa.

Joidenkin mielestä GPS-koirapaikantimen paras puoli (siis sijainnin seuraamisen lisäksi) on se, että se vähentää koiranomistajan murheita. Jos murehdit helposti lemmikeistäsi tai sinua huolestuttaa usein, missä koirasi on ja voiko se olla vaarassa, GPS-koirapaikantimesta voi tulla uusi paras ystäväsi.

Vaikka mielenrauha onkin mittaamattoman arvokas asia, sen ei tarvitse maksaa paljon. Voit pitää koirasi turvassa hankkimalla edullisen Tractive GPS- paikantimen, johon liittyvä palvelutilaus maksaa vain kahvin ja pullan verran kuukaudessa.

Hanki Tractive GPS

mies ja ruskea koira kävelevät puistopolulla

Haluat aina koirasi lähellä olevan pelastuskeinon.

Olemme juuri luetelleet monta hyvää syytä hankkia koiralle GPS-paikannin. Listaan pitää kuitenkin lisätä vielä yksi todella hyvä syy. GPS-koirapaikannin saattaa pelastaa koirasi hengen, kuten kävi näille Tractive GPS:n käyttäjille:

Minulla on ollut Tractive GPS muutaman kuukauden ajan kahdella koirallani, jotka vaeltelevat mielellään silloin tällöin. Paikannin on pelastanut koirani hengen jo kerran. Se jäi ansaan kuoppaan, eikä päässyt pois. Paikannin johti minut suoraan sen luokse. Muuten en olisi ikinä löytänyt sitä. – Heather

Olen nyt käyttänyt Tractivea vajaat kaksi vuotta. Käytän sitä monta kertaa päivässä. Paikannin on kirjaimellisesti pelastanut koirani hengen muutaman kerran, kun se on jäänyt pahasti jumiin syrjässä tunnetuilta poluilta. Tractive-koirapaikannin on loistava tuote… annan Tractivelle epäröimättä viisi tähteä! – Andrew

Se on todella pelastanut bordercolliemme hengen kahdesti, kun koiramme päätti lähteä seikkailulle naapurin maatilalle. Koiramme Molson käy myös ryhmävaelluksilla erään patikoijan kanssa. Tractive antaa meille mielenrauhaa siltä varalta, että se pelästyy ja karkaa. – Chantal

Asumme luonnonsuojelumetsän vieressä ja lenkitämme kumpaakin koiraamme ilman hihnaa. Toisella niistä, Marleylla, on taipumus lähteä vaeltelemaan ja eksyä. Tractive GPS sen pannassa on käytännössä pelastanut sen hengen. Hyvin tarkka ja hyvä signaali myös keskellä metsää. En voi kiittää Tractivea tarpeeksi näin luotettavan tuotteen kehittämisestä. – Toothurty11

Tämä paikannin pelasti oman koiramme ja lapseni koiran. Koiramme on seniori, joka eksyi kauas kotoa. Eräs ystävällinen sielu otti sen hoiviinsa ja vei sen kotiinsa. Muutamassa minuutissa olimme jo koputtamassa ovelle ja löysimme rakkaan lemmikkimme. Lapseni koira katosi yllättävässä myrskyssä. Se pakeni korkeille kukkuloille. Paikannin johdatti meidät pellolle, jonne koira oli eksynyt. Se ilahtui kovasti löytäessämme sen. Paras lemmikki-investointimme IKINÄ. – Lori

Tutustu Tractive GPS DOG -paikantimeen

No niin, siinä oli 10 hyvää syytä hankkia koiralle GPS-paikannin! Alla olevasta (englanninkielisestä) videosta saat lisää vinkkejä koiran seuraamiseen eräältä koiranomistajalta ja kokeneelta GPS-koirapaikantimen käyttäjältä.


Piditkö lukemastasi? Jaa artikkeli kaverille tai tilaa Tractive-uutiskirje, niin saat erikoistarjouksia, uutisia ja vinkkejä.