Der kan være mange grunde til, at hunde løber væk: At den er hyperaktiv, bange for høje lyde f.eks. fyrværkeri, har separationsangst, hundens jagtinstinkt eller simpelthen, at den er hvalp. Og så er tyveri af hunde et stigende problem rundt omkring i verden. Under alle omstændigheder er det en frygtelig oplevelse at komme hjem og finde ud af, at hunden er væk. Som mange hundeejere i hele verden har fundet ud af, er det en af grundene til at anskaffe sig en GPS-tracker til hunden.

Særligt en GPS-tracker som du kan bruge til at spore din hund i realtid, som har ubegrænset rækkevidde og er udviklet specifikt til kæledyr, ikke til bilen eller nøglerne. Med Tractive behøver du aldrig igen være bange for at miste din hund.

Hvis du tænker, “ja ja, min hund er godt trænet”, så husk, at selv de mest lydige hunde kan løbe væk, hvis de bliver bange. Med andre ord: Selvom du tænker, at du aldrig får brug for en hunde-GPS, så kan den redde hundens liv, hvis det alligevel sker. Uanset hvad, finder du her 10 grunde til at købe en GPS-tracker til din hund. For din egen tryghed og hundens sikkerhed.

Hvad er en hunde-GPS?

En GPS-tracker til hunde er en lille enhed, som sættes fast i din hunds halsbånd eller sele. Den giver dig mulighed for at se, hvor din hund er, og følge hvert et skridt den tager, ved hjælp af GPS (Global Positioning System) og andre teknologier.

Hvordan virker en Tractive GPS? Her er en hurtig forklaring:

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

“Tractive-enhedens GPS-modul modtager signaler fra en række GPS-satellitter. Det gør, at den bedre og mere præcist kan beregne kæledyrets position. Satellitterne sender deres placering til Tractives servere ved hjælp af netværksmodulet (som også omfatter et SIM-kort). Når Tractive-serverne modtager denne information, kan du nemt og hurtigt tjekke, hvor dit kæledyr er på Tractive-appen.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Ud over at vise din hunds placering i realtid, uanset hvor den er på kloden, indeholder Tractive-trackeren også aktivitetsovervågning. Det betyder, at du kan se, hvor meget din firbenede ven bevæger sig, holde øje med, at den får nok hvile og se, om der sker ændringer i dens vaner og mønstre.

Ved at spore din hunds daglige aktivitet kan du bedre handle, hvis du opdager, at hunden er mindre aktiv eller mere sløv end sædvanligt, hvilket kan betyde, at den er syg.

Opdag Tractive GPS

1: Din hund har det med at løbe væk

Der kan være mange grunde til, at hunde løber væk, men en ting er sikker. Du er ikke alene, hvis din hund har det med at stikke af. Ifølge et ASPCA-studie har 15 % af alle kæledyrsejere mistet deres hund eller kat inden for de seneste fem år1. Nogle anslår endda, at 1 ud af 3 hunde bliver væk på et tidspunkt i deres liv. Og for mange kæledyrsejere er det den primære grund til at anskaffe sig en GPS-tracker – så de altid ved, hvor deres firbenede ven befinder sig.

  • Læs f.eks. denne historie om den irske setter og udbryderekspert Marnie, som ofte løber hjemmefra på grund af sit store jagtinstinkt. Heldigvis har hendes familie fundet hende igen i god behold ved hjælp af Tractive GPS.
Marnie, en irsk setter, som løb ind i skoven, men blev reddet af sin familie med hjælp fra Tractive GPS

Jagtinstinktet er en almindelig grund til, at hunde løber væk, men det er lugtesansen også (f.eks. hvis en hanhund kan lugte en hunhund i løbetid i nærheden). Og i de kolde måneder kan sne faktisk forstyrre lugtesansen og gøre det sværere for hunden at finde hjem i sikkerhed.

💡 Hvis du sporer din hunds placering og bevægelser i realtid, behøver du ikke være bange for, at du ikke ved, hvor den er.

Emballage til Tractive GPS tracker til hunde

Mist aldrig din hund af syne

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis den går for langt. Hold din hund sund og glad med trivsels-overvågning. Og giv andre, f.eks. venner eller hundepassere, mulighed for at holde øje sammen med dig.

Køb hunde-GPS

2: En mikrochip kan ikke hjælpe dig med at finde hunden

Har mikrochips til hunde GPS, så man kan tracke sin firbenede ven? Svaret er nej. En mikrochip kan kun identificere hunde, som er blevet fundet af andre. Med en GPS-tracker til gengæld kan du spore din hund i realtid og hurtigt finde den igen.

Få mere at vide om forskellen mellem mikrochips og GPS-trackere til hunde.

Hvis din hund løber væk eller forsvinder, kan du selv få den sikkert hjem med en GPS. Du er ikke nødt til at sætte din lid til mikrochips, efterlysningsplakater og venlige naboer for at blive genforenet med din hund. Med en GPS-tracker kan du simpelthen spore din pelsklædte ven på din mobil. Det vil sige, at du kan spille en mere aktiv rolle i at finde din bortløbne hund.

brun hund løber udenfor i græsset med en tennisbold i munden

Overvej det lige: At overlade hundens sikkerhed til en mikrochip er ingen garanti for dens sikkerhed. Den kan blive fundet af en fremmed, som så skal aflevere hunden til en dyrlæge eller et dyreinternat. (Som så kan scanne hundens mikrochip, finde dine kontaktoplysninger og kontakte dig.)

💡En dedikeret hunde-GPS derimod kan hjælpe dig, hvis din hund f.eks. bliver stjålet.

Kathi, en beagle

Læs f.eks. historien om Kathy, en beagle, som var i gang med jagttræningen og blev sporet af sin ejer ved hjælp af Tractive GPS. Pludselig kunne han se, at hun bevægede sig med høj hastighed og helt ude af kurs!

Ud fra bevægelserne fandt ejeren hurtigt ud af, at hun var blevet stjålet, og at tyvene kørte afsted med hende i en bil.

Han sporede hende med Tractives LIVE-funktion og ringede til politiet. Efter en 2- timer lang biljagt kunne han igen holde Kathy i sine arme, i god behold.

Opdag Tractive GPS

3: Spor din hund, uanset hvor den er

GPS er tilgængelig i hele verden, hvilket betyder, at moderne GPS-trackere kan følge din hund overalt. Og i modsætning til Bluetooth-trackere (som f.eks. AirTags) eller radiofrekvens-trackere har GPS-trackere til hunde ubegrænset rækkevidde. Det vil sige, at uanset hvor din firbenede ven går hen, vil du altid kunne holde øje med den.

Derudover forbinder Tractive sig med mobilnetværk i 175 lande ved hjælp af det indbyggede SIM-kort. Det vil sige, at uanset hvor langt væk din hund er fra dig, vil du altid kunne holde øje med den (også selvom du er på ferie).

Grafik: Sammenligning af rækkevidden af bluetooth- og gps-tracker

💡Troede du, Tractive kun bruger GPS? Nej da. Din Tractive-enhed har også Bluetooth-funktioner som Radar-tilstand, som hjælper dig med at finde din hund tæt på. Perfekt hvis du er hjemme eller et sted med svagt GPS-signal.

4: Din hund bliver let skræmt

Hvis du har en ængstelig hund, er sandsynligheden større for, at den løber væk. Det er derfor, så mange hunde bliver væk til f.eks. nytår2. Hunde er ofte bange for fyrværkeri og andre høje lyde, men også andre ting kan udløse panik.

Så hvis du har lagt mærke til, at din hund let bliver skræmt, er en GPS-tracker afgjort en god ide. Man ved aldrig, hvornår den kan finde på at stikke af, men med en GPS-tracker kan du straks se, hvor den er løbet hen.

En hund løber væk udenfor

Din hund kan for eksempel blive stresset, hvis der kommer mange mennesker på besøg i hjemmet. Det kan være børn, der kommer forbi til Halloween, eller venner og familie på besøg til jul. Det kan få hunden til at løbe væk. Det er endnu en grund til at anskaffe sig en hunde-GPS.

Opdag Tractive GPS

5: Du vil gerne holde hunden sund og rask

Var du klar over, at nogle GPS-sporingsenheder til hunde også er aktivitetstrackere? Det vil sige, at du kan:

  • opsætte aktivitetsmål og sørge for, at din hund får tilstrækkeligt med motion.
  • se, hvor meget hvile den får i løbet af dagen.
  • få badges, slå personlige rekorder, og holde jer i form sammen.
  • se jeres fremskridt, og sammenligne aktiviteten med andre kæledyr… og måske få gang i små konkurrencer med vennerne!
  • holde øje med alle hundens aktiviteter på ét sted.
  • få inspiration til at hjælpe med at holde hunden på sin idealvægt.

Vigtigst af alt kan den regelmæssige aktivitetssporing hjælpe med at se, om din hund måske er syg. For eksempel kan et fald i hundens aktivitet være tegn på, at den kæmper med smerter eller en infektion.

Ligesom katte kan din hund også skjule tegn på ubehag og endda virke glad og rask, selvom den ikke er det.

Se en historie her om, hvordan en kæledyrsejer blev opmærksom på et fald i hundens daglige aktivitet takket være hendes Tractive trivselsprofilog med nød og næppe undgik en farlig situation:

Da jeg så på Rubys trivselsprofil, viste hendes data, at hendes aktivitetsniveau var lavt, og at hun ikke havde sovet godt. Jeg blev bekymret og holdt nøje øje med hende.

Brun hund går med tractive gps-appen i forgrunden

Tidligt om morgenen næste morgen havde hun blod i urinen og var tydeligt sløj. Vi tog til vagtdyrlægen, som fastslog, at Ruby havde en urinvejsinfektion.

Hun fik antibiotika og smertestillende og har det nu meget bedre. Hendes tracker-data gjorde mig klar over, at hun ikke havde det, som hun plejede, og at der kunne være noget galt.

Jeg er SÅ glad for hendes tracker, og jeg vil altid anskaffe mig én til alle hunde, jeg kommer til at eje.

– Katie J, Delaware

Opdag GPS- og sundhedstrackere

Sebastian Raab, Product Manager hos Tractive

“Man kan nemt overse ændringer i hundens eller kattens daglige aktivitet, eller bare, om den bevæger sig mere eller mindre end sædvanligt. Derfor har vi udviklet notifikationer om reduceret aktivitet, som viser, hvis dit kæledyrs aktive minutter falder markant. De kan være en hjælp til at gøre noget i en situation, hvor dit kæledyr måske kæmper med en infektion eller har smerter

– Sebastian Raab, Product Manager hos Tractive

6: Du vil gerne kunne finde hunden i mørke

to hunde i mørket med Tractive

Går du tur med din hund om aftenen? Når dagene bliver kortere om efteråret og vinteren, er det mørkt kl. fire om eftermiddagen (hvis ikke tidligere, i nogle dele af verden!)

Overvej, at din hund slipper ud af halsbåndet og løber rundt i mørket, og du ikke kan se den?

Din Tractive-enhed kan heldigvis hjælpe dig med at finde den ved hjælp af lys eller lyd, uanset hvor mørkt det er!

Tractive hunde-GPS har en lys- og lydfunktion, som du kan tænde med et enkelt tryk i appen. Enheden har en lille LED-lampe, som kan hjælpe dig med at finde din hund ved hjælp af lys eller med en rar, men tydelig melodi, som ikke skræmmer din hund.

Som en af vores brugere siger, så er den “særlig praktisk, hvis man har en sort hund!

7: Du vil gerne være klar over, hvis din hund stikker af

Fysiske hundehegn er effektive, men de kan ikke altid forhindre eventyrlystne hunde i at stikke af. Desuden kan et fysisk hegn nemt koste tusindvis af kroner bare at installere (uden løbende vedligeholdelse.) Og alligevel kan din hund finde på at hoppe over det eller grave sig vej under det, hvis den vil det nok.

Samtidig er usynlige elektriske hegn til hunde ulovlige i Danmark, da hunden får et smertefuldt stød via halsbåndet, når den går uden for det usynlige hegn. Der er også strenge regler for synlige elektriske hegn i Danmark.

Løsningen? Den er nem. Opret et virtuelt hegn omkring din grund, eller hvor som helst du vurderer som et sikkert sted. Din Tractive GPS-tracker sender dig så straks en notifikation på din mobil eller tablet, hvis din hund går uden for eller kommer tilbage til området.

Med et virtuelt hegn kan du hurtigt og nemt:

Beskyt hunden med Tractive GPS

Et virtuelt hegn fungerer uden stød og uden stress. Det er et smart og humant alternativ til elektriske hegn eller -halsbånd til dig, som vil passe godt på din hund.

8: Du vil gerne kunne lade din hund gå uden snor

Sally samojeden med en Tractive GPS- tracker i skoven

Det er vigtigt at nævne, at nogle lande har love, der bestemmer, at hunde ikke må gå uden snor. Punktum. Sådan er det ikke i Danmark. Men der er særlige regler, og kun veltrænede hunde må gå fri.

Læs her om Sally, en samojede i Skotland, hvis ejer er helt tryg, når Sally har sin Tractive GPS på.

En hund uden snor har mulighed for at løbe frit og få masser af sund motion. Simpelthen nyde hundelivet fuldt ud, f.eks. i en hundeskov.

Selvfølgelig er sikkerhed det vigtigste, både for dig, din hund og mennesker, I møder på jeres vej.

Sørg derfor for, at din hund ikke udgør en trussel for nogen, før du slipper den fri. Følg de lokale regler om hunde i snor, og giv din hund en GPS-tracker på for at øge hundens sikkerhed og din egen tryghed.

9: Du vil gerne sikre dig, at din hund er tryg og sikker

For nogle er formålet med en hunde-GPS (ud over GPS-sporing selvfølgelig) simpelthen at få ro i sindet. Hvis du ofte bekymrer dig om din firbenede ven, og hvor den er, og om den er i fare, så kan en GPS-hundetracker hurtigt blive en uundværlig hjælper.

Trustpilot hund
Trustpilot hund
Trustpilot hund

Læs flere Tractive-anmeldelser på Trustpilot

Og selvom ro i sindet er uvurderligt, behøver det ikke koste det hvide ud af øjnene. Du kan tage hånd om din hunds sikkerhed med en Tractive GPS-tracker og et abonnement til samme pris som en caffe latte om måneden.

Køb en Tractive GPS

10: En tracker kan redde din hunds liv

Vi har netop beskrevet en række grunde til at anskaffe sig en hunde-GPS. Men der er endnu et vigtigt formål at tilføje til listen. En GPS-hundetracker kan redde din hunds liv. Det var det, der skete for disse Tractive GPS-brugere:

🐶 “Jeg har haft Tractive-GPS’en i et par måneder til to af mine hunde, som ind imellem godt kan lide at strejfe omkring. Trackeren har allerede reddet min hunds liv én gang. Hun sad fast i et hul og kunne ikke komme ud. Trackeren førte mig lige hen til hende. Jeg ville aldrig have fundet hende uden.”

Heather

🐶 “Jeg har brugt Tractive i næsten to år. Jeg bruger trackeren mange gange hver dag. Den har bogstaveligt talt reddet min hunds liv et par gange, hvor hun har siddet fast langt væk fra en sti. Tractive Dog er et fantastisk produkt… Jeg er ikke i tvivl om, at Tractive skal have 5 stjerner!

Andrew
hund og mand går ved siden af hinanden udenfor,  uden snor, med tractive gps

🐶 Den har faktisk reddet vores border collies liv to gange, hvor han besluttede sig for at gå på eventyr ved naboens gård. Molson, vores hund, er også med på gruppeture med en hundevandrer. Tractive giver os ro i sindet, hvis han pludselig stikker af.”

Chantal

🐶 “Vi bor ved siden af en skov og går med begge vores hunde uden snor. En af dem, Marley, kan godt finde på at løbe væk og forsvinde. Tractives GPS-tracker i hendes halsbånd har praktisk taget reddet hendes liv. Meget præcis, super modtagelse, selv i skoven. Jeg kan ikke takke Tractive nok for at have udviklet et så pålideligt produkt.”

Toothurty11

🐶 Denne tracker reddede vores hund og mine forældres hund. Vores hund er gammel og gik en dag væk fra vores hjem. Nogen var så søde at hente hende og tage hende med hjem. Inden for få minutter bankede vi på deres dør og fandt vores elskede hund. Mine forældres hund forsvandt i en storm, hvor hun løb op mod nogle høje bakker. Trackeren viste os hen til den mark, hvor hun var endt. Hun var så glad for at blive fundet. Bedste investering NOGENSINDE til vores kæledyr.”

Lori

Opdag Tractive GPS

Det var 10 grunde til at anskaffe sig en GPS-tracker! Se videoen herunder for at få flere tips til hundesporing fra en hundeejer og erfaren hunde-GPS-bruger.

Syntes du om denne artikel? Del den med en ven og modtag Tractives nyhedsbreve med specialtilbud, nyheder og gode ideer.