Onko sinulla lemmikkinä vesipeto, lunta rakastava koira tai ulkokissa, jolla on laaja reviiri vartioitavana? Kuten monet muutkin lemmikinomistajat, haluaisit varmaan rohkaista lemmikkiäsi seikkailemaan mutta samalla varmistaa, ettei se joudu kadoksiin retkillään. (Pieni vedenpitävä GPS on avuksi tällaisissa tilanteissa silloinkin, kun et voi olla lemmikkisi rinnalla joka hetki.)

Lemmikeille tarkoitettu vedenpitävä GPS-paikannin, kuten Tractive GPS, on juuri sellainen. Sitä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuten veneiden, autojen tai muiden eläinten paikantamiseen.

Tutustutaan siis tarkemmin Tractiven vedenpitävään rakenteeseen lemmikkisi seuraavaa pulahdusta ajatellen.

Koirat, kissat, vesi ja metsästysvietti

Monilla vedestä ja lumesta pitävillä koirilla on vahva metsästysvietti. Näihin lukeutuvat esimerkiksi spanielit, noutajat, setterit, paimenkoirat ja jopa villakoirat. Ne saattavat todennäköisemmin lähteä sorsien ja muiden villieläinten perään ja päätyä johonkin läheiseen lampeen, järveen tai jokeen.

Luettavaa: Marnie-mestarikarkuri, joka säntäsi suoraan ankkalampeen mutta pelastui Tractivensa ansiosta.

Ruskea gps-paikannuspantaa käyttävä koira ulkona

Entäs kissat? Eivätkö ne yleensä inhoa vettä? Eivät aina! Joillakin kissaroduilla on vettä hylkivä turkki, ja ne voivat jopa nauttia uimisesta. (tällaisia rotuja ovat mm. turkkilaiset vanit, turkkilaiset angorat, siperiankissat, bengalinkissat ja jopa maine coonit). Koirien tavoin ne ovat usein hyvin vilkkaita, ulkona viihtyviä ja todennäköisesti saalistusviettinsä vietävissä. (Niinpä ne saattavat hypätä järveen, jos niillä on tarpeeksi hyvä syy.)

Saalistusvietti ja metsästyskäyttäytyminen ovat tärkeimpiä syitä koirien ja kissojen katoamiseen. Raisuissa ulkoseikkailuissa tarvitset keinon pitää huolta lemmikkisi turvallisuudesta, vaeltaapa se minne vain.

Kissatalon omistaja ja kissankouluttaja Clair Chesterman

”Tractive on alan johtava kissojen GPS-paikannin. Se on markkinoiden laadukkain kissapaikannin. Pystyin määrittämään kotini alueen turva-alueeksi, ja saan hälytyksen heti kun kissani menee ulos.

Se luultavasti pelasti kissani hengen, kun se kerran lähti linnun perään ja eksyi. Se oli peloissaan, ja löysin sen GPS-paikantimen avulla. Tractiven siru laskee kissan sijainnin usein ja päivittää sen kartalla 2–3 sekunnin välein. Lisäksi merkkivalo auttaa karvatassun turvaamisessa yöllä.”

– Clair Chesterman, FluffyMeowPaws-nimisen kissatalon ja sijaiskotiyrityksen omistaja

Tractive CAT Mini- ja Tractive DOG -paikantimien pakkaukset

Tiedät aina, missä lemmikkisi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos kamusi vaeltaa liian kauas. Hyvinvoinnin seurannalla pidät sen terveenä ja tyytyväisenä. Muutkin, vaikkapa lenkittäjä tai lemmikkivahti, voivat pitää lemmikkiäsi silmällä.

Tutustu Tractiveen

Vedenpitävät GPS-paikantimet

GPS-paikantimella voit seurata asioita reaaliaikaisesti. Siinä on

 • GPS-paikannuskomponentti (esimerkiksi lemmikin pannassa)
 • ohjelmisto tai sovellus (josta näet koirasi sijainnin).

Laitteella on tärkeä tehtävä, joten on tärkeää, että se on myös vedenpitävä; muuten se menisi rikki heti kastuessaan. Jos sinulla on vedessä viihtyvä koira, kuten newfoundlandinkoira, tai lumeen ihastunut labradorinnoutaja, tiedät varmaan hyvin, miten vaikeaa koira on pitää poissa läheiseltä lammelta tai tienvarren lumikasoista.

⚠️ Useimmat GPS-paikanninvalmistajat tekevät paikantimistaan vedenpitäviä. Muuten laitteet olisivatkin hyödyttömiä, kun ottaa huomioon useimpien koirien ja kissojen seikkailunhalun. Kaikki paikantimet eivät kuitenkaan ole täysin vedenpitäviä, joten muista aina varmistaa paikantimen vedenpitävyys ennen ostoa.

Tractive DOG XL Adventure editionin vedenpitävyysluokitus on IPX7 ja lisäksi siinä on erityisen lujat lasikuitukuoret. Se sopii kaikkein seikkailunhaluisimmille koiraroduille, jotka pitävät raisuista leikeistä.

Tractive DOG XL Adventure edition

Tiedät aina, missä koirasi on

Voit seurata jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos kamusi vaeltaa liian kauas. Hyvinvoinnin seurannalla pidät sen terveenä ja tyytyväisenä. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koirapaikannin

Vedenkestävyys on erityisen tärkeää ulkokäyttöön tarkoitetussa paikantimessa, esimerkiksi kun seuraat koiraasi vuoristossa tai tarkkailet ulkokissasi liikkeitä päivän mittaan. Vedenpitävä GPS-paikannin on elintärkeä turvavaruste, kun

 • lähdet koiran kanssa uintiretkelle joelle, järvelle tai merelle
 • lenkität koiraa tai kissaa sateella tai sumussa
 • päästät ulkokissan ulos seikkailemaan lumi- tai vesisateella
 • päästät lunta rakastavan koiran pihalle leikkimään märässä, valkoisessa hötössä
 • lähdet hiihtämään tai harrastamaan koirahiihtoa koiran kanssa
 • käyt vaelluksilla karvakorvasi kanssa.

Tutustu näihin karvakorviin, joilla on aina GPS-paikannin märillä ja hurjilla seikkailuilla:

Lue julkaisu Instagramissa

Tractiven (@tractive) jakama julkaisu

Onko Tractive vedenpitävä GPS-paikannin?

Kyllä. Tractive GPS -koirapaikannin ja -kissapaikannin ovat molemmat täysin vedenpitäviä.

Tractive GPS -laitteissa ei ole SIM-korttiaukkoa eikä USB-liitäntää. Siksi niiden käyttö on täysin turvallista sateisena tai lumisenakin päivänä.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

”Tractive-paikantimen takia ei tarvitse murehtia sadepäivän lenkillä tai lemmikin loikkiessa lätäköissä. IPX7-standardin mukaan Tractive-laitteet voi upottaa veteen jopa 1 metrin syvyyteen noin 30 minuutiksi. Siksi ne ovat paras valinta päivittäiseen käyttöön tai koiralle, joka käy mielellään uimassa.”

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Tractiven GPS-paikantimet ovat itse asiassa olleet vedenpitäviä heti ensi hetkistään alkaen, siis vuodesta 2012. Paikantimemme kehitti joukko eurooppalaisia intohimoisia yrittäjiä ja teknisiä huippusuunnittelijoita, ja se on saatavilla maailmanlaajuisesti. Sitä on kehitetty vuosikausia Itävallan sydämessä lähellä Alppeja, jossa vesisateet, kylmyys ja lumi ovat tuttuja. Siksi me Tractivella tiesimme, että meidän oli tehtävä lemmikinomistajille GPS-paikannin, joka olisi täysin seikkailunsietävä, vedenpitävä ja kovaa kulutusta kestävä.

Kova työmme onkin tuottanut tulosta! Jo sadat tuhannet lemmikinomistajat eri puolilla maailmaa luottavat Tractiven vedenpitävään GPS-paikantimeen. Otetaan esimerkiksi tämän mutaisen kaverin omistaja:

musta koira loikoilee mutalammikossa

Vein koirani puistoon eilen, ja se löysi täydellisen mutalammikon 😳. Se makoili lammikossa ja kieriskeli mudassa. Pelkäsin, että paikannin menisi rikki, mutta kun palasin koiran kanssa kotiin, paikannin oli perusteellisen puhdistuksen ja latauksen jälkeen täysin kunnossa! Tosi tyytyväinen Tractiven kestävyyteen!

Cindy ja Lhotse, USA

Seuraa lemmikkiäsi Tractivella

Millä GPS-paikantimella on pisin kantama?

GPS-paikanninta hankittaessa on otettava huomioon muutakin kuin vedenpitävyys, esimerkiksi toiminta-alue. Saaliin perään lähtevä koira ehtii muutamassa minuutissa yllättävän kauas. Keskivertoulkokissa voi vaeltaa vieläkin kauemmas reviirinsä koosta riippuen. Mitä jos voisit seurata lemmikkisi vaelluksia miltä etäisyydeltä tahansa?

⚠️Vaikka Bluetooth-paikantimet, kuten Tile, Samsung SmartTag tai Apple AirTag saattavat vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta lemmikin seuraamiseen, niiden toiminta-alue on tavallisesti enintään 100 metriä. Jos koira tai kissa karkaa Bluetooth-kantaman ulkopuolelle, sen seuraaminen ei enää onnistu.

Infografiikka "bluetooth vs. gps-paikannin"

Varsinaisen GPS-paikantimen pitäisi toimia kaikkialla maailmassa, sillä se käyttää maailmanlaajuista paikannusjärjestelmää. Rakennukset, puut ja sääolosuhteet voivat häiritä GPS-signaalia hetkellisesti, mutta ne eivät yleensä vaikuta paikantimen kantamaan. Kunhan paikannin lähettää tiedot älypuhelimeen käyttäen jotakin toista tekniikkaa, kuten matkapuhelinsignaalia, kantaman pitäisi olla rajaton. Jotkin GPS-laitteet toimivat kuitenkin vain tietyissä maissa.

Nainen seuraa koiraa gps-paikantimella ja sovelluksella

Tractive GPS toimii miltä etäisyydeltä tahansa, ilman kantamarajoituksia.

Voit seurata koiraasi mistä maailmankolkasta tahansa ja lähes missä päin maailmaa tahansa – tarkemmin sanottuna 190 maassa. Voit seurata karvakorvasi jokaista askelta vaikka olisitte eri mantereilla. Katso, toimiiko Tractive maassasi.

Parasta on, että Tractive ei vaadi toimiakseen muiden laitteiden verkostoa, toisin kuin tyypilliset Bluetooth-etsintälaitteet.

Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer

”AirTagin tavoin Tractive GPS -paikannin voi käyttää lyhyen kantaman radiota lemmikin sijainnin määrittämiseen. Mutta toisin kuin AirTag, Tractive käyttää myös matkapuhelinyhteyttä ja GPS:ää. Paikannin voi siis lähettää sijaintitiedot Tractiven palvelimiin, vaikka lähellä ei olisi muita mobiililaitteita. Lemmikin sijainnin näkee siten nopeasti ja helposti sovelluksesta.”

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Seuraa lemmikkiäsi Tractivella

Mikä on pienin GPS-paikannin?

Toinen tärkeä seikka GPS-paikantimen ostoa harkittaessa on koko. Useimmat ihmiset haluavat käyttää lemmikillään mahdollisimman pientä GPS-paikanninta. Paikannin kiinnitetään lemmikin pantaan tai valjaisiin, joten sen pitää olla kevyt, pieni ja huomaamaton. Se ei saa häiritä lemmikkiä. Katsopa vaikka tätä komeaa karvatassua, jolla on Tractive CAT Mini:

Mustavalkoinen kissa, jolla on Tractive CAT Mini -GPS-paikannin

Tämän vuoksi koirille ja kissoille tarkoitetut GPS-paikantimet ovat usein markkinoiden pienimpiä.

Tractive GPS Cat ja Dog - vertailu
Tractive CAT Mini -GPS-paikannin Tractive Dog -GPS-paikannin
Koko55 x 28 x 17 mm71 x 28 x 17mm
Paino25 g35 g
SopiiYli 3-kiloisille kissoilleYli 4-kiloisille koirille
VedenpitävyysIPX7IPX7
Rajoittamaton kantamaKylläKyllä
YhteensopivuusiOS, AndroidiOS, Android

Paikannin on siis suunnilleen rannekellon kokoinen, mutta täynnä maukkaita ominaisuuksia.

Miksi GPS-paikannin ei ole mikrosirun kokoinen?

Joidenkin ihmisten mielestä lemmikeille tarkoitetut GPS-paikantimet eivät saisi painaa mitään, ja ne pitäisi pystyä istuttamaan koiran ihon alle. Tämä perustuu kuitenkin harhaluuloon, sillä markkinoilla ei tällä hetkellä ole koirien GPS-seurantasiruja. GPS-paikannin tarvitsee toimiakseen akun, GPS-antennin, GSM-moduulin jne. Lue lisää mikrosirun ja GPS-paikantimen eroista.

Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer

”Käytämme GPS-paikantimissamme moderneja, huippulaadukkaita komponentteja. Ne ovat yleensä jokseenkin kookkaita, koska haluamme varmistaa parhaan mahdollisen laadun. Lemmikin luotettava ja jatkuva seuraaminen edellyttää myös kestävää, painavaa akkua. (Joissakin tapauksissa akku on kooltaan yli puolet laitteesta.)

Joudumme tekemään kompromisseja löytääksemme parhaan koko-laatusuhteen, ja pyrimme koko ajan kehittämään sitä.

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Onko koirille ja kissoille olemassa vedenpitävää GPS- ja kunnonseurantalaitetta?

Moni asia on jo selvinnyt. GPS-paikannin voi olla vedenpitävä ja mahdollistaa lemmikin liikkeiden seuraamisen reaaliajassa miltä etäisyydeltä tahansa. Totesimme myös, että pienikokoiset, pantaan tai valjaisiin kiinnitettävät lemmikki-GPS:t eivät häiritse karvakorvia. Mutta entäpä koirien ja kissojen kunnon seuraamiseen sopivat GPS-paikantimet?

Monet nykyaikaiset lemmikkipaikantimet toimivat myös aktiivisuuden seurantalaitteina, joilla voi tarkkailla lemmikin kuntoa. Esimerkiksi Tractiven aktiivisuuden seurannalla voit

Ulkokissa pihalla, etualalla Tractiven aktiivisuuden seurantanäyttö
 • pitää huolta lemmikkisi kunnosta seuraamalla sen fyysistä aktiivisuutta
 • asettaa karvakorvallesi aktiivisuustavoitteita ja juhlia yhdessä niiden saavuttamista
 • kilpailla hyvässä hengessä muiden naapuruston tai kaveripiirin tai saman roturyhmän koirien ja kissojen kanssa
 • pysyä hyvässä kunnossa yhdessä nelijalkaisen ystäväsi kanssa
 • vahvistaa sidettä lemmikkiisi.

Tärkeintä on se, että seuraamalla lemmikkisi aktiivisuutta voit huomata sairauden merkit ajoissa. Siksi eläinlääkäritkin suosittelevat tarkkailemaan, miten hyvin koira tai kissa jaksaa mukanasi menossa.

Yksi ensimmäisistä sairauden tai kivun merkeistä voi nimittäin olla aktiivisuuden väheneminen. Kun seuraat lemmikkisi säännöllistä liikuntaa, huomaat muutokset nopeammin ja voit ryhtyä toimiin ajoissa.

Sebastian Raab, Tractiven tuotepäällikkö

”Kissan tai koiran tavallisuudesta poikkeavaa käytöstä tai liikkumismäärän muutoksia ei ole aina helppo huomata. Siksi kehitimme aktiivisuuden vähenemishälytykset. Saat ilmoituksen, jos lemmikin aktiivisuusminuutit vähenevät merkittävästi. Ilmoitusten avulla voit ryhtyä toimiin, jos lemmikilläsi on jokin tulehdus tai muita kipuja.

– Sebastian Raab, Tractiven tuotepäällikkö ja osa-aikainen lemmikkivahti

Lue lisää Tractive GPS:stä

Näin Tractive GPS pelastaa vedessä viihtyvien lemmikkien henkiä eri puolilla maailmaa

Olemme jo selittäneet, että useimmilla vedestä pitävillä koirilla on vahva metsästysvietti. Joskus tuo vietti voi johdattaa ne vaarallisiin tilanteisiin. Sama koskee myös koiria ja kissoja, jotka seikkailevat ulkona talvisäässä, sillä lumi voi heikentää niiden hajuaistia (minkä vuoksi ne eivät ehkä löydäkään kotiin kuonoaan seuraten).

Venäjänvinttikoita Imogen ja sen Tractive GPS -paikannin

Lue Imogenista, vilkkaasta venäjänvinttikoirasta, joka hyppäsi aidan yli jonkin pensaikossa liikkuvan perään. Koiraparka putosi jään läpi läheiseen järveen.

Onneksi sen omistaja onnistui jäljittämään sen Tractiven sijaintihistorian ja lämpökartan avulla. Näin se pelastui jäätymiseltä ja hukkumiselta.

Mikä parasta, Tractiven sijaintihistoria voi auttaa lemmikin löytämisessä jopa alueilla, joilla matkapuhelinverkko toimii huonosti.

Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer

”Jos haluat tutkia lemmikkisi tarkkaa sijaintia tai tallentaa sen sijaintihistorian, et tarvitse matkapuhelinyhteyttä. Kun siis olet pukenut lemmikille Tractive GPS:n, sinun ei tarvitse murehtia laitteen yhteyden hetkellisestä katkeamisesta. Paikannin tallentaa lemmikin sijainnin turvallisesti. Näet siis myös ilman verkkoyhteyttä, missä se on käynyt.”

– Ivelin Nenkov, Tractiven Embedded Systems Engineer vuodesta 2016

Lue lisää Tractive GPS:stä

Haluatko nähdä, miten vedenpitävä Tractive kestää tositoimissa? Katso Modern Caninen englanninkielinen arvostelu, jonka alussa australianpaimenkoira Apollo ilakoi vedessä: