Onko sinulla vilkas vedessä viihtyvä koira tai itsenäinen kissa, jonka seikkailuja ei pysäytä mikään? Kun päästät rakkaan lemmikkisi ulos leikkimään, haluat varmasti tietää sen olevan turvassa, jotta voit olla rauhallisin mielin. Tarvitset siis pienen, vedenpitävän GPS-paikantimen, joka tuo turvaa lemmikillesi silloin, kun et itse ole sen rinnalla.

Lemmikeille tarkoitettu vedenpitävä paikannin, kuten Tractive GPS, on juuri sellainen. Sitä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen, kuten veneiden, autojen tai muiden eläinten paikantamiseen. Tässä jutussa kerromme kaiken tarpeellisen Tractiven vedenpitävästä GPS-paikantimesta.

ruskea koira, jolla on gps-seurantapanta, seisoo ulkona

Miksi vedenpitävä?

GPS-paikantimella voit seurata asioita reaaliaikaisesti. Se käsittää GPS-komponentin (esimerkiksi koiran pantaan kiinnitettävän laitteen) sekä ohjelmiston tai sovelluksen, josta näet koirasi sijainnin. Laitteella on tärkeä tehtävä, joten on tärkeää, että se on myös vedenpitävä; muuten se menisi rikki heti kastuessaan.

Rikkinäinen paikannin on tietysti hyödytön. Siksi useimmat GPS-paikanninvalmistajat tekevät paikantimistaan vedenpitäviä. Näin ei kuitenkaan ole aina, joten muista varmistaa paikantimen vedenpitävyys ennen ostoa.

Vedenkestävyys on erityisen tärkeää ulkokäyttöön tarkoitetussa paikantimessa, esimerkiksi kun seuraat koiraasi vuoristossa tai tarkkailet ulkokissasi liikkeitä päivän mittaan. Vedenpitävä GPS-paikannin on elintärkeä turvavaruste, kun

 • lähdet koiran kanssa uintiretkelle joelle, järvelle tai merelle
 • lenkität koiraa sateella tai sumussa
 • päästät kissan ulos seikkailemaan lumi- tai vesisateella.
 • päästät lunta rakastavan koiran pihalle leikkimään märässä, valkoisessa hötössä
 • lähdet hiihtämään tai harrastamaan koirahiihtoa koiran kanssa
 • käyt vaelluksilla karvakorvasi kanssa.

Tutustu näihin karvakorviin, joilla on aina GPS-paikannin märillä ja hurjilla seikkailuilla:

Lue julkaisu Instagramissa

Tractiven (@tractive) jakama julkaisu

Ovatko koirapaikantimet vedenpitäviä?

Kyllä. Useimmat koiratutkat ovat vedenpitäviä, mukaan lukien Tractive GPS -koirapaikannin ja -kissapaikannin.

Tractive GPS -laitteissa ei ole SIM-korttiaukkoa eikä USB-liitäntää, ja ne ovat siksi sekä suojattuja roiskevedeltä että täysin vedenpitäviä (30 minuuttia enintään 1 metrin syvyydessä) IPX7-standardin mukaisesti. Tämän ansiosta Tractive GPS -laitteet sopivat mainiosti vedestä pitäville lemmikeille ja niitä voi tietenkin käyttää sateessa.

Lähde: Tractiven ohjekeskus

Tractiven GPS-paikantimet ovat itse asiassa olleet vedenpitäviä heti ensi hetkistään alkaen, siis vuodesta 2012. Suositun paikantimen kehitti joukko eurooppalaisia intohimoisia yrittäjiä ja teknisiä huippusuunnittelijoita, ja se on saatavilla maailmanlaajuisesti. Sitä on kehitetty vuosikausia Itävallan sydämessä lähellä Alppeja, jossa vesisateet, kylmyys ja lumi ovat tuttuja. Siksi Tractive tiesi, että sen piti kehittää lemmikinomistajille täysin seikkailunkestävä GPS-seurantalaite.

Kova työ tuotti tulosta, sillä jo sadat tuhannet lemmikinomistajat eri puolilla maailmaa luottavat Tractiven vedenpitävään GPS-paikantimeen. Otetaan esimerkiksi tämän mutaisen kaverin omistaja:

musta koira loikoilee ulkona mutalammikossa

Vein koirani puistoon eilen, ja se löysi täydellisen mutalammikon 😳. Se makoili lammikossa ja kieriskeli mudassa. Pelkäsin, että paikannin menisi rikki, mutta kun palasin koiran kanssa kotiin, paikannin oli perusteellisen puhdistuksen ja latauksen jälkeen täysin kunnossa! Tosi tyytyväinen Tractiven kestävyyteen!

Cindy ja Lhotse, USA

Hanki Tractive

Millä GPS-paikantimella on pisin kantama?

GPS-paikanninta hankittaessa on otettava huomioon muutakin kuin vedenpitävyys, esimerkiksi toiminta-alue.

pink triangle graphic with exclamation

Vaikka Bluetooth-paikantimet saattavat vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta lemmikin seuraamiseen, niiden toiminta-alue on tavallisesti enintään 100 metriä. Jos koira tai kissa karkaa Bluetooth-kantaman ulkopuolelle, sen seuraaminen ei enää onnistu.

Varsinaisen GPS-paikantimen pitäisi toimia kaikkialla maailmassa, sillä se käyttää maailmanlaajuista paikannusjärjestelmää. Rakennukset, puut ja sääolosuhteet voivat häiritä GPS-signaalia hetkellisesti, mutta ne eivät yleensä vaikuta paikantimen kantamaan. Kunhan paikannin käyttää jotakin toista tekniikkaa, kuten matkapuhelinsignaalia, sijaintitietojen lähettämiseen älypuhelimeen, kantaman pitäisi olla rajaton. Jotkin GPS-laitteet toimivat kuitenkin vain tietyissä maissa.

nainen seuraa koiranpentua gps-paikantimella ja sovelluksella

Tractive GPS toimii miltä etäisyydeltä tahansa, ilman kantamarajoituksia.

Voit seurata koiraasi mistä maailmankolkasta tahansa ja lähes missä päin maailmaa tahansa – tarkemmin sanottuna 190 maassa. Voit seurata karvakorvasi jokaista askelta vaikka olisitte eri mantereilla. Katso, toimiiko Tractive maassasi.

Mikä on pienin GPS-paikannin?

Toinen tärkeä seikka GPS-paikantimen ostoa harkittaessa on koko. Useimmat ihmiset haluavat käyttää lemmikillään mahdollisimman pientä GPS-paikanninta. Paikannin kiinnitetään lemmikin pantaan tai valjaisiin, joten sen pitää olla kevyt, pieni ja huomaamaton. Se ei saa häiritä lemmikkiä.

Tämän vuoksi koirille ja kissoille tarkoitetut GPS-paikantimet ovat usein markkinoiden pienimpiä.

Vain 35 grammaa painava Tractive GPS sopii vähintään 4-kiloisille koirille. Sen mitat ovat 17,5 x 71,4 x 28 mm. Paikannin on siis suunnilleen rannekellon kokoinen, mutta täynnä maukkaita ominaisuuksia.

blue info icon

Miksi GPS-paikannin ei ole mikrosirun kokoinen?

Joidenkin ihmisten mielestä lemmikeille tarkoitetut GPS-paikantimet eivät saisi painaa mitään, ja ne pitäisi pystyä istuttamaan koiran ihon alle. Tämä perustuu kuitenkin harhaluuloon, sillä markkinoilla ei tällä hetkellä ole koirien GPS-seurantasiruja. GPS-paikannin tarvitsee toimiakseen akun, GPS-antennin, GSM-moduulin jne. Lue lisää mikrosirun ja GPS-paikantimen eroista.

Onko koirille vedenpitävää GPS- ja kunnonseurantalaitetta?

Moni asia on jo selvinnyt. GPS-paikannin voi olla vedenpitävä ja mahdollistaa koiran liikkeiden seuraamisen reaaliajassa miltä etäisyydeltä tahansa. Totesimme myös, että pienikokoiset, pantaan tai valjaisiin kiinnitettävät lemmikki-GPS:t eivät häiritse karvakorvia. Mutta entäpä koirien ja kissojen kunnon seuraamiseen sopivat GPS-paikantimet?

Monet nykyaikaiset lemmikkipaikantimet toimivat myös aktiivisuuden seurantalaitteina, joilla voi tarkkailla lemmikin kuntoa. Esimerkiksi Tractiven aktiivisuuden seurannalla voit

 • pitää huolta lemmikkisi kunnosta seuraamalla sen fyysistä aktiivisuutta
 • asettaa karvakorvallesi aktiivisuutavoitteita ja juhlia yhdessä niiden saavuttamista
 • kilpailla hyvässä hengessä muiden naapuruston tai kaveripiirin tai saman roturyhmän koirien ja kissojen kanssa
 • pysyä hyvässä kunnossa yhdessä nelijalkaisen ystäväsi kanssa
 • vahvistaa sidettä lemmikkiisi.

No, mitä mieltä olet tästä vedenpitävästä GPS-paikantimesta?

Lue lisää Tractive GPS:stä