En GPS-tracker for kjæledyr kan være livreddende og hjelper deg med å holde firbente familiemedlemmer trygge. Så hvis du har bestemt deg for GPS-sporing for å følge hvert skritt katten eller hunden tar, har du gjort et godt valg. Men når du surfer gjennom en prisside, lurer du kanskje på: hvorfor kommer populære GPS-trackere for hunder og katter med et betalt abonnement? Og finnes det en pålitelig GPS-tracker uten abonnement for katter og hunder der ute? (Hei, vi vil også spare penger)

For å hjelpe deg med å ta det beste valget, ser vi på forskjellige typer sporing uten abonnement for kjæledyr og se på fordeler og ulemper. I tillegg skal vi snakke om GPS-trackere uten abonnement er nok til å holde kjæledyr trygge, og hvorfor GPS-trackere med en abonnementsplan er verdt prisen.

Til slutt vil vi introdusere deg for GPS-trackeren som kan redde livet til hunden eller katten din.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt. Hold dem frisk og fornøyd med Velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp hunde- og katte-trackere

Finnes det en GPS-tracker uten abonnement?

Teksnisk sett, ja. Det er noen GPS-trackere uten abonnementsplaner tilgjengelig. Men hvis du ønsker å kunne følge hvert skritt i sanntid, kan disse sporingsenhetene skuffe deg.

Ikke alle trackere er bygget likt. Det er:

 • GPS-trackere for kjæledyr som Tractive som tilbyr ubegrenset rekkevidde, sporing i sanntid og mange flere sikkerhets- og helsefunksjoner.
 • Bluetooth-sporere eller gjenstandssøkere som er designet for å hjelpe deg med å finne nøkler og andre verdifulle ting som er lett å miste.
 • Adventure-trackere som hjelper turgåere i avsidesliggende områder i nødstilfeller.
 • Kjøretøy-trackere som hjelper deg med å spore motorsykkelen, sykkelen, bilen eller lastebilen.
 • Familie-trackere for å sjekke dine kjære, som besteforeldre eller barn.

Pris, rekkevidde, funksjoner og sporingsfunksjoner, i tillegg til potensielle månedsavgifter, avhenger av typen tracker – og hva den brukes til.

green check markBluetooth-trackere krever vanligvis ikke et abonnement, siden de ikke har SIM-kort. De sender bare data når det er en Bluetooth-enhet (som telefonen din) i nærheten.

red xDette betyr at rekkevidden deres er begrenset til rundt 76 – 122 meter. Så de er flotte for å finne feilplasserte gjenstander rundt i huset eller hagen.

green check markGPS-loggere er en type tracker som bruker GPS men kommer ikke med et abonnement. De er også en type GPS-tracker uten SIM-kort. GPS-loggere registrerer GPS-koordinater, som du kan sjekke senere. (Super til å lagre den siste turen din i naturen.)

red xGPS-loggere kan ikke sende posisjonen til en annen enhet – som telefonen din – i sanntid. Som kanskje ikke er det beste valget for et kjæledyr med konstant bevegelse og høy energi. Fordi sporing av hunden eller katten din i sanntid kan utgjøre hele forskjellen mellom å finne dem trygge og friske – eller ikke.

nærbilde av hvordan sporingsfunksjonen ser ut på en mobil
Følg hvert skritt de tar med sporingsfunksjonen i appen.

Kan jeg spore hunden eller katten min i sanntid med en GPS-tracker uten abonnement?

Dessverre tilbyr ikke de fleste GPS-trackere uten abonnement live plassering eller ubegrenset rekkevidde, to funksjoner som er avgjørende når du prøver å finne et kjæledyr som har stukket av.

Noen trackere tilbyr for eksempel en abonnementsfri versjon, men fungerer kun med WiFi. Andre sporingssystemer uten abonnement – som de fra Garmin eller Marco Polo – fungerer bare innen noen få kilometer. PETFON er den eneste GPS-trackeren uten abonnement som kan spore i sanntid, men selv da er du begrenset til en rekkevidde på 5,6 km i et åpent felt.

Som mange hundeforeldre vet, kan vennene våre dekke den avstanden på få minutter. Og å kunne spore dem live – med posisjonsoppdateringer med noen få sekunders mellomrom – er avgjørende for å holde dem trygge og sunne.

Det er derfor eksperter sier:

Hvis du trenger sanntidsinformasjon om barna dine… og la oss være ærlig, kjæledyrene våre er barna våre… det er bedre å kjøpe en sanntids GPS-sporingsenhet med månedlig service.

Live View GPS

Finn ut hvordan sanntids GPS-tracking av kjæledyr fungerer med Tractive GPS i videoen nedenfor:

Fordeler og ulemper med en GPS-tracker uten abonnement

La oss se på fordeler og ulemper med disse såkalte GPS-trackerne uten månedlig avgift.

Den mest åpenbare fordelen? Åpenbart å ikke måtte betale for et abonnement.

Men prisen du betaler for en GPS-tracker gjenspeiler kvaliteten på enheten, tjenesten og funksjonene. Så selv om det kan virke smart å hoppe over abonnementet, betyr det sannsynligvis at du går glipp av viktige trygghetsfunksjoner som tracking i sanntid. Og fra historiene til fornøyde Tractive kjæledyreiere fra hele verden, en abonnementsbasert tracker kan til og med redde kjæledyrets liv.

GPS-trackere uten abonnement har også begrenset rekkevidde. Som med en Bluetooth-tracker, hvis kjæledyret ditt streifer for langt, vil sporingsenheten din være ubrukelig.

Fordeler

En GPS-tracker uten abonnement kan høres veldig attraktiv ut. Tross alt, hvem vil vel ikke kunne spore gratis?

GPS-sporere uten månedlig avgift ser ut til å love:

 • Lav kostnad
 • Ingen kontrakter
 • Ingen gjentakende betalinger
 • Global tjeneste (G-en i GPS står for «global», så du skulle tro det fungerer overalt… ikke sant?! 🤔)

Hvis ideen om en abonnementsfri GPS-tracker begynner å høres for god ut til å være sann – er det fordi den sannsynligvis er det.

Når du begynner å tenke på hvordan en tracker uten abonnementsavgift kan gi sanntids, ubegrenset sporing… vil du innse at den mest sannsynlig ikke kan det.

Ulempene med en sporingsenhet uten servicegebyr er kanskje ikke klare ved første øyekast, så la oss se nærmere.

Ulemper

GPS-trackere uten abonnement lokker brukere som ønsker å betale 0 USD i måneden. Men den kostnadsbesparende karakteren til disse trackerne kan bety at funksjonen og funksjonene deres er begrenset. Noen ganger er de faktisk ikke GPS-trackere i det hele tatt, men Bluetooth-trackere som bare kan finne gjenstander innenfor et begrenset område.

Vanlige ulemper med trackere uten månedlig avgift inkluderer:

 • Ingen sanntidssporing
 • Dårlig plasseringsnøyaktighet
 • Kan være bygget for et annet formål enn å spore kjæledyr
 • Færre funksjoner totalt sett
 • Begrenset rekkevidde
 • Fungerer ikke med nettverk i området
 • Kan avhenge av Bluetooth (eller et nettverk av enheter) i stedet for GPS
 • Færre maskinvare- og programvareoppdateringer
 • Høyere kjøpspris

For eksempel krever ikke gjenstandssøkere som Apple AirTag et abonnement, men de kan heller ikke spore kjæledyret ditt med nøyaktigheten til en GPS-tracker. Og de er avhengige av andre Apple-enheter i nærheten for å finne kjæledyret ditt.

I tillegg kan kjøpsprisen for en sporingsenhet uten abonnementsplan være betydelig høyere enn for trackere med en lav månedlig avgift.

Ulike GPS-trackere uten abonnement

Så, hva handler disse GPS-trackerne uten abonnement om? Her er en kort oversikt over de forskjellige typene sporingsenheter du kan se annonsert som GPS-trackere uten abonnement.

Bluetooth-trackere

Bluetooth-trackere er også kjent som gjenstandssøkere, fordi de hjelper deg med å finne manglende gjenstander, som nøklene bak sofaen. De gjør dette ved å kommunisere med telefonen din ved hjelp av Bluetooth-teknologi, innenfor et begrenset område, og uten for mange andre funksjoner.

generiske svarte gjenstandsfinnere og gps-trackere for nøkkelring

Populære merker med Bluetooth-trackere inkluderer:

 • Apple AirTag
 • Samsung SmartTag
 • Cube
 • Tile
 • Chipolo
 • Vodafone

Fordelene med Bluetooth-trackere er at de har liten størrelse og ingen abonnementsavgift. De kommer også ofte med et utskiftbart batteri med lang levetid.

Men siden de vanligvis ikke inneholder GPS eller SIM-kort, har disse trackerne to store ulemper:

 1. Begrenset rekkevidde
 2. Ingen sanntidssporing
 3. Begrenset til et nettverk av enheter

Det betyr at hvis kjæledyret går utenfor Bluetooth-rekkevidden – si, 100 meter, vil trackeren slutte å fungere akkurat når du trenger den mest. Det kan også hende at du bare får et varsel på telefonen din hvis, for eksempel, kattens Apple AirTag kommer innenfor rekkevidden til andre Apple-brukere. Hvilket gjør disse trackerne til et dårlig valg hvis hunden eller katten din løper bort mens du er ute på fotturer eller i naturen.

Illustrasjon som viser forskjellig rekkevidde hos bluetooth- og gps-tracker
pink triangle graphic with exclamation

Kjøpere, vær obs: Noen selskaper på Amazon selger «Bluetooth GPS kjæledyr-trackere» som ikke har noen GPS-teknologi, og er derfor ikke ekte GPS-trackere.

Av den grunn, er Bluetooth-trackere best for ikke-levende ting som ikke kan komme for langt unna – det er svært usannsynlig at ryggsekken, lommeboken eller den bærbare datamaskinen vil hoppe over gjerdet. Så en Bluetooth-gjenstandssøker med begrenset rekkevidde bør fungere helt fint for å finne disse elementene.

Det skader imidlertid ikke å legge til en Bluetooth-tracker til kjæledyrets halsbånd i tilfelle du vil være ekstra sikker.

Med Bluetooth-trackere går du også glipp av mange funksjoner som hjelper deg å vite hva din pelskledde venn driver med, for eksempel virtuelle gjerder, aktivitetssporing og posisjonshistorikk. Faktisk har Tractives posisjonshistorikk til og med reddet livene til hunder som Imogen, som stakk av fra hagen og styrtet gjennom isen på en frosset innsjø i nærheten. Eller denne familien med syke kattunger i Los Angeles.

to hunder utendørs, en iført en gps hundetracker, en iført en radiofrekvens hundesporingsenhet

Så realiteten er at: Bluetooth-trackere vil ikke hjelpe deg å finne den savnede hunden eller katten din i sanntid, og fungerer bare innenfor en begrenset radius av telefonen. Så med mindre hunden eller katten din ikke har en tendens til å strekke seg lenger utover et nabolag, er det bedre med en dedikert GPS-tracker for kjæledyr instead.


💡I tillegg til GPS-sporing i sanntid, hjelper Tractive deg også å spore via Bluetooth. Så du kan få det beste fra begge verdener – alt i én enhet. Her ser du hvordan du kan bruke Tractives innovative Radar-modus til å lokalisere hunden eller katten din innendørs.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

«Mye likt AirTag, kan din Tractive GPS-tracker bruke en kortdistanseradio for å bestemme kjæledyrets plassering. Men i motsetning til AirTag, bruker Tractive også mobil tilkobling og GPS. Så selv om trackeren ikke er i nærheten av en annen mobil enhet, vil den fortsatt kunne sende data til Tractive-serverne. Slik kan du raskt og enkelt se kjæledyrets posisjon i appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Radiofrekvens-trackere

Radiofrekvens-trackere er en annen type sporing som ofte vurderes av kjæledyrforeldre. Så fungerer de bedre enn Bluetooth-trackere når det gjelder sporing av hunder og katter?

En radio GPS-tracker består av en mottaker og en sender, som kommuniserer ved hjelp av radiofrekvenser. Radio-trackere anses som trygge for kjæledyr.

I likhet med Bluetooth-trackere tiltrekker disse enhetene brukere med sin lille størrelse og batteri med lang levetid. De er også vanligvis abonnementsfrie.

Dessverre har mange GPS-radio-trackere uten månedlig avgift også begrenset rekkevidde (130 meter). I tillegg kan naturlige eller menneskeskapte hindringer (som trær eller bygninger) redusere denne rekkevidden. Så igjen, hvis kjæledyret ditt vandrer for langt unna, vil du ikke lykkes med en radio-tracker. Og du ville antagelig ønske du hadde gått for en sanntids, GPS-tracker med ubegrenset rekkevidde med et rimelig abonnement.

GPS-tracker for hund og et sim-kort

GPS-tracker uten SIM-kort

Et annet alternativ er en GPS-tracker uten SIM-kort. Selv om de ikke kommer med et tilkoblet abonnement, kan du kjøpe ditt eget SIM-kort for trackeren og velge hvilket abonnement og nettverk du skal bruke. Dette gir deg kontroll over kostnadene.

Ulempen er, at trackeren din bare vil fungere med en enkelt leverandør og du kan miste dekning i enkelte områder. For eksempel hvis du drar på ferie et sted som ikke støtter nettverket ditt.

I tillegg selges mange SIM-løse GPS-trackere av ikke-så-gode produsenter på Amazon – så kvalitet og kundestøtte kan bli et problem. Tatt i betraktning at du er avhengig av denne enheten for å holde katten eller hunden din trygg… virker det ikke ideelt.

💡Tractive kobles til mobilnettverk på tvers av 175 land. Slik at du kan holde deg oppdatert på hvor kjæledyret ditt befinner seg – selv når du er på ferie.

Hvor mye koster en GPS-tracker for hunder?

Med tanke på manglene til trackerne nevnt ovenfor, er det lurt å vurdere å investere i en GPS-tracker med et abonnement for den pelskledde vennen din.

Og det er faktisk rimeligere enn du kanskje tror. Du kan få en Tractive GPS-tracker for hund for 49,99 USD, og nyte sporing med ubegrenset rekkevidde for bare 7 USD per måned*. Det er som en kaffe og en kake i måneden.

Ikke overbevist ennå? La oss ta en titt på hva annet du får når du går med verdens mest pålitelige GPS-tracker for kjæledyr.

en hvit hund på stranden som løper med en pinne i munnen
Med GPS-tracker kan du følge med hunden overalt

*Prisene er basert på USA på publiseringstidspunktet. For gjeldende priser i din region, se abonnementer.

Hva er den beste GPS-trackeren for katt eller hund?

Rundt en million kjæledyrforeldre stoler på at Tractive:

 • sørger for at hunden eller katten deres er trygg
 • gir ro i sinnet
 • overvåker kjæledyrets helse
 • gjør alt dette til gode priser

Det er derfor vi har jobbet i over et tiår med å formidle det vi tilbyr hunde- og katteforeldre. Vi lover å holde prisen på GPS-trackeren rimelig, slik at så mange kjæledyrforeldre som mulig kan benytte seg av denne livreddende teknologien.

Men ikke hør bare på oss. Les hva ekte Tractive-brukere har å si selv.

Her er noen funksjoner som Tractives kjæledyrforeldre elsker:

 • LIVE-modus: Finn din pelskledde venn på et blunk med posisjonsoppdateringer hvert 2.–3. sekund.
 • Virtuelt gjerde: Sett opp en sikker sone (som hagen din) eller en no-go-sone (som naboens gård!) og motta varsler hvis fluktkunstneren din vandrer for langt.
 • Posisjonshistorikk: Se hvor hunden eller katten din har vært de siste 365 dagene og oppdag favorittstedene deres.
 • Aktivitetsovervåking: Sett deg mål og sammenlign aktivitet med lignende kjæledyr. Finn søvnmønster og finn ut om noe er i veien. Hold kompisen din sunn og frisk.
 • Familiedeling: La venner, familie, turgåere og dyrepassere også følge med.
Katteeier og -trener, Clair Chesterman

«Tractive er bransjens ledende GPS-tracker. Og det er den høyeste kvalitets kattesporingsenheten du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet den sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives mikrochip beregner kattens posisjon og oppdaterer på kartet hvert 2-3 sekund. Videre vil lysdioden hjelpe deg med å beskytte din pelskledde venn om natten.»

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws3

Og her er en historie der Tractives live-sporing og sanntidsoppdateringer faktisk har reddet kjæledyrenes liv. Som Happy, en Golden Retriever uten bånd, som plukket opp en lukt og løp ut i skogen på sin første fottur utendørs.

Til tross for panikk, byttet eieren Francesca umiddelbart til Tractives LIVE-sporing – og fant ham med en gang etterpå.

To kvinner på tur i fjellet som sitter ved vannkanten siden av en golden retriever

«Happy er en god hund, og på slutten av dagen kommer han alltid tilbake. Bortsett fra da jeg tok ham med til Siusi-alpene for første gang. Disse fjellene er kjent for de intrikate stiene og den vakre floraen. Jeg var der med Mac, Happy og familien min da Happy gikk seg vill. Om dette skjedde fordi han gikk etter en hjort, eller ikke, dette er fortsatt ikke klart for meg. Det som var klart, var at han var borte.»

Så husket jeg at Happy hadde GPS-trackeren klipset på. Jeg slo umiddelbart på LIVE Tracking -modus og kunne puste lettere jo nærmere jeg kom posisjonen hans. Jeg kunne følge løypen hans, live, direkte på telefonen min, og posisjonen var så nøyaktig at… endelig der var Happy, som drakk vann fra kilden på en fjellkant.»

– Francesca og Happy, Italia

Oppdag GPS og helsetrackere for kjæledyr

Konklusjon om GPS-trackere uten abonnement

Selv om det kan være mulig å finne hunden eller katten din med en GPS-tracker uten månedlig avgift, anbefaler ekspertene å anskaffe en sanntids GPS-tracker med månedlig service hvis du vil følge hvert øyeblikk.
En GPS-tracker med integrert SIM-kort og abonnement kan vise deg hvor din firbente venn er i sanntid, uansett hvor langt unna. Dette er nøkkelfunksjoner for kjæledyrforeldre hvis vandrende hund eller katt kan nå langt avgårde – enten det er av frykt eller nysgjerrighet.

Abonnementsfrie GPS-trackere har ulemper som ofte oppveier fordelene for kjæledyrforeldre. De kommer til kort når det gjelder sporingsrekkevidde, live-sporing, kjæledyrvennlige funksjoner og mer. Noen ganger kan de faktisk være dyrere enn GPS-trackere med et abonnement!

Når det er sagt, kan det ikke skade å legge til en sporing uten abonnement (som en Bluetooth-smart-tag) til hundens eller kattens halsbånd som en sikkerhetskopi. Men vi vil anbefale en ekte GPS-tracker for kjæledyr som Tractive GPS hvis du vil ha trygghet døgnet rundt og alltid vite hvor vennen din er.

Oppdag Tractive GPS