Selv om du har en innekatt, er det best å sørge for at katten din har en katte-ID med mikrochip, siden de svært sannsynlig kan stikke av. Men hvordan kan du best spore katten din? Tidligere ble det festet enkle halsbåndmerker med navn og adresse til dyreeierne på katten. I dag har vi forskjellige, mye mer nyttige sporings- og identifiseringsalternativer, som GPS- og Bluetooth-trackere, mikrochipper, osv. Så hva skal du velge for kattens sikkerhet?

Denne artikkelen forklarer hvorfor det ikke er mulig å holde styr på katten din ved kun å stole på en mikrobrikke. Den vil også tydeliggjøre forskjellen mellom mikrochipper, GPS og Bluetooth-trackere, og forklarer hva katten din egentlig trenger for å være trygg.

Kjenn til alle stedene hvor katten din går

Se hvor den er i sanntid, uansett hvor langt den går. Motta varsler hvis de streifer for langt hjemmefra. Sørg for at de får nok mosjon og hvile gjennom dagen. Sett daglige mål som passer pelsklumpen din.

Oppdag GPS-tracker for katter

Innhold

 1. Hva er en mikrochip for katter?
 2. Bør du mikrochippe katten din?
 3. Hva er bruksområder og mulige fordeler med mikrochipper for katter?
 4. Bruker en kattemikrochip GPS?
 5. Hva er begrensningene til en ID-mikrochip for katter?
 6. Hva er GPS-sporingsenheter for katter?
 7. Mikrochip-implantat vs GPS-tracker: hva er best for min pelskledde venn?
 8. Kan en GPS-tracker hjelpe meg med å finne den savnede katten min?
 9. Hva med Bluetooth-trackere for katter?

Hva er en mikrochip for katter?

En mikrochip for katter er et identifiseringsverktøy; en elektronisk brikke på størrelse med et riskorn, implantert under huden på kattungen din. Den unike mikrochippen inneholder et ID-nummer for å identifisere eieren av katten, i tilfelle kattevennen din går seg vill. Mikrochippen injiseres forsiktig mellom skulderbladene til katten din og den smertefrie prosedyren varer bare noen få sekunder.

Når chippen er implantert, fungerer den i tilfelle katten din blir borte og senere brakt til en veterinær eller et dyremottak. Der vil de kunne skanne mikrochippen for å identifisere, og forhåpentligvis, kontakte deg, eieren av den savnede katten. Kontaktinformasjonen din må holdes oppdatert i databasen, ellers kan mikrochippen være ineffektiv for å gjenforene deg med katten din.

⚠️ Mikrochipper alene er ikke nyttige i det aktive søket etter den tapte katten din, og den kan ikke hjelpe deg med å finne katten din i sanntid.

Med en mikrochip er du avhengig av at en fremmed finner, henter og bringer katten din til en veterinær eller et dyremottak, og kontakter deg deretter. Generelt er imidlertid mikrochipper for katter en mer pålitelig form for identifikasjon enn halsbåndmerker, som kan falle av eller bli uleselige.

Bør du mikrochippe katten din?

Det er god praksis å få alle kattene dine merket med en mikrochip (for identifikasjonsformål) når de er gamle nok. Siden utekatter har størst risiko for å bli mistet eller stjålet, er mikrochipper spesielt viktige for katter som får gå ute. I tillegg til en implantert mikrochip, er en GPS-tracker for katter anbefalt (mer om dette under).

I mange land er kattemikrochipper regulert og lovpålagt. Skulle et ikke-identifiserbart kattedyr bli funnet bortkommen på gata, kan det til og med avlives. Derfor er mikrochipping av katten en grunnleggende sikkerhetstiltak som bør tas av alle katteeiere.

Skal du og katten din flytte? Husk at en mikrochip kun er nyttig når du holder kontaktinformasjonen for ID-registreringen oppdatert.

Hva er bruksområder og mulige fordeler med mikrochipper for katter?

En mikrochip eller katte-ID-brikke har i hovedsak bare én hovedfunksjon. Og det er å identifisere katten din i tilfelle de er kommet bort, funnet og brakt inn til en veterinær eller dyremottak av en tredjepart. Av denne grunn må du stole på at andre hjelper deg med å finne den tapte katten din, når du kun bruker en mikrochip.

Noen av de andre fordelene med å bruke mikrochippen på katten din kan være:

 1. Bevis på identitet og eierskap, for å unngå potensielle tvister.
 2. Å holde andre katter ute av huset ditt ved hjelp av en chip-aktivert katteluke.
 3. Ta med katten din til utlandet – det kreves mikrochipper for PETS-passordningen for kjæledyr.
 4. Sørger for et riktig kosthold ved å bruke fôringsstasjoner som skanner mikrochipinformasjon.

Bruker en kattemikrochip GPS?

Nei; kattemikrochipper bruker ikke Global Positioning System (GPS) eller annen navigasjons-/lokaliseringsteknologi.

⚠️ På grunn av fraværet av GPS-teknologi i mikrochipper, kan du ikke aktivt spore og lokalisere den tapte katten din med en mikrochip.

Dessuten er mikrochipper for små til å inneholde GPS-teknologi. Mikrochippene som brukes i katter og hunder er de samme; les mer om dette emnet i detalj i artiklene nedenfor for å holde alle dine pelskledde venner trygge:

Dog and cat encounter oudoors
Hold katten din trygg med både en mikrochip og en GPS-tracker.

Hva er begrensningene til en ID-mikrochip for katter?

Selv om det definitivt er fornuftig å mikrochippe katten din, er dette bare minimalt nyttig. Det er veldig nyttig hjelp til å finne kattens eier dersom noen finner dyret, men en mikrochip hjelper ikke til med å finne den tapte katten i utgangspunktet.

Mikrochipper for katter har følgende begrensninger:

 1. De er ikke til hjelp mens du aktivt leter etter katten din.
 2. Du er avhengig av andre for å bruke mikrochippen.
 3. De har ingen GPS integrert, så sanntidssporing er ikke mulig
 4. De vil ikke være nyttige hvis kontaktinformasjonen ikke holdes oppdatert eller hvis en brikkeleser ikke er tilgjengelig.

Nå som du er mer kjent med temaet mikrochipper for katter, kan du spørre deg selv hvilke andre sporingsalternativer for katten din som er tilgjengelig. Den gode nyheten er:

🐾 For sanntidssporing av katten din for trygghet, kan du bruke en GPS-tracker for katter.

GPS-trackere for katter er forklart mer detaljert i neste avsnitt nedenfor.

Hva er GPS-sporingsenheter for katter?

I motsetning til mikrochips tilbyr GPS-trackere for katter sanntids GPS-posisjonsinformasjon om katten din direkte i smarttelefonen. Og ikke bare kan du følge med på hvor katten din befinner seg for sikkerhets skyld, du kan ha det gøy å finne ut av hva den rampete huskatten driver med på sitt daglige eventyr!

Her er noen av de viktigste egenskapene hos Tractive GPS-tracker for katt:

Liten, lett enhet som kan bæres komfortabelt på kattens halsbånd eller sele

✓ Tilbyr sanntidssporing med posisjonsoppdateringer hver 2-3 sekunder

Ubegrenset GPS-sporings rekkevidde – du kan finne katten din uansett avstand

✓ Fungerer i over 150 land verden over

Utskiftbart batteri, som varer mellom 2 og 5 dager på én lading

Overvåker kattens aktivitetsnivå i tillegg til stedsinformasjon

Aktivt søk er mulig – ingen grunn til å stole på eksterne faktorer når pus går seg vill

woman holding a gray cat wearing a GPS cat tracker outside
Ha full oversikt over hvor katten din ferdes med Tractive-appen

Mikrochip-implantat vs GPS-tracker: hva er best for min pelskledde venn?

Så nå kjenner du de viktigste egenskapene og bruken av mikrochips og GPS-sporingsenheter for katter. Så hvilken bør du gå for? Vel, svaret er: begge! For når det gjelder sikkerheten til pusen din, er ingenting for mye.

Husk: Det kan være obligatorisk å ha katten din med mikrochip i landet ditt, men dessverre vil ikke dette være nok i tilfelle pus stikker av.

Sammenlignet med en mikrochip vil et halsbånd med en GPS-tracker for katt på rundt halsen definitivt hjelpe deg å finne katten din, i tilfelle hun går seg vill. Og i sanntid! Så hold katten din trygg med både en mikrochip og en GPS-tracker.

Kan en GPS-tracker hjelpe meg med å finne den savnede katten min?

Ja absolutt! Tractive har produsert verdens mest anerkjente GPS-trackere for katter og hunder i årevis og nå har mange brukere delt historiene sine om en katteforelders verste mareritt med oss: å miste sin elskede kattebaby!

Men ved hjelp av GPS-trackeren klarte de aktivt å søke etter og bli gjenforent med pelsbabyen sin på kort tid. Sjekk ut historien nedenfor fra en takknemlig kattesporingsbruker:

Hva med Bluetooth-trackere for katter?

Sist men ikke minst, la oss se nærmere på sporingsenheter for katter som fungerer via Bluetooth. Hvordan fungerer de egentlig? Bluetooth-trackere fungerer veldig bra for å lokalisere gjenstander i de umiddelbare omgivelsene dine, for eksempel nøklene eller vesken i hjemmet ditt.

Godt å vite: Når det gjelder å finne den nøyaktige posisjonen til kjæledyret ditt, er Bluetooth-trackere bare delvis effektive. Deres operative rekkevidde er begrenset til omtrent 20 meter.

Skulle katten din være lenger unna, vil en Bluetooth-tracker være ubrukelig for å finne katten din. Les mer om de viktigste fordelene og ulempene til en Bluetooth-tracker for kjæledyr!

Video Guide: Hvordan implanteringsprosessen av mikrochip for katter fungerer

Følgende video er en nyttig guide for implantering av mikrochip. Det vil gi deg en bedre forståelse av selve prosedyren:

Avslutningsvis er hovedforskjellen mellom et implantat for katteidentifikasjon med mikrochip og en GPS-tracker for katter muligheten for å aktivt søke etter katten din, i tilfelle hun stikker av eller går seg vill. Den eneste enheten som gir deg denne muligheten over en ubegrenset rekkevidde er GPS-trackeren, siden den tilbyr muligheten for sanntidssporing.


Lær mer om GPS-sporingsenheter for katter og hunder i dag og del denne artikkelen med en venn som elsker sine pelskledde venner like mye som deg!