Har du noen gang lurt på om det finnes et GPS-implantat for hunder? En GPS-tracker som kan implanteres under huden? En som vil hjelpe deg å finne hunden din i tilfelle den stikker av eller roter seg bort? Ingen tvil om at dette ville være en veldig nyttig oppfinnelse!

Fordi akkurat som mikrochips, er en dedikert GPS-tracker for hund en av de smarteste, mest effektive sikkerhetsforholdsregler du kan ta for den pelskledde vennen din.

Men for å svare på spørsmålet ditt: nei, et GPS-implantat for hunder eksisterer ikke enda.

 • Microchips, som bidrar til å identifisere den savnede hunden din, er implanterbare og trygge å bruke.
 • Et GPS-implantat for hunder ville ikke bare være smertefullt – det vil til og med være en risiko for batterilekkasje, som kan skade hundens helse. (Dessuten, hvordan ville du i det hele tatt lade den?)
 • Så hvis du vil spore hunden din i sanntid, er det best med en GPS-tracker som festes trygt til hundens halsbånd.

Som en kjærlig hundeeier ønsker du å gjøre det som er best for vennen din. Så her er et dypdykk i GPS-sporing for hunder – inkludert om du kan implantere en som en mikrochip. La oss komme i gang.

Finnes det en GPS-brikke for hunder?

De dårlige nyhetene? Implanterbare GPS-brikker finnes ikke for hunder ennå. De gode nyhetene? Du trenger ikke å implantere en GPS-tracker i hundens hud for å finne dem. En dedikert GPS-tracker for hund fungerer over en ubegrenset rekkevidde og inkluderer sanntidssporing som fungerer helt fint.

Fordi, la oss innse det – å miste hunden din kan være en hundeeiers verste mareritt. (Spesielt i en verden der hundetyveri øker og med alle årsakene til at hunder stikker av.)

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis den vandrer for langt. Hold dem friske og fornøyde med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp tracker for hund eller katt

Hvis du er som de fleste hundeeiere, leter du sannsynligvis alltid etter den beste måten å holde den lodne vennen din trygg på. Du holder hunden din i bånd når det er nødvendig, har investert i trening, holder farlige gjenstander utenfor dens rekkevidde, besøker veterinæren regelmessig og sørger for at det firbeinte familiemedlemmet alltid får aktiviteten, mosjonen, kjærligheten og hengivenheten det trenger.

Men hva skjer når det verste marerittet ditt går i oppfyllelse, og hunden din går seg vill eller stikker av? Hvordan kan du sikre hans eller hennes sikkerhet da? Dette er en skremmende mulighet for de fleste hunde- og kjæledyreiere.

I ditt forsøk på å forberede deg best mulig på denne situasjonen, har du kanskje lurt på om det finnes et GPS-implantat for hunder – en teknologi som kan implanteres under hundens hud, som vil hjelpe deg å finne ham eller henne i tilfelle de noen gang blir borte. Finnes en slik enhet, og er den tilgjengelig på markedet for kjæledyr?

Men nei, en slik enhet eksisterer ikke i utgangspunktet. (Du forveksler det kanskje med microchips i stedet – som vi vil dekke litt lenger ned.)

Hva er egentlig et GPS-implantat for hunder?

Uttrykket «GPS-implantat for hunder» søkes ofte etter i søkemotorer hver måned rundt om i verden. Folk med hunder overalt lurer på om et slikt produkt finnes, for å hjelpe dem med å holde pelskompisen ved sin side.

Men hva er det egentlig, et GPS-implantat for hunder? La oss se nærmere på denne setningen:

 • GPS – kort for Globalt posisjoneringssystem: en teknologi som forteller deg hvor du er på jorden til enhver tid¹
 • implantat – noe som er satt inn i kroppen i en medisinsk operasjon²
 • for hunder – for våre elskede hundevenner.

Så, er det mulig å implantere GPS, eller en enhet som bruker Globalt posisjoneringssystem, i våre pelskledde venner på dette tidspunkt?

Er det mulig å implantere en GPS-tracker i hunden min?

Svaret er et bestemt NEIdet er ikke mulig å implantere en enhet, som bruker GPS-teknologi for å spore kjæledyret ditt, i hunden din på dette tidspunkt. Hvorfor? Av samme grunn er en slik enhet for øyeblikket ikke tilgjengelig for mennesker. Vi vil utforske det mer detaljert nedenfor.

en hvit og brun hund som får et chip-implantat av veterinær i blå frakk
Den tradisjonelle mikrobrikken kan kun brukes til identifikasjon

Hvis mikrobrikker kan implanteres, hvorfor ikke en GPS-tracker?

Dette er den vanligste misforståelsen når det kommer til ideen om GPS og implantater for våre hunder. Som hundeeier er det veldig viktig å forstå forskjellen mellom den implanterbare brikken som brukes til identifikasjon av kjæledyret ditt, og GPS-trackere, som er en helt annen type teknologi.

I motsetning til ID-brikker, brukes sporingsenheter med GPS til å spore din hunds posisjon i sanntid i stedet for å gi en enkel løsning for å identifisere hunden din hvis den mistes og blir funnet.

 • Mikrobrikker kan først og fremst implanteres i hundens hud. Men de hjelper bare en veterinær eller et lokalt mottak med å identifisere hunden din hvis den blir savnet.
 • GPS-trackere kan ikke implanteres i hundens’ hud. Men de hjelper deg å spore hunden din i sanntid og ta en mer aktiv rolle i å finne dem.

  På lenken nedenfor kan du lese alt om forskjellene mellom implanterbar RFID-teknologi og
  GPS-trackere for hunder:
 DetailsMicrochip for dogsTractive GPS Tracker
FormålIdentifisere savnede hunderOppsporing av savnede hunder
Størrelse12 x 2 mm72 x 29 x 16 mm
Vekt0,025 g35 g
ImplanterbarSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-Liste
VanntettSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Battery lifilevetidIngen batteri inkludertOpptil 7 dager
Forhåndskostnad ~85 EUR49,99 EUR
Løpende kostnaderIngenJa*
PosisjonssporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Må du stole på fremmede?JaNei
Posisjonsoppdateringer i sanntidSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Juridisk kravVarierer fra land til landNei
TyveriforsikringSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeNei**
DriftsområdeVerdensomspennendePå verdensbasis i over 150 land
Varsel om rømlingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
AktivitetssporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
SøvnsporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
HelsevarslerSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Lys- og lydsporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Krav til hundens vektIngenFra 4 kg
illustration of two dogs: one wearing a microchip and the other wearing a GPS tracker, dog tracker chip


Det er flere grunner til at det ikke er mulig å implantere en GPS-tracker i en hund på dette tidspunktet. Tenk først på alle enheter du kjenner til som bruker GPS-teknologi – for eksempel en smarttelefon eller bilnavigasjonssystem. Alle disse enhetene inneholder andre viktige maskinvarekomponenter som må bygges inn i enheten for å holde den i gang. For eksempel et batteri eller en skjerm for å vise deg GPS-posisjonsinformasjonen.

Derfor er de to hovedårsakene til at disse komponentene gjør det upraktisk å implantere en GPS-tracker forklart nedenfor.


Årsak 1: Størrelse

Tractives GPS-tracker for hunder, har dimensjoner på ca 72 x 29 x 16 millimeter og veier ca 30 gram. Nedenfor kan du se størrelsen på GPS-trackeren, som lett passer på hundens halsbånd eller sele:

nærbilde av en hånd som holder en hvit Tractive GPS-tracker
GPS-trackeren er liten og lett

Liten, kompakt og lett, kan GPS-trackere bæres komfortabelt av hunden din til enhver tid, på samme måte som du bruker en standardklokke eller smartklokke.

Se for deg at en smartklokke blir implantert under huden din – Au! På denne måten ville det ikke være komfortabelt eller trygt å implantere en GPS-tracker i hunden din.

Ved sammenligning, er en implanterbar ID-brikke eller transponder omtrent 11 millimeter lang og to millimeter tykk – nesten på størrelse med et riskorn. I denne størrelsen kan de trygt implanteres mellom hundens skuldre. Det er en enkel, elektronisk brikke innelukket i en glassylinder, som vist på røntgenbildet nedenfor:

et røntgenbilde i sorthvitt som viser mikrobrikken under huden
Røntgenbilde av en mikrobrikke under huden

Hvorfor er det en størrelsesforskjell mellom GPS-trackere og implanterbare brikker?

Gjeldende implanterbare brikker inneholder ingen informasjon om kjæledyret ditt, eller har andre funksjoner, annet enn å oppgi et ID-nummer som kan kobles til kjæledyret ditt. De inneholder ingen GPS-maskinvarekomponenter eller -teknologi.

Denne nøkkelforskjellen mellom implanterbare brikker og GPS-sporere forklarer den første grunnen til at GPS-enheter ikke kan implanteres i hunder på dette tidspunktet.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

«Vi bruker moderne høyintegritetskomponenter for å bygge GPS-trackerne våre. Disse komponentene har en tendens til å forbruke plass – fordi vi ønsker å sikre den beste kvaliteten. Hvis du vil spore kjæledyret ditt på en pålitelig og kontinuerlig måte, trenger du også en sterk, tung batteripakke. (I noen tilfeller, er mer enn halvparten av plassen i enheten er reservert bare for batteriet.) Det er en balansegang å finne et kompromiss mellom størrelse og kvalitet. Og en vi kan forsikre deg om at vi jobber kontinuerlig med.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Spor hunden din med Tractive

Årsak 2: Batteri og lading

Som vi nevnte ovenfor, inneholder en GPS-tracker flere nødvendige maskinvarekomponenter, som hver er større enn et riskorn og derfor bidrar til størrelsen på enheten. Her er noen av maskinvarekomponentene du finner i en GPS-tracker:

 • GSM-modul
 • GPS-antenne
 • LED-lys
 • høyttaler
 • batteripakke

Standard GPS-trackere kommer med et integrert batteri, som må lades nå og da. Siden størrelsen på batteriet er direkte relatert til batterilevetiden til enheten, er dette den komponenten som tar opp mest plass inne i trackeren. Hvis dette skulle implanteres under hundens hud, ville det ikke vært mulig å lade enheten – som kommer med en USB-ladeledning.

Dessuten vil implantering av et litium-ion-batteri inne i valpen sannsynligvis også medføre visse helserisikoer. Det er en grunn til at veterinærer ikke promoterer bruk av Apple AirTags for hunder – fordi hvis den firbente vennen din tygger eller svelger den lille Airtag-en ved en feiltakelse, kan det skade organene dens alvorlig.

Teknisk sett kan det være en måte å integrere trackeren i den pelskledde kompisen din – men dette er langt fra en «smart løsning». Å implantere en GPS-tracker under hundens hud er verken en dyrevennlig eller sunn måte å holde kjæledyret ditt trygt på.

En trygg, sunn måte å holde kameraten din trygg på? En dedikert GPS-tracker for kjæledyr som har reddet mange hunders liv

To huskyer som sitter på en strand med Tractive GPS-trackere

Tractive dyreeiere over hele verden stoler på vår livreddende teknologi for å holde hundene sine trygge og sunne.

Som Borzoi-hunden Imogen som hoppet over gjerdet og løp av gårde. Hun gikk gjennom isen på en frosset innsjø i nærheten. Heldigvis var hennes Tractive-enhet og posisjonshistorikk god hjelp for matmor som klarte å redde henne fra frysing og drukning.

Eller den glade og båndfrie Golden Retrieveren som stakk av på sin første tur i Alpene – men mor fant ham kort tid etter ved hjelp av Tractives LIVE-modus.

I tillegg til å være lett og enkel å bruke, kommer Tractive i tre forskjellige versjoner – for hunder i alle former, størrelser og hastigheter.

Så du trenger ikke å implantere noe annet enn en mikrochip i huden. Med Tractive kan du være trygg på at vennen din er trygg – uansett hvor den er (eller hvor du er).

Tractive Trustpilot anmeldelse

Oppdag Tractive GPS

Så, kommer det noen gang til å bli et trygt GPS-implantat for hunder?

For tiden er det ikke noe slikt som et trygt GPS-implantat for hunder tilgjengelig på markedet i dag. Selv om en implanterbar GPS-tracker kan være tilgjengelig i en fjern fremtid, er teknologien for å gjøre denne enheten liten nok, og trygg nok, til å bli implantert i vennen din ikke tilgjengelig (eller rimelig) for vanlig bruk på dette tidspunktet.

Men vi har også gode nyheter:

💡Både GPS-trackere og implantater er allment tilgjengelige og nødvendige og nyttige forholdsregler for å holde hunden din trygg.

Selv de mest veloppdragne og godt trente hundene kan noen ganger bli redde og løpe vekk. For eksempel, i tilfeller med fyrverkeri, eller å være i et nytt og fremmed miljø. Når dette skjer, er det best å sørge for at hunden din allerede er utstyrt og forberedt med både en GPS-tracker på halsbåndet og et mikrochip-ID-implantat.

Vi håper du likte å lese om fakta kontra myter om GPS-implantater for hunder! Del denne artikkelen med en venn og utdann ditt hundeelskende fellesskap i dag.

En hund i bånd slapper av utendørs. Han har en Tractive GPS-tracker i halsbåndet

Dette vil sørge for at hvis den er savnet, kan du spore hunden din:

 • I sanntid med Tractives LIVE-tracking, eller
 • brakt inn til en veterinær og identifisert ved hjelp av en RFID-brikke (hvis funnet av noen andre enn deg)

Spor hunden din med Tractive

Igjen: et GPS-implantat for hunder er 100% unødvendig. Du kan allerede enkelt holde styr på hundens oppholdssted når som helst med Tractive GPS-tracker for hund og tilhørende app. Som denne kjæledyreieren, som anser Tractive som den beste GPS-hundetrackeren for 2022:

Fant du denne artikkelen nyttig? Del den med en annen teknologikyndig hundeeier og gjør dagen deres!