En GPS-tracker hjælper dig med at passe godt på dit firbenede familiemedlem – og kan endda vise sig at redde liv. Det er altså virkelig en god beslutning, hvis du vælger at bruge en GPS til at følge hvert skridt, din hund eller kat tager. Men måske undrer du dig over, hvorfor de førende GPS-trackere til hunde og katte kræver abonnement? Eller om der findes en pålidelig GPS-tracker uden abonnement til hunde og katte? (Vi vil jo alle gerne spare penge, hvor vi kan.)

For at hjælpe dig med at træffe det bedste valg ser vi nærmere på forskellige typer af kæledyrstrackere uden abonnement og kigger på fordele og ulemper. Vi ser desuden på, om GPS-trackere uden abonnement er gode nok til at beskytte kæledyr, og hvorfor det kan betale sig at købe en GPS-tracker med abonnement.

Til sidst præsenterer vi dig for GPS-trackeren, der kan redde din firbenede vens liv.

Findes der en GPS-tracker uden abonnement?

Teknisk set, ja. Der findes GPS-trackere uden abonnement. Men hvis du ønsker at kunne følge hvert et skridt, dit kæledyr tager, i realtid, bliver du skuffet.

Der findes forskellige typer trackere:

 • GPS-trackere til kæledyr som Tractive, der tilbyder ubegrænset rækkevidde, sporing i realtid og en lang række sikkerheds- og helbredsfunktioner.
 • Bluetooth-trackere, som er designet til at hjælpe dig med at finde nøgler og andre vigtige ting, som let bliver væk.
 • Outdoor-trackere, som f.eks. hjælper vandrere i nød i øde områder.
 • GPS-trackere til køretøjer, som hjælper dig med at spore din motorcykel, cykel, bil eller lastbil.
 • GPS-trackere til familier, der giver dig mulighed for at holde øje med dine kære, f.eks. bedsteforældre eller børn.

Pris, rækkevidde, features og tracker-funktioner plus eventuelle månedlige omkostninger afhænger af typen af tracker, og hvad den bruges til. Her er et par eksempler på trackere, der ikke kræver abonnement.

green check markBluetooth-trackere kræver generelt ikke abonnement, da de ikke har et SIM-kort. De sender blot data, når der er en Bluetooth-enhed (som f.eks. din mobil) i nærheden.

red xDet betyder, at deres rækkevidde er begrænset til cirka 76-122 meter. De egner sig derfor til at finde forlagte ting i huset eller haven. Bluetooth-trackere som Tile eller Apple AirTag er desuden begrænset til Tile– eller Apple AirTag-brugere. Og det begrænser rækkevidden til områder, hvor der er andre smartphone-brugere.

green check markGPS-loggere (eller GPS-modtagere) er en trackertype, der anvender GPS, men ikke abonnement. De er også GPS-trackere uden et SIM-kort. GPS-loggere registrerer GPS-koordinater, som du kan tjekke på et senere tidspunkt.

red xTil gengæld kan GPS-loggere ikke sende deres lokation til en anden enhed, som f.eks. din mobil, i realtid. Og det er ikke ligefrem optimalt til et kæledyr, der bevæger sig konstant. At spore sin hund eller kat i realtid kan nemlig gøre hele forskellen, når det handler om at få kæledyret sikkert hjem – eller det modsatte.

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

gps tracker app tæt på

Kan jeg spore min hund eller kat i realtid med en GPS-tracker uden abonnement?

Desværre har en GPS-tracker uden abonnement som regel hverken live-placering eller ubegrænset rækkevidde. To centrale funktioner, hvis du forsøger at finde et kæledyr, der er blevet væk.

For eksempel:

 • Nogle trackere tilbyder en version uden abonnement, men fungerer kun med wi-fi.
 • Andre sporingsenheder til kæledyr uden abonnement, som f.eks. Garmin eller Marco Polo, har begrænset rækkevidde. Det vil sige, at de kun virker inden for få kilometer.
 • PETFON er den eneste GPS-tracker uden abonnement, som kan spore i realtid, men kun inden for en begrænset rækkevidde på 5,6 km på en bar mark.1

Som mange kæledyrsejere ved, går der ikke mange minutter, før vores firbenede venner har tilbagelagt den afstand. At kunne følge dem i realtid, med positionsopdateringer inden for få sekunder, er centralt for at passe på sit kæledyr.

Derfor udtaler eksperter:

Kat med Tractive GPS-tracker

Hvis du ønsker information om dine børn i realtid … og lad os være ærlige, vores kæledyr er vores børn … så er det bedst at købe en GPS-tracker med sporing i realtid og et månedligt abonnement.

Live View GPS

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Fordele og ulemper ved en GPS-tracker uden abonnement

Lad os se nærmere på fordele og ulemper ved GPS-trackere uden abonnement. Den mest oplagte fordel? Det er selvfølgelig, at du ikke behøver betale abonnementet.

Men den pris, du betaler for en GPS-tracker, afspejler enhedens kvalitet, den service og de funktioner, du får. Så selvom det kan virke som en god ide at undgå at skulle betale abonnement, betyder det sandsynligvis, at du må give afkald på centrale funktioner til at opnå tryghed og sindsro, som for eksempel live-tracking. Og som det ses af historier fra tilfredse Tractive-ejere i hele verden, kan en tracker med abonnement endda redde dit kæledyrs liv.

green check markFordele

En GPS-tracker uden abonnement lyder uden tvivl tillokkende. Hvem vil ikke gerne spore gratis?

GPS-trackere uden abonnement lover:

 • Lav pris
 • Ingen kontrakt
 • Ingen regelmæssige betalinger
 • Global service (G’et i GPS står for “global”, dvs. man skulle tro, den fungerer overalt, ikke?! 🤔)

Hvis en GPS-tracker uden abonnement lyder for god til at være sand, så er den det formentlig!

Når du først begynder at tænke over, hvordan en tracker uden abonnement kan tilbyde ubegrænset tracking i realtid, så finder du ud af, at den netop ikke kan hjælpe dig med at se, hvor din hund eller kat er lige nu.

Ulemperne ved en tracking-enhed uden abonnement springer måske ikke i øjnene ved første øjekast, så lad os se nærmere på det.

red xUlemper

GPS-trackere uden abonnement lokker brugere til med løftet om et månedligt gebyr på 0 kr. Men de sparede penge er ensbetydende med begrænsede funktioner. Til tider er disse trackere slet ikke GPS-trackere, men Bluetooth-trackere, som kun kan finde genstande i et begrænset område.

Typiske ulemper ved trackere uden månedligt gebyr:

 • Ingen sporing i realtid
 • Dårlig placeringsnøjagtighed
 • Ofte designet til et andet formål end at spore kæledyr
 • Generelt færre funktioner
 • Begrænset rækkevidde
 • Fungerer ikke med netværk i området
 • Bruger ofte Bluetooth (eller et begrænset netværk af enheder), og ikke GPS
 • Færre hardware- og software-opdateringer
 • Højere købspris

GPS-trackere uden abonnement har begrænset rækkevidde. Ligesom med en Bluetooth-tracker, er den ubrugelig, hvis dit kæledyr går for langt væk.

For eksempel kræver produkter som Tile og Apple AirTag ikke abonnement. Til gengæld kan de ikke spore dit kæledyr med samme nøjagtighed som en GPS-tracker. Og de er afhængige af andre Tile- og Apple-enheder i nærheden for at kunne lokalisere din firbenede ven.

Derudover kan prisen for en tracking-enhed uden abonnement være markant højere end for trackere med et lavt månedligt gebyr. Så du har både højere startomkostninger, og mindre sandsynlighed for at passe på dit kæledyr.

Tracker til hund og kat

Mist aldrig dine kæledyr af syne

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis de går for langt. Hold dine kæledyr sunde og glade med trivselsovervågning. Og lad andre, f.eks. familie og venner, holde øje sammen med dig.

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Typer af GPS-trackere uden abonnement

Hvad er altså GPS-trackere uden abonnement? Her er et kort overblik over de forskellige typer af tracking-enheder, der markedsføres som GPS-trackere uden abonnement.

Bluetooth-trackere

Bluetooth-trackere er også kendt som nøgle- eller tingfindere, fordi de kan hjælpe dig med at finde ting, du har mistet. For eksempel nøgler, der har gemt sig bag sofaen. De fungerer ved at kommunikere med din mobil ved hjælp af Bluetooth-teknologi inden for en begrænset rækkevidde. Og har derudover ikke særlig mange andre funktioner.

generisk sort nøgle-/tingfindere gps-trackere til nøgleknippe

Populære mærker, som sælger Bluetooth-trackere:

Fordelene ved Bluetooth-trackere er, at de er små og uden abonnement. De har ofte også et udskifteligt batteri med lang batteritid.

Men da de som regel ikke har GPS eller et SIM-kort, har sådanne trackere tre væsentlige ulemper:

 1. Begrænset rækkevidde
 2. Ingen realtids-sporing
 3. Begrænset netværk af enheder

Det vil sige, at hvis dit kæledyr går uden for Bluetooth-rækkevidden (cirka 100 meter), stopper trackeren med at fungere, lige præcis når du har mest brug for den. Og du kan kun få en notifikation på din mobil, hvis f.eks. din kats Apple AirTag kommer inden for rækkevidde af en anden Apple-bruger. Derfor er disse enheder et dårligt valg, hvis din hund eller kat løber væk, når I er på vandretur eller er i naturen.

Grafik: Sammenligning af rækkevidden af bluetooth- og gps-tracker
Følg hvert et skridt med ubegrænset rækkevidde og Tractive GPS
pink triangle graphic with exclamation

Bemærk: Nogle virksomheder, som sælger “Bluetooth GPS-trackere til kæledyr” på Amazon indeholder ingen GPS-teknologi og er derfor ikke GPS-trackere.

Bluetooth-trackere er derfor bedst til ikke-levende ting, som forsvinder tæt på dig. Det er ret usandsynligt, at din rygsæk, pung eller bærbare computer hopper over hegnet og løber væk. Så en Bluetooth-tingfinder med begrænset rækkevidde kan være udmærket til at finde den slags genstande.

Med Bluetooth-trackere går du altså glip af en masse funktioner, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad din firbenede ven har gang i. Det kan være virtuelle hegn, aktivitetstracking og placeringshistorik.

Tractives placeringshistorik kan endda redde liv, som f.eks. hunden Imogen, som løb ud af haven og faldt igennem isen på den frosne sø i nærheden. Eller denne kattefamilie i Los Angeles.

to hunde udendørs, en med en hunde-gps, en med en kæledyrstracker med radiofrekvens

Det vil sige: Bluetooth-trackere kan ikke hjælpe dig med at finde din hund eller kat i realtid og virker kun inden for en begrænset rækkevidde omkring din mobil. Så medmindre din hund eller kat altid kun befinder sig i nabolaget, er en dedikeret GPS-tracker til kæledyr en bedre løsning.

💡Ud over GPS-sporing i realtid hjælper Tractive dig også med at spore via Bluetooth. På den måde får du det bedste af begge verdener – i én og samme enhed. Sådan kan du bruge Tractives innovative Radar-funktion til at finde din hund eller kat indendørs.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

Lidt på samme måde som en AirTag kan din Tractive GPS-tracker bruge radiosignaler tæt på til at hjælpe dig med at se, hvor dit kæledyr er. Men i modsætning til AirTag bruger Tractive også mobilnetværk og GPS.

Det betyder, at selvom din tracker ikke er i nærheden af en anden mobilenhed, kan den stadig sende data til Tractives servere. På den måde kan du hurtigt og nemt se dit kæledyrs placering i appen.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Trackere med radiofrekvens

Trackere med radiofrekvens er en anden type tracker, som kæledyrsejere kan overveje. Fungerer de bedre end Bluetooth-trackere til sporing af hunde og katte? Her er et overblik.

green check markFordele

En GPS-tracker med radiofrekvens består af en modtager og en sender, som kommunikerer ved hjælp af radiofrekvenser. Disse enheder regnes som sikre for kæledyr.

Ligesom Bluetooth-trackere er disse produkter små og har lang batteritid. De er som regel uden abonnement.

red xUlemper

Desværre har mange radiofrekvens-GPS-trackere uden abonnement også begrænset rækkevidde (130 meter). Også naturlige og menneskeskabte forhindringer (som træer eller bygninger) kan begrænse rækkevidden.

Hvis dit kæledyr derfor går for langt væk hjemmefra, kan du ikke bruge en tracker baseret på radiofrekvenser. Så ville du sikkert have ønsket, at du havde valgt en GPS-tracker med ubegrænset rækkevidde og sporing i realtid med et månedsabonnement til en rimelig pris.

hunde-GPS og sim-kort

GPS-trackere uden SIM-kort

En anden mulighed er en GPS-tracker uden et SIM-kort, f.eks. en GPS-logger. De er ikke forbundet med et abonnement, men giver dig mulighed for at købe dit eget SIM-kort til trackeren og vælge, hvilket abonnement og netværk, du ønsker. Det giver dig kontrol med omkostningerne.

Ulempen ved dette alternativ er, at din tracker kun kan fungere med en enkelt udbyder, og at du ikke har dækning i alle områder. For eksempel hvis du er på ferie et sted, hvor dit netværk ikke understøttes.

Mange GPS-trackere uden SIM-kort sælges desuden af knap så seriøse leverandører på f.eks. Amazon. Det kan betyde, at kvalitet og kundeservice kan blive et problem. Med tanke på at formålet med en tracker er at beskytte din hund eller kat, virker det ikke som en ideel løsning…

💡Tractive kan koble sig på mobilnetværk i 175 lande. Det vil sige, at du kan se, hvor dit kæledyr befinder sig, selvom du f.eks. er på ferie.

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Hvad koster en GPS-tracker til kæledyr?

I lyset af ulemperne ved trackerne ovenfor kan vi kun anbefale at investere i en GPS-tracker med abonnement til din firbenede ven.

Og det er billigere, end du måske tror. Du kan få en Tractive GPS-hundetracker for 399 kr. og kan spore for kun 40 kr. om måneden* med ubegrænset rækkevidde. Det svarer cirka til en caffe latte om måneden (eller mindre end dit månedlige abonnement til Netflix.)

Er du endnu ikke overbevist? Så lad os se på, hvad du ellers får, når du vælger verdens mest populære GPS-tracker til kæledyr.

En hund løber gennem en sø med en pind i munden, Tractives app for LIVE-sporing i forgrunden

*Priser i Danmark på tidspunktet for publicering. Se aktuelle priser på Tractive.

Hvilken GPS-tracker er markedets bedste til hunde og katte?

Cirka en million kæledyrsejere bruger Tractive for at:

 • sørge for, at deres hund eller kat er i sikkerhed
 • få ro i sindet
 • holde øje med kæledyrets helbred
 • få det hele til gode priser

Derfor har vi i mere end et årti arbejdet på at perfektionere vores tilbud til hunde- og katteejere. Vi lover, at vi også i fremtiden vil holde priserne nede på GPS-trackeren, så flest mulige kæledyrsejere kan gøre brug af vores livreddende teknologi.

Men du behøver ikke stole blindt på os. Læs her, hvad Tractive-brugere siger.

Tractive Trustpilot anmeldelse

Her er nogle af de mest populære Tractive-funktioner:

 • LIVE-tilstand: Find din pelsklædte ven på ingen tid med hyppige positionsopdateringer.
 • Virtuelt hegn: Opret en sikker zone (f.eks. din have) eller forbudte områder (f.eks. naboens have!), og få besked, hvis din lille udbryderekspert går for langt.
 • Placeringshistorik: Se, hvor din hund eller kat har været i de seneste 365 dage (med Premium-abonnement), og opdag dens yndlingssteder.
 • Aktivitetstracking: Sæt mål, og sammenlign aktiviteten med kæledyr, der ligner dit. Opdag søvnmønstre, og hold din firbenede ven sund og frisk.
 • Familiedeling: Giv venner, familie og hundepassere mulighed for at spore sammen med dig.
Clair Chesterman, opdrætter og ejer af den CFA- og CCA-registrerede virksomhed FluffyMeowPaws

“Tractive er den førende katte-GPS i branchen. Og har den allerbedste kvalitet. Jeg har defineret mit hus som sikker zone og får en notifikation, så snart min kat går udenfor.

Faktisk reddede enheden formentlig min kats liv engang, hvor hun jagede en fugl og for vild. Hun var bange, men jeg fandt hende heldigvis ved hjælp af GPS-trackeren. Tractive beregner hyppigt kattens placering, som opdateres løbende på kortet. Lysdioden kan desuden hjælpe dig med at se din firbenede ven i mørke.”

– Clair Chesterman, opdrætter og ejer af den CFA- og CCA-registrerede virksomhed FluffyMeowPaws3

Og her er en historie om, hvordan Tractives live-sporing og realtids-opdateringer rent faktisk har reddet liv. Det gælder for eksempel Happy, en golden retriever, som gik uden snor og pludselig forfulgte en lugt ind i skoven på sin første vandretur i bjergene.

Selvom hans ejer Francesca var virkelig bange, tændte hun omgående for Tractives LIVE-sporing – og fandt ham kort tid efter.

To kvinder på vandretur sidder på hug ved siden af en golden retriever i en sø i bjergene

“Happy er en god hund og plejer altid at komme tilbage. Altså bortset fra dengang, jeg tog ham med i de schweiziske Alper for første gang. Disse bjerge er kendt for deres snoede stier og smukke flora. Jeg var afsted med Mac, Happy og familien, da Happy blev væk. Jeg ved ikke, om han løb væk, fordi han var efter et rådyr eller lignende. Men væk var han i hvert fald.

Så kom jeg i tanker om, at Happy havde GPS-trackeren på. Jeg slog straks LIVE-tracking til og begyndte at trække vejret mere roligt, efterhånden som jeg nærmede mig hans placering. Jeg kunne følge hans rute i realtid, direkte på mobilen, og placeringsangivelsen var så præcis, og… pludselig stod Happy dér og drak vand fra en kilde i bjergkanten.”

– Francesca og Happy, Italien

Udforsk GPS- og sundhedstrackere til kæledyr

Det er aldrig rart at miste sit kæledyr. Og derfor det kan anbefales at vælge en GPS-tracker specifikt til kæledyr, som kan sørge for at få den hjem i sikkerhed.

Konklusion: Giver en GPS-tracker uden abonnement mening?

Kan en GPS-tracker uden månedsabonnement finde din hund eller kat? Måske. Er det noget, eksperter anbefaler? Nej.

 • GPS-trackere uden abonnement har ulemper, som ofte overgår fordelene for kæledyrsejere.
 • De mangler rækkevidde, live-tracking, kæledyrsvenlige funktioner osv.
 • De kan endda være dyrere end GPS-trackere med abonnement!
Infographic GPS-trackere uden abonnement

Det giver i stedet mere mening at anskaffe sig en GPS-tracker med realtidssporing og månedsabonnement for at få fuldstændig ro i sindet.

GPS-trackere med integreret SIM-kort og abonnement kan vise dig, hvor din firbenede ven befinder sig i realtid, uanset hvor den er. Det er vigtige funktioner for kæledyrsejere, hvis hund eller kat kan finde på at gå langt væk (hvad enten de er bange eller nysgerrige).

Det er derfor en god ide at anskaffe sig en kæledyrs-tracker, som kombinerer både Bluetooth og GPS og kan sættes fast i kæledyrets halsbånd. Med Tractive-trackeren er du godt på vej til ro i sindet døgnet rundt uanset hvor din firbenede ven befinder sig.

Se her, hvordan Tractives realtids-sporing af kæledyr fungerer:

Del gerne dette indlæg med familie eller venner, hvis du tror, de kunne have glæde af det også!