Heb je een actieve hond die gek is op zwemmen of een kat die zijn eigen gang gaat en de hele dag de wijde wereld intrekt? En gun je je hond of kat graag buitenplezier, maar wil je ook gemoedsrust en je huisdier veilig houden? In dat geval biedt een kleine waterdichte GPS-tracker de ideale uitkomst.

Een waterdichte GPS-tracker zoals Tractive GPS is een must als je een huisdier hebt. Bovendien kun je de tracker ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals het volgen van boten, auto’s en andere dieren. Lees gauw verder voor meer informatie over de waterdichte Tractive GPS-tracker.

bruine hond met gps-tracker aan de halsband buiten

Waarom een waterdichte GPS-tracker?

Met een GPS-tracker kun je iets in realtime lokaliseren. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een GPS-apparaat (dit maak je bijvoorbeeld vast aan de halsband van je hond) en een software of een app (waarmee je de locatie van je hond kunt zien). Bij zo’n belangrijke taak is het essentieel dat het apparaat waterdicht is, anders zou de tracker kapot gaan zodra deze in aanraking komt met water.

Aangezien waterdichtheid belangrijk is voor GPS-trackers, zorgen de meeste fabrikanten ervoor dat hun producten waterdicht (of in ieder geval waterbestendig) zijn. Maar dat is niet altijd het geval. Controleer daarom de beschermingsgraad voordat je een tracker koopt.

Waterdichtheid is vooral belangrijk als je de tracker buitenshuis wilt gebruiken, bijvoorbeeld als je in de bergen wilt wandelen met de hond of als je wilt weten waar je buitenkat de hele dag uithangt. Een waterdichte GPS-tracker is onmisbaar wanneer je:

 • met je hond wilt zwemmen in een rivier, een meer of de zee;
 • op een regenachtige of mistige dag met je hond wilt wandelen;
 • je kat de buurt wilt laten verkennen in de sneeuw of regen;
 • je hond in de sneeuw wilt laten spelen;
 • met je hond wilt langlaufen of skijöring;
 • wilt hiken met je huisdier.

Deze twee viervoeters hebben altijd hun GPS-trackers om. Wel zo handig tijdens natte buitenavonturen!

View this post on Instagram

A post shared by Tractive (@tractive)

Zijn er trackers voor honden die waterdicht zijn?

Ja, de meeste trackers voor honden zijn waterdicht. Dit geldt ook voor de Tractive GPS-tracker voor honden en de Tractive GPS-tracker voor katten.

Tractive GPS-apparaten hebben geen simkaartopeningen of USB-poorten en zijn daarom niet alleen beschermd tegen spatwater, maar zijn ook volledig waterdicht (tot 1 meter diepte, 30 minuten) volgens de IPX7-norm. Hierdoor zijn de Tractive GPS-apparaten perfect geschikt voor huisdieren die van het water houden en kunnen ze uiteraard ook in de regen worden gebruikt.

Bron: Tractive Help Center

Tractive GPS-trackers zijn al sinds het eerste model uit 2012 waterdicht. De populaire tracker is ontwikkeld in Europa door ondernemers en topingenieurs met een passie voor dieren en is wereldwijd verkrijgbaar. Het product is door de jaren heen verder ontwikkeld in het hart van Oostenrijk, vlak bij de Alpen, een plek waar je te maken hebt met veel regen, kou en sneeuw. Daarom weten we bij Tractive als geen ander dat het belangrijk is dat een GPS-tracker voor huisdieren gemaakt moet zijn om alles aan te kunnen.

Dat harde werk was niet voor niets: de waterbestendige Tractive GPS-tracker wordt wereldwijd vertrouwd door meer dan een miljoen huisdiereigenaren. Lees hieronder de ervaring van een van de gebruikers van Tractive GPS:

zwarte hond die zich buiten in een modderbad ontspant

Gisteren nam ik mijn hond mee naar het park en ging hij gelijk voor een modderbad😳. Hij zat helemaal onder de modder en smerigheid. Ik was bang dat de tracker kapot zou gaan maar nadat we thuiskwamen, heb ik de tracker schoongemaakt en opgeladen. Het apparaat werkte gewoon prima! De Tractive GPS-tracker is zeer robuust. Daar ben ik zo blij om!

Cindy en Lhotse, VS

Tractive kopen

Welke GPS-tracker heeft het grootste bereik?

Bij de aankoop van een GPS-tracker moet je niet alleen rekening houden met de waterdichtheid, maar ook met het bereik van het apparaat.

afbeelding van een roze driehoek met uitroepteken

Een Bluetooth-tracker lijkt misschien een goede oplossing voor het volgen van je huisdier, maar het maximale bereik van zo’n tracker is meestal ongeveer 100 meter. Dus als je hond of kat zich buiten het Bluetooth-bereik bevindt, kun je je trouwe viervoeter niet meer lokaliseren.

Met een GPS-tracker zou je je huisdier overal ter wereld moeten kunnen volgen, aangezien zo’n tracker gebruikmaakt van het Global Positioning System. Je kunt de GPS-verbinding in gebouwen en beboste gebieden verliezen, maar normaal gesproken wordt het GPS-signaal snel weer hersteld en heeft dit geen invloed op het bereik van je tracker. Zolang je tracker naast GPS een ander type technologie gebruikt, zoals cellulair netwerk, kan het apparaat zijn locatie naar je smartphone sturen. In principe heb je onbeperkt bereik. Houd er rekening mee dat sommige GPS-trackers alleen in bepaalde landen werken.

vrouw die hond volgt met gps-tracker en app

Tractive GPS werkt over elk bereik en heeft geen afstandsbeperking.

Volg je hond in meer dan 190 landen wereldwijd. Je kunt je huisdier zelfs aan de andere kant van de wereld volgen. Ben je vaak op reis of woon je dicht bij een landsgrens? Kijk of Tractive in jouw land werkt.

Wat is de kleinste GPS-tracker?

Een andere belangrijke factor bij het kopen van een GPS-tracker is het formaat. Aangezien je de tracker aan de halsband van je huisdier moet vastmaken, doe je er verstandig aan de kleinst mogelijke GPS-tracker aan te schaffen. Als de GPS-tracker niet licht, klein en onopvallend is, kan je huisdier zich eraan storen.

Om deze reden zijn GPS-trackers voor huisdieren enkele van de kleinste GPS-apparaten op de markt.

Met een gewicht van 35 gram is de Tractive GPS-tracker geschikt voor honden met een lichaamsgewicht van 4 kilogram of meer. De afmetingen zijn 17,5 x 71,4 x 28 mm. De tracker is in principe net zo groot als een horloge, alleen zit hij boordevol geweldige functies voor je huisdier.

blauw informatiepictogram

Waarom is een GPS-tracker niet zo klein als een microchip?

Sommige mensen willen graag een GPS-tracker voor hun huisdier kopen die niets weegt en die onder de huid van de hond kan worden geïmplanteerd. Dit is echter een misvatting: er zijn momenteel geen microchips met GPS-technologie voor honden op de markt. Een GPS-tracker moet onder meer een batterij, een GPS-antenne en een GSM-module bevatten. Lees hier meer over microchips vs. GPS-trackers.

Zijn er waterdichte GPS-trackers die het activiteitsniveau van je huisdier kunnen bijhouden?

We hebben zojuist besproken dat een goede GPS-tracker voor huisdieren waterdicht moet zijn en over een onbeperkt bereik moet werken. Daarnaast moet zo’n tracker ook vrij klein zijn, aangezien deze aan de halsband of het tuigje van je huisdier moet worden bevestigd. Maar zijn er ook GPS-trackers voor honden en katten die het activiteitsniveau van je huisdier kunnen bijhouden?

Tegenwoordig zijn er veel GPS-trackers voor huisdieren op de markt die ook dienst doen als activiteitenmonitor. Zo zijn er in de GPS-trackers van Tractive de functie Activiteitenmonitoring geïntegreerd. Hiermee kun je:

 • je huisdier fit houden door zijn fysieke activiteit in de gaten te houden;
 • activiteitsdoelen instellen voor je maatje en het samen vieren nadat je huisdier ze heeft gehaald;
 • plezier hebben in een vriendschappelijke competitie met andere huisdierbezitters in de gemeenschap via het Klassement;
 • in vorm blijven met je trouwe viervoeter en;
 • de band tussen jou en je huisdier versterken.

Wat vind je van onze waterdichte GPS-tracker?

Meer informatie over Tractive GPS