Har du en aktiv hund som gillar att simma eller en självständig katt som älskar friluftsäventyr? När du låter din fyrbenta vän leka utomhus vill du säkert få sinnesro och skydda din katt eller hund. Då behöver du en vattentät GPS-tracker som ser till att du kan följa varje steg även när ni inte är tillsammans.

För husdjur behöver du en vattentät GPS-tracker som Tractive GPS. Dessutom kan vår GPS-spårare användas för andra saker, som att spåra båtar, bilar eller andra typer av djur. Nedan kan du läsa allt du behöver veta om Tractives vattentäta GPS-tracker.

brun hund med hundhalsband och hund-GPS utomhus

Varför välja en vattentät GPS-tracker?

Med en GPS-tracker kan du spåra i realtid med hjälp av en komponent för GPS-spårning (som till exempel fästs på hundhalsbandet) samt en app (som låter dig se hundens plats). Eftersom detta är en mycket viktig tjänst är det 100% avgörande att enheten är vattentät. Annars skulle du inte kunna spåra så snart din tracker hamnar i kontakt med vatten.

Eftersom hundar och katter (och människor för den delen) ofta stöter på vatten ser de flesta GPS-märkena till att deras spårare är vattentäta. Men det är inte garanterat. Så se till att kontrollera att en enhet är vattentät innan du köper den.

Att en tracker är vattentät är särskilt viktigt om den ska användas utomhus, till exempel om du vill kunna spåra hunden ute i naturen eller hålla ett öga på din utekatt och se vad missen har för sig hela dagarna. Det är även viktigt att din GPS-tracker är vattentät om du ska:

 • simma i havet eller sjön med hunden
 • rasta hunden när det är regnigt eller dimmigt ute
 • låta katten utforska området när det snöar eller regnar
 • låta en hund som gillar snön leka i trädgården för att nosa runt och ha det kul
 • åka långfärdsskridskor eller bege dig ut på skijoring med hunden
 • vandra med din fyrbenta vän

Ta en titt på de här fyrbenta kompisarna som alltid har med sig sina GPS-trackers så att de kan bege sig ut på äventyr i ur och skur:

Är en hund-GPS vattentät?

Ja, vanligtvis är en hund-GPS vattentät. Detta stämmer till exempel för Tractives GPS hund-tracker och katt-tracker.

Tractives GPS-enheter har inga öppningar för SIM-kort eller öppna USB-portar och skyddar därför inte bara mot stänk utan är helt vattentäta (upp till 1 meters djup och 30 minuter) enligt IPX7-standarden. Därför lämpar sig en Tractive GPS-tracker perfekt för djur som gillar vatten och kan självklart användas när det regnar.

Källa: Tractives hjälpcenter

I själva verket har Tractive GPS-trackers varit vattentäta ända sedan början år 2012. Vår populära tracker utvecklades av djurkära entreprenörer och ledande ingenjörer i Europa och finns nu tillgänglig i hela världen. Enheten har utvecklats i Österrike under flera år, i vårt säte nära Alperna där vi får uppleva gott om blött, kallt och snöigt väder. Därför vet vi på Tractive att det är viktigt att vår GPS-tracker är 100% äventyrssäker.

Vårt team har fått lön för mödan. Tractives vattentäta GPS-tracker används redan av hundratusentals nöjda hussar och mattar världen över. Ta bara en titt på vad den här leriga killens ägare har att säga:

svart hund som slappnar av i lerpöl utomhus

Jag tog med mig min hund till hundparken igår och han hittade en lerpöl att bada i 😳. Hade lade sig i pölen och gick sedan och rullade sig i lorten. Jag var orolig att hans tracker skulle förstöras men när jag hade rengjort och laddat den var den i bra skick! Så nöjd med Tractives hållbarhet!

Cindy och Lhotse, USA

Skaffa Tractive

Vad är den längsta räckvidden för en GPS-tracker?

När det kommer till GPS-trackers finns det mer än bara stänk och pölar att tänka på. Hur ser det till exempel ut med räckvidden?

pink triangle graphic with exclamation

Det kanske verkar som en god idé att skaffa en Bluetooth-spårare till ditt husdjur, men de har vanligtvis en räckvidd på bara 100 meter, eller ännu mindre. Så om hunden eller katten rör sig bortom Bluetooth-radien så kommer du inte längre att kunna spåra din fyrbenta vän.

En riktig GPS-tracker bör kunna spåra var som helst i världen, eftersom den använder ett Global Positioning System, vilket precis som namnet antyder är globalt. Byggnader, skogsområden och vädret kan orsaka tillfälliga GPS-störningar, men påverkar i regel inte din trackers räckvidd. Så länge din tracker använder en annan typ av teknik jämte GPS, som mobiltäckning, så kan enheten skicka sin plats till din smartphone. Då får du obegränsad räckvidd. Kom bara ihåg att vissa GPS-trackers är begränsade till specifika länder.

kvinna som spårar sin hund med hund-GPS och app

Tractive GPS har obegränsad räckvidd utan gränser.

Du kan spåra din hund världen över och var du än befinner dig. Tractive GPS fungerar nämligen i 190 länder. Till och med om du befinner dig i en annan världsdel än din hund så kan du följa varje steg. Se om Tractive fungerar i ditt land.

Vilken GPS-tracker är minst?

En annan avgörande faktor när du ska köpa en GPS-tracker är storleken. När det kommer till att spåra husdjur vill du säkert välja den minsta möjliga GPS-enheten. Eftersom din fyrbenta vän kommer att bära enheten på sitt halsband eller sin sele så måste din GPS-tracker vara lätt, liten och diskret. Så att ditt husdjur inte störs eller ens märker av enheten.

Därför är GPS-trackers för hundar och katter några av de minsta enheterna på marknaden.

Tractive GPS väger endast 35 gram och passar hundar och katter som väger minst 4 kg. Enhetens mått är: 17,5 x 71,4 x 28 mm. Med andra ord är enheten knappt större än ett armbandsur. Men den är fullpackad med fan-tass-tiska funktioner!

blue info icon

Varför finns det inte en tracker som är lika liten som ett microchip?

Vissa tycker att en GPS-tracker för husdjur knappt bör väga något och att man borde kunna implantera den under djurets hud. Men det är en myt. Det finns inga GPS-microchip med spårning på marknaden. En GPS-tracker måste innehålla ett batteri, en antenn, en GSM-modul och mer. Läs mer och jämför microchips och GPS-trackers.

Finns det en vattentät GPS-tracker med aktivitetsspårning?

I den här artikeln har vi skrivit om flera saker att tänka på när du ska spåra ditt husdjur. Du kan till exempel använda en vattentät GPS-tracker för att tryggt följa hundens steg i realtid och med obegränsad räckvidd. Det finns enheter som är tillräckligt små för att inte störa din fyrbenta vän när de bärs på halsbandet eller selen (som Tractive GPS). Men nu kanske du undrar: finns det GPS-trackers med aktivitetsspårning för hundar och katter?

Många moderna GPS-trackers för husdjur har även aktivitetsspårning, så att de är som en Fitbit för hunden! Med Tractives aktivitetsspårning kan du till exempel:

 • Hålla ditt husdjur i form genom att spåra fysisk aktivitet.
 • Sätta upp mål för din fyrbenta vän och fira när de uppnås.
 • Delta i roliga tävlingar med andra hundar eller katter i samma ras, grannskap eller vänskapskrets.
 • Hålla formen tillsammans med din fyrbenta vän; och
 • Stärka bandet mellan dig och ditt husdjur!

Vad tror du om vår vattentäta GPS-tracker?

Läs mer om Tractive GPS