Er du eier av en aktiv, vannelskende hund, snø-elskende hund, eller en utekatt som har et stort territorium å forsvare? Som kjæledyreiere rundt om i verden, har du kanskje funnet deg selv fast mellom å oppmuntre kjæledyrets følelse av eventyr – men også å forhindre at de går seg vill. (Det er her en liten vanntett GPS-tracker kan komme til nytte, selv om du ikke er sammen dem 24/7.)

For kjæledyr, er en sporingsenhet som Tractive GPS en vanntett GPS-tracker du absolutt bør ha. Og den kan også brukes til andre formål, som sporing av båter, biler eller andre dyr.

Så her er et dypdykk i Tractives vanntette modell…for neste gang kjæledyret ditt ønsker å ta, vel, et dypdykk. (Vi måtte bare.)

Hunder, katter, vann – og jaktinstinkt

De fleste vann- og snøelskende hunder har en tendens til å ha sterkt jaktinstinkt. (For eksempel spanieler, retrievere, settere, schæfere og til og med pudler.) Så disse hundene kan være mer tilbøyelig til å jage ender og andre skogsdyr rett ned i dammer, innsjøer og til og med elver i nærheten.

Les: Rømningseksperten Marnie løp rett ut i et vatn fullt av endermen ble reddet med litt hjelp fra Tractive-enheten sin.

en brun hund med gps-tracker på halsbåndet
GPS-trackeren er liten og lett

Hva med katter – hater de ikke vann? Ikke helt. Ulike katteraser har vannavstøtende pels og nyter faktisk en svømmetur nå og da! (Liker for eksempel, Tyrkisk Van, Tyrkisk Angora, Siberian, Bengaler, og selv Maine Coons.) Og akkurat som hunder, har de en tendens til å være svært aktive, glade i uteliv – og vil sannsynligvis falle tilbake til jaktatferd trigget av instinkt. (Som kan inkludere et dykk ned i en innsjø hvis de er spesielt motiverte.)

Med alt dette sagt, er byttedrift og jaktatferd to av de viktigste årsakene til at hunder og katter går seg vill. Og med deres viltre utendørs aktiviteter, trenger du en måte å holde dem trygg på – uansett hvor de beveger seg.


Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws

«Tractive er den ledende GPS-trackeren i bransjen. Og det er den høyeste kvaliteten på kattesporing du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet den sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives mikrochip beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer den på kartet hvert 2-3 sekund. I tillegg vil LED-lyset hjelpe deg med å beskytte den pelskledde vennen din om natten.»

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws1

Tractive GPS hunde- og kattesporere med emballasje

Vit alltid hvor kjæledyrene dine er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem friske og fornøyde med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller dyrepassere – holde et øye med kjæledyrene dine også.

Kjøp hunde- og kattetrackereHvorfor vanntett?

En GPS-tracker lar deg spore noe i sanntid ved hjelp av en GPS-sporingskomponent (for eksempel på et hundehalsbånd) samt en programvare eller app (hvor du kan se hundens posisjon). Med en så viktig tjeneste er det 100 % viktig at enheten også er vanntett; ellers ville trackeren gå i stykker så snart den berører vann.

Siden dette vil gjøre trackeren ubrukelig, sørger de fleste GPS-sporingsmerker for at produktene deres er vanntette. Men ikke alltid – så sørg for å sjekke vanntettheten til en tracker før du kjøper.

Tractive DOG XL Adventure edition, på den annen side leveres med vanntette IPX7-funksjoner – pluss ekstra tøft glassfiberhus. For de mest eventyrlystne hunderasene som liker sin røffe lek.

Emballasjen til Tractive DOG XL Adventure edition

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt hjemmefra. Hold dem glade og sunne med Velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde øye med hunden din også.

Kjøp GPS-tracker

Vanntetthet er spesielt viktig hvis trackeren er beregnet for utendørs bruk, som å spore en hund i oppe i fjellene, eller å holde et øye med hvor utekatten din holder til i løpet av dagen. En vanntett GPS-tracker er viktig sikkerhetsutstyr å bruke når du:

 • Svømmer ved elven, innsjøen eller stranden med hunden din
 • Går tur med hunden på en regnfull eller tåkete dag
 • Lar katten din utforske nabolaget i snøvær eller regn
 • Slipper den snøelskende hunden din ut i the bakgården for å leke i nysnøen
 • Går på langrennsski eller at hunden trekker deg
 • Går på fottur med din lodne følgesvenn

Bare sjekk ut disse lodne vennene som alltid har GPS-trackerne med seg på sine våte og ville eventyr:

View this post on Instagram

A post shared by Tractive (@tractive)

Er Tractive en vanntett GPS-tracker?

Ja, de fleste hunde-trackere er vanntette, inkludert Tractive GPS Dog og Cat Tracker.

Tractive GPS-enheter har ikke simkortåpninger eller USB-porter og er derfor ikke bare beskyttet mot vannsprut, men er også fullstendig vanntette (opptil 1 meters dybde, 30 minutter) i henhold til IPX7-standarden. Som et resultat er Tractive GPS-enheter perfekt egnet for vannelskende kjæledyr og kan selvfølgelig på regnfylte dager og når det snør.

Kilde: Tractive Hjelpesenter
Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

«Du trenger ikke å bekymre deg for Tractive-trackeren mens du nyter en tur i regnet eller hopper i vannet sammen med kjæledyret ditt. I henhold til IPX7-standarder kan Tractive-enheter nedsenkes i vann i en dybde på opptil 1 meter (eller ~3 fot) i ca. 30 minutter. Som gjør dem til det beste valget for daglig bruk – eller hvis du har en hund som elsker sin daglige svømmetur.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Tractive GPS-trackere har faktisk vært vanntette så lenge de har eksistert, siden 2012. Den populære trackeren ble utviklet av noen av de dyktigste gründerne og toppingeniørene i Europa og er tilgjengelig over hele verden. Den har blitt utviklet over flere år i hjertet av Østerrike, nær Alpene, hvor de ikke er fremmede for vått, kaldt og snørikt vær. Det er derfor Tractive visste at de måtte lage en GPS-sporingsenhet for kjæledyrforeldre som ville være 100 % eventyrsikker.

Og det harde arbeidet deres ga resultater; Tractive GPS vanntett tracker er allerede anerkjent av hundretusenvis av kjæledyreiere verden over. Ta denne gjørmete valpens eier for eksempel:

en svart hund som slapper av i en gjørmedam ute

Jeg tok med hunden min til hundeparken i går, og han fant et gjørmebasseng å dukke ned i😳. Han lå i dammen og rullet seg i gjørma. Jeg ble bekymret for at trackeren ville bli ødelagt. Men, etter å ha fått ham hjem og fikk rengjort og ladet trackeren skikkelig så virket den helt fint! Så fornøyd med holdbarheten til Tractive!

Cindy og Lhotse, USA

Hva er den lengste rekkevidden til GPS-trackeren?

Når det gjelder GPS-trackere, er det flere faktorer å vurdere i tillegg til vanntetthet. Hva med rekkevidde, for eksempel? Hunder som løper av gårde for å jakte kan tilbakelegge kilometer på bare noen minutter. Og den gjennomsnittlige utekatten kan vandre enda lenger, avhengig av størrelsen på territoriet. Så hva om du kunne spore dine vandrende kjæledyr over en ubegrenset rekkevidde?

pink triangle graphic with exclamation

Selv om de kan virke som et godt alternativ for å spore et kjæledyr, husk at Bluetooth-trackere vanligvis har en rekkevidde på bare 100 meter eller mindre. Så hvis hunden eller katten din går ut av Bluetooth-radiusen, vil du ikke lenger kunne spore dem.

Infografisk GPS vs Bluetooth-sporingsområde

En ekte GPS-tracker skal kunne spore hvor som helst i verden, siden den bruker et Globalt posisjoneringssystem, som er nettopp det: globalt. Bygninger, skoger og vær kan forårsake midlertidig GPS-interferens, men generelt sett påvirker de ikke rekkevidden til trackeren. Så lenge trackeren bruker en annen teknologi, for eksempel mobiltjeneste, for å sende posisjonsdata til smarttelefonen din, bør rekkevidden være ubegrenset. Noen GPS-trackere fungerer imidlertid bare i visse land.

en kvinne med blå jakke sporer hunden sin med en app på telefonen og en sort og hvit hund med gps-tracker på halsbåndet

Tractive GPS fungerer over alle rekkevidder, uten avstandsbegrensning.

Spor hunden din fra hvor som helst i verden, stort sett overalt i verden – eller i 190 land for å være mer nøyaktig. Selv om du er på forskjellige kontinenter, kan du følge hvert skritt din pelskledde venn tar.
Se om Tractive fungerer i landet ditt.

Og enda bedre? Tractive begrenser deg ikke til et nettverk av enheter som typiske Bluetooth-sporere.

 Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

«I likhet med AirTag kan din Tractive GPS-tracker bruke en kortdistanse radio for å hjelpe deg med å bestemme kjæledyrets posisjon. Men i motsetning til AirTag bruker Tractive også mobil tilkobling og GPS.selv om trackeren ikke er i nærheten av en annen mobilenhet, vil den fortsatt kunne sende data til Tractive-serverne. Så du raskt og enkelt kan se kjæledyrets posisjon i appen.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Hvilken er den minste GPS-trackeren?

En annen viktig faktor å vurdere når du kjøper en GPS-tracker er størrelsen. Når det gjelder sporing av kjæledyr, ønsker de fleste å finne den minste GPS-trackeren som er tilgjengelig. Fordi den pelskledde vennen din kommer til å bruke trackeren på halsbåndet eller selen, må den være lett, liten og diskret. Så kjæledyret ditt ikke engang vil merke den. Som denne kjekke fyren her med sin Tractive GPS:

En hvit og sort katt iført Tractive CAT Mini GPS tracker

Av denne grunn er GPS-trackere for hunder og katter noen av de minste GPS-trackerne som finnes.

Tractive CAT Mini GPS-tracker Tractive Dog GPS-tracker
Størrelse55 x 28 x 17 mm71 x 28 x 17mm
Vekt25 gram35 gram
Passer tilKatter over 3 kgHunder over 4 kg
VanntettIPX7IPX7
Ubegrenset rekkeviddeJaJa
Kompatibel mediOS, AndroidiOS, Android
Med bare 35 gram er Tractive GPS egnet for hunder på 4 kilo og oppover. Dens dimensjoner er 17.5 x 71.4 x 28 mm. I utgangspunktet er tracker-størrelsen sammenlignbar med en klokke – bare at den er fullpakket med mange smarte funksjoner.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

«Vi bruker moderne høyintegritetskomponenter for å bygge våre GPS-trackere. Disse komponentene har en tendens til å forbruke plass – fordi vi ønsker å sikre den beste kvaliteten. Hvis du vil spore kjæledyret ditt på en pålitelig og kontinuerlig måte, trenger du også en sterk, tung batteripakke. (I noen tilfeller er mer enn halvparten av plassen i enheten reservert bare for batteriet.)

Det er en balansegang å finne et kompromiss mellom størrelse og kvalitet. Og en vi kan forsikre deg om at vi jobber kontinuerlig med.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016
blue info icon

Hvorfor er ikke en GPS-tracker på størrelse med en mikrobrikke?

Noen syns at en GPS-tracker for kjæledyr ikke bør veie noe i det hele tatt – og bør kunne implanteres under huden på hunden din. Dette er imidlertid en misforståelse: det finnes ingen GPS-sporingsmikrobrikker for hunder for øyeblikket. En GPS-tracker må inneholde batteri, GPS-antenne, GSM-modul og mer. Les mer om mikrochips vs GPS-trackere.

Vanntette fitness-trackere med GPS for hunder og katter

Så vi har dekket flere ting. En GPS-tracker kan være vanntett og lar deg spore hundens bevegelser i sanntid over et hvilket som helst område. Dessuten er det små GPS-trackere for kjæledyr som ikke plager den pelskledde vennen din når den bæres på halsbåndet eller selen. Men hva med fitness-trackere med GPS for hunder og katter?

Mange moderne GPS-trackere for kjæledyr fungerer som aktivitetsmonitorer, noe som gjør dem som en treningsmåler for hunden din! Med Tractives Aktivitetsovervåking kan du for eksempel:

 • Hold kjæledyret ditt i form ved å spore all fysisk aktivitet.
 • Sette aktivitetsmål for den pelskledde vennen din og feire sammen, når du når dem.
 • Nyte kameratslig konkurranse med andre hunder eller katter i rasegruppen din, nabolaget eller vennekretsen din.
 • Holde deg i form med den firbeinte følgesvennen din og
 • styrke båndet mellom deg og din pelskledde bestevenn!

Så, hva synes du om denne vanntette GPS-trackeren?

Og viktigst av alt – sporing av kjæledyrets aktivitet kan hjelpe deg med å plukke opp en sykdom tidlig. Det er derfor veterinærer anbefaler å spore hvor mye hunden eller katten din kan holde tritt med deg.

Fordi et av de første tegnene på at de sliter med en sykdom eller smerte? Et redusert aktivitetsnivå. Men hvis du overvåker den vanlige treningen, kan du raskere og enklere oppdage en endring – og iverksette tiltak tidlig.

Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive og sporadisk dyrepasser

«Det kan være lett å gå glipp av endringer i hundens eller kattens vanlige aktivitet – eller om de er på farten mer eller mindre enn vanlig. Så vi har satt opp varsler for aktivitetsreduksjon for når kjæledyrets aktive minutter faller betydelig. De kan hjelpe deg med å gripe inn i en situasjon der kjæledyret ditt kan slite med en infeksjon eller til og med bare smerte

– Sebastian Raab, Produktsjef hos Tractive og sporadisk dyrepasser

Les mer om Tractive GPS

Tractive GPS redder vannelskende kjæledyrs liv over hele verden

Vi har dekket hvordan de fleste vannelskende hunder har en tendens til å ha et sterkt jaktinstinkt. Men noen ganger kan jaktinstinktene ta dem til noen farlige steder. Og det samme gjelder for hunder og katter som liker å være ute i snøvær – fordi snø kan forvirre luktesansen deres. (Noe som kan gjøre det vanskelig for dem å snuse seg hjem.)

Borzoi-hunden Imogen hviler på sengen med sin Tractive GPS tracker liggende siden av

Se historien om Imogen, en energisk Borzoi som hoppet over gjerdet, og jaget noe under en busk. Dessverre endte hun opp med å gå gjennom isen på en frosset innsjø i nærheten.

Heldigvis,kunne matmor spore henne med Tractives posisjonshistorikk og varmekart. Hvilket reddet henne fra å fryse og drukne.

Og det beste av alt? Tractive sin posisjonshistorikk kan hjelpe deg med å finne kjæledyrene dine selv i områder med dårlig nettverk.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer at Tractive

«Hvis du vil finne ut hvor kjæledyret ditt befinner seg eller lagre posisjonsloggen, trenger du faktisk ikke en mobilforbindelse. Så når du har utstyrt det med Tractive GPS, er det ingen grunn til bekymring hvis enheten mister dekning for en liten stund. Trackeren lagrer kjæledyrets posisjoner på en sikker måte. Dermed kan du se hvor de har vært, selv om du er frakoblet.»

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Les mer om Tractive GPS