Er du eier av en aktiv, vannelskende hund eller uavhengig katt hvis friluftseventyr er endeløse? Og mens du elsker å la ditt elskede kjæledyr gå ut å leke, vil du føle deg trygg på at hunden eller katten din er trygge. I dette tilfellet trenger du en liten vanntett GPS-tracker for å hjelpe deg med å holde kjæledyret ditt trygt når du ikke kan være ved siden av dem.

For kjæledyr, er en sporingsenhet som Tractive GPS akkurat den vanntette GPS-trackeren du trenger. Og den kan også brukes til andre formål, som sporing av båter, biler eller andre dyr. Lær alt om Tractives vanntette GPS-tracker nedenfor.

en brun hund med gps-tracker på halsbåndet
GPS-trackeren er liten og lett

Hvorfor vanntett?

En GPS-tracker lar deg spore noe i sanntid ved hjelp av en GPS-sporingskomponent (for eksempel på et hundehalsbånd) samt en programvare eller app (hvor du kan se hundens posisjon). Med en så viktig tjeneste er det 100 % viktig at enheten også er vanntett; ellers ville trackeren gå i stykker så snart den berører vann.

Siden dette vil gjøre trackeren ubrukelig, sørger de fleste GPS-sporingsmerker for at produktene deres er vanntette. Men ikke alltid – så sørg for å sjekke vanntettheten til en tracker før du kjøper.

Vanntetthet er spesielt viktig hvis trackeren er beregnet for utendørs bruk, som å spore en hund i oppe i fjellene, eller å holde et øye med hvor utekatten din holder til i løpet av dagen. En vanntett GPS-sporingsenhet er viktig sikkerhetsutstyr å bruke når du:

 • Svømmer ved elven, innsjøen eller stranden med hunden din
 • Går tur med hunden på en regnfull eller tåkete dag
 • Lar katten din utforske nabolaget i snøvær eller regn
 • Slipper den snøelskende hunden din ut i the bakgården for å leke i nysnøen
 • Går på langrennsski eller at hunden trekker deg
 • Går på fottur med din lodne følgesvenn

Bare sjekk ut disse lodne vennene som alltid har GPS-trackerne med seg på sine våte og ville eventyr:

Er hunde-trackere vanntette?

Ja, de fleste hunde-trackere er vanntette, inkludert Tractive GPS Dog og Cat Tracker.

Tractive GPS-enheter har ikke simkortåpninger eller USB-porter og er derfor ikke bare beskyttet mot vannsprut, men er også fullstendig vanntette (opptil 1 meters dybde, 30 minutter) i henhold til IPX7-standarden. Som et resultat er Tractive GPS-enheter perfekt egnet for vannelskende kjæledyr og kan selvfølgelig brukes i regnet.

Kilde: Tractive Hjelpesenter

Tractive GPS-trackere har faktisk vært vanntette så lenge de har eksistert, siden 2012. Den populære trackeren ble utviklet av noen av de dyktigste gründerne og toppingeniørene i Europa og er tilgjengelig over hele verden. Den har blitt utviklet over flere år i hjertet av Østerrike, nær Alpene, hvor de ikke er fremmede for vått, kaldt og snørikt vær. Det er derfor Tractive visste at de måtte lage en GPS-sporingsenhet for kjæledyrforeldre som ville være 100 % eventyrsikker.

Og det harde arbeidet deres ga resultater; Tractive GPS vanntett tracker er allerede anerkjent av hundretusenvis av kjæledyreiere verden over. Ta denne gjørmete valpens eier for eksempel:

en svart hund som slapper av i en gjørmedam ute

Jeg tok med hunden min til hundeparken i går, og han fant et gjørmebasseng å dukke ned i😳. Han lå i dammen og rullet seg i gjørma. Jeg ble bekymret for at trackeren ville bli ødelagt. Men, etter å ha fått ham hjem og fikk rengjort og ladet trackeren skikkelig så virket den helt fint! Så fornøyd med holdbarheten til Tractive!

Cindy og Lhotse, USA

Hva er den lengste rekkevidden til GPS-trackeren?

Når det gjelder GPS-trackere, er det flere faktorer å vurdere i tillegg til vanntetthet. Hva med rekkevidde, for eksempel?

pink triangle graphic with exclamation

Selv om de kan virke som et godt alternativ for å spore et kjæledyr, husk at Bluetooth-trackere vanligvis har en rekkevidde på bare 100 meter eller mindre. Så hvis hunden eller katten din går ut av Bluetooth-radiusen, vil du ikke lenger kunne spore dem.

En ekte GPS-tracker skal kunne spore hvor som helst i verden, siden den bruker et Globalt posisjoneringssystem, som er nettopp det: globalt. Bygninger, skoger og vær kan forårsake midlertidig GPS-interferens, men generelt sett påvirker de ikke rekkevidden til trackeren. Så lenge trackeren bruker en annen teknologi, for eksempel mobiltjeneste, for å sende posisjonsdata til smarttelefonen din, bør rekkevidden være ubegrenset. Noen GPS-trackere fungerer imidlertid bare i visse land.

en kvinne med blå jakke sporer hunden sin med en app på telefonen og en sort og hvit hund med gps-tracker på halsbåndet

Tractive GPS fungerer over alle rekkevidder, uten avstandsbegrensning.

Spor hunden din fra hvor som helst i verden, stort sett overalt i verden – eller i 190 land for å være mer nøyaktig. Selv om du er på forskjellige kontinenter, kan du følge hvert skritt din pelskledde venn tar.
Se om Tractive fungerer i landet ditt.

Hvilken er den minste GPS-trackeren?

En annen viktig faktor å vurdere når du kjøper en GPS-tracker er størrelsen. Når det gjelder sporing av kjæledyr, ønsker de fleste å finne den minste GPS-trackeren som er tilgjengelig. Fordi den pelskledde vennen din kommer til å bruke trackeren på halsbåndet eller selen, må den være lett, liten og diskret. Så kjæledyret ditt ikke engang vil merke det.

Av denne grunn er GPS-trackere for hunder og katter noen av de minste GPS-trackerne som finnes.

Med bare 35 gram er Tractive GPS egnet for hunder på 4 kilo og oppover. Dens dimensjoner er 17.5 x 71.4 x 28 mm. I utgangspunktet er tracker-størrelsen sammenlignbar med en klokke – bare at den er fullpakket med mange smarte funksjoner.

blue info icon

Hvorfor er ikke en GPS-tracker på størrelse med en mikrobrikke?

Noen syns at en GPS-tracker for kjæledyr ikke bør veie noe i det hele tatt – og bør kunne implanteres under huden på hunden din. Dette er imidlertid en misforståelse: det finnes ingen GPS-sporingsmikrobrikker for hunder for øyeblikket. En GPS-tracker må inneholde batteri, GPS-antenne, GSM-modul og mer. Les mer om mikrochips vs GPS-trackere.

Vanntett fitness-tracker med GPS for hunder?

Så vi har dekket flere ting. En GPS-tracker kan være vanntett og lar deg spore hundens bevegelser i sanntid over et hvilket som helst område. Dessuten er det små GPS-sporere for kjæledyr som ikke plager din pelskledde venn når den bæres på halsbåndet eller selen. Men hva med fitness-trackere med GPS for hunder og katter?

Mange moderne GPS-trackere for kjæledyr fungerer som aktivitetsmonitorer, noe som gjør dem som en treningsmåler for hunden din! Med Tractives Aktivitetsovervåking kan du for eksempel:

 • Hold kjæledyret ditt i form ved å spore all fysisk aktivitet.
 • Sette aktivitetsmål for den pelskledde vennen din og feire sammen, når du når dem.
 • Nyte kameratslig konkurranse med andre hunder eller katter i rasegruppen din, nabolaget eller vennekretsen din.
 • Holde deg i form med den firbeinte følgesvennen din og
 • styrke båndet mellom deg og din pelskledde bestevenn!

Så, hva synes du om denne vanntette GPS-trackeren?

Les mer om Tractive GPS