Har du en aktiv hund, der er glad for at svømme, eller en selvstændig kat, som elsker eventyr? Du vil sikkert gerne have ro i sindet og vide, at dit kæledyr har det godt, når den leger udenfor. Så har du brug for en lille vandtæt GPS-tracker, som hjælper dig med at beskytte din firbenede ven, selvom du ikke er sammen med den.

En sporingsenhed til kæledyr som Tractive GPS er den vandtætte GPS-tracker, du har brug for. Den kan også benyttes til andre ting, f.eks. at spore både, biler eller andre dyr. Få alt at vide om Tractives vandtætte GPS-tracker her.

brun hund med gps-tracker i halsbåndet udendørs

Hvorfor vælge en vandtæt GPS?

En GPS-tracker giver dig mulighed for at spore i realtid ved hjælp af en GPS-sporingskomponent (for eksempel i en hunds halsbånd) plus en softwarekomponent eller en app (hvor du kan se din hunds placering). Når det gælder en så vigtig opgave, er det særligt vigtigt, at enheden også er vandtæt. Ellers ville trackeren blive ødelagt, så snart den kom i kontakt med vand.

Da hunde og katte (og mennesker for den sags skyld) ofte støder på vand, sørger de fleste GPS-sporingsproducenter for, at deres trackere er vandtætte. Men ikke alle! Sørg derfor for at kontrollere, at trackeren er vandtæt, før du køber.

Modstandsdygtighed over for vand er særligt vigtig, hvis trackeren er beregnet til udendørs brug, f.eks. hvis du vil kunne spore hunden i naturen eller holde øje med, hvor din udekat er i løbet af en dag. En vandtæt GPS-sporingsenhed er afgørende sikkerhedsudstyr, hvis du:

 • svømmer i havet eller i en sø med din hund
 • går tur med din hund på en regnvejrsdag eller i tåge
 • lader din kat udforske nabolaget, når det sner eller regner
 • lader din hund lege uden for i sneen
 • vandrer med din firbenede ven
 • går på ski med din hund

Tag et kig på de her pelsklædte venner, som altid har deres GPS-trackere på, så de er klar til vilde og våde eventyr:

Er hundetrackere vandtætte?

De fleste hunde-GPS’er vandtætte – også Tractive GPS-hundetracker og kattetracker.

Tractives GPS-enheder har ingen åbninger til SIM-kort eller USB-porte og er derfor ikke blot beskyttet mod vandstænk, men er helt vandtætte (op til 1 meters dybde i 30 minutter) ifølge IPX7-standarden. Derfor egner Tractives GPS-enheder sig perfekt til kæledyr, der elsker vand, og kan selvfølgelig bruges i regnvejr.

Kilde: Tractive Help Center

Faktisk har Tractives GPS-trackere været vandtætte siden begyndelsen i 2012. Den populære tracker er udviklet af nogle af de mest nytænkende dyreelskere og førende ingeniører i Europa og fås nu i hele verden. Den er udviklet over mange år i hjertet af Østrig, tæt ved Alperne, hvor man kender alt til vådt, koldt og snefyldt vejr. Derfor var vi hos Tractive klar over, at vores GPS-sporingsenhed til kæledyr skulle være 100 % vandtæt for at være eventyrsikker.

Og det har andre også fundet ud af: Tractives vandtætte GPS til kæledyr bruges allerede af hundredtusinder af kæledyrsejere verden over. Som f.eks. ejeren af denne mudderbadende fyr:

sort hund slapper af i mudderbad udenfor

Jeg gik tur med min hund i hundeparken i går, hvor han fandt en mudderpøl at bade i 😳. Han lagde sig i muddervandet og gik så hen og rullede sig i jorden. Jeg var lidt bekymret for, om trackeren ville tage skade, men efter grundig rengøring og opladning, viste det sig, at trackeren var i fin stand! Vi er så glade for Tractives holdbarhed!

Cindy og Lhotse, USA

Køb Tractive

Hvad er den længste rækkevidde for en GPS-tracker?

Der er flere faktorer at overveje ud over vandtæthed, når det handler om GPS-trackere. Hvordan ser det f.eks. ud med rækkevidden?

pink triangle graphic with exclamation

Selvom Bluetooth-trackere kan virke som en god løsning, skal man huske, at de typisk har en rækkevidde på blot 100 meter eller endnu mindre. Hvis din hund eller kat løber uden for Bluetooth-radius, vil du altså ikke længere være i stand til at spore din firbenede ven.

En rigtig GPS-tracker bør kunne spore overalt i verden, da den bruger et Global Positioning System, som netop er globalt. Bygninger, skove og vejret kan skabe midlertidige GPS-forstyrrelser, men generelt har det ingen betydning for en trackers rækkevidde. Når blot trackeren bruger en anden teknologi, som mobilnettet, til at sende sine lokationsdata til din smartphone, bør rækkevidden være ubegrænset. Vær dog opmærksom på, at nogle GPS-trackere kun fungerer i bestemte lande.

kvinde tracker hund med gps-tracker og app

Tractive GPS har ubegrænset rækkevidde uden grænser.

Følg din hund stort set overalt i verden – eller mere præcist i 190 lande. Selvom du befinder dig i en anden verdensdel, kan du følge hvert skridt, din firbenede ven tager. Se, om Tractive fungerer i dit land.

Hvilken GPS-tracker er mindst?

En anden vigtig faktor, når man køber en GPS-tracker, er størrelsen. Til at spore kæledyr vil de fleste gerne have den mindste GPS-tracker, der fås. Da din pelsklædte ven skal have trackeren i halsbåndet eller i selen, skal den være let, lille og diskret så dit kæledyr ikke bemærker den.

Derfor er GPS-trackere til hunde og katte nogle af de mindste GPS-trackere på markedet.

Med sine 35 gram egner Tractive GPS sig til hunde og katte på mindst 4 kilo. Trackerens mål er 17,5 x 71,4 x 28 mm. Den er faktisk kun lidt større end et armbåndsur – og proppet med brugbare funktioner.

blue info icon

Hvorfor er en GPS-tracker ikke lige så lille som en mikrochip?

Nogle mennesker tænker, at en GPS-tracker til kæledyr slet ikke bør veje noget – og at den bør kunne implanteres under huden på kæledyret. Men det er en myte: Der findes ingen GPS-mikrochip til at spore kæledyr for øjeblikket. En GPS-tracker skal indeholde et batteri, en GPS-antenne, et GSM-modul og andre ting. Læs mere om mikrochips og GPS-trackere.

Vandtæt GPS-tracker med aktivitetssporing?

Der er altså flere ting at tænke på, når du skal vælge en sporingsenhed. Du kan få en vandtæt GPS-tracker, som giver dig mulighed for at spore din hund i realtid på enhver afstand. Der findes også små GPS-trackere, som ikke forstyrrer din firbenede ven, når de sidder i halsbåndet eller selen. Men hvad med GPS-trackere med aktivitetssporing til hunde og katte?

Mange moderne GPS-trackere til kæledyr har også aktivitetssporing, så de faktisk er fitness-trackere for hunden! Med Tractives aktivitetssporing kan du for eksempel:

 • holde dit kæledyr i god form ved at spore dens fysiske aktivitet.
 • sætte aktivitetsmål for din firbenede ven og fejre det, når I når dem.
 • deltage i hyggelige konkurrencer med andre hunde og katte inden for samme race, i nabolaget eller blandt venner.
 • holde formen sammen med din firbenede ven og
 • styrke båndet mellem dig og din pelsklædte ven!

Hvad tænker du om vores vandtætte GPS-tracker?

Få mere at vide om Tractive GPS