Bluetooth-trackere, GPS trackere…Bluetooth-GPS-trackere? Uanset om du har brug for en tracker til at finde nøglerne, bilen, hunden eller katten, så er du nødt til at vide, hvilken sporingsenhed der passer bedst til dine behov. Det er især afgørende at finde den mest pålidelige tracker, når det gælder vores firbenede venner. Det kan nemlig være forskellen på at finde dit kæledyr i sikkerhed… eller aldrig se din firbenede ven igen.

Men hvordan vælger man den rigtige sporingsenhed?

Bluetooth GPStrackere som Tractive har reddet hunde- og katteliv verden over med deres ubegrænsede rækkevidde, sporing i realtid og et væld af dyrevenlige funktioner. I denne artikel ser vi på de primære forskelle mellem GPS- og Bluetooth-trackere, og hvordan Tractive skiller sig ud.

Hvad er Bluetooth-trackere, og hvordan fungerer de?

Bluetooth-trackere, der oftest bruges til at finde genstande, er små enheder, der bruger Bluetooth-teknologi til at forbinde sig med din mobil. Det gør, at du kan finde enheden, når den er inden for Bluetooth-rækkevidde. Bluetooth-trackere er perfekte, hvis du gerne vil have lidt hjælp til at holde styr på nøglerne, pungen eller andre vigtige personlige genstande.

Personlige genstande. Ikke hunde. Ikke katte. Bluetooth-trackere er generelt et dårligt valg til at spore levende dyr, der bevæger sig på grund af deres begrænsede rækkevidde og mangel på særlige kæledyrsfunktioner.

Bluetooth-trackeres rækkevidde og funktion

Rene Bluetooth-trackere virker kun, hvis du har mistet en genstand tæt på din mobil, som regel op til 30-40 meter. Med andre ord er det ikke særligt sandsynligt, at du kan finde dit kæledyr med en Bluetooth-tracker, hvis din hund løber væk eller din kat gemmer sig uden for Bluetooth-rækkevidde. De fleste Bluetooth-trackere bruger ikke GPS, selvom nogle påstår, at de gør.

Bluetooth-tracker nøglefinder
Bluetooth-nøglefinder (Billede: Amazon)

Populære Bluetooth-trackere er bl.a. Tile, Samsung SmartTag og Apple AirTag. Det vigtige her er, at ingen af disse trackere er beregnet til kæledyr. Så hvis du har valgt en af dem, mangler du masser af funktioner, som kan sikre dig som kæledyrsejer ro i sindet.

Læs mere om Apple AirTag til hunde og katte.

green check markBluetooth-tracker: Fordele

 • Lang batteritid (måneder til år)
 • Kan som regel sættes fast på enhver overflade eller ethvert halsbånd
 • Meget præcis lokalisering, men kun inden for begrænset rækkevidde
 • Lav pris (starter ved knap 100 kr. for en Bluetooth-tracker sammenlignet med 3-400 kr. for en GPS-tracker)
 • Generelt lille og let (fås i forskellige størrelser)

red xBluetooth-tracker: Ulemper

 • Meget begrænset rækkevidde (10-60 meter)
 • Beregnet til at spore genstande, ikke kæledyr
 • Kræver Bluetooth på din mobil
 • Begrænsede funktioner for kæledyrsejere
 • Hvis dit kæledyr er uden for Bluetooth-rækkevidde, vil trackeren forsøge at bruge fremmede mobiler i nærheden. Du er altså afhængig af et netværk af tilgængelige enheder i nærheden.
 • Kan blive slugt af kæledyret

⚠️ Overvej for eksempel dette: en hund, som er løbet væk pga. sit jagtinstinkt eller en kat, som afpatruljerer sit territorium kan på få minutter bevæge sig over flere kilometer. Derfor er en Bluetooth-tracker ubrugelig ud over en bestemt rækkevidde. Og hvis du er på vandretur med dit kæledyr, er det ikke særligt sandsynligt, at du støder på mange andre Android- eller Apple-brugere i nærheden, hvis enheder kan hjælpe dig med at finde din hund eller kat.

I sådanne tilfælde får du helt klart bedst hjælp af en GPS-tracker, som er designet til kæledyr. Og endnu bedre er det med en sporingsenhed, der både bruger GPS og mobilnetværk – på den måde kan hele verdens satellitter hjælpe dig med at finde dit forsvundne kæledyr.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

Ligesom AirTag kan Tractive GPS-trackeren bruge kortdistance-radio til at se, hvor dit kæledyr er. Men modsat en AirTag bruger Tractive også mobilnetværk og GPS. Det vil sige, at selvom din tracker ikke er i nærheden af en anden mobil enhed, kan den stadig sende data til Tractives servere. På den måde kan du hurtigt og nemt se dit kæledyrs placering i appen.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Hvad er GPS-trackere, og hvordan fungerer de?

Som navnet siger, er GPS-trackere sporingsenheder, som anvender GPS-teknologi. GPS står for Global Positioning System, som kan fortælle dig, hvor i verden enheden befinder sig1. GPS blev udviklet til det amerikanske militær og blev gjort tilgængelig til civil brug i 1996. Det amerikanske Library of Congress forklarer:

GPS er det eneste system, som kan vise din præcise position uanset tidspunkt, vejr, og hvor i verden du befinder dig.

Systemet består af tre dele:

 • satellitter, der kredser omkring jorden
 • stationer på jorden, der sikrer, at satellitterne fungerer, og
 • modtagere, som f.eks. den Tractive GPS, som dit kæledyr har i halsbåndet

Modtagere er enhver enhed, som kan modtage og behandle et GPS-signal, f.eks. en GPS-sporingsenhed. En GPS-tracker beregner afstanden mellem mindst fire GPS-satellitter på et hvilket som helst tidspunkt for at fastlægge den aktuelle lokation.

Og det bedste er: Lokationen opdateres meget hurtigt med GPS  tænk f.eks. på, hvor hurtigt din position opdateres på Google Maps eller i din bils navigationssystem.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive

“Din Tractive-enheds GPS-modul modtager signaler fra en række GPS-satellitter. På den måde kan den beregne dit kæledyrs placering mere præcist. Satellitterne sender deres position til Tractives servere ved hjælp af netværksmodulet (som også indeholder et SIM-kort.) Når Tractive-serverne modtager disse oplysninger, kan du hurtigt og nemt se, hvor dit kæledyr er i Tractive-appen.”

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Det er muligt at finde GPS-trackere uden SIM-kort. Men de kan ikke hjælpe dig med at finde din hund eller kat i realtid. Og de er heller ikke udviklet til kæledyr.

Derimod kan du med Tractives indbyggede SIM-kort se dit kæledyrs placering ved bare et enkelt blik på mobilen.

green check markGPS-tracker: Fordele

 • Global dækning med GPS-teknologi
 • Ubegrænset rækkevidde, som giver dig mulighed for at se, hvor din hund eller kat er uanset afstand
 • Muliggør sporing i realtid
 • GPS-trackere kan også bruge lokationsdata til at vise, hvor aktivt dit kæledyr har været, så du kan holde din firbenede ven i form
 • Præcis lokalisering
 • Kræver ingen basisstation

red xGPS-tracker: Ulemper

 • Der kan opstå GPS-interferens (for eksempel inden døre)
 • Er afhængig af mobilsignal og kræver derfor abonnement

Find dit kæledyr med Tractive GPS

Lad os sige, at din hund jager et dyr i skoven – med sin GPS-hundetracker i halsbåndet. Din hunde-GPS har ubegrænset rækkevidde, så uanset hvor langt din hund løber, kan du altid finde den via en mobil- eller web-app. Du er ikke afhængig af hjælp fra andre og kan blive genforenet med din pelsklædte ven på ingen tid.

Eller måske går din kat uden for en “sikker zone”, som du har oprettet via Tractive-appen på din enhed (f.eks. din have). Tractive-enheden opdager med det samme, at katten er uden for sikkerhed – og sender dig straks en besked. På den måde kan du hurtigt gribe ind og forhindre, at den strejfer et farligt sted hen.

Katteejer og -træner, Clair Chesterman

“Tractive er markedets førende GPS til katte. Og har den bedste kvalitet. Jeg har indstillet mit hus som sikker zone og får besked, så snart den går udenfor.

Trackeren reddede endda sandsynligvis min kats liv engang, hvor hun løb efter en fugl og blev væk. Hun var bange, men jeg fandt hende ved hjælp af GPS-trackeren. Tractive beregner løbende kattens placering, som opdateres på kortet hvert 2-3 sekund. Og lysdioden giver mig mulighed for at holde øje med min pelsklædte ven i mørke.”

– Clair Chesterman, katteopdrætter og ejer af den CFA- og CCA-registrerede virksomhed FluffyMeowPaws2

Tracker til hund og kat

Mist aldrig dine kæledyr af syne

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis de går for langt. Hold dine kæledyr sunde og glade med trivselsovervågning. Og lad andre, som f.eks. dine venner, holde øje sammen med dig.

Opdag Tractive GPS

Sammenligning af rækkevidde: GPS- og Bluetooth-tracker

Grafik: Sammenligning af rækkevidden af bluetooth- og gps-tracker

Hvad sker der, hvis jeg bruger en Bluetooth-tracker, og mit kæledyr bevæger sig uden for Bluetooth-rækkevidde?

Du kan spore din hund, hvis den er inden for Bluetooth-rækkevidde. Men hvis den er uden for Bluetooth-zonen, kan du ikke længere se den med en Bluetooth-tracker.

⚠️ Du kan ikke spore din hund eller kat uden for Bluetooth-rækkevidde.

Lad os se på et scenarie, hvor du forsøger at finde en hund med en Bluetooth-tracker.

Lad os sige, at din hund er løbet væk og befinder sig uden for Bluetooth-rækkevidde. Her vil en Bluetooth-tracker kun kunne hjælpe, hvis:

 1. den kan skabe forbindelse til en anden mobil i nærheden…
 2. denne person har samme app som dig…
 3. og har lokalitetstjenester og Bluetooth slået til på sin mobil.

En Bluetooth-tracker kan kun give dig en placering, hvis disse tre betingelser er opfyldt. Ellers vil du ikke kunne spore din Bluetooth-tracker og dermed din hund..

Kort sagt egner Bluetooth-trackere sig ikke til at spore kæledyr.

💡 Med en GPS-tracker kan du derimod finde din hund eller kat, uanset hvor langt hjemmefra den befinder sig.

Den perfekte kombination: Bluetooth GPS-trackere

Godt nyt: For at få det bedste af begge verdener kan du anskaffe dig en Bluetooth GPS-tracker til at spore dit kæledyr. Ja, du læste rigtigt – du behøver ikke vælge! Hunde- og katteejere over hele verden vælger Tractive GPS, som kombinerer GPS med Bluetooth-lignende sporing for at give dig den mest præcise placeringsinformation.

💡Med Tractives Radar-funktion kan du ud over GPS også bruge Bluetooth til at finde din hund, kat eller et andet kæledyr. Sporingsenheden bruger desuden wi-fi – dvs. du kan finde din firbenede ven på tre forskellige måder og altid have ro i sindet.

Visning af Radar-funktionen med kat - Tractive bluetooth gps-tracker

Se her, hvad en katteejer siger om sin oplevelse med Tractive GPS kattetracker::

Tractive GPS cat tracker and app

“Vi har brugt Tractive til to af vores katte, Dobby og Simba, og det har været livreddende, i bogstaveligste forstand. I juni sidste år kørte vi gennem Grækenland for at tage en færge til Italien, da Simba på en eller anden måde hoppede ud af autocamperen og forsvandt!

Vi fandt først ud af det en time senere, da vi var på vej til at køre ombord på færgen og gik i panik, fordi han kunne være alle steder og kunne være kommet til skade… For at gøre en lang historie kort, jeg ville ALDRIG have fundet ham, hvis ikke han havde haft sit Tractive-halsbånd på!

Det kostede mig knap 4.000 kr. i færgebilletter, nye kæledyrspas og en overnatning 😂 men det lykkedes at finde ham, og han havde det fint. Alt sammen takket være Tractive i halsbåndet!”

Opdag Tractive GPS

Sammenligning af Tile Bluetooth-tracker og Tractive GPS-tracker

For at hjælpe dig med at beslutte, om du skal anskaffe dig en GPS-tracker eller en Bluetooth-tracker, har vi sammenlignet to af de bedst sælgende trackere på hvert deres område: Tile Bluetooth-tracker og Tractive GPS til hunde og katte.

tile bluetooth tracker
Tile Bluetooth-tracker
tractive gps tracker white
Tractive GPS
FormålFind nøgler, tasker og andre genstandeVær altid klar over, hvor din firbenede ven er
Prisfra ca. 200 kr.399 kr.
AbonnementKræves ikke, men et Premium-abonnement er nødvendigt for at få adgang til alle funktionerUbegrænset rækkevidde + dækning fra kun 40 kr./måned
Rækkeviddeca. 75 meterubegrænset
BatteriOp til 1 år, batteri kan udskiftesOp til 7 dage, batteri kan genoplades
Vandtæthedvandafvisende100 % vandtæt (IPX7-standard)
Dimensioner35 mm x 35 mm x 6,2 mm17,5 mm x 71,4 mm x 28 mm
Placeringshistorik
Senest kendte koordinater
Tracker-deling
GPS
Sporing i realtid
Global dækning
Virtuelt hegn/sikker zone
Aktivitetsovervågning
Søvnovervågning
Sundhedsnotifikationer
Wi-fi/strømbesparende zone
Stødresistent og eventyrsikker

Lys og lyd
Kun lyd

Pas godt på dit kæledyr med en Bluetooth GPS-tracker

Bluetooth-trackere er generelt designet til at finde personlige genstande, f.eks. dine nøgler eller din pung.

 • De er små og har lang batteritid, men har til gengæld alt for lille rækkevidde til et levende dyr, der bevæger sig.
 • Endnu vigtigere, så benytter Bluetooth-trackere ikke GPS, hvilket vil sige, at hvis din hund eller kat går uden for Bluetooth-rækkevidde, kan du ikke bruge en Bluetooth-tracker til at hjælpe dig med at finde den.

GPS-trackere derimod er ofte fremstillet specifikt til kæledyr. De indeholder ofte indbygget Bluetooth-teknologi og wi-fi for at give dig så præcise lokationsdata som muligt. Tractive GPS-trackere til hunde har desuden:

sort og hvid hund med Tractive GPS-tracker
Billede: Nuki

Facit: Hvis du gerne altid vil kunne se, nøjagtigt hvor dit kæledyr er, kan du kun få delvis hjælp af en Bluetooth-tracker på grund af den begrænsede rækkevidde.

💡Med andre ord: En kombineret Bluetooth GPS-tracker er det bedste valg til din pelsklædte ven.

Køb en Tractive GPS-tracker

Er du nysgerrig på, hvordan Tractive virker, men mangler tid? Denne video fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide om vores GPS-tracker – på bare 2 minutter:

Syntes du godt om artiklen? Så del den med en ven, der også gerne vil vide mere om den tekniske side af sagen! Du kan også læse de her artikler: