Du har bestemt dig for at anskaffe dig en tracker. Hvad enten det er til at finde dine nøgler, din bil, din kat eller din hund, så er det vigtigt at vide, hvilken sporingsenhed der passer bedst til dine behov. Det er især afgørende at vælge den mest pålidelige tracker, når det handler om vores firbenede venner. En mikrochip er for lille til at rumme en GPS-tracker, så den kan ikke hjælpe dig med at spore dit kæledyr! Men hvad er forskellen på en Bluetooth-tracker og en GPS-tracker? Og findes der egentlig GPS-trackere med Bluetooth? Her fortæller vi alt, hvad du har brug for at vide om GPS- og Bluetooth-trackere.

Hvad er Bluetooth-trackere, og hvordan fungerer de?

Bluetooth-trackere, der oftest bruges til at finde genstande, er små enheder, der bruger Bluetooth-teknologi til at forbinde sig med din mobil. Det gør, at du kan finde enheden, når den er inden for Bluetooth-rækkevidde. Bluetooth-trackere er perfekte, hvis du gerne vil have hjælp til at holde styr på nøglerne, pungen eller andre vigtige personlige ejendele.

Bluetooth-tracker nøglefinder
Bluetooth-nøglefinder (Billede: Amazon)

Men husk rene Bluetooth-trackere virker kun, hvis den mistede genstand befinder sig tæt på din mobil, sædvanligvis op til 30-40 meter.

Med andre ord, hvis din hund løber væk og er uden for Bluetooth-rækkevidde, er det ikke ret sandsynligt, at du kan finde den ved hjælp af en Bluetooth-tracker. De fleste Bluetooth-trackere bruger ikke GPS, selvom nogle påstår det.

Populære Bluetooth-trackere: Tile, TrackR, Orbit, Beagle, Chipolo og Apple AirTag.

Læs mere om Apple AirTag til kæledyr.

green check markBluetooth-tracker: Fordele

 • Lang batteritid (måneder til år)
 • Kan som regel sættes fast på enhver overflade eller ethvert halsbånd
 • Meget præcis lokalisering, men kun inden for begrænset rækkevidde
 • Lav pris (starter ved knap 100 kr. for en Bluetooth-tracker sammenlignet med 3-400 kr. for en GPS-tracker)
 • Generelt lille og let (fås i forskellige størrelser)

red xBluetooth-tracker: Ulemper

 • Meget begrænset rækkevidde (10-60 meter)
 • Udviklet til at spore genstande, ikke kæledyr
 • Kræver Bluetooth på din mobil
 • Begrænsede funktioner for kæledyrsejere
 • Hvis dit kæledyr er uden for Bluetooth-rækkevidde, vil trackeren forsøge at bruge fremmede mobiler i nærheden
 • Kan sluges af kæledyret

Hvad er GPS-trackere, og hvordan fungerer de?

Som navnet siger, er GPS-trackere sporingsenheder, som anvender GPS-teknologi. GPS står for Global Positioning System, som kan fortælle dig, hvor i verden enheden befinder sig1. GPS blev udviklet til det amerikanske militær og blev gjort tilgængelig til civil brug i 1996. Det amerikanske Library of Congress forklarer:

GPS er det eneste system, som kan vise din præcise position uanset tidspunkt, vejr, og hvor i verden du befinder dig.

Emballage til Tractive GPS-tracker til hunde

Mist aldrig din hund

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis den går for langt. Hold din hund sund og glad med trivsels-overvågning. Og lad andre, som f.eks. venner eller hundeluftere, holde øje sammen med dig.

Køb hunde- og kattetrackere

Systemet består af tre dele satellitter, som kredser omkring jorden, jordstationer som sikrer, at satellitterne fungerer, og modtagere.

Modtagere er enhver enhed, som kan modtage og behandle et GPS-signal, f.eks. en GPS-sporingsenhed. En GPS-tracker beregner afstanden mellem mindst fire GPS-satellitter på et hvilket som helst tidspunkt for at fastlægge den aktuelle lokation.

Lokationen opdateres hurtigt med GPS tænk f.eks. på, hvor hurtigt din position opdateres på Google Maps eller i din bils navigationssystem.

Modtagere kan vise lokationsdata på selve enheden, dvs. der ikke kræves et SIM-kort. Når det gælder GPS-trackere sender modtageren imidlertid sine koordinater til en anden enhed, f.eks. din mobil. Derfor leveres GPS-trackere ofte med et SIM-kort for at kunne sende lokationsdata til en GPS-sporingsapp via et lokalt mobilnetværk.

Læs mere om GPS-trackere uden SIM-kort.

green check markGPS-trackere: Fordele

 • Global dækning med GPS-teknologi
 • Ubegrænset rækkevidde, som giver dig mulighed for at se, hvor din hund eller kat er uanset afstand
 • Mulighed for lokationssporing i realtid
 • GPS-trackere kan også bruge lokationsdata til at vise, hvor aktivt dit kæledyr har været, så du kan holde din firbenede ven i form
 • Præcis lokalisering
 • Kræver ingen basisstation

red xGPS-trackere: Ulemper

 • Der kan opstå GPS-interferens (for eksempel inden døre)
 • Afhænger af mobilsignal og kræver derfor abonnement

Følgende eksempel viser, hvordan en GPS-tracker kan hjælpe dig med at se præcist, hvor din hund er.

Lad os sige, at din hund netop er løbet væk og har en GPS-hundetracker i halsbåndet. Din hunde-GPS har ubegrænset rækkevidde, så uanset hvor langt din hund løber, kan du altid finde den via en mobil- eller web-app. Du behøver ikke sætte din lid til hjælp fra andre og kan blive genforenet med din pelsklædte ven på ingen tid.

Lad os se på, hvad der sker, hvis du kun har en Bluetooth-tracker og mister din hund uden for Bluetooth-rækkevidde.

Hvad sker der, hvis jeg har en Bluetooth-tracker, og mit kæledyr løber uden for Bluetooth-rækkevidde?

Du kan tracke din hund, hvis den er inden for Bluetooth-rækkevidde. Men hvis den er uden for Bluetooth-zonen, kan du ikke længere spore den med en Bluetooth-tracker.

Du vil ikke kunne spore din hund eller kat uden for Bluetooth-rækkevidde.

Lad os se på et scenarie, hvor du forsøger at finde en hund med en Bluetooth-tracker.

Lad os sige, at din hund netop er løbet væk og befinder sig uden for Bluetooth-rækkevidde. Her vil en Bluetooth-tracker kun kunne hjælpe, hvis:

 1. den kan skabe forbindelse til en anden mobil i nærheden…
 2. denne person har samme app som dig…
 3. og har lokalitetstjenester og Bluetooth slået til på sin mobil.

En Bluetooth-tracker kan kun give dig en placering, hvis disse tre betingelser er opfyldt. Ellers vil du ikke kunne finde din Bluetooth-tracker og dermed din hund.

Kort sagt egner Bluetooth-trackere sig ikke til at spore kæledyr.

Med en GPS-tracker kan du (til forskel fra en Bluetooth-tracker) finde din hund eller kat, uanset hvor langt hjemmefra den befinder sig.

Den perfekte kombination: GPS-tracker med Bluetooth

Godt nyt: For at få det bedste af begge verdener kan du anskaffe dig en GPS-tracker med Bluetooth-lignende teknologi til at spore dit kæledyr. Ja, du læste rigtigt – du behøver ikke vælge! Hunde- og katteejere over hele verden vælger Tractive GPS, som kombinerer GPS med en Bluetooth-lignende sporing for at give dig den mest præcise lokationsinformation.

Tractive GPS kattetracker og app
Tractive GPS Tracker for Cats

Se her, hvad en katteejer siger om sin oplevelse med Tractive GPS kattetracker:

Vi har brugt Tractive til to af vores katte, Dobby og Simba, og det har været livreddende, i bogstaveligste forstand. I juni sidste år kørte vi gennem Grækenland for at tage en færge til Italien, da Simba på en eller anden måde hoppede ud af autocamperen og forsvandt! Vi fandt først ud af det en time senere, da vi var på vej til at køre ombord på færgen og gik i panik, fordi han kunne være alle steder og kunne være kommet til skade… For at gøre en lang historie kort, jeg ville ALDRIG have fundet ham, hvis ikke han havde haft sit Tractive-halsbånd på! Det kostede mig knap 4.000 kr. i færgebilletter, nye kæledyrspas og en overnatning 😂, men det lykkedes at finde ham, og han havde det fint. Alt sammen takket være Tractive i halsbåndet!

Opdag Tractive GPS

Funktionen Find-tilstand illustration med kat - Tractive gps-tracker med bluetooth
Med Find-tilstanden på Tractive GPS’en kan du bruge Bluetooth ud over GPS til at finde din hund, kat eller et andet kæledyr. Tracking-enheden bruger også wi-fi – dvs. du kan finde din firbenede ven på tre forskellige måder og altid have ro i sindet.

Sammenligning af Tile Bluetooth-tracker og Tractive GPS-tracker

For at hjælpe dig med at beslutte, om du skal anskaffe dig en GPS-tracker eller en Bluetooth-tracker, har vi sammenlignet to af de bedst sælgende trackere på hvert deres område: Tile Bluetooth-tracker og Tractive GPS til hunde og katte.

tile bluetooth tracker
Tile Bluetooth-tracker
tractive gps tracker white
Tractive GPS
FormålSporing af nøgler, tasker og andre genstandeVær altid klar over, hvor din firbenede ven er
Prisfra ca. 200 kr.399 kr.
AbonnementKræves ikke, men et Premium-abonnement er nødvendigt for at få adgang til alle funktionerUbegrænset rækkevidde + dækning fra kun 40 kr./md.
Rækkeviddeca. 75 meterubegrænset
BatteriOp til 1 år, batteri kan udskiftesOp til 7 dage, batteri kan genoplades
Vandtæthedvandafvisende100 % vandtæt (IPX7-standard)
Mål35 mm x 35 mm x 6,2 mm17,5 mm x 71,4 mm x 28 mm
Placeringshistorik
Senest kendte koordinater
Tracker-deling
GPS
LIVE-tracking
Global dækning
Virtuelt hegn/sikre områder
Aktivitetstracking
Wi-fi/strømbesparende zoner
Stød- og eventyrsikker

Lys og lyd
Kun lyd

Konklusion: GPS vs. Bluetooth-tracker

Der fås mange typer Bluetooth- og GPS-trackere, med forskellige nøglefunktioner og vigtige forskelle. Den primære forskel er, at Bluetooth-trackere generelt er designet til at finde genstande, dvs. for eksempel nøglerne eller pungen.

Hvad angår størrelse er Bluetooth-trackere små og har lang batteritid, men virker til gengæld kun inden for en begrænset rækkevidde omkring din mobil. Endnu vigtigere, så benytter de ikke GPS, hvilket vil sige, at hvis din hund eller kat går uden for Bluetooth-rækkevidde, kan du ikke bruge en Bluetooth-tracker til at hjælpe dig med at finde den.

GPS-trackere derimod er ofte fremstillet specifikt til kæledyr. De indeholder ofte indbygget Bluetooth-lignende teknologi og wi-fi til at give dig så præcise lokationsdata som muligt. Tractive GPS-trackere til hunde har desuden: sporing i realtid, aktivitetsovervågning, global dækning, ubegrænset rækkevidde, placeringshistorik, familiedeling etc.

sort og hvid hund med Tractive GPS-tracker
Billede: Nuki

Facit: Hvis du gerne altid vil kunne se, nøjagtigt hvor dit kæledyr er, kan Bluetooth-trackere ikke hjælpe dig på grund af deres begrænsede rækkevidde. Det vil sige, at en GPS-tracker med bluetooth-lignende funktioner er det bedste valg til din pelsklædte ven.

Få din GPS-tracker