GPS-tracker til kæledyr eller Apple AirTag? Hvad giver dig mest ro i sindet?

3. aprils 2023

Mange kæledyrsejere har overvejet, om den seneste 'Find My'-enhed fra Apple, Apple AirTag, kan bruges til at holde øje med kæledyr. Find ud af, hvad den kan (og ikke kan), og hvorfor en GPS-tracker til kæledyr er et bedre valg.

Frau hält Hund mit GPS Tracker in den Armen

Kan Apple AirTag bruges til kæledyr? Siden lanceringen af Apples nye sporingsenhed AirTag i 2021 har en del hunde- og katteejere spurgt sig selv, om den nye iPhone-gadget kan bruges til at holde styr på deres kæledyr. Vi har derfor kigget nærmere på, hvad en AirTag kan. Kan du overlade det til en Bluetooth-tracker beregnet til at tracke nøgler at holde øje med din firbenede ven? Hvordan klarer Apple AirTag sig sammenlignet med GPS-trackere til kæledyr på markedet? Alt det og meget mere kommer vi ind på, så du kan vælge den bedste teknologi til din firbenede ven.

Emballage til Tractive GPS tracker til hunde

Mist aldrig din hund

Følg hvert et skridt i realtid med ubegrænset rækkevidde. Få besked, hvis den går for langt. Hold din hund sund og glad med trivsels-overvågning. Og lad andre, som f.eks. venner eller hundepassere, holde øje sammen med dig.

Køb hunde- og kattetrackere

Hvad er en Apple AirTag?

Hvis du endnu ikke har hørt om Apples AirTag eller ikke helt ved, hvad den kan: Apple AirTag er en meget lille sporingsenhed til at holde styr på ting, og som fungerer med iOS-enheder. Den har et lille udskifteligt batteri, indbygget højttaler og Bluetooth plus Apples U1-chip. U1-chippen (eller ultra wideband-chippen) er unik for nyere Apple-enheder og gør det muligt for dem at kommunikere med hinanden inden for en begrænset rækkevidde.

En AirTag virker ved at udsende et Bluetooth-signal, som kan modtages af andre menneskers iOS-enheder, når de er inden for rækkevidde af din AirTag. Derefter sender den anden iOS-enhed denne information til dig. Processen er sikker, anonym og krypteret.

En Apple AirTag er afhængig af, at der er andre iOS-enheder i nærheden. Det gør Apples AirTag ideel til f.eks. at finde dine nøgler på en travl café i byen eller din jakke, når du er på vej hjem fra en fest med mange iPhone-brugere.

Den er dog ikke umiddelbart det bedste valg, når det handler om at finde din hund eller kat, som er på eventyr eller er løbet væk.

Få mere at vide om, hvordan en AirTag virker i videoen herunder.

Hvad kan en Apple AirTag bruges til?

Der er ingen tvivl om, at en Apple AirTag er en smart lille gadget, som kan hjælpe med at holde styr på værdifulde ting som bærbare computere eller nøgler. Hvis du allerede bruger Apple, er det nemt at komme i gang med en AirTag. Og hvis du bor i et område med mange andre iOS-brugere, øges sandsynligheden for, at du finder dine mistede genstande. Men hvad med tracking af forsvundne kæledyr?

De største forskelle: GPS-tracker vs. Apple AirTag

1) AirTag er beregnet til at spore ting, ikke kæledyr

I en pressemeddelelse om den nye gadget i Find My-økosystemet beskrev Apple, hvad en Apple AirTag er designet til:

AirTag er tilbehør, som hjælper dig med at holde styr på og finde ting, som f.eks. en taske, nøgler eller en rygsæk.

Tech-giganten har selv flere gange understreget, at en AirTag ikke er beregnet til at spore kæledyr eller mennesker.

Det vil sige, at mens populære hunde- og kattetrackere er designet til at hjælpe dig med hurtigt at finde dit kæledyr hvor som helst og når som helst, så er en AirTag beregnet til at tracke ting, ikke kæledyr.

2) GPS-trackere til kæledyr har flere funktioner

Da en AirTag er beregnet til at spore ting, er dens funktioner til kæledyrsejere begrænsede sammenlignet med specifikke kæledyrstrackere som Tractives GPS-trackere.

En AirTag er en let og vandtæt enhed i et design, der kan tilpasses kunden. Den har et udskifteligt batteri, som holder længe. Desuden iOS-kompatibilitet og “lost mode”, som giver andre iPhone- og Android-brugere adgang til dine kontaktoplysninger, hvis de finder din mistede genstand.

Til sammenligning har Tractive hunde- og kattetrackere masser af fantastiske funktioner, som letter en kæledyrsejers hverdag. For eksempel:

  • LIVE-tilstand: Find din firbenede ven på ingen tid med placeringsopdateringer hvert 2.-3. sekund.
  • Ubegrænset rækkevidde: Følg din hund eller kats eventyr, uanset hvor du befinder dig i verden, og hvor langt væk I er fra hinanden.
  • Virtuelt hegn: Opret sikre zoner, f.eks. din have, og få besked, hvis dit kæledyr går uden for området.
  • Placeringshistorik: Se, hvor din firbenede ven har været i de seneste 365 dage.
  • Find-tilstand: Se præcist, hvor dit kæledyr er, når I er tæt på hinanden. Smart til at se, hvor din hund eller kat befinder sig i huset.
  • Familiedeling: Lad venner, familie og hundepassere tracke din hund eller kat sammen med dig.
  • Aktivitets- og søvnovervågning: Sæt aktivitetsmål, find søvnmønstre, opdag tidligt eventuelle helbredsproblemer, og hold din firbenede ven i topform.
  • Strømbesparende zoner: Spar på batteriet på steder, hvor dit kæledyr tilbringer meget tid.
Dog running through water carrying stick
Følg din hunds spor med Tractives GPS-hundetracker – uanset hvor den går hen.

Læs mere

3) GPS-trackere til kæledyr virker, hvor AirTags ikke gør

En GPS-tracker til kæledyr som Tractive GPS Dog finder dit kæledyrs præcise placering i realtid og sender informationen som en besked til dig, ligesom en SMS. Det betyder, at du altid ved, hvor din hund er, uanset hvor I befinder jer i verden, så længe der er mobildækning.

Derfor er en GPS-tracker perfekt til alle, som elsker udendørseventyr og nyder aktiviteter som vandre- og cykelture med deres firbenede venner.

Hvordan forholder det sig med AirTags? Charlie Sorrel, skribent på Lifewire, skriver: “AirTags er værdiløse, hvis du tager din hund med på lange ture i vild natur.” Han fortæller, at AirTags fungerer bedre i byer, hvor der er tilstrækkeligt mange iOS-brugere.

I modsætning til kæledyrstrackere kan en Apple AirTag ikke spore sig selv eller aktivt sende sin lokation til internettet. I stedet opfanges en AirTags Bluetooth-signal af iOS-enheder, der kommer forbi. Det betyer, at en AirTag kun virker i nærheden af andre Apple-enheder i “Find My”-netværket. Desuden er “Find My-netværket og funktionen “Precision Finding” ikke tilgængelig i alle lande.

4) AirTags er mindre end GPS-trackere (både fordel og ulempe)

En forskel mere mellem AirTags og GPS-trackere til kæledyr er størrelsen. Tractives GPS-hundetracker rummer f.eks. den seneste sporingsteknologi i en lille let enhed, som er nem at sætte fast på hundens/kattens halsbånd eller sele. Den har kompakte mål på 71 x 28 x 17 mm og vejer knap 35 gram.

Til gengæld er en AirTag så lille (32 mm x 32 mm x 6 mm), at der er risiko for, at hunden eller katten sluger den. En anden fordel ved Tractives GPS-trackere er, at de er designet til at klare alle firbenede eventyr. Det kan næppe siges om en AirTag!

man and woman and dog wearing GPS tracker outside posing

Samlet vurdering af Apple AirTag til kæledyr

Det gør sandsynligvis ikke skade at sætte en Apple AirTag i din hunds/kats halsbånd. Men det bedste du kan gøre for at få 100 % ro i sindet er at udstyre dit kæledyr med en GPS-tracker.

GPS-trackere til kæledyr er designet til hunde og katte og gør det muligt for kæledyrsejere at se, hvor deres firbenede venner er – hvor som helst og når som helst. En Apple AirTag har et andet formål, nemlig at holde styr på personlige effekter som nøgler, bærbar computer, taske eller cykel.

Med sin batteritid på over et år ville en AirTag nok kunne hjælpe dig med at finde dit kæledyr, hvis det har været væk længe. Og dukker op i et område med mange iOS-brugere. Måske er du heldig, så Bluetooth-signalet fra dit kæledyrs AirTag bliver opfanget af en iOS-enhed i nærheden.

Men en AirTag virker kun i den begrænsede Bluetooth-rækkevidde af andre iOS-enheder. Og da den kræver andre iPhones for at fungere, er det umiddelbart ikke en enhed, du kan regne med til hurtigt at finde dit mistede kæledyr igen.

Med populære GPS-trackere til hunde og katte som Tractive GPS kan du derimod spore dit kæledyr over hele verden med mobildækning, uanset rækkevidde. Du kan f.eks. befinde dig i Indien og din hund i USA, og alligevel kan du spore den i realtid ved at bruge LIVE-tilstanden i Tractive GPS-appen.

Sådan fungerer det

Hvis du derfor vil være helt tryg og kunne spore din hund stort set hvor som helst og når som helst, så er en GPS-hundetracker det bedste valg. Den lille lette GPS-tracker, der er designet til kæledyr kombinerer Bluetooth-lignende teknologi med GPS og wi-fi for at give dig den mest præcise information om, hvor dit kæledyr befinder sig. Plus masser af andre smarte funktioner, der giver dig ro i sindet.


Synes du godt om dette indlæg? Del det med en ven!

Køb hundetrackere

Relaterede indlæg

Har du brug for hjælp til din tracker eller din konto? Få hjælp

Tilfældige indlæg