Met een virtuele omheining kun je dieren binnen hun digitale weide houden en volgen met behulp van GPS en andere technologieën. Maar wat is een virtuele omheining en hoe gaat dit in zijn werk? Wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele hekken of andere hondenomheiningen? Wat is de beste virtuele omheining voor honden en katten? Lees gauw verder en kom hier meer over te weten.

Wat is een virtuele omheining?

Over het algemeen zijn er drie soorten omheiningen voor dieren: permanente, tijdelijke en virtuele omheiningen. Virtuele omheiningen maken gebruik van GPS om dieren in een bepaald gebied te houden. Deze afrasteringen worden vaak in de landbouwindustrie gebruikt om koeien, schapen, geiten, enz. binnen hun virtuele weide te houden.

koeien grazen op een groen veld met blauwe lucht en wolken

GPS-trackers met virtuele omheiningen voor huisdieren worden echter ook steeds populairder, omdat ze een veilige en betrouwbare oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je hond of kat in de tuin blijft en niets overkomt.

Een virtuele omheining maakt gebruik van een GPS-apparaat dat aan de halsband van een dier wordt bevestigd om het in een gebied te houden.

Bron: Animals 2019

Hoe werkt een virtuele omheining?

Eerst wordt de GPS-tracker aan de halsband van het huisdier bevestigd. De locatie van het huisdier wordt achterhaald met behulp van GPS-satellieten. Vervolgens kun je in de app een virtuele omheining afbakenen op de kaart.

Afbeelding van Virtuele omheining in de Tractive GPS-app

Het GPS-apparaat communiceert met de app om vast te stellen waar de grenslijnen van de omheining liggen en of het dier het gebied heeft verlaten.

Populaire huisdierentrackers, zoals Tractive GPS, bieden een 100% veilige, schokvrije virtuele omheining die speciaal is ontworpen voor huisdieren. Er wordt geen elektrische schok afgegeven. In plaats daarvan krijgt het baasje een melding op de telefoon als zijn of haar huisdier de virtuele omheining verlaat.

Tractive GPS Virtual Fence voor honden en katten tutorial infographic

Voordelen van een virtuele omheining

Virtuele omheiningen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele hekwerken die met pinnen of palen in de grond zijn verankerd. Enkele voordelen zijn:

  • Flexibele afbakening: stel een virtuele omheining in die je overal ter wereld kunt verplaatsen.
  • Beheer op afstand: zet waar en wanneer dan ook een virtuele omheining op, pas deze aan en controleer de omheining en je huisdier vanaf je smartphone, tablet of computer.
  • Snel en eenvoudig aan de slag: het instellen van de omheining is een fluitje van een cent; binnen enkele minuten is het klaar.
  • Betaalbaar: een virtuele omheining is een stuk goedkoper dan een traditioneel hek (Tractive GPS kost bijvoorbeeld maar € 49,99 plus een laag maandelijks abonnementsbedrag).
  • Handig: de GPS-tracker werkt over elk bereik en heeft geen afstandsbeperking. Je kunt de virtuele omheining dus overal ter wereld verplaatsen.
  • Aanpasbaar: aangezien virtuele omheiningen op een kaart worden afgebakend, kun je de vorm en grootte naar wens aanpassen.

Virtuele omheining van Tractive GPS

De Virtuele omheining van Tractive GPS is een van de meest nuttige functies van Tractive GPS, een populaire GPS-tracker voor honden en katten. Huisdierbezitters krijgen een melding wanneer hun viervoeter de virtuele omheining verlaat en kunnen hun hond of kat in realtime volgen met de LIVE Tracking-functie. Tractive GPS is ook uitgerust met licht en geluid, evenals andere handige functies zoals Activiteitenmonitoring voor huisdieren. Lees meer over de Virtuele omheining van Tractive GPS.

Wat is de beste virtuele omheining voor honden en katten?

Waarschijnlijk denk je nu: “Natuurlijk raden ze hun eigen apparaat aan!” Dat mag wel zo zijn, maar we zijn er oprecht van overtuigd dat de oplossing die wordt aangeboden door Tractive GPS de beste keuze is voor huisdieren. Veel virtuele omheiningen berusten op het inzetten van elektrostatische schokken om een hond binnen een begrensd gebied te houden. Maar zonder een fysieke grenslijn kunnen honden het lastig vinden om de schok te koppelen aan hun eigen gedrag. Wanneer je huisdier die associatie niet kan leggen, weet het arme beestje niet wat hij moet doen om de schok te voorkomen. In het algemeen is het dus erg moeilijk om dergelijke virtuele afrasteringen correct toe te passen.

Met Tractive GPS daarentegen kun je je hond overal ter wereld volgen en virtuele omheiningen instellen. En dat allemaal zonder elektrische schokken. Onze GPS-tracker is niet alleen diervriendelijk, maar ook zeer betaalbaar. De tracker kost slechts € 49,99. Daarnaast betaal je een klein maandelijks bedrag voor het abonnement. Elke virtuele omheining is weer anders, dus laat je goed informeren om de oplossing te vinden die het beste bij je past.

Ontdek de Virtuele omheining van Tractive GPS

Heb je hier iets van geleerd? Deel het met je vrienden!