Fremtidens hegn er digitale! Med et virtuelt hegn kan du virtuelt holde øje med et dyr, f.eks. en ko, en kat eller en hund, takket være GPS- og anden overbevisende teknologi. Men hvad er et virtuelt hegn præcist, og hvordan virker det? Hvilke fordele har virtuelle hegn i forhold til traditionelle hegn eller f.eks. hundegårde? Hvilket virtuelt hegn er bedst til hunde og katte? Det ser vi nærmere på i dette indlæg.

Hvad er et virtuelt hegn?

Der findes som udgangspunkt tre typer hegn, når det handler om indhegningsmuligheder til dyr: permanente, midlertidige og virtuelle hegn. Virtuelle hegn bruger GPS til at holde dyr i et bestemt område. De bruges f.eks. i en del lande til at kortlægge og indhegne græssende kvæg, får eller geder.

køer græsser på en grøn mark med blå himmel og skyer

GPS-trackere med virtuelle hegn til kæledyr bliver også stadig mere almindelige, da de på en sikker og stabil måde hjælper med at holde din hund eller kat i haven , så den ikke havner i farlige situationer.

Et virtuelt hegn bruger GPS-enheder i halsbåndet til at holde dyr i et bestemt område.

Kilde: Animals 2019

Hvordan virker et virtuelt hegn?

Først monteres GPS-komponenten i kæledyrets halsbånd. Enheden registrerer dyrets placering hvor som helst i verden ved hjælp af GPS-satellitter. Et virtuelt hegn indtegnes på kortet i den relevante software eller app.

Tractive GPS virtuelt hegn i app billede

GPS-enheden kommunikerer med appen for at identificere, hvor hegnets grænse går, og om dyret har krydset den.

Med typiske virtuelle hegn til kvæg udsendes en lyd fra enheden til koen, hvis den nærmer sig hegnets grænse. Hvis dyret krydser grænsen, udsendes en elektrisk impuls for at lære kvæget at blive i det indhegnede område. Sådan fungerer typiske usynlige eller trådløse hundehegn også.

Men dyrerettighedsfortalere anser usynlige hegn, som bruger elektrisk stød, for farlige og uetiske.

Heldigvis tilbyder populære hundetrackere som Tractive GPS et 100 % sikkert, stødfrit virtuelt hegn, som er specielt designet til vores elskede kæledyr. Der udsendes ingen elektrisk impuls eller stød. I stedet sendes en notifikation til kæledyrsejerens telefon, hvis hunden eller katten går uden for det virtuelle hegn.

Tractive GPS virtuelt hegn vejledning grafik

Fordele ved et virtuelt hegn

Virtuelle hegn har mange fordele i forhold til traditionelle hegn, bl.a.:

  • Fleksible grænser: Grænsen kan placeres hvor som helst i verden og tilpasses efter behov.
  • Fjernbetjening: Opret, administrer og hold øje med dit virtuelle hegn og dyrene, der går i det, fra en smartphone, tablet eller computer, uanset hvor du befinder dig.
  • Hurtig og nem opsætning: Der er ikke brug for tidskrævende, professionel installation. Opsætningen kan gennemføres af alle på under 5 minutter.
  • Lave omkostninger: Koster kun en brøkdel af, hvad traditionelle hegn koster. Tractive GPS fås f.eks. for kun 399 kr. + et lavt månedligt abonnement.
  • Flytbart: Der er ingen grænser for, hvor GPS-halsbåndet kan spore, eller hvor der kan opsættes en digital grænse. Du kan redigere og flytte hegnet rundt efter behov.
  • Brugerdefineret: Da virtuelle hegn kan tegnes ind på et kort, kan de som udgangspunkt etableres i den form eller størrelse, du vælger.

Det virtuelle Tractive GPS-hegn er en af de mest populære funktioner i Tractives GPS-tracker til hunde og katte. Kæledyrsejere, som bruger Tractives app, får en besked, hver gang deres pelsklædte ven går uden for det virtuelle hegns område, og ejeren kan straks spore den firbenede i realtid med funktionen LIVE-tracking. Tractive GPS’en har også en lyd- og lysfunktion plus virkelig brugbare funktioner som aktivitets- og søvnovervågning til kæledyr.

Hvilket virtuelle hegn er bedst til hunde og katte?

Tja, vi er selvfølgelig ikke objektive, men her hos Tractive tror vi på, at et virtuelt hegn og en hunde-GPS i halsbåndet som Tractive GPS er det bedste valg for vores pelsklædte familiemedlemmer! En del virtuelle hegn bruger elektrisk stød til at skræmme hunden til at blive i et indhegnet område. Men uden et fysisk hegn, er det en ubehagelig måde at lære din hund at blive inden for de (usynlige) linjer.

For kun 399 kr. plus et mindre månedligt abonnementsgebyr kan du spore din hund og opsætte virtuelle hegn overalt i verden med Tractive GPS. 100 % stødfrit. 100 % trygt. Da der er forskellige måder at fremstille virtuelle hegn på, anbefaler vi, at du laver din egen research for at finde den bedste løsning for dig.

Discover Tractive GPS virtuelt hegn

Lærte du noget nyt i indlægget? Del det med en ven!