GPS-paikannin vs. Apple AirTag lemmikeillä: kumpi antaa enemmän mielenrauhaa?

19. July 2022

Monet lemmikinomistajat miettivät, sopiiko Apple AirTag lemmikkien seuraamiseen. Lue, mihin se pystyy (ja mihin ei) ja miksi GPS-lemmikkipaikannin on parempi valinta.

Frau hält Hund mit GPS Tracker in den Armen

Apple AirTag lemmikeille? Siitä asti, kun Apple AirTag tuli markkinoille alkuvuonna 2021, jotkut ovat kyselleet, voisiko uusi iPhone-vekotin auttaa pitämään karvakorvia silmällä. Ryhdyimmekin siis tutkimaan, mitä AirTag voisi tarjota lemmikinomistajille. Voiko avaimien etsimiseen tarkoitettu Bluetooth-paikannin auttaa pitämään lemmikin turvassa? Entäpä markkinoiden GPS-lemmikkipaikantimet – miten Apple AirTag vertautuu niihin? Käymme läpi kaiken tämän, jotta voit valita parhaan teknologian karvakorvallesi.

Tractive GPS-paikannin koirille pakkaus

Tiedät aina, missä koirasi on

Seuraa jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos se vaeltaa liian kauas. Aktiivisuuden seurannalla pidät huolta sen kunnosta. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koira- ja kissapaikantimia

Mikä on Apple AirTag?

Jos et ole jo kuullut (tai et ole aivan varma), Apple AirTag on pikkuruinen esineiden seurantalaite, joka toimii iOS-laitteiden kanssa. Siinä on pieni vaihdettava akku, kiinteä kaiutin ja Bluetooth sekä Applen U1-siru. U1 eli Ultra Wideband -siru on vain uusimmissa Apple-laitteissa, ja sen avulla ne voivat olla yhteydessä toisiinsa tietyn kantaman sisällä.

AirTag toimii lähettämällä Bluetooth-signaalin, jonka muiden ihmisten iOS-laitteet voivat havaita ollessaan AirTagin kantoalueella. Toinen iOS-laite lähettää tiedon sitten sinulle. Prosessi on turvallinen, anonyymi ja salattu.

Apple AirTag tarvitsee toimiakseen muita lähellä olevia iOS-laitteita. Tämän vuoksi Applen AirTag on oivallinen ratkaisu kadonneiden avaimien etsimiseen vilkkaasta keskustakahvilasta. Sillä voit myös löytää takkisi lähtiessäsi kotibileistä, joissa vierailla on iPhone.

Se ei ehkä kuitenkaan ole paras tapa etsiä ulkoilevaa – tai karannutta – kissaa tai koiraa.

Alla olevasta videosta saat lisätietoa AirTagien toiminnasta.

Apple AirTagin käyttökohteet

Apple AirTag on eittämättä näppärä laite arvoesineiden, kuten kannettavan tietokoneen tai avaimien, pitämiseen tallessa. Jos olet jo Apple-käyttäjä, AirTagin käyttö on helppoa. Jos vielä asut alueella, jolla on paljon muita iOS-käyttäjiä, kadonneiden esineiden löytyminen on todennäköisempää. Mutta entäpä kadonneen lemmikin etsiminen?

Tärkeimmät erot: GPS-lemmikkipaikannin vs. Apple AirTag

Tarkoitus

Lehdistötiedotteessaan uudesta Missä on…? -ekosysteemin laitteesta Apple teki Apple AirTagin käyttötarkoituksen varsin selväksi:

AirTag on lisävaruste, joka auttaa esineiden, kuten käsilaukun, avaimien tai repun, etsimisessä ja löytämisessä.

Suositut koirien ja kissojen GPS-paikantimet on suunniteltu auttamaan lemmikin löytämisessä nopeasti missä ja milloin vain. Apple AirTag on tehty esineiden, ei lemmikkien etsimiseen.

Ominaisuudet

AirTag on tehty esineiden jäljittämiseen, joten sen ominaisuudet lemmikinomistajien näkökulmasta ovat rajalliset verrattuna Tractiven GPS-lemmikkipaikantimiin.

AirTagin ominaisuuksiin lukeutuvat kevyt ja muokattava muotoilu, vedenkestävyys ja pitkään kestävä vaihdettava akku, iOS-yhteensopivuus sekä Kadonnut-tila, jonka avulla muut iPhone- ja Android-käyttäjät saavat yhteystietosi, jos he löytävät kadottamasi esineen.

Tractive GPS -koirapaikantimet puolestaan tarjoavat monia lemmikinomistajille käteviä ominaisuuksia, jotka helpottavat arkea. Esimerkkejä:

  • LIVE-tila: 2–3 sekunnin päivittyvän sijaintiedon ansiosta voit löytää karvakorvasi hetkessä.
  • Rajoittamaton kantama: koiran tai kissan seuraaminen onnistuu mistä maailmankolkasta tahansa, etäisyydestä riippumatta.
  • Virtuaaliaita: voit asettaa turva-alueen, kuten kotipihasi, jolloin saat hälytyksen lemmikkisi poistuessa siltä.
  • Sijaintihistoria: näet, missä kaikkialla kamusi on käynyt kuluneiden 365 päivän aikana.
  • Etsintätila: voit tarkentaa lemmikkisi sijainnin lähietäisyydellä; näppärä koiran tai kissan etsimiseen sisätiloissa.
  • Perhejako: ystävät, perheenjäsenet, kävelyttäjät tai lemmikkivahdit voivat seurata karvakorvaa kanssasi.
  • Aktiivisuuden seuranta: voit asettaa päivätavoitteita, seurata muiden lemmikkien suorituksia ja pitää nelijalkaisen ystäväsi hyvässä kunnossa.
  • Virransäästöalueet: säästää akkua paikoissa, joissa lemmikkisi viihtyy pidempään.

Oletko valmis aloittamaan? Hanki oma Tractive GPS -paikantimesi. Instagram-sivultamme voit käydä ammentamassa innoitusta lemmikinomistajilta, jotka käyttävät Tractivea seikkailuillaan!

vedestä pitävä koira juoksee vuoristojärvessä Tractive kaulassaan keppi suussa
Tractive GPS -koirapaikantimella pidät silmällä koiraasi, minne se meneekin.

Lue lisää

Toiminta

GPS-lemmikkipaikannin, kuten Tractive GPS DOG, määrittää lemmikkisi tarkan sijainnin reaaliajassa. Sitten se lähettää tiedon viestinä sinulle – samalla tavalla kuin joku lähettäisi tekstiviestin. Näin tiedät aina ja kaikkialla, missä koirasi on, kunhan vain olet matkapuhelinverkon toiminta-alueella.

Tämän ansiosta GPS-koirapaikannin sopii hyvin ulkona viihtyville koiranomistajille, jotka pitävät esimerkiksi patikoinnista ja pyöräilystä nelijalkaisen ystävänsä kanssa.

Entäpä AirTagit? Lifewiren toimittaja Charlie Sorrel kirjoittaa: ”AirTagit ovat hyödyttömiä, jos viet koirasi pitkille lenkeille luontoon.” Hän huomauttaa, että AirTagit toimivat paremmin kaupungissa, jossa ympärillä on riittävästi muita iOS-käyttäjiä.

Toisin kuin lemmikkipaikantimen, Apple AirTag ei pysty paikantamaan itseään tai lähettämään sijaintiaan aktiivisesti internetiin. Sen sijaan ohi kulkevat iOS-laitteet pystyvät löytämään AirTagin Bluetooth-signaalin. Tästä syystä AirTagit toimivat vain muiden Apple-laitteiden lähellä Missä on…? -verkossa. Sen lisäksi Missä on…? -verkko ja Tarkka etsintä eivät tällä hetkellä ole saatavilla kaikissa maissa.

Koko

Toinen ero AirTagien ja lemmikkien GPS-paikantimien välillä on koko. Esimerkiksi Tractive GPS -koirapaikantimissa uusin paikannustekniikka mahtuu pieneen, kevyeen laitteeseen, joka sopii helposti kaulapantaan. Sen kompaktit mitat ovat 71 x 28 x 17 mm, ja se painaa alle 35 grammaa.

AirTag puolestaan on niin pieni (3 2mm x 32 mm x 6 mm), että koira tai kissa saattaa nielaista sen. Puhumattakaan siitä, että Tractive GPS -paikantimet on tehty lujatekoisiksi, jotta ne selviytyvät kaikenlaisista karvakorvien seikkailuista. Emme ole varmoja, päteekö sama AirTagiin!

mies ja nainen poseeraavat ulkona GPS-paikanninta käyttävän koiran kanssa

Loppupäätelmät Apple AirTagin käytöstä lemmikeillä

Apple AirTagin lisäämisestä koiran tai kissan pantaan ei luultavasti ole mitään haittaa, mutta parasta on varustaa lemmikki GPS-paikantimella, joka takaa täydellisen mielenrauhan.

GPS-lemmikkipaikantimet on kehitetty koirille ja kissoille, ja niillä lemmikinomistajat voivat jäljittää kamunsa missä ja milloin vain. Apple AirTag on tehty muihin tarkoituksiin: avaimien, kannettavan, laukun tai pyörän jäljittämiseen.

Yli vuoden kestävän akun ansiosta AirTag voisi auttaa löytämään lemmikin, jos se on ollut kadoksissa kauan – ja ilmestyy ihmisten ilmoille alueella, jolla on paljon iOS-käyttäjiä. Saatat olla onnekas ja kuulla kilahduksen – läheinen iOS-laite saattaa löytää koirasi tai kissasi AirTagin Bluetooth-signaalin.

AirTag toimii kuitenkin vain muiden iOS-laitteiden rajatulla Bluetooth-kantoalueella. Koska se vaatii toimiakseen muita iPhoneja, se ei ehkä ole laite, jonka varaan haluat luottaa kadonneen koirasi etsimisen.

Toisaalta suositut GPS-koira- ja kissapaikantimet, kuten Tractive GPS, mahdollistavat lemmikin seuraamisen mistä maailmankolkasta tahansa ilman kantamarajoituksia, kunhan matkapuhelinverkko toimii. Voit olla vaikkapa Intiassa ja koirasi Suomessa, ja pystyt silti seuraamaan sitä reaaliajassa Tractive GPS -sovelluksen LIVE-tilassa.

Katso, kuinka se toimii

Jos siis haluat varmuuden siitä, että löydät koirasi melkein mistä tahansa heti jos se katoaa, kannattaa hankkia GPS-koirapaikannin. Lemmikeille tehty pieni ja kevyt GPS-paikannin yhdistää GPS-, WiFi- ja Bluetooth-tyyppiset seurantatekniikat, joiden avulla se voi tarjota mahdollisimman tarkat tiedot lemmikkisi sijainnista. Lisäksi siinä on koko joukko muita mielenrauhaa antavia ominaisuuksia.


Mitä mieltä olet tästä artikkelista? Jaa se kaverille!

Hanki Tractive GPS

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Tarvitsetko apua paikantimen tai tilin kanssa? Ota yhteyttä tukeen.

Satunnaiset julkaisut