Oletko päättänyt käyttää GPS-seurantaa kissasi tai koirasi jokaisen tassunliikkeen seuraamiseen? Hyvä päätös. GPS-lemmikkipaikannin voi olla pelastus, ja se auttaa sinua pitämään huolta nelijalkaisten perheenjäsentesi turvallisuudesta. Saatat kuitenkin miettiä, miksi suosittujen koirien ja kissojen GPS-paikantimien käyttöön tarvitaan maksullinen tilaus. Haluaisit ehkä tietää, onko tarjolla luotettavaa koirien ja kissojen GPS-paikanninta, joka toimii ilman tilausta (hei, mekin haluaisimme säästää rahaa).

Auttaaksemme sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon tutustumme erilaisiin ilman tilausta toimiviin lemmikkipaikantimiin sekä niiden hyötyihin ja haittapuoliin. Lisäksi puhumme siitä, voivatko ilman tilausta toimivat GPS-paikantimet riittää lemmikkien turvallisuuden varmistamiseen, sekä siitä, mikä tekee tilauksen vaativista paikantimista hinnan arvoisia.

Lopuksi esittelemme GPS-paikantimen, joka saattaa pelastaa koirasi tai kissasi hengen.

Tractive GPS-paikannin koirille pakkaus

Tiedät aina, missä koirasi on

Seuraa jokaista askelta reaaliajassa ilman kantamarajoituksia. Saat hälytyksen, jos se vaeltaa liian kauas. Aktiivisuuden seurannalla pidät huolta sen kunnosta. Muutkin, vaikkapa koirankävelyttäjä tai koiravahti, voivat pitää koiraasi silmällä.

Osta koira- ja kissapaikantimia

Onko olemassa GPS-paikanninta, joka ei vaadi tilausta?

Teknisesti ottaen kyllä. Markkinoilla on joitakin GPS-paikantimia ilman palvelutilausta. Jos kuitenkin haluat seurata lemmikkisi jokaista askelta reaaliajassa, nämä paikantimet saattavat tuottaa pettymyksen.

Lemmikkipaikantimissa on eroja. Markkinoilla on

 • GPS-lemmikkipaikantimia, kuten Tractive, jotka tarjoavat rajoittamattoman kantaman, reaaliaikaisen seurannan ja monta muuta turvallisuus- ja hyvinvointiominaisuutta
 • Bluetooth-paikantimia tai esineiden jäljityslaitteita, jotka on suunniteltu auttamaan avaimien ja muiden helposti kadoksiin joutuvien arvoesineiden etsimisessä
 • seikkailupaikantimet, jotka auttavat syrjäseuduilla vaeltavia hätätilanteessa
 • ajoneuvopaikantimia, jotka auttavat paikantamaan moottoripyörän, polkupyörän tai auton
 • perhepaikantimia, joilla voi pitää silmällä läheisiä, kuten isovanhempaa tai lasta.

Hinta, toiminta-alue, ominaisuudet ja seurantatoiminnot sekä mahdolliset kuukausimaksut vaihtelevat seurantalaitteen tyypin ja käyttötarkoituksen mukaan.

green check markBluetooth-paikantimet eivät yleensä edellytä palvelutilausta, sillä niissä ei ole SIM-korttia. Ne lähettävät tietoja, kun lähellä on Bluetooth-laite (kuten puhelin).

red xTämä merkitsee sitä, että niiden toiminta-alue on vain 76–122 m. Ne ovat siis oiva apu kotiin tai pihalle kadonneiden esineiden etsimisessä.

green check markGPS-sijainnin tallentimet käyttävät GPS:ää eivätkä vaadi tilausta.

red xNämä GPS-laitteet eivät kuitenkaan pysty lähettämään sijaintitietoa toiseen laitteeseen, kuten puhelimeen, reaaliajassa. Ne sopivat navigaattoreiksi autoon tai polkupyörään.1 Lemmikeille ne eivät niinkään käy.

lähikuva gps-paikannussovelluksesta

Voiko koiraa tai kissaa seurata reaaliajassa ilman tilausta toimivalla GPS-paikantimella?

Valitettavasti useimmat ilman tilausta toimivat GPS-paikantimet eivät tarjoa live-sijaintia tai rajoittamatonta kantamaa – ominaisuuksia, jotka ovat elintärkeitä karannutta lemmikkiä etsittäessä.

Joistakin paikantimista on tarjolla ilman tilausta toimiva versio, mutta ne toimivat vain WiFi-yhteydellä. Muut ilman tilausta toimivat lemmikinseurantajärjestelmät, kuten Garminin ja Marco Polon laitteet, toimivat vain muutaman kilometrin säteellä. PETFON on ainoa ilman tilausta toimiva GPS-paikannin, jolla reaaliaikainen seuranta on mahdollista, mutta senkin toiminta-alue on avoimessa maastossa vain viisi ja puoli kilometriä.2

Kuten monet koiranomistajat tietävät, koira pystyy kulkemaan tuollaisen matkan minuuteissa. Mahdollisuus seurata sitä reaaliajassa parin sekunnin välein päivittyvän sijaintitiedon avulla on välttämätöntä lemmikin turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta.

Siksi asiantuntijat sanovat:

Jos tarvitset reaaliaikaisen tiedon lapsistasi – ja ollaanpa rehellisiä, lemmikithän ovat lapsiamme – on parasta ostaa reaaliaikainen GPS-seurantalaite, johon liittyy kuukausitilaus.

Live View GPS

Alla olevasta videosta näet, miten lemmikkien reaaliaikainen GPS-seuranta Tractive GPS:llä toimii:

Ilman tilausta toimivan GPS-seurantalaitteen hyvät ja huonot puolet

Tutustutaanpa lähemmin näiden ns. kuukausimaksuttomien GPS-paikantimien hyöty- ja haittapuoliin.

Ilmiselvin etu on tietysti se, ettei tarvitse maksaa palvelumaksuja.

GPS-paikantimesta maksamasi hinta kuitenkin heijastaa laitteen laatua, palvelun ja ominaisuuksien laatua. Vaikka palvelumaksun välttäminen saattaakin siis vaikutta fiksulta, jäät luultavasti paitsi tärkeistä mielenrauhaa antavista ominaisuuksista, kuten live-seurannasta.

Ilman tilausta toimivien GPS-paikantimien toiminta-aluekin on rajallinen. Kuten Bluetooth-laitteet, nämäkin seurantalaitteet ovat hyödyttömiä, jos lemmikki vaeltaa liian kauas.

green check markHyvät puolet

GPS-paikannin ilman palvelutilausta voi kuulostaa houkuttelevalta. Kukapa ei haluaisi seurata lemmikkiään ilmaiseksi?

Kuukausimaksuttomien GPS-paikantimien lupauksia:

 • edullinen hinta
 • ei sopimuksia
 • ei toistuvia maksuja
 • maailmanlaajuinen palvelu (G-kirjain lyhenteessä GPS tulee sanasta ”globaali”, joten laitteen luulisi toimivan kaikkialla, vai mitä? 🤔).

Jos palvelumaksuton GPS-paikannin alkaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti onkin.

Kun alat miettiä, miten kuukausimaksuton laite voi tarjota reaaliaikaisen, rajoittamattoman seurannan… tajuat, ettei se todennäköisesti voikaan.

Palvelumaksuttoman paikantimen haittapuolet eivät ehkä tule ilmi ensi vilkaisulla, joten otetaanpa niistä selvää.

red xHuonot puolet

Ilman tilausta toimivat GPS-paikantimet houkuttelevat käyttäjiä, jotka haluavat maksaa nolla euroa kuussa. Paikantimien edullisuus voi kuitenkin merkitä toimintojen ja ominaisuuksien rajallisuutta. Joskus ne eivät oikeastaan ole varsinaisia GPS-paikantimia, vaan Bluetooth-paikantimia, joilla voi löytää vain lähellä olevia kohteita.

Kuukausimaksuttomien laitteiden tavalliset haittapuolet:

 • ei reaaliaikaista seurantaa
 • sijainnin epätarkkuus
 • käyttötarkoitus mahdollisesti muu kuin lemmikkien jäljitys
 • yleisesti ottaen vähemmän ominaisuuksia
 • rajallinen toiminta-alue
 • ei toimi alueen verkoissa
 • saattaa toimia Bluetooth-yhteydellä (tai laiteverkoston avulla) GPS:n sijaan
 • vähemmän laite- ja ohjelmistopäivityksiä
 • korkeampi ostohinta.

Esimerkiksi Apple AirTagin kaltaiset esineiden etsintälaitteet eivät edellytä tilausta, mutta niillä ei myöskään voi seurata lemmikkiä GPS-paikantimen tarjoamalla tarkkuudella. Lisäksi lemmikin löytäminen niillä edellyttää, että lähellä on muita Apple-laitteita.

Ilman tilausta toimivan paikannuslaitteen ostohintakin saattaa olla huomattavasti edullisella kuukausitilauksella toimivia paikantimia korkeampi.

Ilman tilausta toimivat GPS-paikannintyypit

Mistä näissä ilman tilausta toimivissa GPS-paikantimissa on kyse? Tässä on lyhyt yhteenveto erityyppisistä seurantalaitteista, joita saatetaan mainostaa ilman tilausta toimivina GPS-paikantimina.

Bluetooth-paikantimet

Bluetooth-seurantalaitteista puhutaan myös esineiden etsintälaitteina, koska niistä on apua kadonneiden esineiden, kuten sohvan taakse pudonneiden avaimien, etsinnässä. Ne toimivat viestimällä puheimen kanssa Bluetooth-tekniikalla, rajallisella toiminta-alueella, eikä niissä ole juuri muita ominaisuuksia.

kaksi mustaa esineen etsintälaitetta avaimenperään

Suosittuja Bluetooth-seurantalaitemerkkejä:

Bluetooth-paikantimien etuja ovat niiden pieni koko ja palvelumaksuttomuus. Niissä on usein myös pitkään kestävä, vaihdettava akku.

Niissä ei kuitenkaan yleensä ole GPS:ää eikä SIM-korttia, minkä vuoksi niillä on kaksi merkittävää haittapuolta:

 1. rajallinen kantama
 2. ei reaaliaikaista seurantaa.

Jos lemmikkisi siis joutuu Bluetooth-kantaman (n. 100 metriä) ulkopuolelle, paikannin lakkaa toimimasta – juuri silloin, kun sitä eniten tarvitaan.

Infografiikka "bluetooth vs. gps-paikannin"
Tractive GPS:n rajoittamattoman kantaman ansiosta voit seurata koirasi jokaista askelta.
pink triangle graphic with exclamation

Varoitus ostajille: Jotkin yritykset myyvät Amazonissa ”Bluetooth GPS -lemmikkipaikantimia”, jotka eivät sisällä GPS-tekniikkaa eivätkä siten ole aitoja GPS-paikantimia.

Tämän vuoksi Bluetooth-laitteet sopivat parhaiten elottomille esineille, jotka eivät voi liikkua liian kauas. On hyvin epätodennäköistä, että reppusi, lompakkosi tai kannettava tietokoneesi lähtisi käpälämäkeen. Näiden esineiden löytämiseen Bluetooth-jäljitin voikin siis olla aivan omiaan.

Bluetooth-paikantimen lisäämisestä lemmikin pantaan lisävarmuudeksi ei kuitenkaan ole mitään haittaa.

Bluetooth-paikantimista puuttuu myös monia ominaisuuksia, joilla voit ottaa selvää karvakorvasi puuhista, kuten virtuaaliaidat, aktiivisuuden seuranta ja sijaintihistoria.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Bluetooth-laitteet eivät auta sinua löytämään kadonnutta koiraasi tai kissaasi reaaliajassa, ja ne toimivat vain tietyllä etäisyydellä puhelimestasi.

kaksi koiraa ulkona, toisella gps-koirapaikannin, toisella radiotaajuuspaikannin

Radiotaajuuspaikantimet

Radiotaajuuspaikantimet ovat toinen laitetyyppi, jota lemmikinomistajat usein harkitsevat. Toimivatko ne Bluetooth-laitteita paremmin kissojen ja koirien seurannassa?

Radio-GPS-paikannin koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta, jotka viestivät keskenään radiotaajuuksilla. Radiopaikantimia pidetään turvallisina lemmikeille.

Bluetooth-paikantimien tapaan nämä laitteet ovat houkuttelevia pienen kokonsa ja kestävän akkunsa vuoksi. Ne eivät yleensä myöskään vaadi tilausta.

Ikävä kyllä monilla ilman kuukausimaksua toimivilla radio-GPS-paikantimilla on rajallinen toiminta-alue (130 m). Toiminta-aluetta voivat lisäksi pienentää luonnonesteet, kuten puut, tai ihmisen tekemät rakenteet. Jos lemmikkisi siis vaeltaa liian kauas, ei radiopaikantimesta siis ole juuri apua. Silloin luultavasti toivot, että olisit valinnut reaaliajassa ja ilman kantamarajoituksia toimivan GPS-paikantimen, jossa on edullinen kuukausitilaus.

koiran GPS-paikannin ja SIM-kortti

GPS-paikantimet ilman SIM-korttia

Yksi vaihtoehto on ilman SIM-korttia toimiva GPS-paikannin. Niihin ei liity kuukausitilausta, mutta voit ostaa laitteeseen oman SIM-kortin ja valita haluamasi tilauksen ja operaattorin. Näin voit hallita kustannuksia.

Haittapuolena on se, että paikantimesi toimii vain yhdellä operaattorilla, eli palvelu ei ehkä toimi kaikilla alueilla. Jos esimerkiksi lähdet lomalle, kohde ei ehkä tue verkkoasi.

Lisäksi Amazonissa on monia hämäräperäisiä valmistajia, jotka myyvät SIM-kortittomia GPS-paikantimia, joten laatu ja asiakastuki voivat osoittautua ongelmallisiksi. Kun ajattelet luottavasi lemmikkisi turvallisuuden tällaisen laitteen varaan, se ei ehkä vaikutakaan niin hyvältä idealta.

Kuinka paljon koiran GPS-paikannin maksaa?

Ottaen huomioon edellä mainittujen seurantalaitteiden puutteet on viisasta harkita sijoittamista palvelutilauksella toimivaan GPS-lemmikkipaikantimeen.

Se on itse asiassa edullisempaa kuin voisi luulla. Voit hankkia Tractive GPS -koirapaikantimen hintaan 49,99 € ja seurata karvakorvasi liikkeitä rajattomasti vain 4 eurolla kuussa*. Se on noin kahvin ja pullan verran kuukaudessa.

Etkö ole vielä aivan vakuuttunut? Katsotaan, mitä muuta saat, kun valitset maailman luotetuimman lemmikkien GPS-paikantimen.

koira juoksee vuoristojärvessä keppi suussa

*Hinnat perustuvat Suomen hintoihin julkaisuhetkellä. Tarkemmat hintatiedot näet tutustumalla palvelutilauksiimme.

Mikä on paras GPS-paikannin kissoille tai koirille?

Noin miljoona lemmikinomistajaa luottaa Tractiveen, sillä

 • he tietävät koiransa tai kissansa olevan turvassa
 • he voivat olla rauhallisin mielin
 • he voivat huolehtia karvakorvansa terveydestä
 • he saavat kaikki nämä ominaisuudet hyvään hintaan.

Tämän vuoksi olemme ahkeroineet yli vuosikymmenen ajan tehdäksemme tuotteistamme ja palveluistamme hyrisyttävän hyviä. Lupaamme pitää GPS-paikantimen kustannukset edullisina, jotta mahdollisimman moni lemmikinomistaja voi turvautua tähän pelastavaan teknologiaan.

Sinun ei tarvitse uskoa vain meidän sanaamme. Lue, mitä mieltä aidot Tractiven käyttäjät ovat.

Tractive-lemmikinomistajat ovat ihastuneet muun muassa seuraaviin ominaisuuksiin:

 • LIVE-tila: 2–3 sekunnin päivittyvän sijaintiedon ansiosta voit löytää karvakorvasi hetkessä.
 • Virtuaaliaita: Voit asettaa turva-alueen, kuten kotipihasi, tai kielletyn alueen, kuten naapurin pihan, jolloin saat hälytyksen karkurisi vaeltaessa liian kauas.
 • Sijaintihistoria: Näet, missä kaikkialla koirasi tai kissasi on käynyt kuluneiden 365 päivän aikana, ja saat selville niiden lempipaikat.
 • Aktiivisuuden ja unen seuranta: Voit asettaa tavoitteita ja vertailla aktiivisuutta samankaltaisiin lemmikkeihin. Opit tuntemaan lemmikkisi unirytmin ja huomaat, jos jokin on vialla. Näin pidät kamusi terveenä.
 • Perhejako: Ystävät, perheenjäsenet, kävelyttäjät tai lemmikkivahdit voivat seurata karvakorvaa kanssasi.

Loppupäätelmät ilman tilausta toimivista GPS-paikantimista

Vaikka koiran tai kissan löytäminen ilman kuukausimaksua toimivalla GPS-paikantimella saattaakin olla mahdollista, asiantuntijat suosittelevat hankkimaan reaaliaikaisen GPS-paikantimen, johon liittyy kuukausitilaus, jos haluat seurata lemmikkiäsi joka hetki.

GPS-paikannin, jossa on kiinteä SIM-kortti ja palvelutilaus, voi näyttää sinulle karvakorvasi sijainnin reaaliajassa, onpa kamusi kuinka kaukana tahansa. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia lemmikinomistajille, joiden kissa tai koira saattaa vaeltaa kauas joko pelon tai uteliaisuuden ajamana.

Lemmikinomistajille ilman tilausta toimivien GPS-laitteiden haittapuolet ovat usein niiden etuja painavampia. Ne häviävät muun muassa seuranta-alueen, live-seurannan, lemmikkiystävällisten ominaisuuksien ym. osalta. Joskus ne voivat jopa käydä kalliimmiksi kuin tilausta edellyttävät GPS-paikantimet!

Ei kuitenkaan ole haitaksi lisätä koiran tai kissan pantaan ilman tilausta toimiva paikannin (kuten Bluetooth-seurantalaite) tuomaan lisävarmuutta. Suosittelemme silti aitoa GPS-lemmikkipaikanninta, kuten Tractive GPS:ää, jos haluat olla aina rauhallisin mielin ja tietää joka hetki, missä karvakorvasi on.

Tutustu Tractive GPS:ään

Lue lisää GPS-lemmikkipaikantimien kätevistä ominaisuuksista seuraavista artikkeleista: