Alle kjæledyreiere kjenner til bekymringen for å miste en elsket hund eller katt altfor godt. Og det er ikke en ubegrunnet bekymring – ifølge en studie fra Peeva, forsvinner 1 av 3 kjæledyr i løpet av livet. Den gode nyheten er at det i dag er PET-teknologi som kan hjelpe.

Kort svart: radiofrekvens-trackere er kanskje ikke det beste valget for kjæledyr. Deres begrensede rekkevidde, hyppige hindringer og mangel på kjæledyrvennlige funksjoner kommer til kort i forhold til moderne GPS-trackere for hunder og katter. Her er et dypdykk i hvorfor – og hvordan en investering i Tractive GPS kan ende opp med å redde ditt kjæledyrs liv.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp tracker for hund eller katt

Hva er radiofrekvens?

Bær over med oss et øyeblikk – dette kommer til å bli teknisk. Radiofrekvens (RF) refererer til fluktuasjonen av elektromagnetisk energi innenfor en viss frekvens, nemlig 3 kilohertz (kHz) til 300 gigahertz (GHz). Her er en mer detaljert definisjon av radiofrekvens fra Federal Communications Commission (FCC) :

En radio plassert på en trehylle utendørs

Elektromagnetisk stråling består av bølger av elektrisk og magnetisk energi som beveger seg sammen. Radiobølger og mikrobølger utsendt av senderantenner er én form for elektromagnetisk energi, kollektivt referert til som «radiofrekvens» eller «RF»-energi eller stråling.

Kilde: RF Safety FAQ

I utgangspunktet er det det som lar deg synge med på favorittlåtene dine på din lokale radiostasjon. hvilken rolle spiller radiofrekvens når det gjelder sporingsenheter?

Hva er radiofrekvenssporingsenheter?

Den er enkel. Radiofrekvenstrackere (RF-sporere) eller radiofrekvenssporingsenheter er trackere som bruker radiofrekvens til å sende og motta informasjon mellom to komponenter, for posisjonssporingsformål.

Så med en radiofrekvens-tracker må du kanskje bruke en separat mottaker – som en håndholdt lokaliseringsenhet. Som du må ha med deg overalt for å finne kjæledyret ditt i tilfelle de vandrer av gårde.

(Høres ganske tungvint ut, spør du oss.)
Noen trackere bruker hovedsakelig radiofrekvensteknologi. Andre bruker den sammen med en kombinasjon av andre sporingsteknologier som Bluetooth, GPS, mobil og satellitt.

Finn ut mer om ulike typer sporingsenheter.

Bilde av Ivelin Nenkov, en systemingeniør hos Tractive

«Tractive-enhetens GPS-modul mottar signaler fra flere GPS-satellitter. Dette hjelper den å bedre og mer nøyaktig å beregne kjæledyrets posisjon. Disse satellittene videresender deretter posisjonen sin til Tractive-serverne ved hjelp av nettverksmodulen. (Som også inkluderer et SIM-kort.) Når Tractive-serverne mottar denne informasjonen, kan du raskt og enkelt sjekke kjæledyrets posisjon når du åpner Tractive-appen

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Det betyr at Tractive-enheten hjelper deg med å spore kjæledyrene dine med bare et blikk på telefonen. Ingen behov for en separat håndholdt lokalisator, som med de fleste radiofrekvens-trackere.

Er radiofrekvens trygt for kjæledyr?

Mange kjæledyrfeiere lurer på om PET radiofrekvenstrackere kan være farlig for sin firbente venn. Tross alt er sikkerhet en viktig faktor når du kjøper et produkt til kjæledyret ditt. Så, er radiofrekvenser trygt for kjæledyr?

2021 En studie i The animals journal av Klune, Arhant & co i 2021. undersøkte eventuelle potensielle helserisikoer for kjæledyr forbundet med eksponering for radiofrekvenser ved å spore enheter og andre RF-apparater. Den fant at strålingseksponeringen var godt under internasjonale grenser. Det betyr at negative helsereaksjoner hos kjæledyr eller mennesker er usannsynlige.

Akkurat som mobiltelefoner er ansett som trygge for mennesker å bruke, er radiofrekvensenheter ansett som trygge for kjæledyr.

Faktisk er det ikke noe nytt å bruke radiofrekvensteknologi i husholdningsprodukter. Det er en viktig del av TV, datamaskin, telefon, radio og til og med fjernstyrte leker.

PET Radiofrekvenstrackere

Noen selskaper lager radiofrekvenstrackere spesielt for kjæledyr. Radiofrekvenslokalisatoren leveres vanligvis med en fjernkontroll og en eller flere koder, som du kan feste til kjæledyrets halsbånd. Våre venner hos Nomad Cats forklarer:

Det fungerer som et kompass: Du må være innenfor en (påstått) avstand på 130 meter for å finne kattens posisjon. Et lys og / eller en lyd vil da øke eller minske for å indikere hvor nær du er katten din.

green check markFordeler

 • Liten størrelse
 • Engangskostnad, ingen abonnementsavgift
 • Ikke avhengig av mobilnettverk eller GPS
 • Batteri med lang levetid: Opptil ett år
 • Nøyaktig (innen kort avstand)

red xUlemper

 • Du kan bare oppdage kjæledyrets posisjon innenfor en radius på 130 m. Noen radiofrekvens-trackere som Marco Polo har en rekkevidde på rundt 3 km. Det er kanskje ikke nok hvis du har et aktivt kjæledyr som liker å være ofte på farten.
 • Trær og andre naturlige eller menneskeskapte hindringer kan redusere funksjonsavstanden til radiofrekvenstrackeren.
 • Ingen alternativ for sikkerhetskopiering av lokalisering: Du er uheldig hvis du ikke kan hente kjæledyrets posisjonssignal.
 • Begrenset enhetskompatibilitet. De fleste radiofrekvens-trackere kan kreve at du bruker en separat mottaker, som en håndholdt lokalisator. De kobles ikke til telefonen eller andre enheter som de fleste GPS-trackere gjør.
 • Ingen sanntids sporing. Som i en nødssituasjon til og med kan ende opp med å redde kjæledyrets liv.

Kan radiofrekvens-trackere hjelpe deg med å spore kjæledyret ditt i sanntid? Og over hvilken som helst rekkevidde?

Ikke alltid. De fleste radiofrekvens-trackere tilbyr ikke pålitelig sanntids sporing. Noen, som Marco Polo kjæledyr-tracker, kan tilby sanntids avstandsoppdateringer når du har utløst Lost Pet-funksjonen. Og så har du fortsatt en rekkevidde på bare ca. 3 kilometer.

Hvilket er dårlige nyheter hvis du har en hund som kan tilbakelegge flere mil under ett minutt når de jakter på et bytte. Eller en utendørs katt med et stort territorium å patruljere og forsvare.

Live, sanntids sporing kan ende med å redde ditt kjæledyrs liv. Som i tilfellene med:

Kathy, en jaktbeagle, som ble kidnappet av hundetyver, men reddet av Tractive GPS

I alle disse tilfellene, hjalp Tractives LIVE-modus eierne å spore og finne dem på kort tid. – trygt og godt. (Eller to timer, hvis du regner med Katys høyhastighets biljakt og politiets berging.)

Og det beste av alt? Tractive fungerer over en ubegrenset rekkevidde – tilkobling til mobilnettverk i 175 land over hele verden. Slik at du kan spore kjæledyret ditt selv mens du er på ferie.

Men trenger ikke GPS-trackere mobildekning for å fungere?

Ja, for det meste. Men Tractive GPS har funksjoner som lagrer kjæledyrets posisjoner, selv i områder med dårlig mobildekning. Som for eksempel, posisjonshistorikk.

Ivelin Nenkov, en systemingeniør hos Tractive

«Hvis du vil finne ut hvor kjæledyret ditt befinner seg eller lagre posisjonsloggen, trenger du faktisk ikke en mobilforbindelse. Så når dere er utstyrt med Tractive GPS, er det ingen grunn til bekymring hvis enheten mister dekning for en liten stund. Trackeren lagrer kjæledyrets posisjoner på en sikker måte. Dermed kan du se hvor de har vært, selv om du er frakoblet.«

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive siden 2016

Som i det lange løp hjelper deg med å fange opp hvor kjæledyrene dine har en tendens til å oppholde seg mest. Hjelper deg å forstå atferden deres bedre – og forebygger eventuelle fluktforsøk.

Faktisk, så har til og med Tractives posisjonshistorikk reddet livene til hunder, katter og til og med mennesker rundt om i verden. Som:

Imogen, en energisk Borzoi, som hoppet over gjerdet – og endte med å gå gjennom isen på en innsjø i nærheten. (På bildet. I trygghet, takket være Tractive GPS.) Heldigvis hjalp trackerens posisjonshistorikk matmor med å redde henne fra å fryse og drukne.

Borzoi-hunden Imogen ligger og hviler, iført sin Tractive GPS tracker

Hold kjæledyrene dine trygge med Tractive

Brukeranmeldelser av PET radiofrekvenstrackere

Men hvordan presterer de i den virkelige verden? La oss se på noen brukeropplevelser for å se hvor effektive folk finner radiofrekvenssporere for kjæledyr. Først, da Martina (som driver The Nomad Cats) fikk sin første RF-kattetracker, prøvde hun det umiddelbart på kattene sine. Det fungerte i fjellet, utendørs, når kattene ikke våget seg for langt hjemmefra.

Men en gang gikk det imidlertid ikke så bra.

Da Milù forsvant, undersøkte jeg de umiddelbare og ikke så umiddelbare omgivelsene dag og natt, pekte fjernkontrollen i alle retninger, i håp om å plukke opp signalet hennes. Ingenting. Ingenting, i miles, og miles etter det. Fordi jeg ikke ante hvilken retning hun tok, var oppgaven overveldende. På toppen av det, reduserte mengden trær og andre naturlige hindringer betydelig avstanden lokalisatoren kunne dekke. Og fordi vi liker å krydre ting med så mye uflaks som mulig, gikk fjernkontrollen i stykker.

En annen kjæledyreier gjennomgikk en RF-kjæledyrsporing og sa:

Rekkevidden er ikke i nærheten så langt som det står, jeg forventer litt mindre, men jeg tror ikke jeg kommer noe sted i nærheten av halvparten med hovedsakelig bare hagegjerder og noen få trær i veien, selv en tredjedel virker litt overdrevet. Signalstrekene er ikke så bra heller. Den har 5 streker og det ser ut til at 3 streker er bare 1 hage borte, deretter er det 2 streker ved 2 eller 3 hager dutover. For noe som enkelt bør rekke 15 hager vil du alltid være på 1 strek hvis de ikke er innenfor hørevidde. Å finne riktig retning kan også være vanskelig, det blir grønt når du kommer nærmere, men det virker som om det kan være tilfeldig noen ganger.

Kilde: Amazon

Og en bruker av samme RF-enhet sa:

Den kan spore opptil fire enheter. Den håndholdte trackeren er enkel å bruke og fungerer godt. Det er morsomt å lete etter katten og finne den så lett. Jeg venter fortsatt på å måtte gjøre et virkelig bredt områdesøk etter ham, men det er trøstende å vite at med den lange, beviste, batterilevetiden på mange uker vil jeg ha mange sjanser med søket mitt.

Kilde: Amazon

Radiofrekvenssporere går glipp av kjæledyrs aktivitetsfunksjoner

I tillegg til sanntids sporing, kommer de fleste GPS-trackere med Aktivitetsovervåking og helsevarsler. (Alle funksjoner som radiofrekvens-trackere mangler.) Så du vil gå glipp av flere måter å ta en aktiv rolle i å overvåke hundens eller kattens helse og velvære.

Dog running with tennis ball in mouth in the grass, Tractive GPS app in foreground

Faktisk anbefaler veterinærer å spore kjæledyrets aktivitet regelmessig – spesielt hvor mye mosjon de får. (Og hvor mye de kan holde tritt med deg.)

Hvorfor? Fordi et av de første tegnene på at hunden din er syk eller at katten din sliter med smerter, er et redusert aktivitetsnivå. Eller om de virker mer sliten enn normalt.

Med Tractives aktivitetsovervåking, kan du lettere oppdage topper og bunner i kjæledyrets daglige aktivitet. Dette gjør det mulig for deg å iverksette tiltak – og få kjæledyret ditt til en veterinær i tide.

Bilde av Sebastian Raab, produktsjef i Tractive

«Det kan være lett å gå glipp av endringer i hundens eller kattens vanlige aktivitet – eller bare om de er på farten mer eller mindre enn vanlig. Så vi har satt opp aktivitetsreduksjonsvarsler som viser når kjæledyrets aktive minutter faller betydelig. De kan hjelpe deg med å gripe inn i en situasjon hvor kjæledyret ditt kan streve med en infeksjon eller til og med bare smerter.»

– Sebastian Raab, Product Manager hos Tractive og av og til dyrepasser

Så, hvordan er en radiofrekvens-tracker sammenlignet med GPS?

Når det gjelder å velge det beste valget for et kjæledyr, har du det best med en dedikert GPS-tracker for kjæledyr som hjelper deg med å:

 • Spore i sanntid med LIVE-modus
 • Finne kjæledyret ditt over en ubegrenset rekkevidde
 • Overvåke kjæledyrets helse og velvære
Radiofrekvens-trackere for kjæledyrTractive GPS-tracker
Rekkevidde3 kilometerUbegrenset
Sporing og oppdatering i sanntidIkke konsekventSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Vekt6-7 gHunder: 35 g
Katter: 25 g
VanntettIkke konsekventSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
BatterilevetidOpptil 6 måneder (noen ganger mer, avhengig av merke)Opptil 7 dager, opptil 1 måned med XL
Kjøpekostnad~100+USD49,99 USD
Løpende utgifterIngenMånedlig avgift er priset lavere enn et Netflix-abonnement
DriftsområdeVerdensomspennendeWorldwide
Aktivitets- og søvnsporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
HelsevarslerSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Lys- og lydsporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste
Bluetooth-sporingSymbol für Nachteile in Pro-und-Kontra-ListeSymbol für Vorteile in Pro-und-Kontra-Liste

Bunnlinjen på PET-sporingsalternativet for radiofrekvens

Selv om radiofrekvenstrackere har flere fordeler, som å hjelpe til med å finne et vandrende kjæledyr, lave kostnader og lang batterilevetid, er de ikke uten ulemper. Den største ulempen? Hvis kjæledyret ditt streifer for langt fra deg, kan en radiofrekvenssporer (som Bluetooth-trackere for kjæledyr) være ubrukelig. For ikke å nevne, vil du ikke engang vite hvilken retning du skal starte søket.

I tillegg kan fysiske hindringer blokkere RF-trackerens signal. Og det gjør det vanskelig å finne kjæledyret ditt når du trenger det mest.

Radiofrekvenstrackere kan være et godt alternativ for kjæledyreiere som er sikre på at vennen deres ikke vil vandre for langt fra hjemmet.

Men er ikke hele formålet med en kjæledyr-tracker å kunne finne hunden eller katten din hvis de virkelig går seg vill og løper av gårde? Som, savnet, borte. Hvorfor spore kjæledyret ditt i det hele tatt hvis du bare kan spore dem så langt?

Det er der GPS-trackere for kjæledyr redder situasjonen.

en hund iført tractiv gps-tracker som løper over en gressplen med trær i bakgrunnen
GPS-trackeren er liten og lett, og ikke i veien for lek og eventyr
Bilde av emballasjen til GPS-tracker for hund og katt

Vit alltid hvor kjæledyrene dine er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt hjemmefra. Hold dem glade og sunne med Velværeovervåking. Og la andre – som familie eller dyrepassere – holde et øye med kjæledyrene dine også.

Oppdag GPS- og helsetrackere for kjæledyr

Opplev trygghet med en GPS-tracker for kjæledyret ditt

Heldigvis finnes det i dag dyretrackere bygget med mer pålitelige og moderne teknologier, som GPS og GSM, som kan hjelpe deg med å finne hunden eller katten din hvor som helst, når som helst. Som verdens mest pålitelige GPS for kjæledyr, tilbyr Tractive GPS nesten alle funksjonene til en radiofrekvenstracker, og mye mer.

Oppdretter og trener, Clair Chesterman

«Tractive er den ledende GPS-trackeren for katter i bransjen. Og det er den høyeste kvaliteten på kattesporing du kan finne. Jeg var i stand til å sette den trygge sonen som mitt husområde, og når katten min kommer utenfor, får jeg et varsel med en gang.

Faktisk reddet den sannsynligvis livet til katten min den gangen hun jaget en fugl og gikk seg vill. Hun var redd, og jeg klarte å finne henne ved hjelp av GPS-trackeren. Tractives chip beregner ofte kattens posisjon og oppdaterer den på kartet. I tillegg vil LED-lyset hjelpe deg med å beskytte den firbente vennen din om natten.«

– Clair Chesterman, Eier av CFA- og CCA-registrert oppdretts- og fosterselskap, FluffyMeowPaws

Tractives kjæledyrvennlige funksjoner – designet med kjæledyreierne i tankene

I tillegg til bare sporing i sanntid, er Tractive GPS-tracker for hund og katt laget med tanke på kjæledyreiere. Noen av de vi ikke har dekket inkluderer:

Funksjonene til Tractive GPS-tracker for hund og katt inkluderer:

 • Ubegrenset rekkevidde – følg hvert skritt over hele kloden
 • LIVE-sporing – få posisjonsoppdateringer i sanntid hvert 2-3 sekund
 • Virtuelt gjerde – se når vennen din forlater et trygt sted, som f.eks hagen din
 • Aktivitetsovervåking – se hvor mye mosjon og hvile de får, og sett daglige mål
 • Eventyrsikker – 100 % vanntett, støtsikker og bygget for firbente eventyr
 • Batterilevetid – konfigurer strømsparingssoner der vennen din tilbringer mye tid, og gå opp til 7 dager uten kostnad
 • Posisjonshistorikk – oppdag favorittstedene deres, og se hvor de har vært i opptil 365 dager
 • Dyrevennlig design – lett, kompakt og laget for å passe stort sett alle halsbånd og hundeseler

Finn ut mer

Her ser du hvordan en av våre brukere opplever Tractive GPS

Så nå som du vet mer om radiofrekvens vs GPS-trackere for kjæledyr, kan du ta en velinformert beslutning om det beste alternativet for å holde orden på din pelskledde venn. Hvilket alternativ syns du er best?

Likte du dette innlegget? Del det med en venn.