Alle kjæledyreiere kjenner til bekymringen for å miste en elsket hund eller katt altfor godt. Og det er ikke en ubegrunnet bekymring – ifølge en studie fra Peeva, forsvinner 1 av 3 kjæledyr i løpet av livet. Den gode nyheten er at det i dag er PET-teknologi som kan hjelpe. Kanskje du har hørt om radiofrekvens PET trackere, og du tenker, hva er det egentlig? Og hvordan fungerer de? Er de trygge for kjæledyr? Hvordan velge riktig den riktige trackeren for dine pelskledde venner? Vi har svar på alle disse spørsmålene.

I dette innlegget vil vi dekke alt du trenger å vite om PET radiofrekvens-trackere, inkludert hvordan de kommer til kort (bokstavelig talt) mot moderne GPS-trackere for hund og katt. Og introduser deg for enheten som kan redde livet til hunden din.

Emballasje for Tractive GPS-tracker for hunder

Vit alltid hvor hunden din er

Følg hvert skritt i sanntid med ubegrenset rekkevidde. Motta varsler hvis de vandrer for langt. Hold dem glade og sunne med velværeovervåking. Og la andre – som familie eller hundepassere – holde et øye med hunden din også.

Kjøp tracker for hund eller katt

Hva er radiofrekvens?

Bær over med oss et øyeblikk – dette kommer til å bli teknisk. Radiofrekvens (RF) refererer til fluktuasjonen av elektromagnetisk energi innenfor en viss frekvens, nemlig 3 kilohertz (kHz) til 300 gigahertz (GHz). Her er en mer detaljert definisjon av radiofrekvens fra Federal Communications Commission (FCC) :

Elektromagnetisk stråling består av bølger av elektrisk og magnetisk energi som beveger seg sammen. Radiobølger og mikrobølger utsendt av senderantenner er én form for elektromagnetisk energi, kollektivt referert til som «radiofrekvens» eller «RF»-energi eller stråling.

Kilde: RF Safety FAQ

I utgangspunktet er det det som lar deg synge med på favorittlåtene dine på din lokale radiostasjon.

Hva er radiofrekvenssporingsenheter?

Den er enkel. Radiofrekvenstrackere (RF-sporere) eller radiofrekvenssporingsenheter er trackere som bruker radiofrekvens til å sende og motta informasjon mellom to komponenter, for posisjonssporingsformål. Noen trackere bruker hovedsakelig radiofrekvensteknologi. Andre bruker den sammen med en kombinasjon av andre sporingsteknologier som Bluetooth, GPS, mobil og satellitt.

Finn ut mer om ulike typer sporingsenheter.

Er radiofrekvens trygt for kjæledyr?

Mange kjæledyrfeiere lurer på om PET radiofrekvenstrackere kan være farlig for sin firbente venn. Tross alt er sikkerhet en viktig faktor når du kjøper et produkt til kjæledyret ditt. Så, er radiofrekvenser trygt for kjæledyr?

2021 En studie i The animals journal av Klune, Arhant & co i 2021. undersøkte eventuelle potensielle helserisikoer for kjæledyr forbundet med eksponering for radiofrekvenser ved å spore enheter og andre RF-apparater. Den fant at strålingseksponeringen var godt under internasjonale grenser. Det betyr at negative helsereaksjoner hos kjæledyr eller mennesker er usannsynlige.

Akkurat som mobiltelefoner er ansett som trygge for mennesker å bruke, er radiofrekvensenheter ansett som trygge for kjæledyr.

Faktisk er det ikke noe nytt å bruke radiofrekvensteknologi i husholdningsprodukter. Det er en viktig del av TV, datamaskin, telefon, radio og til og med fjernstyrte leker.

PET Radiofrekvenstrackere

Noen selskaper lager radiofrekvenstrackere spesielt for kjæledyr. Radiofrekvenslokalisatoren leveres vanligvis med en fjernkontroll og en eller flere koder, som du kan feste til kjæledyrets halsbånd. Våre venner hos Nomad Cats forklarer:

Det fungerer som et kompass: Du må være innenfor en (påstått) avstand på 130 meter for å finne kattens posisjon. Et lys og / eller en lyd vil da øke eller minske for å indikere hvor nær du er katten din.

green check markFordeler

 • Liten størrelse
 • Engangskostnad, ingen abonnementsavgift
 • Ikke avhengig av mobilnettverk eller GPS
 • Batteri med lang levetid: Opptil ett år
 • Nøyaktig (innen kort avstand)

red xUlemper

 • Du kan bare oppdage kjæledyrets posisjon innenfor en radius på 130 m
 • Trær og andre naturlige eller menneskeskapte hindringer kan redusere funksjonsavstanden til radiofrekvenstrackeren.
 • Ingen alternativ for sikkerhetskopiering av lokalisering: Du er uheldig hvis du ikke kan hente kjæledyrets posisjonssignal.

Brukeranmeldelser av PET radiofrekvenstrackere

Men hvordan presterer de i den virkelige verden? La oss se på noen brukeropplevelser for å se hvor effektive folk finner radiofrekvenssporere for kjæledyr. Først, da Martina (som driver The Nomad Cats) fikk sin første RF-kattetracker, prøvde hun det umiddelbart på kattene sine. Det fungerte i fjellet, utendørs, når kattene ikke våget seg for langt hjemmefra.

Men en gang gikk det imidlertid ikke så bra.

Da Milù forsvant, undersøkte jeg de umiddelbare og ikke så umiddelbare omgivelsene dag og natt, pekte fjernkontrollen i alle retninger, i håp om å plukke opp signalet hennes. Ingenting. Ingenting, i miles, og miles etter det. Fordi jeg ikke ante hvilken retning hun tok, var oppgaven overveldende. På toppen av det, reduserte mengden trær og andre naturlige hindringer betydelig avstanden lokalisatoren kunne dekke. Og fordi vi liker å krydre ting med så mye uflaks som mulig, gikk fjernkontrollen i stykker.

Kilde: Cat Trackers: Radio Frequency vs GPS

En annen kjæledyreier gjennomgikk en RF-kjæledyrsporing og sa:

Rekkevidden er ikke i nærheten så langt som det står, jeg forventer litt mindre, men jeg tror ikke jeg kommer noe sted i nærheten av halvparten med hovedsakelig bare hagegjerder og noen få trær i veien, selv en tredjedel virker litt overdrevet. Signalstrekene er ikke så bra heller. Den har 5 streker og det ser ut til at 3 streker er bare 1 hage borte, deretter er det 2 streker ved 2 eller 3 hager dutover. For noe som enkelt bør rekke 15 hager vil du alltid være på 1 strek hvis de ikke er innenfor hørevidde. Å finne riktig retning kan også være vanskelig, det blir grønt når du kommer nærmere, men det virker som om det kan være tilfeldig noen ganger.

Kilde: Amazon

Og en bruker av samme RF-enhet sa:

Den kan spore opptil fire enheter. Den håndholdte trackeren er enkel å bruke og fungerer godt. Det er morsomt å lete etter katten og finne den så lett. Jeg venter fortsatt på å måtte gjøre et virkelig bredt områdesøk etter ham, men det er trøstende å vite at med den lange, beviste, batterilevetiden på mange uker vil jeg ha mange sjanser med søket mitt.

Kilde: Amazon

Bunnlinjen på PET-sporingsalternativet for radiofrekvens

Selv om radiofrekvenstrackere har flere fordeler, som å hjelpe til med å finne et vandrende kjæledyr, lave kostnader og lang batterilevetid, er de ikke uten ulemper. Den største ulempen? Hvis kjæledyret ditt streifer for langt fra deg, kan en radiofrekvenssporer (som Bluetooth-trackere for kjæledyr) være ubrukelig. For ikke å nevne, vil du ikke engang vite hvilken retning du skal starte søket.

I tillegg kan fysiske hindringer blokkere RF-trackerens signal. Og det gjør det vanskelig å finne kjæledyret ditt når du trenger det mest.

Radiofrekvenstrackere kan være et godt alternativ for kjæledyreiere som er sikre på at vennen deres ikke vil vandre for langt fra hjemmet.

Men er ikke hele formålet med en kjæledyr-tracker å kunne finne hunden eller katten din hvis de virkelig går seg vill og løper av gårde? Som, savnet, borte. Hvorfor spore kjæledyret ditt i det hele tatt hvis du bare kan spore dem så langt?

Det er der GPS-trackere for kjæledyr redder situasjonen.

en hund iført tractiv gps-tracker som løper over en gressplen med trær i bakgrunnen
GPS-trackeren er liten og lett, og ikke i veien for lek og eventyr

Opplev trygghet med en GPS-tracker for kjæledyret ditt

Heldigvis finnes det i dag dyretrackere bygget med mer pålitelige og moderne teknologier, som GPS og GSM, som kan hjelpe deg med å finne hunden eller katten din hvor som helst, når som helst. Som verdens mest pålitelige GPS for kjæledyr, tilbyr Tractive GPS nesten alle funksjonene til en radiofrekvenstracker, og mye mer.

Funksjonene til Tractive GPS-tracker for hund og katt inkluderer:

 • Ubegrenset rekkevidde – følg hvert skritt over hele kloden
 • LIVE-sporing – få posisjonsoppdateringer i sanntid hvert 2-3 sekund
 • Virtuelt gjerde – se når vennen din forlater et trygt sted, som f.eks hagen din
 • Aktivitetsovervåking – se hvor mye mosjon og hvile de får, og sett daglige mål
 • Eventyrsikker – 100 % vanntett, støtsikker og bygget for firbente eventyr
 • Batterilevetid – konfigurer strømsparingssoner der vennen din tilbringer mye tid, og gå opp til 7 dager uten kostnad
 • Posisjonshistorikk – oppdag favorittstedene deres, og se hvor de har vært i opptil 365 dager
 • Dyrevennlig design – lett, kompakt og laget for å passe stort sett alle halsbånd og hundeseler

Finn ut mer

Her ser du hvordan en av våre brukere opplever Tractive GPS

Så nå som du vet mer om radiofrekvens vs GPS-trackere for kjæledyr, kan du ta en velinformert beslutning om det beste alternativet for å holde orden på din pelskledde venn. Hvilket alternativ syns du er best?


Likte du dette innlegget? Del det med en venn: