Probeert je hond of kat steeds te ontsnappen om de buurt te verkennen en maakt dat je doodongerust? Misschien heb je zelfs al een hondenhek of kattenren opgezet, maar heb je een ontsnappingsartiest aan je handen en merk je niet dat je huisdier al weg is totdat het te laat is. In dat geval biedt een virtuele omheining (een van de functies van Tractive GPS) een uitkomst. Kom alles te weten over de Virtuele omheining van Tractive GPS en ontdek hoe deze functie zorgt voor gemoedsrust.

Wat is een virtuele omheining?

Een virtuele omheining is een systeem waarmee een fysieke locatie door middel van GPS en andere technologieën digitaal wordt afgebakend. Virtuele omheiningen worden vaak gebruikt om dieren binnen een bepaald gebied te houden of als onderdeel van een GPS-apparaat waarmee je altijd kunt zien waar je huisdier zich bevindt. De meeste virtuele omheiningen maken gebruik van een GPS-tracker (die aan de halsband van het huisdier wordt bevestigd) in combinatie met een app of software waarmee je een gebied kunt afbakenen.

Wat is Tractive GPS?

Tractive GPS is een van de bekendste GPS-trackers die de functie Virtuele omheining biedt. Dit apparaat is zo ontworpen dat het comfortabel past en kan makkelijk aan de halsband of het tuigje van je kat of hond worden bevestigd. En niet onbelangrijk: met deze GPS-tracker kun je je huisdier altijd en overal vinden voor volledige gemoedsrust.

zwarte hond met halsband met GPS-tracker zit op het gras op de achtergrond; Tractive GPS-app op de voorgrond

Mocht je huisdier ooit weglopen, dan kun je dankzij de LIVE Tracking-functie van Tractive GPS de huidige locatie van je viervoeter bekijken en je hond of kat snel terugvinden. Daarnaast kun je genieten van de gemoedsrust dat je elke stap van je huisdier kunt volgen, waar je maatje ook heen gaat.

Als je hond thuis zit of in de tuin speelt, dan is deze functie niet nodig. In dat geval detecteert de tracker de beweging van je huisdier en wordt er vervolgens bepaald hoe vaak de locatie van je huisdier moet worden bijgewerkt.

Maar wat als je hond (of kat) toch uit huis ontsnapt en wegloopt of afdwaalt? Dan komt de Virtuele omheining goed van pas.

Wat is de Virtuele omheining van Tractive GPS?

Je kunt met elke Tractive GPS-tracker een virtuele omheining opzetten en een veilige zone, bijvoorbeeld je huis of het huis van je ouders, afbakenen waar je viervoeter zich kan bevinden.

Afbeelding van de functie Virtuele omheining van de Tractive GPS DOG-tracker

Zodra je huisdier die veilige zone (oftewel de Virtuele omheining) verlaat of betreedt, ontvang je een melding op je smartphone. Je kunt dan bij je hond of kat kijken of je viervoeter mee naar huis nemen. Bovendien krijgt iedereen met wie je de tracker hebt gedeeld ook een melding en kan diegene meehelpen met zoeken als dat nodig is.

blue info icon

In tegenstelling tot onzichtbare hondenhekken hoeft de Virtuele omheining van Tractive niet fysiek opgezet te worden en krijgt je huisdier geen elektrische schok als je viervoeter de omheining verlaat. Daarom is deze omheining 100% veilig voor huisdieren.

10 leuke weetjes over de Virtuele omheining van Tractive GPS

  • Tractive GPS is gemaakt door dierenliefhebbers voor dierenliefhebbers.
  • Virtuele omheining is een van de vele functies die je krijgt bij een (zeer betaalbaar) abonnement.
  • Het opzetten van een virtuele omheining kost nog geen vijf minuten (sterker nog, het kan zelfs in een minuut).
  • Je krijgt gelijk een melding als je hond wegloopt of de afgebakende veilige zone verlaat.
  • Heeft je tuin een bijzondere vorm? Geen probleem. Je kunt de virtuele omheining makkelijk aanpassen.
Virtuele omheining in de Tractive GPS-app
  • Je kunt maximaal vijf omheiningen opzetten voor elk huisdier of elke tracker in je account. Daarnaast kun je in de app een onbeperkt aantal huisdieren volgen.
  • Je kunt de omheiningen en trackers vanaf je smartphone, tablet of computer beheren (hiervoor is internetverbinding wel vereist).
  • Als je de tracker met andere mensen deelt, kunnen zij ook zien of je huisdier zich in de afgebakende veilige zone bevindt.
  • De Energiebesparende zone (wifi) werkt als een back-up voor de omheining, zodat je je huisdier nooit meer kwijtraakt
  • Als je huisdier de virtuele omheining heeft verlaten, dan kun je de LIVE Tracking-functie gebruiken om je viervoeter in realtime te volgen en vinden.
Verpakking van Tractive GPS-tracker voor honden

Weet altijd waar je hond is

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje in vorm met Activiteitenmonitoring. En laat anderen, zoals je hondenuitlater of -oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Meer informatie

Een virtuele omheining instellen

Nadat je de Tractive GPS-tracker hebt gekocht en deze hebt geactiveerd met een abonnement, is het opzetten van een virtuele omheining een fluitje van een cent. Open de Tractive GPS-app op je telefoon of in een webbrowser via my.tractive.com. Vervolgens ga je naar het profiel van je huisdier of tik je op het hekpictogram om aan de slag te gaan.

Voeg een nieuwe omheining toe en sleep het roze hekpictogram op de kaart naar een plek die je wilt afbakenen als een ‘veilige zone’ voor je hond, kat, paard of ander dier.

Screenshot van de functie Virtuele omheining in de Tractive GPS-app

Hier kun je de omheining ook een naam geven, de vorm ervan aanpassen en een pictogram voor de omheining instellen. En klaar is Kees. Je krijgt een melding wanneer je huisdier de virtuele omheining verlaat of betreedt. Dit is allemaal mogelijk dankzij GPS en andere technologieën voor locatiebepaling die in het apparaat zijn ingebouwd.

In de video hieronder kun je zien hoe je de functie Virtuele omheining instelt in de Tractive GPS-app op een iOS-apparaat. Klik hier als je de functie wilt instellen op een Android-apparaat.

10 huisdiereigenaren vertellen waarom ze de Virtuele omheining van Tractive GPS gebruiken

Je weet nu wat de Virtuele omheining van Tractive GPS is en hoe deze functie werkt, maar lees vooral ook wat deze tien huisdierenbezitters vinden van deze functie om hun honden en katten veilig te houden.

1) Een redder in nood

We wonen op het platteland en onze honden lopen vaak weg. Deze tracker is echt een redder in nood geweest. Mijn man en ik worden gelijk op de hoogte gebracht wanneer ze zich thuis buiten de ‘virtuele omheining’ bevinden en de locatie is altijd erg nauwkeurig. Het geeft ons veel gemoedsrust. Zonder het apparaat zouden we niet weten waar we moeten beginnen met zoeken. – Abby, Verenigde Staten

2) Ik weet precies waar mijn hond is!

Ik heb de hondentracker drie en een half jaar geleden gekocht en ik kan eerlijk zeggen dat het een van de beste aankopen is die ik ooit heb gedaan. Het apparaat geeft me vooral gemoedsrust, maar het heeft me ook weleens geholpen mijn hond te vinden toen ze ergens vastzat en ik geen idee had waar ik moest beginnen met zoeken. Als je het apparaat in de LIVE-modus zet, kun je zien waar je hond zich bevindt en hem volgen. Je kunt ook een ‘virtuele omheining’ (meestal rond je huis) instellen en je krijgt een melding wanneer de hond de omheining verlaat. Ik zou niet meer zonder de tracker kunnen. Het heeft me veel rust gegeven. – Catherine, Verenigd Koninkrijk

3) Peace of mind

Heerlijk, het altijd oppassen “waar is Sam nu weer” is over! Met een melding op m’n telefoon “Sam left the virtual fence” weet ik dat hij weer aan het zwerven is! Dat het zo eenvoudig zo’n zijn hem weer te vinden had ik niet verwacht! Sam ook niet, hij voelt zich duidelijk betrapt 😊 Mijn oordeel “zeer nuttig en handig in gebruik!” – Donald, Nederland

4) Blij dat onze kat weer terug is

We hebben Tractive pas een week, maar we hebben al zoveel eraan gehad. Onze kat was bij iemand die hem eten gaf en binnen een paar dagen kwamen we erachter wie het was. Ik gebruik de virtuele omheining om te zien waar mijn kat is, zodat ik hem kan ophalen als dit nodig is. We vinden het ook geweldig dat we kunnen zien waar hij naartoe gaat, aangezien hij erg actief is. Het is ongelooflijk, maar hij legt bijna elke dag wel een afstand af van 8 tot 9 km!! Stuart, Verenigd Koninkrijk

5) Makkelijk, handig, comfortabel en leuk

Bijna plug and play; werkt goed; onze poes die best wel klein is, was er snel aan gewend en ze verliest ‘m niet; en het is fijn om af en toe te weten waar ze uithangt, vooral omdat ze makkelijk bij mensen naar binnenloopt en hier niet iedereen haar dan gelijk weer buiten zet. Dat laatste is voor mij de reden geweest dit aan te schaffen. – Willy, Nederland

6) Een geweldige manier om gemoedsrust te krijgen

We hebben de tracker drie weken geleden gekocht en het apparaat heeft ons leven veranderd! We maakten ons vaak zorgen en vroegen ons doorgaans af waar de kat heen ging. Nu weten we altijd precies waar hij is. Het klassement is een leuke functie. Zo kunnen we zien hoe actief hij is. De virtuele omheining is ook geweldig, omdat we een melding krijgen wanneer hij het gebied verlaat. Voor kattenbaasjes met avontuurlijke katten is dit apparaat een uitstekende manier om gemoedsrust te krijgen. – Lauren, Canada

7) We kunnen niet altijd bij hem zijn en met Tractive is dat ook niet nodig

We hebben sinds acht weken een Bluetick Coonhound. Mijn man en ik hadden het erover hoe we hem in de gaten konden houden en wat we konden doen als hij ooit zou weglopen. Daarom hebben we online naar verschillende GPS-trackers en onzichtbare hekken gekeken. Tractive was verreweg de beste optie. Het apparaat is klein en draagbaar. We kunnen het makkelijk aan de halsband of het tuigje van Hank bevestigen, de omheining instellen en we krijgen een melding zodra hij het gebied betreedt of verlaat! Dat is erg fijn. Hoewel we niet altijd bij hem kunnen zijn, is dat met Tractive ook niet nodig!! We zijn dol op deze tracker en we zouden het zeker aanraden aan iedereen met een puppy of volwassen hond! – Crystal, Verenigde Staten

8) Eenvoudig in gebruik

Mijn Tractive GPS-tracker voor honden is geweldig voor mijn dalmatiër die soms wegloopt. Ik krijg een melding wanneer hij de virtuele omheining verlaat en het apparaat is heel eenvoudig in gebruik. Het lijkt me de beste tracker op de markt en heeft het juiste formaat (niet te groot). Goede klantenservice. Ik zou het product zeker aanbevelen en ik zou niet meer zonder kunnen. Bedankt. – Lucy, Verenigd Koninkrijk

9) Als hij naar oma gaat, kunnen we zien dat hij veilig is

Tractive geeft ons gemoedsrust. We leven op het platteland aan zee. Mijn hond is erg actief en gaat graag verkennen en zwemmen. We kunnen zien waar hij is en wanneer hij de virtuele omheining verlaat. Ik vind de LIVE Tracking-functie geweldig omdat we zijn locatie in realtime kunnen volgen. Met Tractive kun je ook op andere plekken virtuele omheiningen instellen. Dus als hij naar oma gaat, kunnen we zien dat hij veilig is. – Michelle, Ierland

10) Dit kleine apparaat heeft ons leven veranderd

Dit kleine apparaat heeft mijn leven en het leven van mijn avontuurlijke één jaar oude golden retriever veranderd. Ik woon op ruim 30 hectare grond, dus het is belangrijk om te weten waar mijn viervoeter is als ze buiten is. Ze kwam nooit in de problemen, maar nu krijg ik een melding op mijn iPhone wanneer ze de virtuele omheining verlaat. Ik hoef alleen de app te openen om haar locatie in realtime te bekijken. Ze gaat meteen naar huis als ik haar een ‘geluid’ stuur, waar ze ook is. De app is gebruiksvriendelijk. Ik raad iedereen die een huisdier heeft Tractive GPS aan. We bevestigen ook GPS-trackers aan onze sleutels en bagage, dus waarom niet aan onze hond!🐾🐾Brenda, Verenigde Staten

Tractive GPS Virtual Fence voor honden en katten tutorial infographic

Tracking starten

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over de Virtuele omheining van Tractive GPS (oftewel de beste virtuele omheining voor katten en honden). Bevestig de Tractive GPS-tracker aan de halsband van je huisdier en configureer de Virtuele omheining in de app. Je hebt al een abonnement vanaf € 4 per maand. Dat is nog eens een kleine prijs voor gemoedsrust!

Wat vind jij van de Virtuele omheining van Tractive GPS? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!

Wil je meer informatie over huisdieren en speciale aanbiedingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Tractive.