Att ha en utbrytarkung till husdjur kan lätt skapa oro. Det finns otaliga anledningar till att hundar eller katter springer bort, så det kan bli svårt att hålla koll på din fyrbenta vän hela tiden. Men även om du lagt tiotusentals kronor på ett staket kan hunden hoppa över det, eller så kan katten smyga sig under det. I vissa fall kanske du inte ens märker att ditt husdjur har sprungit bort förrän det är för sent och du måste lägga pengar och tid på att hitta pälsklingen. Då kan ett geostaket (eller virtuellt staket) från Tractive GPS vara en räddare i nöden. Det har nämligen räddat livet på hundar och katter världen över.

Det tar mindre än fem minuter att komma i gång och kostar mindre än en Netflix-prenumeration varje månad. Det är även ett smart och humant alternativ till elstaket eller träningshalsband som använder elchocker.

Läs vidare för allt du behöver veta om Tractive GPS, virtuella staket och hur de kan ge dig sinnesro.

Vad är ett geostaket?

Ett geostaket (eller virtuellt staket) är ett system som låter dig skapa en digital gräns snarare än ett fysiskt hinder med hjälp av GPS och annan teknik som speglar den verkliga världen. Virtuella staket (som Tractive GPS) används ofta för att hålla djur inom ett område, eller som del av ett GPS-spårningssystem som låter dig se aktuell plats för ditt husdjur när som helst.

Geostaket används ofta för att se över boskap samt av många djurägare som vill se till att deras husdjur är trygga och få sinnesro. Och för att spara pengar jämfört med att installera ett vanligt staket!

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive sedan 2016

”Ett virtuellt staket är ett område som du som användare skapar och kan se över när som helst. Du kan enkelt flytta staketet eller ändra storleken, utan att behöva resa dig ur soffan. När du har angett ett specifikt område börjar Tractive GPS att kontrollera det. Så snart din tracker noterar att ditt husdjur är utanför ett tryggt område eller på en farlig plats registreras det som en förändring i området som ses över. Det innebär att du får en notis på direkten så att du kan förhindra att ditt husdjur går för långt hemifrån.”

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive sedan 2016

De flesta virtuella staketen använder en GPS-spårare på halsbandet i kombination med en app eller programvara som låter dig rita upp gränser. Dock finns det även system som använder halsband med elchocker för att ”träna” djuren att hålla sig inom gränserna. Detta är mycket obehagligt för djuret och är därför förbjudet i Sverige.

Tractive GPS är däremot ett humant alternativ. Låt oss ta en närmare titt!

Vad är Tractive GPS?

Tractive GPS är ett gott exempel på en GPS-enhet som spårar i realtid och låter dig skapa geostaket (det vill säga virtuella staket). Det är en enhet som kan rädda livet på ditt husdjur och som bärs bekvämt på de flesta halsbanden och selarna för katter och hundar. Tractives teknik ger hussar och mattar sinnesro tack vare att de när som helst kan se sina fyrbenta vänner oberoende av hur långt hemifrån de beger sig.

Nedan kan du se ett exempel på Tractives LIVE-läge och hur spårningen ser ut i praktiken. Appen uppdaterar husdjurets plats så att du kan spåra och hitta din fyrbenta vän, när och var som helst. Dessutom får du sinnesro med vetskapen att du alltid kan följa varje steg.

Svart hund med GPS-tracker på hundhalsband som sitter på gräs med Tractive GPS-appen i förgrunden

Då behöver du spårning i realtid

Ibland behöver du inte spåra i realtid, till exempel om din hund är trygg hemma eller i trädgården. I så fall identifierar din tracker rörelser för att bedöma hur ofta du behöver få uppdateringar om husdjurets plats. I dessa fall kan du använda Tractives innovativa Radar-funktion som drivs av Bluetooth och låter dig spåra inomhus.

Så nästa gång du flyttar och katten eller hunden gömmer sig kan du snabbt och enkelt hitta din pälskling med hjälp av Radar-läget.

Men vad händer om hunden eller katten smiter för att …

Då kan du använda Tractives virtuella staket.

Upptäck Tractive GPS

Hur fungerar Tractives geostaket?

Du kan använda valfri Tractive GPS-tracker för att skapa ett virtuellt staket runt hemmet, mammas hus, kontoret eller annan plats som är trygg för ditt husdjur. Så snart ditt husdjur lämnar (eller återvänder till) det trygga området, det vill säga ditt virtuella staket, få du en notis på din smartphone. Då kan du se till ditt husdjur eller hämta hunden eller katten vid behov.

Tractive GPS hund-GPS med illustration av virtuellt staket

Om du delar din tracker med andra får även de en notis och kan hjälpa dig att leta efter ditt husdjur om det behövs.

blue info icon

Till skillnad från osynliga staket för hundar kräver Tractives geostaket ingen fysisk installation och ger INTE hunden en elchock när hen lämnar staketet. Det innebär att våra virtuella staket är 100% trygga för fyrbenta vänner.

Vi har skapat Tractive GPS virtuella staket med djurägare i åtanke

Din Tractive-enhet har utformats med dig i åtanke. Vi på Tractive är djurälskare som vet att du bryr dig om din fyrbenta vän och vill få sinnesro. Nedan kan du läsa om hur Tractive GPS virtuella staket står ut från mängden.

Skydda ditt husdjur; det kostar mindre än en fika per månad

Jämfört med att installera ett fysiskt staket har Tractive mycket mindre initiala och löpande kostnader. Den genomsnittliga kostnaden för ett staket är minst 1 000 kronor per löpmeter (och det inkluderar inte kostnader för underhåll).

Med Tractive kan du skydda din hund eller katt för endast 90 kronor i månaden när du väljer ett ettårigt PREMIUM-abonnemang, eller 60 kronor i månaden när du betalar vart femte år. Med andra ord: mindre än ett månatligt Netflix-abonnemang!

Kvinna som kramar sin hund vid ett fönster

Spåra ditt husdjur i mobilen

Din Tractive-enhet har ett inbyggt SIM-kort som kan:

Med andra ord kan du hantera dina staket och enheter på din smartphone, surfplatta eller dator. Allt du behöver är en internetanslutning.

Det finns visserligen GPS-spårare utan SIM-kort. Men dessa erbjuder ej spårning i realtid. De är inte heller utformade för husdjur.

Med Tractive GPS får du spårning i realtid, specifikt för husdjur. Du kan spåra din hund eller katt i realtid, direkt i mobilen och omedelbart göra något åt saken om din pälskling går till en farlig plats.

Hund som går bort från kvinna på strand

Dessutom kan du använda Tractives energisparande zon (WiFi) som ett extra virtuellt staket. På så sätt kan du spara batteri samtidigt som du skyddar din fyrbenta vän.

Kom i gång på <5 minuter

Ett genomsnittligt staket tar två till tre dagar att montera och installera (det vill säga om allt fungerar som det ska och du inte har en mycket stor trädgård). Om du har en hund eller katt som gärna springer bort är det värdefull tid du inte har råd att förlora.

Ett virtuellt staket i Tractive-appen tar bara fem minuter att skapa (eller mindre än en minut om du är riktigt snabb). Du kan anpassa staketet till alla typer av områden och välja bland olika former.

Former för tractives virtuella staket

Spårning utan stress eller chocker för katt och hund

Oberoende av om du har en pälskling eller ett helt zoo därhemma så har Tractive GPS allt du behöver. Du kan skapa upp till fem staket per husdjur eller tracker på ditt konto. Dessutom kan du spåra obegränsat antal djur i appen.

Kom ihåg: Tractive GPS virtuella staket använder inga elchocker. I stället får du en notis på mobilen (eller surfplattan eller datorn) så snart din hund eller katt lämnar det angivna området. Det är en djurvänlig allt-i-ett-lösning med fan-tass-tiska funktioner!

Tractive GPS virtuellt staket i appen

Roligt för hela familjen

Det kan vara jäktigt att hålla koll på husdjur när du är ute och reser. Men du kan faktiskt dela djurets spårare med vänner, familjemedlemmar, hundrastare och kattvakter. På så sätt kan du hålla koll på din pälskling, till och med på semestern.

Har hunden eller katten lämnat det virtuella staketet? Spåra och hitta ditt husdjur i realtid med Tractives LIVE-läge!

Tractive GPS spårare för hund och katt

Tappa aldrig bort husdjuren

Följ varje steg i realtid med obegränsad räckvidd. Få notiser om ditt husdjur springer bort. Håll din fyrbenta vän i form med aktivitetsspårning. Låt andra (som hundrastaren eller kattvakten) spåra med dig.

Läs mer

I ett nötskal: Tractive GPS är en prisvärd lösning som fungerar i hela världen och låter dig hålla koll på ditt husdjur oberoende av plats. Därför rekommenderar vi att du skaffar en tracker, skapar dina virtuella staket och låter spåraren göra sitt medan du lutar dig tillbaka.

Så skapar du ett geostaket med Tractive

När du har skaffat din Tractive GPS-tracker och aktiverat enheten med ett abonnemang är det busenkelt att skapa ett virtuellt staket (alltså ett geostaket). Så gör du:

Tractive GPS virtuellt staket, skärmbild av funktion i appen
  • Öppna helt enkelt Tractive GPS-appen på mobilen eller via webbläsaren på my.tractive.com
  • Gå till husdjurets profil eller tryck på staket-ikonen för att komma i gång
  • Lägg till ett nytt staket och dra och släpp den rosa staket-ikonen på kartan till platsen där du vill markera ett tryggt område för din hund eller katt

Sedan är du redo; du får direkt en notis om din fyrbenta vän (med sin tracker på halsbandet) lämnar eller återvänder till det virtuella staketet. Detta är möjligt tack vare GPS och annan smart teknik som integrerats i enheten.

I videon nedan kan du se hur det går till att skapa ett virtuellt staket i Tractive GPS-appen för iOS. Skapa virtuella staket på Android.

Att hålla koll på när du skapar virtuella staket med Tractive

När du skapar ett virtuellt staket med Tractive GPS kanske du undrar: varför är den minsta möjliga storleken så … stor? Det vill säga att ditt geostaket måste ha en radie på minst 50 meter. Om du skapar ett rektangulärt staket måste det alltså vara minst 100 gånger 100 meter stort.

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive sedan 2016

Gränsen för virtuella staket beror på GPS-tekniken. Om du skapar ett mycket litet virtuellt staket kan vissa av koordinaterna falla inne i eller utanför det angivna området. Detta är på grund av hinder mellan enheten och satelliterna, vilket kan göra det svårt för enheten att hämta GPS-signaler (hinder kan till exempel vara träd eller byggnader). Detta kan minska enhetens exakthet och hur effektivt det virtuella staketet är. Men om ditt virtuella staket är minst 50 meter i radie får du mer exakta notiser.”

Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer hos Tractive sedan 2016

Det finns ingen egentlig gräns för hur långt bort ditt husdjur kan bege sig. Men med ett virtuellt staket får du sinnesro när din fyrbenta vän är ute på äventyr. Då vet du att din pälskling är trygg och att du kan hämta hem djuret så snart hen rör sig utanför ett tryggt område.

Upptäck Tractive GPS

10 djurägare berättar varför de älskar Tractive GPS-geostaket

Nu när du vet vad ett virtuellt Tractive GPS-staket är och hur det fungerar ska vi ta reda på vad dessa tio djurägare älskar med spåraren som hjälper dem att skydda sina hundar och katter.

1) Väldigt bra GPS så har jag koll

Väldigt bra GPS så har jag koll på en av mina hundar som gärna går iväg från gården ibland. Hon har även lärt sig att gå hem när jag sätter på ljudsignalen 🙂

Lina
Hund med Tractive GPS och sele i en grönskande skog

2) Välutvecklad app med hög kvalitet

Välutvecklad app med förvånande bra kvalitet. Inte alls som billiga asiatiska appar utan bra och tydlig och lättanvänd. Fungerar alltid. En premiumprodukt!

David

3) ”The Happiness Team” gör skäl för sitt namn

”The happiness team” Tractives support, gör verkligen skäl för sitt namn! De är otroligt serviceminded, och när man fått en handläggare så flyter kommunikationen snabbt och smidigt. På sista tiden har det dröjt lite att få den första responsen, men detta lär vara tillfälligt enligt de själva, och det har heller inte hänt förut. Produkten är helt oklanderlig och väl värd sitt pris!

Caroline

4) Äventyr för djur, sinnesro för ägare

Liten nog för att den inte ska störa katterna i sitt dagliga liv med både äventyr och sömn. Fantastiska egenskaper som ger mig som ägare ro när jag hela tiden kan kolla vart de befinner sig. Säkerhetsspännet fungerar, det visade ena katten första dagen, det var enkelt att hitta den hemma hos grannen. Efter det har den suttit på. Enkel och snabb att ladda. Helt klart rekommenderat!

Per
Katt med Tractive GPS katt-GPS på en solig plats utomhus

5) Jag älskar Tractive!

Att skaffa Tractive är bland det bästa jag gjort! Om hunden försvann från tomten innan vi hade Tractive innebar det alltid stark oro. Jag visste inte om han skulle komma tillbaka om två minuter, fyra timmar eller aldrig mer. Nu kan jag genast se var han befinner sig, och slipper oron och stressen! Det är även väldigt skönt att ha Tractive på resor. Det vore en mardröm om hunden försvann i fjällen eller utomlands, och man inte hade en aning om var han befann sig.

Ylva

6) Fungerar mycket bra

Fungerar mycket bra! Vet var min katt är och har varit under dagen! Ger en trygghet som jag inte kan vara utan. Inga problem att få en ny om olyckan är framme och GPS:en förlorats. Väl investerade pengar! Kontroll av allt via appen.

Beatrice

7) Tractive GPS är multifunktionell!

Jag omplacerar hundar och nya hundar har jag alltid utrustad med Tractive GPS. Man vet aldrig om den går vilse eller tänker följa ett spår. Eftersom jag har egna hundar samt dagishund som aldrig får i koppel är det skönt att ha GPS på de jag är lite osäker på. Vi är ute i skogarna varje dag. Min ena Sankt Bernhard går jätte långt och kan vara borta en timme. Då är det skönt veta vart han är. Det har hänt jag mätt upp honom. Klockrent! Jag tycker också det är kul att se hur hundarna gått. Det har lärt mig mycket kring beteendemönster och hur de rör sig i skogen förhållandevis till mig och flocken.

Linn
Hund med Tractive GPS hund-GPS som står i en sjö

8) Hundarna är hemma i Skåne och jag är på semester

Hundarna är hemma i Skåne och jag är på semester i Malung. Elektrikern som gjort en åtgärd hemma, släppte av misstag ut hundarna för han glömde stänga grinden till trädgården. Jag kunde enkelt dela en länk från gps’en så att min hundvakt kunde följa deras väg och lyckades hitta hundarna! Helt otroligt!

Gun

9) Mycket användarvänlig även för den mest tekniskt befriade!

Har köpt GPS till katten innan, för flera år sedan, men provade den inte ens då det kändes så bökigt och omständligt med SIM-kort och grejer.. var därför skeptisk mot Tractive (och hela konceptet GPS till katt generellt) men det var så himla smidigt att både komma igång och att använda! Jag avskyr verkligen att behöva sätta mig in i hur saker funkar, vill bara ha en app på telefonen där man kommer igång steg för steg, och appens utformning är så intuitiv att man kan klura ut resten själv. Tractive var verkligen allt jag hoppats på och lite till. Känns så mycket tryggare nu när jag kan hålla koll på var katten är även utomhus. Vill du ha en användarvänlig, prisvärd och smidig GPS så är Tractive det du söker! Jag är väldigt imponerad över hur enkel den är att använda!

Plommon

10) Otroligt bra tracker

Otroligt bra tracker! Fantastisk batteritid och bra indikator i appen. Användbara funktioner i appen.
Vår hund badar gärna i alla vattenhål han hittar och det har inte varit nåt problem. Rekommenderas varmt. Prisvärd!!

Pia
Infografik som visar hur Tractive GPS fungerar
Clair Chesterman, kattuppfödare och ägare av FluffyMeowPaws

”Tractive är min topp-rekommendation när det kommer till katt-GPS. Och den bästa kvaliteten på marknaden. Jag kunde ange trygga områden, som mitt hem, och när min katt går utanför dem så får jag en notis på direkten.

I själva verket kan det ha räddat livet på min katt, den gången hon jagade efter en fågel och fastnade. Hon var så rädd, men jag kunde hitta henne med hjälp av GPS-spåraren. Tractives chip beräknar ofta kattens plats, som uppdateras på kartan var 2:a till 3:e sekund. Dessutom har den LED som hjälper dig att hitta din fyrbenta vän på kvällen.”

Clair Chesterman, uppfödare och ägare av det CFA- och CCA-registrerade företaget FluffyMeowPaws1

Upptäck Tractive GPS

Borde du använda ett virtuellt staket?

Är du inte så sugen på att lägga tiotusentals kronor och flera dagar på att installera ett fysiskt staket? Som hunden sedan kan gräva sig under eller hoppa över? Knappast. Och elstängsel eller el-halsband är inga bra alternativ eftersom de är smärtsamma för hunden (och därför olagliga i Sverige).

Om du är på jakt efter en smart, prisvärd och human lösning som låter dig spela en aktiv roll när det kommer till husdjurets säkerhet rekommenderar vi att du skaffar en Tractive GPS-tracker och skapar ett virtuellt staket. Din Tractive-enhet fästs enkelt på hundens halsband eller sele (eller inkluderar ett katthalsband med säkerhetsmekanism). Med ett abonnemang från endast 90 kronor per månad (ettårigt PREMIUM-konto) får du prisvärd sinnesro och slipper oroa dig för din fyrbenta vän.

Vill du se hur Tractive GPS virtuella staket fungerar i praktiken? Ta en titt på den här videon:

Gillade du artikeln? Då ska du prenumerera på Tractives nyhetsbrev så att du får tips och tricks som rör husdjurets säkerhet, direkt till inkorgen. Eller dela artikeln med en vän för att sprida informationen.