Heb je een hond die altijd weet te ontsnappen of die constant in je moestuin zit te graven? Dan kan een hondenhek een handige oplossing zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals binnen- en buitenhekken, grote of kleine, permanente en tijdelijke hondenomheiningen.

Een prima alternatief is een volledig onzichtbare GPS-omheining voor honden die je kunt instellen met je Tractive-apparaat. Dit bespaart op lange termijn tijd, moeite en geld in vergelijking met het plaatsen van een fysiek hek, en dit alles voor de prijs van een kop koffie en een koekje per maand.

Maar welk hek moet je hebben? Wat is de meest betaalbare en betrouwbare optie? Welk materiaal is het beste? In deze blogpost behandelen we alles wat je moet weten over verschillende ideeën voor hondenomheiningen, inclusief de voor- en nadelen, kosten en handige tips, zodat je de beste oplossing voor jou en je trouwe viervoeter kunt kiezen.

Welke omheining moet ik hebben voor mijn hond?

Als het gaat om het kiezen van de juiste omheining voor je hond, zijn er veel opties. Zoals met veel dingen, krijg je waar je voor betaalt. Een gemiddeld hekwerk van 50 meter kost bijvoorbeeld ergens tussen € 1.500 en € 8.250.1

Een vrouw die met een hond speelt buiten in de sneeuw in een omheinde achtertuin

Naast de prijs zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tijdelijke of permanente hekken. En dan is er nog het materiaal. Sommige zijn gemaakt van organisch materiaal, zoals planten, hout of steen, maar je hebt ook onzichtbare omheiningen. Tegenwoordig zijn er virtuele, slimme hondenhekken die geen ruimte innemen en je via gps informeren wanneer je trouwe viervoeter te ver is afgedwaald. De functie Virtuele omheining is een van de belangrijkste redenen waarom veel huisdiereigenaren vertrouwen op de Tractive GPS-tracker voor honden.

infographic Virtuele omheining van Tractive GPS

Weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen. We gaan de verschillende soorten omheiningen bespreken, zodat je het hekwerk kunt kiezen dat het beste bij je past.

Maar laten we eerst een aantal dingen bekijken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de omheining voor je hond.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een omheining voor je hond?

Om de beste afrastering voor je hond te kiezen, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals:

 • het doel van de hondenomheining
 • de leeftijd, grootte, het ras en activiteitsniveau van de hond
 • hoe hoog je hond kan springen
 • of je hond graag graaft
 • of je een kant-en-klare omheining wilt, een zelfgemaakte hondenomheining of een omheining die door een hekwerkspecialist wordt geplaatst
 • je budget, oftewel hoeveel geld je wilt uitgeven aan een hondenomheining
 • hoe groot de omheining moet zijn
 • of je een fysiek of virtueel hekwerk wilt hebben
 • de lokale regelgeving die van invloed kan zijn op het soort hekwerk dat je mag hebben

Als je hond bijvoorbeeld hyperactief is of steeds wegloopt, dan heb je een andere omheining nodig dan iemand met een angstige hond die nooit van je zijde wijkt. Als je een kleine hond hebt, kan een tijdelijke omheining volstaan, terwijl grotere honden een grotere en hogere omheining nodig hebben.

Een zwarte hond die over een groen hek kijkt

Wat is het doel van de hondenomheining?

Voordat je een hondenomheining kiest, doe je er verstandig aan om na te denken over waarom je de omheining nodig hebt. Waar dient het hekwerk voor? Misschien wil je:

 • voorkomen dat de hond wegloopt
 • een ruimte creëren waar je hond kan doen wat hij wilt
 • voorkomen dat je hond de tuin vernielt
 • je hond op één plek houden terwijl je ergens anders bent
 • een hondvriendelijke tuin creëren

💡Wil je je hond veilig houden, maar wil je geen bakken met geld uitgeven om een ​​hek te laten plaatsen? Maak dan gebruik van een GPS-tracker voor honden en volg je viervoeter in realtime met een onbeperkt bereik.

Ontdek Tractive GPS

Als je niet weet welk hondenhek je moet hebben, volgen hieronder een aantal ideeën voor een hondenomheining.

15 ideeën voor een hondenomheining

Houten hondenhek

Houten hekken zijn een vrij populaire keuze onder hondenbezitters. Dit zijn de voordelen van een houten omheining:

 • een natuurlijke uitstraling, aangezien een houten omheining vrijwel in elke tuin mooi zou passen
 • afhankelijk van je wensen kan het in elke grootte worden gebouwd
 • het hek zorgt voor minder inkijk

Maar houd er rekening mee dat nieuwsgierige honden willen zien wat er in de buurt gebeurt. Daarom zou je bijvoorbeeld een raampje kunnen plaatsen in het hekwerk. Of kies voor een minimalistische houten omheining, zoals hieronder:

bruin houten hek met gele bloemen

Er zijn enkele opties voor houten hondenomheiningen:

Houten hek

Een houten hek is een prima optie om je hond in de tuin te houden. Houten hekken passen goed bij de meeste huizen en zien er helemaal niet uit als hondenhekken. Deze zijn doorgaans kleiner dan andere soorten hekken. Ze kunnen een goede keuze zijn als je een kleine hond hebt die niet erg hoog kan springen.

Maar houd er rekening mee dat ze je niet beschermen tegen pottenkijkers.

Een golden retriever zit voor een wit houten hek

Hekwerk met liggers

Een hekwerk met liggers is ook een goede keuze als je een minimalistisch houten hek met een natuurlijke look wilt hebben. Het aantal liggers van dit type hekwerk kan variëren en er kunnen verschillende houtsoorten worden gebruikt, zoals grenen.

Een hekwerk met liggers in een besneeuwd bos

Vanwege de tussenruimte in het hek moet dit type afrastering worden verstevigd met draad of ander materiaal om het hondvriendelijk te maken.

Hondenhek gemaakt van pallets

Ben je handig? Dan kun je je eigen hondenomheining maken van pallets. Met een beetje geluk kun je ergens gratis pallets ophalen of de pallets goedkoop aanschaffen. Bovendien is dit een milieuvriendelijke optie. Je kunt de pallets precies zo aanpassen en schilderen als je wilt.

Pallets zijn ideaal om bloemperken en andere delen van de tuin te beschermen. Ook is zo’n hek bestand tegen warme en koude temperaturen.

Een kleine witte hond die een tuin vol bloemen verkent

Zorg ervoor dat de omheining hoog genoeg is zodat je hond niet eroverheen kan springen. Houd er echter rekening mee dat je hond onder de omheining kan graven.

Lees ook: Zo voorkom je dat je hond over het hek springt

Metalen hondenhek

Veel huisdierbezitters kiezen ervoor om hun trouwe viervoeter veilig te houden met een metalen hondenhek. Metalen hekken zijn duurzaam, betaalbaar en verkrijgbaar in verschillende varianten:

hond blaft achter een gaashekwerk

Een gaashekwerk is een populaire keuze onder hondenbezitters. De voordelen van een gaashekwerk zijn onder andere:

 • het is betaalbaar
 • het is duurzaam en vereist minimaal onderhoud
 • het is snel en makkelijk te repareren

Maar het belangrijkste is dat je hond mensen voorbij kan zien lopen. Dit kan voorkomen dat hij zich gaat vervelen, angstig wordt of gestrest raakt wanneer hij veel binnen zit.

⚠️ Wanneer een hond zich verveelt, zal hij eerder geneigd zijn om weg te lopen. Zorg ervoor dat je je hond bezighoudt met speelgoed en speelsessies om te voorkomen dat hij probeert te ontsnappen. Of volg je hond in realtime voor volledige gemoedsrust.

Ontdek Tractive GPS

Om te voorkomen dat de hond onder een gaashekwerk gaat graven, kun je onderaan het hek een materiaal gebruiken om het graven te ontmoedigen. Je zou bijvoorbeeld kippengaas of grote stenen kunnen gebruiken.

Een husky die een gat in de grond graaft in een bos

Het is ook een goed idee om op de hond te letten in de tuin, zodat je hem kunt afleren om te graven. Lees vooruit en ontdek hoe je kunt voorkomen dat een hond onder een hek graaft.

Stalen of aluminium sierhekwerk

Veel hekwerkspecialisten bieden stevige, duurzame en fraaie sierhekwerken van aluminium of staal aan. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen. Bovendien kun je er gerust op zijn dat je hond niet kan ontsnappen als de omheining correct is geïnstalleerd.

Stalen hekwerken kunnen duur zijn, maar ze zijn ook een duurzame en permanente oplossing.

Draadomheining

Om te voorkomen dat de hond steeds wegrent, kun je gebruikmaken van kippengaas of een ander soort gaas. Er zijn genoeg opties die niet zouden misstaan ​​in de tuin. Kippengaas is bijvoorbeeld geschikt voor doe-het-zelfklussen in de tuin of als omheining voor kleine honden. Ook is dit een van de goedkoopste opties voor hondenafrasteringen, maar het is niet bepaald de meest duurzame optie.

Een kleine vogel die op een draadomheining zit

💡 GPS-hondenomheiningen geven geen schokken en het kost maar een paar minuten om zo’n omheining in te stellen. Bovendien zijn ze veel betaalbaarder dan fysieke hekken. Hiermee kun je je hond veilig houden zonder afbreuk te doen aan zijn vertrouwen in jou.

Ontdek Tractive GPS

Baksteenomheining

Voor een duurzamere oplossing kan een bakstenen muur een goede optie zijn voor een hondenomheining. Hoewel een baksteenomheining duurder is, is deze ook veel duurzamer. Dit betekent dat het op de lange termijn behoorlijk kostenbesparend kan zijn. Een baksteenomheining heeft ​​weinig tot geen onderhoud nodig in vergelijking met een houten schutting. Vanwege de hoogte, duurzaamheid en stabiliteit is zo’n omheining ook ideaal voor grote honden. Baksteenomheiningen zijn aanpasbaar en zien er ook nog eens leuk uit.

Een grote hond zit naast een bakstenen hek

Stenen hondenomheining

Een stenen omheining is net als een baksteenomheining een natuurlijk en duurzaam alternatief en kan worden gebouwd met stenen uit de omgeving. Zorg er wel voor dat de stenen niet zo worden geplaatst dat de hond ze als ladder kan gebruiken en over de muur kan klimmen. Een stenen omheining is ook een permanente oplossing die vrij weinig onderhoud vereist.

Een stenen hek met uitzicht op een groene heuvel

Kunststof hondenomheining

Een andere optie voor hondenafrasteringen is een kunststof omheining. Dit omvat tijdelijke, verplaatsbare hondenhekken en doe-het-zelf kunststof hekken. Je kunt online kunststof omheiningen kopen om snel en eenvoudig een hondenomheining te bouwen.

Deze hekken zijn vaak gemaakt van polypropyleen, wat duurzaam is en bestand tegen UV-stralen. Je kunt dit soort omheiningen gebruiken als een verplaatsbare hondenomheining of als permanente oplossing. Vergeet niet om maatregelen te nemen zodat de hond niet onder het hek kan graven of erop kan kauwen.

Denk eraan dat kunststof een minder duurzaam materiaal is dan hout of (bak)steen. Dit is goed om in gedachten te houden als je een steentje(!) wilt bijdragen aan het milieu.

⚠️ Denk eraan om extra voorzorgsmaatregelen te treffen om te voorkomen dat je hond onder dit type hek graaft of eraan gaat knagen. Als je hond per ongeluk een stukje van een kunststof hek inslikt, kan dit ernstige darmproblemen veroorzaken. Neem onmiddellijk contact op met een dierenarts als je vermoedt dat je hond iets heeft ingeslikt dat problemen kan veroorzaken.2

Vinyl hek

Vinyl hekken zijn kunststof hekken gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Dit is een goed alternatief voor houten omheiningen of gaasomheiningen omdat vinyl omheiningen niet zullen barsten, rotten of versplinteren en op de lange termijn minder onderhoud vergen. Vinyl hekken:

 • zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen minimaal onderhoud
 • zullen niet barsten of rotten
 • kunnen worden ontworpen om eruit te zien als hout

Vinyl hekken hebben ook nadelen:

 • initiële kosten kunnen behoorlijk hoog zijn (een vinyl hekwerk van 50 meter kost ergens tussen € 1.000 en € 3.0003)
 • het is gemaakt van niet-duurzaam synthetisch materiaal
 • kan na een tijdje worden bedekt met schimmel en algen
 • kan beschadigd raken door slecht weer

⚠️ Zoals bij kunststof hekken, kan een vinyl hek ervoor zorgen dat je hond ziek wordt als hij er per ongeluk een deel van afkauwt of inslikt. Dit maakt het geen goede keuze, vooral niet wanneer je een hek wilt plaatsen om je maatje veilig te houden.

Een zwarte hond die door de latten van een groen vinyl hek gluurt

Onzichtbare/elektrische afrastering

Bij een onzichtbare of elektrische omheining is een halsband gekoppeld aan de omheining en krijgt de hond een elektrische schok als hij een bepaalde grens passeert. In veel landen wordt het gebruik van stroomstootapparatuur nog vaak ingezet om honden binnen een omheind gebied te houden, maar dit is sinds 1 januari 2022 verboden in Nederland.4

⚠️ Elektrische omheiningen, stroomhalsbanden, enz. kunnen fysieke en/of psychologische schade toebrengen aan honden omdat er gebruik wordt gemaakt van negatieve bekrachtiging en pijnlijke straffen. Een veiliger alternatief voor onzichtbare hekken is de Tractive GPS-tracker voor honden, waarbij je de functie Virtuele omheining kunt gebruiken.

Als je hond de pijnlijke schok die hij krijgt van een onzichtbaar hondenhek associeert met je achtertuin, kan dit zelfs leiden tot wegrennen2.

Een alternatief dat veiliger en diervriendelijker is dan een onzichtbaar hek, is de Tractive GPS-tracker voor honden met de functie Virtuele omheining.

Tractive GPS Virtuele omheining op mobiel
Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive

Een Virtuele omheining is een terrein dat je afbakent, zodat je het kunt monitoren. Via de app kun je heel eenvoudig de virtuele omheining naar de gewenste locatie slepen of de grootte ervan aanpassen.

Na het opzetten van de omheining begint Tractive GPS met het monitoren ervan. Wanneer de tracker detecteert dat je huisdier een veilige zone verlaat of een gevaarlijke zone betreedt, wordt dit gelijk weergegeven in de app.

Je krijgt dan meteen een meldingZo kun je ingrijpen en voorkomen dat je huisdier te ver afdwaalt.

– Ivelin Nenkov, Embedded Systems Engineer bij Tractive sinds 2016

Ontdek Tractive GPS

Ondergronds hondenhek

Deze hondenomheining maakt gebruik van een ondergronds begraven draad die een omtrek rondom het gebied creëert waarbinnen de hond mag blijven. Een zender stuurt dan een signaal door de draad.

Een van de grootste voordelen van dit hekwerk is dat je de grenzen van het toegestane gebied precies kunt instellen waar je wilt. Het is vrij goedkoop en makkelijk te plaatsen. Daarnaast is het onzichtbaar, dus er zijn geen fysieke barrières die het uitzicht kunnen verstoren.

Een ondergrondse hondenomheining geeft je huisdier een schok, wat niet erg prettig is voor de hond.

Een hond tuurt door de houten latten van een hek

Lees ook: Radiofrequentie-trackers of GPS-trackers voor huisdieren: wat is het verschil?

Draadloos hondenhek

Een draadloos hondenhek maakt ook gebruik van een zender die een grens creëert in de vorm van een cirkel of een andere vorm rondom de zender. In tegenstelling tot een ondergronds hondenhek, heeft dit hekwerk geen fysieke draad die in de grond wordt begraven. Een draadloze hondenomheining is nog makkelijker in te stellen dan een ondergronds hek.

Het gebruik van een draadloos hondenhek vereist wel training voor de hond. Ook is zo’n hek over het algemeen niet geschikt voor tuinen die groter zijn dan 3000 vierkante meter.

Hoeveel kost een onzichtbaar hondenhek?

Onzichtbare hondenhekken kunnen honderden euro’s kosten. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van factoren, zoals het type hekwerk, de grootte van het gebied dat moet worden omheind, de materiaalkeuze, het aantal hondenhalsbanden, enzovoort.

En tot slot voor de veilige, slimme en betaalbare optie…

GPS-omheining voor honden

Een virtuele hondenomheining die gebruikmaakt van GPS is een uitstekende, veilige en huisdiervriendelijk oplossing als je je hond binnen een begrensd gebied wilt houden. Laten we eens kijken hoe de Virtuele omheining van Tractive GPS werkt.

Omdat het om een virtuele omheining gaat, heb je geen fysiek hekwerk nodig dat veel ruimte in beslag neemt op je terrein.

In plaats daarvan krijg je een melding zodra je hond de ‘veilige zone’ (zoals je tuin of je huis) verlaat of betreedt.

En nog fijner is dat je elke stap van je viervoeter in realtime kunt volgen met Tractive GPS. Zelfs als je hond een ontsnappingsartiest is, kun je altijd zien waar hij heen gaat en hem zo nodig weer ophalen. Met andere woorden, je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het terugvinden van een weggelopen hond!

Tractive GPS virtuele omheining
Tractive Trustpilot-review

Hier zijn nog een paar extra voordelen van Tractive Virtuele omheining:

 • lage kosten, geen onderhoud vereist
 • snelle installatie
 • maximaal vijf hekken in het gebied waar je hond veel tijd doorbrengt
Tractive Virtuele omheining

Een belangrijk voordeel is dat de Virtuele omheining op de Tractive GPS-tracker een diervriendelijke optie is die geen schokken geeft. Met slechts één blik op je telefoon kun je voorkomen dat je viervoeter over het hek springt of uit huis ontsnapt.

Ontdek Tractive GPS

Tijdelijke hondenomheiningen

Veel huisdiereigenaren hebben slechts een tijdelijke hondenomheining nodig. Als je geen permanente of dure omheining wilt, kun je de onderstaande opties overwegen:

 • Verplaatsbare hondenomheining: zelfs Amazon verkoopt tegenwoordig kleine verplaatsbare hondenhekken. Je kunt een dergelijke omheining eenvoudig verplaatsen als dat nodig is.
 • Zelfgemaakte hondenomheining: je kunt veel van de tot nu toe genoemde materialen gebruiken om een ​​hek te maken dat aan je behoeften voldoet en het vervolgens weer weghalen als je het niet meer nodig hebt.
witte hond die opstaat in tijdelijk hondenhek/hondenhok

Hondenhekken voor binnen

Als je alleen een hondenomheining voor binnen nodig hebt, zijn er verschillende opties:

 • Babyhekje: er zijn veel babyhekjes die in de meeste deuropeningen van je huis passen en die je eenvoudig kunt sluiten en openen. Deze optie is handig als je de hond uit een bepaald deel van het huis wilt houden.
 • Zelfgemaakt hondenhekje: je kunt ook je eigen hekwerk maken met eenvoudige materialen van de bouwmarkt. Zo kunt je met gerecycled hout, plexiglas, stangen, PVC-buizen en stof je eigen hek maken.
 • Bench of kooi: om te voorkomen dat je hond door het hele huis gaat dwalen, kan een bench of box van pas komen. Het nadeel is wel dat je hiermee de bewegingsvrijheid van je hond beperkt. Dit is dus slechts een tijdelijke oplossing. Laat hem niet te lang in zo’n kleine ruimte zitten.
Een kleine bruine hond zit binnen in een houten kist

⚠️Het is over het algemeen niet goed om je hond langdurig binnen te houden.

Je hond krijgt niet alleen minder beweging en mentale stimulatie, maar hij kan zich ook gaan vervelen, gestrest voelen of angstig worden. Dit kan leiden tot gedragsproblemen zoals overmatig blaffen, kauwen op meubels, binnen plassen of zelfs een poging tot ontsnappen.

Welke hondenomheining is het goedkoopst?

Als je wilt voorkomen dat je hond wegloopt zonder al te veel uit te geven, zijn hier een paar opties:

 • Gaasnetten van PVC
 • Draadomheiningen, zoals die van gaas
 • Pluimveenetten
 • Hekken van houten pallets

Houd er echter rekening mee dat goedkope hondenomheiningen op de lange termijn niet per se de meest duurzame keuze zijn. Als je toch besluit om voor een goedkopere hondenomheining te gaan, overweeg dan de volgende maatregelen:

⚠️ Zelfs als je een fysieke omheining hebt, kunnen hondendieven aan de haal gaan met je huisdier. Een GPS-tracker is in zo’n situatie wel zo handig, omdat je hiermee de locatie van je hond in realtime kunt volgen. Zo kun je snel actie ondernemen om je viervoeter te redden.

Tractive Trustpilot-review

Tractive GPS kopen

Zo voorkom je dat de hond onder een hek graaft

Welke hondenomheining je ook kiest, het kan zijn dat je te maken hebt met een hond die er alles aan zal doen om te ontsnappen.

Graven zit immers in de aard van de hond. Om je hond af te leren onder de omheining te graven, kun je deze tips proberen:

 • Begraaf (minstens 30 cm) kippengaas onder het hek. Je kunt het horizontaal of verticaal plaatsen, maar zorg er wel voor dat de uiteinden van het kippengaas naar beneden wijzen. Bedek het kippengaas met aarde of gras zodat het niet opvalt in je tuin.
 • Gebruik een aantal zware stenen als fysieke barrière aan de onderkant van het hek.
 • Houd je hond in de gaten. Zodra hij begint te graven, blaas je op een fluitje of maak je een ander geluid om het graven te ontmoedigen. Richt zijn aandacht op een plek waar hij mag graven, zoals een zandbak. Beloon hem met snoepjes voor goed gedrag.
hond die in het gras graaft
 • Indien nodig kun je een ​​ander type afrastering overwegen. Als je bijvoorbeeld overstapt van een doorzichtig hek naar een hek waar je hond niet doorheen kan kijken, kan dit het graven helpen verminderen.
 • Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging heeft gekregen voordat je hem in een omheind gebied zet. Als je trouwe viervoeter genoeg beweging krijgt, kan hij zijn overtollige energie kwijt. 

💡De Tractive GPS-tracker is voorzien van Activiteitenmonitoring, waarmee je kunt zien hoeveel tijd je hond elke dag in beweging is. Dit helpt je ervoor te zorgen dat je huisdier genoeg beweging krijgt.

Zo voorkom je dat de hond over een hek springt

Een probleem waar veel hondenbezitters tegenaan lopen is dat de hond over het hek springt. Dit is natuurlijk niet ideaal. Zorg er dus voor dat je een omheining kiest die hoog genoeg is. 

Honden kunnen ook over een omheining springen, omdat ze zich vervelen, een sterk jachtinstinct hebben of op zoek zijn naar een paringspartner. Hoe kun je voorkomen dat je hond over het hek springt?

 • Beperk het zicht: de hond zal minder snel over de schutting springen als hij niet erdoorheen kan kijken.
 • Kijk of er dingen zijn die de hond kan gebruiken om over de omheining te komen en haal deze weg. De hond kan bijvoorbeeld een vuilnisbak gebruiken om over het hek te springen.
 • Verhoog het hekwerk.
zwarte hond die over bruin houten hek springt
 • Overweeg om bomen of struiken voor de schutting te planten.
 • Let goed op je hond en ontmoedig zijn pogingen om over het hek te springen. Richt zijn aandacht op een andere activiteit en beloon hem ervoor.
 • Maak de tuin interessanter voor je hond. Breng tijd met hem door, speel met hem, verstop hondensnoepjes in de tuin, enz. Als hij afgeleid is en plezier heeft, zal hij er niet eens aan denken om te proberen te ontsnappen!

En tot slot…

Denk vooruit voor het geval je hond over het hek springt. Nu hebben we het over noodmaatregelen. Met een GPS-tracker aan de halsband van je maatje kun je:

 • Direct live je hond volgen als hij is weggelopen met slechts één blik op je telefoon.
 • Of snel ingrijpen wanneer je een melding ontvangt dat je hond een veilige zone verlaat.
Tractive Trustpilot-review
Verpakking van Tractive GPS-tracker voor honden

Weet altijd waar je hond is

Volg elke stap in realtime met een onbeperkt bereik. Ontvang meldingen als je viervoeter te ver afdwaalt. Houd je maatje gelukkig en gezond met Wellness-monitoring. En laat anderen, zoals je hondenuitlater of -oppas, ook een oogje in het zeil houden.

Shop trackers voor honden

Dit waren onze 15 ideeën voor een hondenomheining om je trouwe viervoeter thuis of in de tuin veilig te houden. Bekijk de video hieronder voor meer tips.

En als je dit bericht leuk vindt, deel het dan met een vriend!